Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos ir anytos: padeda ar trukdo?

QUOTE(Panaceja @ 2007 03 07, 23:57)
Sveikos,
Mano mama tai toli. Ir patarimu nedalina, nebent kai nuvaziuojam - "tu tik nepervark, eik pagulet!" (Nors visa diena guleciau, vistiek sakytu - "eik dar pagulet")
O anyta- nebloga moteris, mes gerai sutariam, bet ... net nezinau... Ji salia gyvena... tai vis siulosi palydeti. Tai pas gydytoja, tai i ultragarsa (karta vyras negalejo). Bet kol kas pavyko atsisakyti. Net siulesi i gimdyma...
Tai neramu, kas bus gimus vaikeliui.
As pati lankiau visokias pamokeles, knygeliu prisiskaiciau. tai kai ji ka nors suskelia,- as randu argumentu kodel ji neteisi. Tai, tikiuosi, jau susidare ispudi, kad apie viska turiu savo nuomone ir jos informacija netik nereikalinga, bet ir ziauriai pasenusi.
Tik nezinau, kokiais zodziais pasakyti, kad gimus vaikeliui, pirmomis dienomis, jos pagalbos nereikes. Nes man jauciu reikes ramybes ir tik vyro salia. O jei ko nors nemokesim- jai paskambinsim. Ir net vyrui apie tai nedrystu pasakyt...

mieloji geriau pasnekek su vyrum,bo jis nezinodamas gali be tavo zinios paprasyt motineles pagalbos...kas tada bus?
Atsakyti
QUOTE(angeloangel @ 2007 02 19, 22:27)
Gerai kai jie supratingi, mano anyta tai vos ne stumia mane nuo to vaiko, mazdaug duok man o tu eik, mazdaug as nieko nesuprantu ir nemoku... kartais toks siutas paima, kad ui  gun_bandana.gif

labai suprantu maniškė anyta taip pat daro.
Sako "Prisijaukinsiu..." kas čia gal mano vaikas šuniukas ar ką.
Dar sako "Visus vaikus myliu su visais vaikais moku elgtis" Kaip jum.
O kai seselė atėjo į namus nesugebėjo pažadinti vaikelio, kad apžiūrėtų, nes mažylė buvo persirgus gripu, tai seselei pasakė, kad sveika, o man net nesiteikė paskambinti paklausti ar tikrai sveika. Anyta paplepėjo su sesele apie gyvenimą, o man pasigyrė kad seselę labai gerai pažįsta, ir mano vaikas liko trečiam plane.
Tai va patikėk tokiai anytai nors ir trumpą priežiūrą. verysad.gif
Atsakyti
Su mb mamule sutariau labai gerai, kol.... nepastojau. O tada ir prasidejo. Moteriske niekaip negalejo suprasti kodel as nebegeriu kavos, kodel nenoriu maudytis lauke esanciam kubile ir t.t. Kai gruodzio menesy lankemes pas ja, norejo mus apgyvendint sveciu namely, kur nera toleto ir tada reiketu eiti y pagrindiniam name esanty toleta. Bet lauke -10!!! Ir man 8men!!! Gimus mazulei, deje, situacija nepagerejo. Vis kazkokie nerealus pamokymai. Nors jinai pedagoge. Buvau pataikius nuvaziuot pas ja per pirmuosius salcius. Tai jinai apstauge mane, kad leidau lauke paveziot vezimely tik pusvalandy. Neturejau nei vilnoniu rubu, nei veido kremo. o lauke buvo -5. Dabartiniai priekaistai yra del to, kad ysitaisem moteriske, kuri sutvarko mums namus. Kai nusipirkom nauja buta, plotai pasidare perdideli kad greitai isvalyt, o ir pagalbos augint dukryte is niekur negaunam. Tai mano miela uosvienele per kaledas girdejau aiskino mano sugyventiniui: na kiek cia trunka prasiplaut grindis blink.gif Blin. Koks jos s... reikalas!
O mb tevukas gyvena toli, o ir mano tevai nera taip greitai pasiekiami...
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2007 03 09, 14:02)
Tai mano miela uosvienele per kaledas girdejau aiskino mano sugyventiniui: na kiek cia trunka prasiplaut grindis blink.gif Blin. Koks jos s... reikalas!

