Įkraunama...
Įkraunama...

Mokyklos keitimas

QUOTE(mingaude @ 2005 01 23, 22:30)
bet mama juk vistiek kazkoki buda rado kaip viska suzinoti. Nes rase, kad "vaikas prazydo" vadinasi ir klasej nebejaucia, kad nepadare, neatsinese.

Tikiuos, kad vaikas prazydo ne del to, kad pajuto, jog gali nusizengti taisyklems ir likti nenubaustas, o del to, kad mama sugeba kazkokiais budais gauti informacija ir padeti savo vaikui cool.gif

p.s.O taves mama nelydi i mokykla, kai tu lydi savo antrokele tongue.gif hah.gif (nu negalejau susilaikyt, labai juokinga situacija pasirode. Atleisk, jei rimtai , tai suprantu, zinoma saugiau taip, ypac, kai mokykla toli)
Atsakyti
blush2.gif . Nelydi, nors galetu grizti linksmiau butu.
Atsakyti
Uola, aš gaunu visą informaciją apie savo vaikus, nes dirbu toje mokykloje, kurioje jie mokosi...Kartais pagalvoju, kaip gerai, kad aš mokytoja. O į kitą mokyklą neprilakstysi, ypač, kai vaikas problematiškas. Kai perkėliau sūnų į savo mokyklą, iškart jį nuvedžiau pas logopedę ir psichologę. Ir ledai pajudėjo. Dabar pradėjo daryti tyrimus, ieško, gal jis turi kokį nors sutrikimą, trukdantį mokytis. Visai nenusiminsiu, jei jam paskirs modifikuotą mokymą. Svarbu rasti nesėkmių priežastį. O rytoj važiuosiu pasikonsultuoti pas psichoterapeutę. Lengviau būtų numoti ranka ir pasakyti- luktelsiu, išaugs visas bėdas. Pati matau, kas būna su problematiškais vaikais, kuriais tėvai nesirūpina arba nepakankamai rūpinasi.
Mano sūnui geriau pakeitus mokyklą dar ir dėl to, kad jis žino, jog netoliese yra mama. O jam trūksta saugumo jausmo. ir labai reikia daug dėmesio. Todėl visuomet ateinu į dailės pamokas pagirti jo darbo. (Jis mokosi sustiprintos dailės klasėje.)
O toms, kurios pasišaipė iš mano prašymo, kad mokytoja nerašytų pastabų, atsakysiu, kad mano sūnus turi psichinių problemų. Antra priežastis- kai jis parsinešdavo pastabą, tėvas jį žemindavo ir net mušdavo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaižgantė: 24 sausio 2005 - 19:35
Vaizgante, neisizeisk, uola saipesi is manes.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2005 01 24, 19:29)
O toms, kurios pasišaipė iš mano prašymo, kad mokytoja nerašytų pastabų, atsakysiu, kad mano sūnus turi psichinių problemų.

jei butum parasiusi pirmajame poste, kad nebegi nuo problemu, o jas sprendi, jas zinai ir t.t.tokios mano reakcijos nebutu tavo parasymai issauke. Suprantu, kad nori padeti savo vaikui. Atleisk, bet tai "Antra priežastis- kai jis parsinešdavo pastabą, tėvas jį žemindavo ir net mušdavo." swoon.gif Tuo remdamasi teigiu, kad esme ne pastabose, o tevo reakcijose. Naturalu, kad vaikas depresuoja, kai vietoj pagalbos gauna pazeminima ir rimba swoon.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uola: 24 sausio 2005 - 20:39
QUOTE(vaižgantė @ 2005 01 24, 19:29)
O toms, kurios pasišaipė iš mano prašymo, kad mokytoja nerašytų pastabų, atsakysiu, kad mano sūnus turi psichinių problemų. Antra priežastis- kai jis parsinešdavo pastabą, tėvas jį žemindavo ir net mušdavo.

