O kaip išvirti spanguolių kisielių?
Ir as noreciau paruosti stala pagal visas tradicijas, bet is kur jus gaunat siaudu po staltiese padeti
Kaimo neturiu ir pazystamu neturiu
Reikeja ideja duoti prekybos centrams
Kaimo neturiu ir pazystamu neturiu
Reikeja ideja duoti prekybos centrams
Pala,taigi sniego lauke nebera..........Gali smilgeliu ir dabar prisiskinti,po staltiese padeti....jei jau taip artimu kaimietuku neturi....
Nepamenu ar rasiau,bet per kucias reikia nematom traukti po viena siaudeli is po staltieses:kieno siaudas ilgiausias,tai tas ilgai ir gyvens,o kieno..........
Nepamenu ar rasiau,bet per kucias reikia nematom traukti po viena siaudeli is po staltieses:kieno siaudas ilgiausias,tai tas ilgai ir gyvens,o kieno..........
Labai skanu ir visada per Kucias pas mus daro zele su mandarinais
O vaikam tikrai patiks
Taip pat man labai patiko pirkta silke drebuciuose atrodo kaip saltiena, bet viskas padaryta su silkute, morkytem ir svoguniukais tikrai labai skanu su bulvem Kuciom butinai pirksiu jos jei dar bus
Dar darom salotas:
kalafijoras,
apelsinas,
saulegrazos,
graikiniai riesutai,
citrina,
obuolys.
Viska kubeliais, kalafijora irgi sakeles pasmulkinam, uzspaudziam citrinos, biski cukraus ir nedidelis saukstelis aliejaus, bet gero, kad butu be papildomo skonio
oi dar pamirsau parasyti, kad dedasi razinos i salotas ir citrina ipjaustoma kaip ir apelsinas
O vaikam tikrai patiks
Taip pat man labai patiko pirkta silke drebuciuose atrodo kaip saltiena, bet viskas padaryta su silkute, morkytem ir svoguniukais tikrai labai skanu su bulvem Kuciom butinai pirksiu jos jei dar bus
Dar darom salotas:
kalafijoras,
apelsinas,
saulegrazos,
graikiniai riesutai,
citrina,
obuolys.
Viska kubeliais, kalafijora irgi sakeles pasmulkinam, uzspaudziam citrinos, biski cukraus ir nedidelis saukstelis aliejaus, bet gero, kad butu be papildomo skonio
oi dar pamirsau parasyti, kad dedasi razinos i salotas ir citrina ipjaustoma kaip ir apelsinas
sveikutes
nezinau ar kas minejo cia, nes visko neperskaiciau, bet man labai skanu yra silkes salotos su morkos, riesutais, svogunais ir razinomis niam niam, jei kam idomu, parasysiu receptuka
dar labai patinka silke po marskineliais, bet tikriausiai jau zinot ta receptuka
taip pat neisivaizduoju kuciu be kisieliaus, mandarinu, aisku kuciuku, paplotelio.
ai dar is grybu butinai pasidarysiu ka nors, labai skanu yra tusinti rauginti kopustai su grybais, na bet cia geriau gal per kaledas, nes labai skanu i juos ideti spirgiuku, nu sakes kaip seiles pradejo tysti, greiciau ateitu kaledos
nezinau ar kas minejo cia, nes visko neperskaiciau, bet man labai skanu yra silkes salotos su morkos, riesutais, svogunais ir razinomis niam niam, jei kam idomu, parasysiu receptuka
dar labai patinka silke po marskineliais, bet tikriausiai jau zinot ta receptuka
taip pat neisivaizduoju kuciu be kisieliaus, mandarinu, aisku kuciuku, paplotelio.
ai dar is grybu butinai pasidarysiu ka nors, labai skanu yra tusinti rauginti kopustai su grybais, na bet cia geriau gal per kaledas, nes labai skanu i juos ideti spirgiuku, nu sakes kaip seiles pradejo tysti, greiciau ateitu kaledos
Nežinau ar kas rašė , bet pas mus jau daug metų, dar nuo probobutės laikų firminis kūčių patiekalas- burokėlių sriuba su ausytėmis. Nežinau iš kokios kultūros jis atėjo, nes kiek klausinėjau tai niekas tokios sriubos nedaro per kūčias, bet probobutė buvo rusų kilmės ir tikriausiai iš ten:
SRIUBA-
išverdi burokus, juos sutarkuoji- o po to į šaltą vandenį sudedi tarkius ir truputį acto, kad nepabaltuotų. Kai paverda nusunki burokų tarkius ir gamini sriubą: toks turi būt rasaliukas- cukrus, citrinos rūgštis ar actas ,druska dedama. Skonis turi pasidaryt saldžiai rūgštus. Į tą sriubą an pačio galo sudedi ausytes- koldūnus su džiovintais grybais( grybai džiovinti pakepti ant aliejaus ir su svogūnais). Pasaka kas mėgsta . Aš tai po pora lėkščių suvalgau ir kad kuo daugiau ausyčių Vyras- kankinamas išžogos- nėra mėgėjas.
