Įkraunama...
Įkraunama...

Mokyklos keitimas

QUOTE(mamagitana @ 2005 02 10, 22:33)
". Apie susirinkimus atskira kalba iš viso: kas čia per tarybinio kolektyvizmo reliktas-prie visų apie visus. Tikras "partsobranije".

O suzinoti, kokiame kolektyve vaikas buna didziaja dienos dali? Kokie zmones vadovauja tam kolektyvui. Kuo gyvena jusu vaikas mokykloje, kokie zmones ji supa. Didziosios ju problemos, aktualijos. Negi jums sitai nera idomu. Kalses lyderiai, bendruomene, uzsiemimai, tarpusavio rysys, santykiai. Man , kaip motinai butu labai idomu tai isgirsti. Kiek zinau, tevu susirinkimuose dabar vengiama asmeniskumu (Kaip supratau ne visuose. Bet cia jau mokytoju neisprusimas).
Atsakyti
Is tiesu, skaitau postus apie siuolaikinius peagogus (tikiu, kad ne visi jie TOKIE) ir tikrai baisu darosi. As tikrai nepritariu toms pastaboms pasiekimu knygelese. I mokykla vaikas nueina 6-7 metu. Pilnameciu tampa (t.y. laikomas pakankamai subrenusiu ir gebanciu savarankiskai gyventi) nuo 18 metu. Tai reiskia, kad mokykloje jis turi mokytis ne tik skaiciuoti ar rasyti, bet ir savarankiskumo, atydumo, atsakomybes. Negali 6-7-8-9 metu vaikas buti kaip suauges zmogus - atsakingas vadybininkas visada viska susiruosti, susideti. Normalu, kad jis laikas nuo laiko kazka pamirsta. Tam jis ir yra vaikas.
As saviskiui visada kartoju - nieko tokio, kad pamirsai. Tam tu ir vaikas, kad mokytumeis nepamirsti. Nieko tokio, kad darai klaidas - as irgi jas darydavau.
Ir manau, kad mokytoja i pasiekimu knygele turetu rasyti ne "pamirso, neatsinese", o "saunuolis, si karta nepamirsai..." - juk tikrai galima kazka kuprineje rasti tai, ko vaikas nepamirso.
O mes savo klaseje nusprenem uzvesti tevu "nepasiekimu sasiuvinius", kur mokytoja paraso tai, i ka turetu tevai atkreipti demesi - ar vaikui kazkuris dalykas nesiseka, ar turi bendravimo problemu, ar jis uzmarsus ir t.t. (patartina susirasineti nelabai vaikui iskaitomu rastu). Sitaip mokytoja gali bendrauti su tais tevais, kurie tycia vengia susirinkimu ir padeda tiems tevams, kurie domisi savo vaiku. Cia taip pat tevai gali uzduoti klausimus mokytojai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SimoMamaVilma: 12 vasario 2005 - 17:06
QUOTE(SimoMamaVilma @ 2005 02 12, 17:05)
. Normalu, kad jis laikas nuo laiko kazka pamirsta. Tam jis ir yra vaikas.

Manau, niekas del to net neims gincytis.
Nenoriu kartotis, bet pavieniai "uzmirsimai, palikimai, nepadarymai" nieko tokio.
Sakyk, kaip sureaguotum, jei kiekviena diena rastum tokius pranesimus? Esu isitikinusi, kad esi mama, kuri neleistum tam buti. Jei tokia ispejamaja info rastum trecia diena is eiles kazka imtum daryti. Arba padeti vaikui, arba kalbetis su mokytoja, kas atsitiko. o gal eitum i mokykla prasyti, kad tokios informacijos tau neverta pranesineti?
Patys informaciniai pranesimai nera blogybe. Blogybe yra reakcija (greiciau nereakcija) i juos. Juk, jei operatyviai sureaguojama, jokiu "ikyriu" pastabu tiesiog nebus.

QUOTE(SimoMamaVilma @ 2005 02 12, 17:05)
Sitaip mokytoja gali bendrauti su tais tevais, kurie tycia vengia susirinkimu ir padeda tiems tevams, kurie domisi savo vaiku. Cia taip pat tevai gali uzduoti klausimus mokytojai.

O koks tikslas bendrauti su tais, kurie nemato pasmes bendrauti. Ar tai ne laiko gaisimas?
Atsakyti
Uola-nepatiko, kaip "pasvėrei" Vaižgantės situaciją. Pasvarstymai apie mokyklų/mokytojų darbą patinka. Prisijungčiau prie norgės ir pasidomėčiau, kur dirbi, bet vaikiux dar per mažas mokyklai. Po trijų metų būtinai pasiteirausiu.
Simo mamos noriu paklaust, kokia jos vaiko mokykla? Čia bendram išprusimui. Ai, tiesa, kokia mokytoja? nes pritariu teigiančioms, kad svarbiausia mokytojas, na, ojei ir visa m-kla nebloga,tai tik papildomas pliusas.
Atsakyti
QUOTE(uola @ 2005 02 12, 17:58)
Nenoriu kartotis, bet pavieniai "uzmirsimai, palikimai, nepadarymai" nieko tokio.
Sakyk, kaip sureaguotum, jei kiekviena diena rastum tokius pranesimus? Esu isitikinusi, kad esi mama, kuri neleistum tam buti. Jei tokia ispejamaja info rastum trecia diena is eiles kazka imtum daryti. Arba padeti vaikui, arba kalbetis su mokytoja, kas atsitiko. o gal eitum i mokykla prasyti, kad tokios informacijos tau neverta pranesineti?

