Kalbant apie santykius su anyta - tai pas mane chrestomatinė anekdotinė situacija. Šiaip pagalbos aš jokios ir neprašau ir ,matomai, niekad ir nesiruošiu prašyti. Ačiū Dievui, ji bent toli gyvena. Nuoširdi užuojauta toms, kurios gyvena su savosiomis. Laikykitės. Vaikui dar tik porą mėn., o jau spėjom susiėsti dėl vaikučio auginimo. Iki tol aš su ja oficialiai ir mandagiai iš pagarbos savo vyrui bendravau... bet po gimdymo - mažai miego, daug nervų, pratrūkau ir aš...
O buvo taip. Vyras sugalvojo man pogimdyvinę dovaną - kelių dienų atostogas su anyta. Nu čia tik vyrai tokias pramogas gali sugalvoti

. Aš, būdama nepilno proto, sutikau. O mūsų kūdikiui diegliai. Na ir vieną naktį jie buvo itin žiaurūs. O vat ryte aš atsiėmiau - kas aš per motina, kaip vaiko nemyliu, nesugebu augint. Na aš demonstratyviai susipakavau daiktus, sužviegiau, kad varau namo. Na ir prasidėjo - aš tokia, anokia, žodžiu ABSOLIUTUS BLOGIS, o tas vaikas tai gal net ne jos anūkas

.
Žinau, kad dėl vyro ateity reikės kažkaip bendrauti, bet kol kas net šiurpas nukrato apie tai pagalvojant.
Papildyta:Su mano mama situacija kitokia. Kadangi gyvename vienam mieste, jei turiu kokių svarbių reikalų ir vyras negali likti su vaikučiu, palieku jai. Mama daug ką pamiršus apie leliukų auginimą pradžioj buvo, kadangi mano sūnus pirmasis anūkas, bet ja pasitikiu, nes matau, kad nuoširdžiai myli anūką, jį palepina, klauso mano nurodymų. Žodžiu, viskas gerai.
Nesakau, kad anyta visai nemyli anūko. Bet kažkaip kitaip. Plius ji turi anūkėlę. Tai va kas mane labiausiai užknisa, tai vaikų lyginimas. Oi ta judri, tas ne, tas verksnys, ta ne ir pan. Toks žemas lygis. Ir visgi šimtu procentu pradedu pritarti senai tiesai, kurią man kažkada pasakė mano močiutė - yra marčios vaikas ir yra dukros vaikas. Man nesmagu klausyti, koks mano vaikis netikęs - lepinukas, bezdukas, verksniukas ir pan. , o vat anūkytė tai lobis.
Kas keiščiausia, o gal ir ne. Tiek mano močiūtė, tiek mama, tiek aš turėjom bėdų su anytom. Gal čia genai tokie
Tiesa, vyras liepė susimąstyti, o kokia aš būsiu anyta. Pasižadėjau būt gera