zinai as pasakysiu, kiekvieno asmeninis reikalas ar jis pats tvarkosi,ar leidziam galimybems samdosi kad uz juos tai padarytu, ta tavo anyta lai maziau kisa nosi, o tai dar su mb pradesit pyktis, manoji sakyciau nesikisa, jei ir bando ka sakyt uzkisu greit kad kaip mums atrodys geriausia taip ir darysim. As kad ir su dviem mazais vaikais ir dar tokiais neramiais, speju ir valgyt pasigamint, ir 4 kambarius sutvarkyt na zodziu viska speju, isskyrus pailsejima doh.gif , kartais pati ant saves pykstu kam as tiek ardaus, vistiek niekas uz tai nepagiria tik pati blogiau pasijauciu pavargus.... o tu elkis kaip tau atrodo tinkama ir su tokia anyta maziau reikalu turek, neskaudes tada galvos
Atsakyti
QUOTE(Leilla @ 2007 03 12, 19:42)
zinai as pasakysiu, kiekvieno asmeninis reikalas ar jis pats tvarkosi,ar leidziam galimybems samdosi kad uz juos tai padarytu, ta tavo anyta lai maziau kisa nosi, o tai dar su mb pradesit pyktis, manoji sakyciau nesikisa, jei ir bando ka sakyt uzkisu greit kad kaip mums atrodys geriausia taip ir darysim. As kad ir su dviem mazais vaikais ir dar tokiais neramiais, speju ir valgyt pasigamint, ir 4 kambarius sutvarkyt na zodziu viska speju, isskyrus pailsejima  doh.gif , kartais pati ant saves pykstu kam as tiek ardaus, vistiek niekas uz tai nepagiria tik pati blogiau pasijauciu pavargus.... o tu elkis kaip tau atrodo tinkama ir su tokia anyta maziau reikalu turek, neskaudes tada galvos

Stengiuosi neimti y plaucius jos paistalu. Nes teisybe ta, kad pagrindinis konfliktas yra tarp jos ir mano sugyveninio. O gara moteriske yra sumascius nuleisti ant manes... Tik vat sunervina blush2.gif Nusamdyt moteryte y pagalba - tai sugyventinio mintis. Abu mes tingim tvarkytis blush2.gif O uosvienelei viskas blogai, nes mat jos laikais viskas buvo kitaip.... Butent! Jos vyras nedirbo po 12-15val ir veik be iseiginiu, jos butas nebuvo virs 100kvm, ja supo drauges ir giminaiciai, kur galejo vaika nors keliom valandelem palikti. Ir vistik jos santuoka isiro, kuomet mano sugyventiniui buvo tik metukai. Tad kaip mb sako - ne jo mamulei duoti patarimus bendro gyvenimo srity....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tosk: 12 kovo 2007 - 19:13
O mano uosvienyte sugalvojo, kad labai nori gimus antram vaikeliui atvaziuoti man padeti. doh.gif Sako, kad man bus labai sunku. Bet su pirmu vaikeliu tai kazkaip sugebejau susitvarkyti ir be jos pagalbos thumbup.gif Tai ir pasakiau jai tiesiai sviesiai, kad jokios cia man pagalbos nereikia. Tuo labiau, kad nuo pat vestuviu gyvenam atskirai, tai dar neisprotejau, kad uosviene isileisciau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo j_jurgita: 13 kovo 2007 - 09:03
QUOTE(rasras @ 2007 02 11, 17:38)
Gimus anūkėliui (-ei), mamos ir anytos dažnai perdėtai rūpinasi savo vaikaičiu ir vis nori pamokyti jauną mamytę savo patarimais. Ar nevargina toks rūpestis, ar neįkyri tokie patarimai: o mes taip auginom, o mes taip maitinom, o mes taip rengėm...

Mane tai nervuoja ju tie patarimai. Mano mama tai nelabai kisasi, tik prisimenu, kad del dazno mano dukros valgymo ji nusprende, kad pas mane pienas per liesas, ar jo truksta, vis siulydavo koki misiuka, bet nepasidaviau, ir sekmingai ismaitinau iki metu. O anyta, tai tik kai atvaziuoja, tai irgi vadovauja del maitinimo. Nuo 5men irgi liepe lasiaku, duonos duot. As sakau, kad anksti, o ji vis aiskina, kad savo vaikam jau tokio amziaus duodavo. Ir aisku manes neklauso ir vistiek kisa ta duona, ar dabar jau saldaines. Labiausiai nervuoja, kad nekreipia demesio, ka as sakau ar prasau, o daro, ka ji nori. Tik man pasiseke, kad negyvenu nei su savo mama nei su anyta. Ir siaip pagalbos auginant tiek pirma dukra, tiek antra man neprireike nei mamos nei anytos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(biscuit @ 2007 02 14, 14:26)
man asmeniskai kito zmogaus mamos ar anytos taip vadinamoji "pagalba" tik trukdo doh.gif