Gal galima butu tą tėvą sutramdyti? doh.gif Jam irgi vertėtų pasikonsultuoti pas psichologą
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ewita: 24 sausio 2005 - 21:22
Na, nejuokaukit. Tėvą- pas psichologą... Mūsų atveju tai neįmanoma. O vaikai žeminami ir mušami ne tik asocialiose šeimose. Mano vyrą vaikystėje tėvas spardė ir žemino, tokį auklėjimo supratimą ir jis atsinešė į šeimą. O pas psichologą jo nenuvesi. Jis treji metai kosti, o pas medikus kojos nekelia. Galiausiai jis nėra toks žmogus, kuris norėtų ką nors keisti savo gyvenime.Aš jau seniai rankas nuleidau, nes išmėginau viską, kas įmanoma.
Dar dėl tų pastabų rašymo. Aš pati esu mokytoja ir domiuosi humanistine pedagogika. Ir pati taip stengiuosi dirbti su mokiniais. O mūsų mokyklose yra paplitęs autoritarinis požiūris į mokinius. Mokiniai yra žeminami, o pažymys yra ne skatinimo, o baudimo priemonė. Tas pats ir su pastabomis. Atsisakyta vaikus vertinti pažymiais, bet sugalvoti kiti vertinimo metodai, žeminantys vaikus. Kaipgi jie norės mokytis, stengtis, jei yra ne skatinami, o visą laiką žeminami. Pati matau, kad dauguma mokyklose dirbančių mokytojų visai nesuka dėl to galvos.Bent pabandytų nerėkti ant mokinių... Bet gerklė yra pagrindinė auklėjimo priemonė...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2005 01 25, 02:59)
Uola, aš gaunu visą informaciją apie savo vaikus, nes dirbu toje mokykloje, kurioje jie mokosi...Kartais pagalvoju, kaip gerai, kad aš mokytoja. O į kitą mokyklą neprilakstysi, ypač, kai vaikas problematiškas. Kai perkėliau sūnų į savo mokyklą, iškart jį nuvedžiau pas logopedę ir psichologę. Ir ledai pajudėjo. Dabar pradėjo daryti tyrimus, ieško, gal jis turi kokį nors sutrikimą, trukdantį mokytis. Visai nenusiminsiu, jei jam paskirs modifikuotą mokymą. Svarbu rasti nesėkmių priežastį. O rytoj važiuosiu pasikonsultuoti pas psichoterapeutę. Lengviau būtų numoti ranka ir pasakyti- luktelsiu, išaugs visas bėdas. Pati matau, kas būna su problematiškais vaikais, kuriais tėvai nesirūpina arba nepakankamai rūpinasi.

Gerai, kai dirbi sunaus mokykloje. O ka daryti kai mokykla ir darbas skirtingose miesto pusese? Mane stebina tai, kiek mokytojos turi laiko rasyti pastaboms. Sunaus knygele raudonuoja: "neatsinese, pastume, pasake, numete, nepadare, pamirso ir t.t." To negana, vienu tarpu buvo pradejusi rasyti ir i mobiluji tel.: "jusu sunus padare ta ir ta, ir ka jus galvojat apie toki elgesi t.t. ". Zodziu, "problematiskas vaikas". Mokslo metu viduryje teko pervesti i kita klase. Kol kas viskas tvarkoje, toliau ziuresim.
Atsakyti
QUOTE(Rinesa @ 2005 01 25, 16:28)
Mane stebina tai, kiek mokytojos turi laiko rasyti pastaboms. Sunaus knygele raudonuoja: "neatsinese, pastume, pasake, numete, nepadare, pamirso ir t.t." To negana, vienu tarpu buvo pradejusi rasyti ir i mobiluji tel.: "jusu sunus padare ta ir ta, ir ka jus galvojat apie toki elgesi t.t. ". Zodziu, "problematiskas vaikas". Mokslo metu viduryje teko pervesti i kita klase. Kol kas viskas tvarkoje, toliau ziuresim.

