spanguolių kisielius,
sumalam spanguoles ir supilam jas į verdantį vandenį. kai kurį laiką paverda, reikia perkošti, kad nebūtų spanguolių skūrelių. vėl verdam, įdedam cukraus ir įpilam šaltame vandenyje gerai išmaišytą krakmolą. pilant krakmolą reikia gerai maišyti, kad nesušoktų krakmolas į gumulėlius. užverdam ir skanaus.
QUOTE(PUka @ 2004 12 11, 15:07)
Ir as noreciau paruosti stala pagal visas tradicijas, bet is kur jus gaunat siaudu po staltiese padeti
Kaimo neturiu ir pazystamu neturiu
Reikeja ideja duoti prekybos centrams
Kaimo neturiu ir pazystamu neturiu
Reikeja ideja duoti prekybos centrams
Manau, kad visuose turguose ir turgeliuose prie6 kūčias būna pirkti šieno.
QUOTE(akbr @ 2004 12 15, 13:51)
spanguolių kisielius,
sumalam spanguoles ir supilam jas į verdantį vandenį. kai kurį laiką paverda, reikia perkošti, kad nebūtų spanguolių skūrelių. vėl verdam, įdedam cukraus ir įpilam šaltame vandenyje gerai išmaišytą krakmolą. pilant krakmolą reikia gerai maišyti, kad nesušoktų krakmolas į gumulėlius. užverdam ir skanaus.
sumalam spanguoles ir supilam jas į verdantį vandenį. kai kurį laiką paverda, reikia perkošti, kad nebūtų spanguolių skūrelių. vėl verdam, įdedam cukraus ir įpilam šaltame vandenyje gerai išmaišytą krakmolą. pilant krakmolą reikia gerai maišyti, kad nesušoktų krakmolas į gumulėlius. užverdam ir skanaus.
PROTESTUOJU prieš tokį barbarišką spanguolių gadinimą. Mes darom kitaip: kad išsaugoti kuo daugiau vitaminų uogų neverdame. Padarome kisielių tik iš vandens+cukrus+krakmolas (užverdam, kad sutirštėtų), praaušinam ir tada supilam per sietelį pertrintas šviežias spanguoles. Išmaišom ir DAUGIAU NEKAITINAM. viskas.
O kokias mishraines jus darot kuciu stalui?
As tai darau burokeliu su raugintais kopustais, arba su pupelemis... Gal jus kazka skanaus ir idomaus zinot?
As tai darau burokeliu su raugintais kopustais, arba su pupelemis... Gal jus kazka skanaus ir idomaus zinot?
merginos, juk per kūčias majonezo tai negalima
mano mama daro l.skanias salotas per kūčias: morkos tarkuotos burokine tarka + svogūnai smulkiai pjaustyti + džiovinti grybai viskas pakepinta su aliejumi ir užpilti ant virtų pupelių ir išmaišyti mišrainė
mano mama daro l.skanias salotas per kūčias: morkos tarkuotos burokine tarka + svogūnai smulkiai pjaustyti + džiovinti grybai viskas pakepinta su aliejumi ir užpilti ant virtų pupelių ir išmaišyti mišrainė
QUOTE(akbr @ 2004 12 17, 15:30)
merginos, juk per kūčias majonezo tai negalima
mano mama daro l.skanias salotas per kūčias: morkos tarkuotos burokine tarka + svogūnai smulkiai pjaustyti + džiovinti grybai viskas pakepinta su aliejumi ir užpilti ant virtų pupelių ir išmaišyti mišrainė
mano mama daro l.skanias salotas per kūčias: morkos tarkuotos burokine tarka + svogūnai smulkiai pjaustyti + džiovinti grybai viskas pakepinta su aliejumi ir užpilti ant virtų pupelių ir išmaišyti mišrainė
geras, niekad nesu ragavusi tokios misraines, reikes galbut pabandyti:)
del to majonezo tai tikrai diskutuotinas klausimas....
mano mama irgi laikosi sauso pasninko ir niekad su majonezu nieko kuciom nedaro, tik aliejus vyrauja, sviestas dar kartais, netgi grietines nededa niekur.... tai man belieka tik kuciukus valgyti....
Mamos,o kodel negalima vartoti majonezo,jug jis susideda is aiejaus, garstyciu milteliu, acto, druskos ir kiausinio trynio.Na jei tik del kiausinio ,tai cia mazas griekas.Mano tokia nuomone.Mes tai majoneza kai kur naudojame
Mes važiuosim Kučioms pas tėvus, tai tradiciškai iš mūsų laukiama kokio neįprasto, neragauto patiekalo, atitinkančio visus Kūčių reikalavimus. Pernai darėm maki (pan. į sushi, bet mažučiai, tokie suktinukaisu spec. lapu, ryžiais, žalia žuvim ir agurku). Šiemet sumąsčiau tokias vat salotas (receptą nusižiūrėjau iš vienos BBC PRime TV laidos):
Suplėšyti salotas, supjaustyti špinatus. Tada sudėti kubeliais pjaustytą sūrį su mėlynais pelėsiais. Užberti graikiškų riešutų puseles. Dėti pjaustytą papriką. Gal dar lupto agurko. Padaryti užpilą iš Modenos acto, alyvuogių aliejaus, prieskonių. Arba kokį užpilą jogurto pagrindu. Nors aš turbūt imsiu kokį pirktinį užpilą, nes jei vežčiau jau užpiltas salotas 100 km- atsivežčiau sriubą.
Jaučiu, gausiu velnių dabar už pelėsinio sūrio valgymą per kūčias , bet kad nieko įdomaus be draudžiamų patiekalų nesugalvojau. Ir kiek ten to sūrio saltose. Ir dar- ar galima virti Kūčioms varškės spurgų? Tai būtų patiekalas, kurį tikrai šlamštų vaikai, ir kaloringas, ir sveikas. Nes aguonpienis su išmirkusiais kliackiukais nekimba nei vaikams, nei mums....
Suplėšyti salotas, supjaustyti špinatus. Tada sudėti kubeliais pjaustytą sūrį su mėlynais pelėsiais. Užberti graikiškų riešutų puseles. Dėti pjaustytą papriką. Gal dar lupto agurko. Padaryti užpilą iš Modenos acto, alyvuogių aliejaus, prieskonių. Arba kokį užpilą jogurto pagrindu. Nors aš turbūt imsiu kokį pirktinį užpilą, nes jei vežčiau jau užpiltas salotas 100 km- atsivežčiau sriubą.
Jaučiu, gausiu velnių dabar už pelėsinio sūrio valgymą per kūčias , bet kad nieko įdomaus be draudžiamų patiekalų nesugalvojau. Ir kiek ten to sūrio saltose. Ir dar- ar galima virti Kūčioms varškės spurgų? Tai būtų patiekalas, kurį tikrai šlamštų vaikai, ir kaloringas, ir sveikas. Nes aguonpienis su išmirkusiais kliackiukais nekimba nei vaikams, nei mums....