man tai jau paeitis thumbup.gif
buvo labai graziai su abejom pakalbeta hihihi.gif

tas lindimas padet tai kartais net i nevilti varydavo doh.gif atrode kad ant galvos lipa doh.gif
bet tikiu, kad jos is geru paskatu tai dare...
Atsakyti
QUOTE(j_jurgita @ 2007 03 13, 09:02)
O mano uosvienyte sugalvojo, kad labai nori gimus antram vaikeliui atvaziuoti man padeti.  doh.gif Sako, kad man bus labai sunku. Bet su pirmu vaikeliu tai kazkaip sugebejau susitvarkyti ir be jos pagalbos  thumbup.gif  Tai ir pasakiau jai tiesiai sviesiai, kad jokios cia man pagalbos nereikia. Tuo labiau, kad nuo pat vestuviu gyvenam atskirai, tai dar neisprotejau, kad uosviene isileisciau...

Man beveik analogiška situacija buvo.Kai vos anyta nesugalvojo atvažiuoti ir man "padėti",bet ačiū Dievui,kad sugebėjau įtikinti,kad susitvarkysiu pati,ir visa laimė,kad ji toli gyvena,o tai mane būtų užparines jos "reguliavimas",oi kaip ji nori pavadovauti... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(jutyte @ 2007 03 02, 16:36)
Skaitau jusu zinutes merginos ir pavydziu Jums baltu pavydu. As neturiu nei anytos, nei mamos. Anyta mire dar mums su vyru draugaujant. Buvo labai sauni moteriske. Nemanau, kad pykciausi su ja. Savo mamyte palaidojau pries 3 savaites. Suneliui nebuvo ne menesio. Jus tiesiog neisivaizduojat kaip man truksta tu patarimu, pamokymu...Nors tiesa sakant man jie niekada nebuvo pikti ar ikyrus. Greiciau protingi ir reikalingi. Kai ju netenki suvoki, kad visi tie pamokymai ne is blogos valios, o is meiles, noro, kad tavo vaikui butu lengviau, geriau. Dziaukites mielosios kad turite mamas, anytas.

Vargšyte... verysad.gif Užjaučiu dėl mamytės... console.gif
Atsakyti
Na pas mane tai atvirkstinė situacija, kai mamai pasakiau , kad laukiuosi, ji nebuvo patenkinta, pareiske, kad ji dar yra per jauna ir visai nenori buti mociute, visa nestumo laika nelb ir domėjosi kaip ten aš laikausi, ir ar viskas gerai.Va, o anyta yra lb jaunatviska, supratinga, nepersanti savo nuomones, mane lb palaikanti, ir nesikisanti i musu seimos reikalus, ir mazojo auklejimo subtilybes.Ir dabar mano mama anuka gal mate pries du menesius, i svecius net neatvaziuoja, tik pas save kartais tarp kitko kvieciasi, tad mazasis manau labiau ir myles vyro mama.Nes ji manim rupinasi lb nuoširdžiai, ir lb padeda.
Atsakyti
QUOTE(Meskitelis @ 2007 03 15, 13:04)
Na pas mane tai atvirkstinė situacija, kai mamai pasakiau , kad laukiuosi, ji nebuvo patenkinta, pareiske, kad ji dar yra per jauna ir visai nenori buti mociute, visa nestumo laika nelb ir domėjosi kaip ten aš laikausi, ir ar viskas gerai.Va, o anyta yra lb jaunatviska, supratinga, nepersanti savo nuomones, mane lb palaikanti, ir nesikisanti i musu seimos reikalus, ir mazojo auklejimo subtilybes.Ir dabar mano mama anuka gal mate pries du menesius, i svecius net neatvaziuoja, tik pas save kartais tarp kitko kvieciasi, tad mazasis manau labiau ir myles vyro mama.Nes ji manim rupinasi lb nuoširdžiai, ir lb padeda.

Žinoma, labiau mylės tuos, kurie skiria daugiau dėmesio. wub.gif O kiek tavo mamai metų, jei ne paslaptis? g.gif
Atsakyti