Kokiu budu tu noretum gauti informacija apie savo vaika? O gal dzin, kurioja vietoje jam beda? kokia reakcija tavo i tokia info? Suglamzai ir ismeti? Ar prisedi? padedi savo vaikui, pagyrei, paguodei ar kt.? kaip mokytoja turetu reaguot i tavo vaiko musimasi? Ka ji turetu pasakyti sumusto vaiko tevams? Geriau viso sito nezinot ir graziai sau gyventi, piktinantis mokytojos ikyrumu.

p.s. ale tikrai trenkta ta mokytoja:durnas: . Mamai nerupi, o ji , kaip kokia gnyda kisasi ir dar rastliavoja viasokias nesamones, tipo "rupinasi".
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2005 01 25, 07:30)
Mano vyrą vaikystėje tėvas spardė ir žemino, tokį auklėjimo supratimą ir jis atsinešė į šeimą...

Vadinasi tu jau susitaikei su tuo, kad ir tavo sunus taip pat elgsis su savo vaikais?

QUOTE(vaižgantė @ 2005 01 25, 07:30)
Aš pati esu mokytoja ir domiuosi humanistine pedagogika. Ir pati taip stengiuosi dirbti su mokiniais. O mūsų mokyklose yra paplitęs autoritarinis požiūris į mokinius. Mokiniai yra žeminami, o pažymys yra ne skatinimo, o baudimo priemonė. Tas pats ir su pastabomis. Atsisakyta vaikus vertinti pažymiais, bet sugalvoti kiti vertinimo metodai, žeminantys vaikus. Kaipgi jie norės mokytis, stengtis, jei yra ne skatinami, o visą laiką žeminami. Pati matau, kad dauguma mokyklose dirbančių mokytojų visai nesuka dėl to galvos.Bent pabandytų nerėkti ant mokinių... Bet gerklė yra pagrindinė auklėjimo priemonė...

Pati budama mokytoja , zinai, kad pazymio funkcija nera sakatinamoji. Skatinti isradingas pedagogas turi mase ivairiausiu metodu. Pazymys- darbo ivertinimas(vyresnese klasese). Pradinese klasese, pazymiai nerasomi. Pastebima vaiko pazanga, jo paties atzvilgiu. Nezinau, kokiam zveryne dirbi, jei tau paciai atrodo, jog mokytojas tik ir gviesiasi pazeminti, suzlugdyti , pasitycioti is vaiko.

Nuosirdziai linkiu tau susitvarkyti, kad vaikai nejaustu pazeminimo namuose, kad vaikai jaustusi mylimi ir gerbiami savo brangiausiu zmoniu.Tuomet jie bus atsparesni visokiom negandom , sutiktom uz namu duru. Keista, kai nenuvale dulkiu savo panoseje, nesame transparanta 'issikuopkime",
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uola: 25 sausio 2005 - 16:47
Kazkodel lankantis mokykloje visada viskas buna gerai, problemu nera ir t.t. Rasydama tokias pastabas mokytoja demonstruoja tik savo nekompetencija!
P.s. Uola turbut yra "sumusto" vaiko mama?! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rinesa @ 2005 01 25, 16:49)
Kazkodel lankantis mokykloje visada viskas buna gerai, problemu nera ir t.t. Rasydama tokias pastabas mokytoja demonstruoja tik savo nekompetencija!
P.s. Uola turbut yra "sumusto" vaiko mama?!  smile.gif

O ka tai nekompetetingai mokytojai sakyti motinai, kuri "nesigaudo", kaip sekasi jos vaikui, matydama Sunaus knygele raudonuojancia: "neatsinese, pastume, pasake, numete, nepadare, pamirso ir t.t." .frusty.gif Manau jos vietoje pasakyciau "kaip jau pastebejote viskas gerai" thumbup.gif
Atsakyti