Mes važiuosim Kučioms pas tėvus, tai tradiciškai iš mūsų laukiama kokio neįprasto, neragauto patiekalo, atitinkančio visus Kūčių reikalavimus. Pernai darėm maki (pan. į sushi, bet mažučiai, tokie suktinukaisu spec. lapu, ryžiais, žalia žuvim ir agurku). Šiemet sumąsčiau tokias vat salotas (receptą nusižiūrėjau iš vienos BBC PRime TV laidos):
Suplėšyti salotas, supjaustyti špinatus. Tada sudėti kubeliais pjaustytą sūrį su mėlynais pelėsiais. Užberti graikiškų riešutų puseles. Dėti pjaustytą papriką. Gal dar lupto agurko. Padaryti užpilą iš Modenos acto, alyvuogių aliejaus, prieskonių. Arba kokį užpilą jogurto pagrindu. Nors aš turbūt imsiu kokį pirktinį užpilą, nes jei vežčiau jau užpiltas salotas 100 km- atsivežčiau sriubą.
Jaučiu, gausiu velnių dabar už pelėsinio sūrio valgymą per kūčias

, bet kad nieko įdomaus be draudžiamų patiekalų nesugalvojau. Ir kiek ten to sūrio saltose. Ir dar- ar galima virti Kūčioms varškės spurgų? Tai būtų patiekalas, kurį tikrai šlamštų vaikai, ir kaloringas, ir sveikas. Nes aguonpienis su išmirkusiais kliackiukais nekimba nei vaikams, nei mums....