Jei rasciau tokius pranesimus pasiekimu knygeleje kiekviena diena:
1. Pasistengciau pakontroliuoti situacija - tikrinciau kaip ir ka vaikas nesasi i mokykla.
2. Eiciau pasneketi su mokytoja ir dereciaus del kitokios tu pastabu formos - kad nerasytu ju i knygele, o bet kaip kitaip.

Jei nepadetu:
1. Mokytoja nori kysio (pabandyciau nupirkti jos palankuma, nors tam visai nepritariu, bet as nepakeisiu pasaulio)
2. Mokytoja nekencia mano vaiko... Isvada - reikia keisti mokykla.
Patys informaciniai pranesimai nera blogybe.

Taip, jie nera blogybe - blogybe yra tas pedagogas, kuris tik jiems naudoja pasiekimu knygele.
O koks tikslas bendrauti su tais, kurie nemato pasmes bendrauti. Ar tai ne laiko gaisimas?

Yra zmoniu, kurie gyvena kaip struciai galvas sukise i smeli. Vadinasi - neisiu i mokykla, nieko mokytoja nepasakys, vad.nieko nereiks daryti. Bet jei juos pasiekia koks nors SOS signalas, jie tas galvas istraukia ir kazka daro. Tai dar ne visai sugede zmoguciai.

Apie tuos, kurie is tiesu nenori nieko girdeti ir niekuo nesirupina, as net nesneku. Bet juk bandyti verta... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SimoMamaVilma: 13 vasario 2005 - 16:27
QUOTE(mamagitana @ 2005 02 13, 13:16)

Simo mamos noriu paklaust, kokia jos vaiko mokykla? Čia bendram išprusimui. Ai, tiesa, kokia mokytoja? nes pritariu teigiančioms, kad svarbiausia mokytojas, na, ojei ir visa m-kla nebloga,tai tik papildomas pliusas.

Mokykla - Vyturio pradine Justiniskese, o mokytojos pavarde galiu atsiusti i AZ, nes gal negalima skelbti pasaliniu zmoniu pavardziu g.gif
Atsakyti
Ačiū, jei galit, atsiųskit.
Atsakyti
Visoms narsčiusioms mano situaciją pranešu, kad situacija regimai pagerėjo. Aš buvau teisi. Pasiekimų knygelėje pradėjo atsirasti lipdukai, vaikas neverčiamas pradėjo ruošti pamokas. Šiandien kalbėjau su jo dailės mokytoja, kuri sakė, kad berniukui akivaizdžiai pradėjo geriau sektis, jis adaptavosi naujoje klasėje.
Aš, tiesa, dažniau žvilgteliu, ar jis viską susidėjo į kuprinę, bet ne kasdien, jog neįprastų, kad jo daiktais turi rūpintis tik mama...Ir psichologė sakė, kad piešiniai darosi "ramesni", juose mažiau nerimo.
Įsivaizduokit pačios: ateinat dirbti į naują kolektyvą, o jus kiekvieną dieną bara. Bendradarbės nekalba, žiūri įtariai, o valdžia visiems girdint jus vis apibara, kad nesistengiat dirbti. Mano vaikas buvo tokioje situacijoje. Ir jam balandį sueis dar tik aštuoneri metai.
Atsakyti
Sėkmės , Vaižgante.
Atsakyti
Dziaugiuosi uz jus, Vaizgante biggrin.gif
Atsakyti
Man reikia pagalbos, help.gif help.gif
gal kas galite pasakyti, kaip galima pakeisti mokyklą???
Dabar reikia eiti į tą mokyklą kuriai priklausai pagal gyvenamąją vietą, o jei mes liekam ten pat gyvent, tiesiog norim pakeisti mokyklą, kaip tai padaryt g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Miledi.N @ 2007 02 12, 10:47)
Man reikia pagalbos,  help.gif  help.gif
gal kas galite pasakyti, kaip galima pakeisti mokyklą???
Dabar reikia eiti į tą mokyklą kuriai priklausai pagal gyvenamąją vietą, o jei mes liekam ten pat gyvent, tiesiog norim pakeisti mokyklą, kaip tai padaryt g.gif  g.gif  g.gif

mazyte pataisele: pagal gyvenamaja vieta gyventojai turi pirmumo teise buti priimti i mokykla, nes to reikalauja istatymas is mokyklos direktoriaus, o rinktis mokykla galima laisva valia net ir kitame miesto rajone ir to niekas neriboja.

Taip kad drasiai pirmyn i pas dirika ir rasai prasyma smile.gif

Gali nepriimti tik tuo atveju, kai klaseje yra virsytas vaiku skaicius, bet ir tada daromos isimtys wink.gif
Atsakyti