Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

Maniske irgi beveik nieko per kucias nevalgo, na nebent plotkeles kasniuka laugh.gif ,anksciau dar sprotu truputi paknaibydavo, o dabar ir tu jau nbevalgo. Matyt teks ka nors atskirai jai kombinuoti. Na bet saldainiu prikerta atsakanciai, nes seneliai isvakarese dovanas duoda, tai alkana nelieka g.gif
Atsakyti
kad vaikams patiktų, reikia tiesiog gražiai patiekt, tiktų ir mano minėti kepti žuvies vėrinukai ir virtos daržovės, tunas drebučiuose (yra pirkti pakeliuose), salotos krepšeliuose, į įpjautą virtą bulvę su lupenom galima įdėti grybų (su majonezu nežinau, ar galima, bet man taip skaniausia), galima net blynelių didelių iškepti, ant kurių desertiniais padažais ką nors išpiešit ar išdėliosit vaisių gabaliukų wink.gif , ant kisieliaus gal galima užurkšt grietinėlės...
Šiaip norėtųsi, kad daugiau kas nors pasiūlytų gerų receptų. apie Velykas turiu daug visokių knygelių, o apie Kūčias-ne unsure.gif
Papildyta @ [mergetime]1101810062[/mergetime]
kažkuri minėjot krevečių sriubytę ar kokias salotytes, gal išduosit receptuką, tingiu ilgai ieškot rolleyes.gif
Ir kokias salotas galima daryt su citrininiu užpilu, ar tik žalių daržovių g.gif ???
Atsakyti
QUOTE (lengvute @ 2004 11 30, 12:20)
mamyte, o koks tas medaus padažas wink.gif ?

Ant karstu blynu uzdedi po sauksteli medaus , po to vel blynus ir medu Medus istirpsta ir gaunasi padazas laugh.gif .Per daug imantriai parasiau blush-anim-cl.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (lengvute @ 2004 11 30, 12:11)

Papildyta @ [mergetime]1101810062[[b]**mamyte* rgetime] [/b]
kažkuri minėjot krevečių sriubytę ar kokias salotytes, gal išduosit receptuką, tingiu ilgai ieškot rolleyes.gif
Ir kokias salotas galima daryt su citrininiu užpilu, ar tik žalių daržovių g.gif ???

Pabandyk vaisiu misraine 4psl. - kas ragavo - visiems patiko- ir dideliems ir maziems thumbup.gif .Labai skani ir gaivi wink.gif
Atsakyti
Kūčioms labai tinka senovinis, lietuviškas patiekalas - tai sėmeninė druska. Paimi linų sėmenis pakepini, įberi druskos, o kai atvėsta - smulkiai sumali. Labai būna skanu ją valgyti su bulvėmis, kurios būna išvirtos su lupenomis. Hm tikrai skanu smile.gif Va jums dar du patiekalai smile.gif
Atsakyti
Parasysiu jum viena megstamiausiu musu Kuciu silke:
Pakepini svogunus pusziedziais pjaustytus
Pakepini obulius(islupus sekliukes ir juos nulupus, supjaustau irgi pusziadziais) aliejuje, pabarstai cinamonu.
I lekstute sluoksniuoji--silke, svogunai, obuoliai:)
Viskas smile.gif
Atsakyti
QUOTE (mama39 @ 2004 11 20, 23:19)
Gaminu kvieciu grudu,aguonu ir medaus valgi.Kviecius uzpilu vandeniu ir palieku 3 val.Paskui vandeni nupilu ,uzpilu verd. vandeniu,uzvirinu,nupilu,vel uzpilu vandeniu ir verdu apie 2-3val.,kol pasidaro minksti.Aguonas uzpilu karstu pienu ir virinu apie 15min.Atvesinu ir sumalu.Idedu medaus -tiek ,kad butu saldu.Kas neturi medaus,saldina cukrumi.I paruostas aguonas supilame kviecius :stikline kvieciu,dvi stiklines aguonu.Atsaldau.

mama39, o kas cia gaunasi per valgis, kaip ji reikia valgyti? Ar sudeti i koki viena "bliuda" ar porcijom kiekvenam, o gal jisai sustengsta, kad i ranka gali paimti. Kazkaip visa sudetis sudomino, tik kad nelabai isivaizduoju kas gaunasi, kaip patiekti... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sirduze: 04 gruodžio 2004 - 15:06
QUOTE (sirduze @ 2004 12 04, 15:07)
mama39, o kas cia gaunasi per valgis, kaip ji reikia valgyti? Ar sudeti i koki viena "bliuda" ar porcijom kiekvenam, o gal jisai sustengsta, kad i ranka gali paimti. Kazkaip visa sudetis sudomino, tik kad nelabai isivaizduoju kas gaunasi, kaip patiekti... g.gif

As sudedu i salotine(geriau stikline)apibarstau riesutukais,dar dziovintais vaisiais,bet tik isbrinkintais.Jei zinai kiek valgytoju bus ,tai gali deti kiekvienam i atskirus indelius.Bet,tai tikrai labai saldus valgis,ir kiekviena karta gaunasi vis kazkuo kitokis.Tai,kaip desertas,nes sausainiuku negalima per kucias valgyti,nors dabar............
Papildyta @ [mergetime]1102189286[/mergetime]
Sita recepta radau zurnale,o dabar nepatingejau ir ji susiradau.Ten dar raso,kad sita patiekala galima gaminti ir su mieziu kruopomis,ryziais.As nebandziau,bet gal ir visai nieko,o ypac su ryziais.
P.s.zurnalas "moteris"1998m.priedas"pagrandukas".Ten yra saldziu receptuku.
Atsakyti
QUOTE (*mamyte* @ 2004 11 30, 15:08)
Ant karstu blynu uzdedi po sauksteli medaus , po to vel blynus ir medu Medus istirpsta ir gaunasi padazas laugh.gif .Per daug imantriai parasiau blush-anim-cl.gif biggrin.gif

O kokia blynu tesla? Juk kiausinio negalima per kucias g.gif
Atsakyti
QUOTE (dianuska @ 2004 12 06, 10:40)
O kokia blynu tesla? Juk kiausinio negalima per kucias g.gif

Taigi mielinius blynus galima kepti wink.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (sirduze @ 2004 12 04, 15:07)
mama39, o kas cia gaunasi per valgis, kaip ji reikia valgyti? Ar sudeti i koki viena "bliuda" ar porcijom kiekvenam, o gal jisai sustengsta, kad i ranka gali paimti. Kazkaip visa sudetis sudomino, tik kad nelabai isivaizduoju kas gaunasi, kaip patiekti... g.gif

Sita patiekala mes gaminam per kucias! Tik aguonas uzpilam vandeniu, nes pieno negalima. wink.gif Gaunasi birus grudeliai aplipe aguonomis. Valgoma sauksteliu. Man labai labai patinka! thumbup.gif Nereikia medaus padauginti, tada nebus labai saldu.
Atsakyti
QUOTE (dianuska @ 2004 12 06, 10:40)
O kokia blynu tesla? Juk kiausinio negalima per kucias g.gif

Jeigu nenorit "sugriešyti" tai kepkit blynus su vandeniu ir be kiausinio biggrin.gif .Visai imanoma.O as tai ipilu pieno ir viena kiausini imusu , kai niekas nemato ohmy.gif laugh.gif .
Atsakyti