Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos ir anytos: padeda ar trukdo?

As su buvusia anyta turejau cirku doh.gif . Tokio tipo jau moteriske, visa save vyrui ir sunums atidave, savim absoliuciai nesirupino, o savim besirupinancias smerke. "Kol toji veida kremais ir dazais tepliojosi, Solveigyte pargriuvo ir lupyte susimuse" - cia anyta apie savo broliene (tikrai saunia mama), geras, ane? Kadangi as studijavau, norejau pusdieniui susirasti aukle. Anyta sukele veja, kaip, svetima zmogu, jau ji paziures ir pasirupins pati. Nu ir prasidejo. Palikau karta su sirguliuojanciu vaiku, griztu namo - nera nei vieno. Ir jokio rastelio, mobiliu nebuvo tada. Aplekiau kaimynus, viena kaimyne sako, maciau su greitaja isveze. Galvojau isprotesiu. Su taxi i Santariskes nupyliau, nieko, sedi palatoj prie vaiko kaip pereksle, sako, tu ka nezinai, jam gal meningitas, gal streptokokas! Pakalbejau su gydytoja, ta sako, nezinau ko greitoji juos veze, vaikui T 37.6, sloga ir tiek. Aisku. Anyteles seserecia - greitosios felcere, susiorganizavo vadinasi. Ta karta pabandziau zmoniskai pakalbet su anyta. Kur tau. Po poros menesiu ziema, visur gripas, as vaika troleibusais kas ryta pas anyta vezu. Pediatre israse vaikui interferono i nosi profilaktikai palasinti. Anyta pasisnekejo su savo profesore-felcere ir nusprende, kad nuo interferono vaikas gali ZIV uzsikresti. Ima is manes ampules ir ismeta, o as tokius pinigus moku. Ziuriu ir nesuprantu - vaikui vaistus lasinu, o vistiek susirgo. Paskui islindo yla is maiso, siuksliadezej netycia ampule pamaciau. Baigesi istorija ta pat minute. Po 2 savaiciu turejom aukle, nuostabiausia moteri. 6 metus man vaika padejo auginti. O su anyta irgi santykiai apsitvarke, kai pradejom tik i svecius ateiti.

Mano mama kazkaip visai normaliai elgesi, padedavo paprasyta, patardavo paklausta. Bet tada dar dirbo, nelabai laiko turejo, gal todel. Dabar daugiau uzknisa patarimais kaip sesiolikameti auginti hihihi.gif , bet as turiu mirtina ginkla, mano vaikis su mano broliu palyginus - tikras auksas, tai jei jau mama ikyri labai, uztenka paklausti "O broliui tai padejo?", ir ramu. Be to, atstumas didelis, i svecius neprivazinesi daznai.

O su nauja anyta problemu nera ir nebus manau. Viena - mano mamos tipo moteriske, antra - jei jauciu kad pradeda patarimais uzknisti, nutaisau liudna veida ir apsimetu kad pritruko kalbos ziniu lotuliukas.gif .

Oj kiek prirasiau blink.gif Sorry...
Atsakyti
O geras, ir tokiu fruktu buna...
Atsakyti
Man tokios pagalbos trukdo.visi patarimai pasene...
Atsakyti
Bet tie "pasene" patarimai daznai buna naudingesni ir efektyvesni nei siuolaikiskas auginimas "pagal knygas".(Zinoma ne visi)
Atsakyti
As tolerantiska - isklausau cool.gif o elgiuosi kaip pati noriu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rasras @ 2007 02 11, 17:38)
Gimus anūkėliui (-ei), mamos ir anytos dažnai perdėtai rūpinasi savo vaikaičiu ir vis nori pamokyti jauną mamytę savo patarimais. Ar nevargina toks rūpestis, ar neįkyri tokie patarimai: o mes taip auginom, o mes taip maitinom, o mes taip rengėm...

Dabar jau pradejo tvardytis, bet pradzioj tai doh.gif

QUOTE(Jusma @ 2007 02 14, 11:56)
Turbūt kiekvienoj šeimoj atsiranda norinčių padėti mirksiukas.gif Mano anyta ne išimtis. Tai tas, tai anas, dar ligoninėj pas daktarus visko teiravosi, ale kad jos paklausimai jau pasenę, tai po to apsiramino. O mano mam kol kas nesikiša, nebent pati ko paklausiu. Gal dėl to, kad kitam mieste gyvena, bet va į svečius atvažiuoja, tai žiūrėsim, kaip čia bus g.gif

Va va cia issigelbejimas. Jei gyvenciau tame paciame mieste , tai neatsiginciau doh.gif

QUOTE(biscuit @ 2007 02 14, 15:26)
man asmeniskai kito zmogaus mamos ar anytos taip vadinamoji "pagalba" tik trukdo doh.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
man nei anyta nei mama nepadeda,net vyras mazai prisideda..ar tai gerai?na manau nera gerai,nes as esu nuvargus,nusikalus ir nebezinau kaip dziaugtis gyvenimu..Taciau ir gerai,nes as nenoreciau kad anyta pintusi po kojomis,arba mama.Jos jau savo uzaugino tad nereikia jom uzkrauti.Retkarciais padedi-zinoma kodelgi ne,bet nera ir nereikia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kipshe @ 2008 11 07, 00:58)
As tolerantiska - isklausau  cool.gif  o elgiuosi kaip pati noriu  biggrin.gif

ir as taip pat elgiuosi tongue.gif isklausau, bet darau taip kaip man atrodo geriausia smile.gif juk mama jaucia kas yra geriausia jos mazyliui smile.gif
Atsakyti
Anyta padėjo tikrai nemažai. O dėl "patarimų" - tiesiog esu tolerantiška, patyliu, bet darau kaip man reikia ir kaip man atrodo geriausia biggrin.gif
Atsakyti
Labai padejo!!! Man isvis labai pasisieke tokia anyta tureti!!!
Atsakyti
Ech, butu anyta arciau tai tikrai daugiau pagalbos sulaukciau, nes mama verysad.gif deja pareiske, kad bijo net paimt mano maziuka ant ranku. Na ir tegu bijo, issiversim kaip nors tongue.gif
Atsakyti
Na anyta nesikosa visiskai, pati zino kad tai nera gerai kai pradedi pasakoti ka ir kaip daryti smile.gif
Atsakyti