Daržovėmis apsirūpinau iki balandžio vidurio iš Basanavičiaus mokyklos ekologinių ūkių, taip vadinamos Tatulos programos. Buvo patogu kartą į mėnesį šeštadienį nuvažiuot, o paskui rūsy laikydavau. Rudenį apsirūpinau iš Basanavičiaus mokyklos moliūgais, tai kai kurie iki kovo išsilaikė. Obuolių (ne pačių geriausių rūšių, nes kadangi dar diedelis mano sodą turi ir galiu palygint) kas mėnesį irgi iš Basanavičiaus iki gegužės mėnesio turėjau.
Iš parduotuvės daviau tik bananus ir kivi, o dabar, kai mums 1,2 metų jau duodu visokias vaisines tyreles, kol atsiras lietuviškų vaisių ir uogų.
Kadangi vasarą gyvenau sode ir teko kas dieną matyt, kaip atrodo darže įvairios daržovės, kaip jos atrodo nuskintos po valandos, dviejų, dienos, savaitės, kaip jos atrodo laikomos maišely ir pan., tai nekyla rankos pirkt parduotuvinių, nes jos neturi tų natūralumo požymių, kurių miestietis jau ir nepastebi, nes neturi su kuo palygint.
O ypač ispaniškų pomidorų neduokit, nes jie nokinami dujomis. Vakare žali, ryte raudoni tampa.Pasakojo pažįstami, kurie dirbo ten.
Man patiko mintis, kad reikia maitintis tuo, kas pas mus auga, o to, kas neauga, nėra ir būtina.
Kas neturi sodo ar pan. metinukui šiuo tuščiu metu gali išaugint ridikėlių, svogūnų, salotų balkone - kiek ten jam reikia.
Žodžiu, jei nori geriau maitint, tai turi pasistengt. Bet užauga ir su maximiniu maistu, jei vaikas nealergiškas.
Kol sodai ir darzai dar tusti pas mus , perku is parduotuves lietuviskus pomidorus, agurkus, taip pat bananus ir kivius valgo labai
maniskis nei kopustu, nei ridikeliu, rabarbaru nevalgo, o daugiau nieko ir neduodu, nes nebezinau ka duot
maniskis nei kopustu, nei ridikeliu, rabarbaru nevalgo, o daugiau nieko ir neduodu, nes nebezinau ka duot
kol dar kaime šviežios daržovės neužaugo, tai perkame morkytes kopūstus, agurkus, pomidorus, sriubytėm ir šaldytų mišinių nusiperkam, o vaisiai tai mėgstamiausias bananas, kartais kiviai, kriaušės, obuoliai , tik žieveles būtinai nulupu, o apelsinų ar mandarinų tai nelabai dar duodu, nors jau ragavo
mano maziulis labai megsta visokias salotas, misraines.... nevalgo tik svoguno.... ir zalia bulve karts nuo karto pagriauzia, aisku skusta
mėgstamiausios
bulvė, agurkas, pomidorai,kokių kalafijorų, brokolių neįkiši
bulvė, agurkas, pomidorai,kokių kalafijorų, brokolių neįkiši
Mano sūnelis nevalgo bulvių, o visą kita labai patinka ir mėgstamiausi yra briuselio kopūstai, jam močiutė ir specialiai augina Darzoves valgo tiek žalias tiek troškintas.
Mes valgom agurkus ,pomidorus,morkas.
Mano maziuke valgo visas darzoves salotos lapa ir ta pasigavusi kramto Megtsamiausias pomidoras ir zirniai
Mes valgom tik agurkus. Pomidorus is vis nemegsta. Turbut irgi reikia pameginti isvirti kokias darzoves garuose.
Mes valgom pomidorus,agurkus,burokelius,virtas morkas,virtus ziedinius kopustus