Šiemet mažiau vargsim prie tokios sriubės- radau lenkišką burokėlių sriubą tetrapokose be tirščių- liks tik paskaninti
SRIUBA-
išverdi burokus, juos sutarkuoji- o po to į šaltą vandenį sudedi tarkius ir truputį acto, kad nepabaltuotų. Kai paverda nusunki burokų tarkius ir gamini sriubą: toks turi būt rasaliukas- cukrus, citrinos rūgštis ar actas ,druska dedama. Skonis turi pasidaryt saldžiai rūgštus. Į tą sriubą an pačio galo sudedi ausytes- koldūnus su džiovintais grybais( grybai džiovinti pakepti ant aliejaus ir su svogūnais). Pasaka kas mėgsta . Aš tai po pora lėkščių suvalgau ir kad kuo daugiau ausyčių Vyras- kankinamas išžogos- nėra mėgėjas.
Šiemet mažiau vargsim prie tokios sriubės- radau lenkišką burokėlių sriubą tetrapokose be tirščių- liks tik paskaninti
Pajurys, priminei man, kad mes irgi valgom burokeliu sriuba per kucias, bet mes dedam paprasciausiai grybu i ja vietoj mesos ir tiek, bet irgi labai skanu, bent jau man patinka
QUOTE(rimulka @ 2004 12 12, 15:06)
Pajurys, priminei man, kad mes irgi valgom burokeliu sriuba per kucias, bet mes dedam paprasciausiai grybu i ja vietoj mesos ir tiek, bet irgi labai skanu, bent jau man patinka
O as i "Kuciu barshtukus" dedu dziovintu grybu ir silkes gabaliuku
Gal gali papasakot kaip darai blynus su silke. Ačiū
[/quote]
Paprastai : Silke ismirkau , kad nebutu suri , isrenku kaulus ir supjaustau pailgais gabaliukais.Padarau tesla blynams : pilu sauksta teslos , dedu silkes gabaliuka ir vel uzpilu teslos .Kai apkepa viena puse , apverciu -apkepa ir viskas.Mes labai megstam tuos blynus .
P.s. I likusia tesla idedu cukraus ir tada analogiskai kepu blynus su obuoliais .
keista - as galvojau , kad visi tokius blynus kepa .Pasirodo - ne .sekmes.
QUOTE(rimulka @ 2004 12 12, 14:47)
sveikutes
dar labai patinka silke po marskineliais, bet tikriausiai jau zinot ta receptuka
taip pat neisivaizduoju kuciu be kisieliaus, mandarinu, aisku kuciuku, paplotelio.
ai dar is grybu butinai pasidarysiu ka nors, labai skanu yra tusinti rauginti kopustai su grybais, na bet cia geriau gal per kaledas, nes labai skanu i juos ideti spirgiuku, nu sakes kaip seiles pradejo tysti, greiciau ateitu kaledos
dar labai patinka silke po marskineliais, bet tikriausiai jau zinot ta receptuka
taip pat neisivaizduoju kuciu be kisieliaus, mandarinu, aisku kuciuku, paplotelio.
ai dar is grybu butinai pasidarysiu ka nors, labai skanu yra tusinti rauginti kopustai su grybais, na bet cia geriau gal per kaledas, nes labai skanu i juos ideti spirgiuku, nu sakes kaip seiles pradejo tysti, greiciau ateitu kaledos
O kaip silke po marskineliais daroma ar ne su majonezu ?Papasakok
QUOTE(Sfinxute @ 2004 12 13, 14:40)
gal kas galit parasyti, kaip tie kvieciai su medum daromi?
reikia daigintu kvieciu, juos nuplauni, uzpili vandeniu ir ismirkai.
po to verdi pasudytame vandenyje, nusunki ir isgarini vandeni.
ir ismaisai su medumi.
dar gali kartu imaisyti sulauzytu riesutu ir aguonu, bet aguonas reikia pries tai nuplikyti ir pamirkyti, o po to nukostas sumaisyti.