QUOTE (Asta @ 2004 11 20, 19:12) | ||
O kaip tuos barshcius verdi jei ne paslaptis? Mano mama tai virdavo barshcius su burokeliais. Smulkiai supjaustydavo svoguna, silkes gabaliuka ir dziovintus ishmirkytus grybus. Visa tai pakepindavo aliejuje. Verdanti vandeni dedavo lauro lapu, drusko, pipiriuku. Sudedavo visa tai ka pakepino ir tarkuotus burokelius. Tik karta per metus budavo tokie barshciai. Labai ju laukdavau Ir dar virtinuku su dziovintais grybais.... |
Viska taip kaip parasiai, tik vietoj burokeliu dedu dziovintu obuoliu supjaustytu. Ir dar nieko nekepinu. Man jie labai skanu, tik maniskiai visi nenori, jiems netinka, sake plotkelius geriau vienus valgyti .
O dziovintu grybu galima bet kur nusipirkti: prekybos centruose, turguj. Tik geriau silbaravykiai, baravykai ir t.t., nes dziovinti pievagrybiai neturi kvapo.
QUOTE (Bitulka @ 2004 11 19, 15:26) |
O mes kleckiukais vadiname tuos kur kepam orkaiteje ir paskui merkiam i aguonu piena. O slizikus (juos mano vyras abazaet) darau is miltu, vandens, aguonu ir kiausa imusu (nors sako, kad negalima kucioms..ai nisvarbit),idedu nemazai cukraus (jie turi buti saldus)isminkau tokia tesla, plonai iskocioju ir supjaustau, kaip skryliukus. Tada dedu i verdanti vandeni paverdu 5-8 min ir valgom su tuo paciu aguonu pienu. |
man atrodo, kad atvirksciai- kuciukai (slizikai) kepami orkaitej, valgomi su aguonu pienu
QUOTE (Vasara @ 2004 11 20, 21:31) |
O kaip tuos virtinukus daryt? Ir kur tokiu dziovintu grybu rast jei nesi prisigrybaves? |
Taip, kaip mingaude jau sake - grybu jei neprisigrybavai tai gali rasti turguje ar prekybos centruose.
Virtinukams padaryti reikia teshla kaip paprastiems koldunams. O idarui ishmirkinti ir shiek tiek apvirti grybus, juos sumalti, ideti prieskoniu. Tada padaryti kolduniukus.
Padazas: aliejuje pakepinti svoguniukai. Tiesiog sudedi i dubeni virtus koldunus ir uzpili padazu. Man jie skanus tiek karshti, tiek ir shalti.
Viska darom taip kaip daro meduliukas ,bet dar vakarienes pabaigoje mes traukiame po siaudeli is po staltieses -kieno siaudelis ilgiausias,tai tas ilgai ir gyvens,o kieno trumpiausias...
Gaminu kvieciu grudu,aguonu ir medaus valgi.Kviecius uzpilu vandeniu ir palieku 3 val.Paskui vandeni nupilu ,uzpilu verd. vandeniu,uzvirinu,nupilu,vel uzpilu vandeniu ir verdu apie 2-3val.,kol pasidaro minksti.Aguonas uzpilu karstu pienu ir virinu apie 15min.Atvesinu ir sumalu.Idedu medaus -tiek ,kad butu saldu.Kas neturi medaus,saldina cukrumi.I paruostas aguonas supilame kviecius :stikline kvieciu,dvi stiklines aguonu.Atsaldau.
Gaminu kvieciu grudu,aguonu ir medaus valgi.Kviecius uzpilu vandeniu ir palieku 3 val.Paskui vandeni nupilu ,uzpilu verd. vandeniu,uzvirinu,nupilu,vel uzpilu vandeniu ir verdu apie 2-3val.,kol pasidaro minksti.Aguonas uzpilu karstu pienu ir virinu apie 15min.Atvesinu ir sumalu.Idedu medaus -tiek ,kad butu saldu.Kas neturi medaus,saldina cukrumi.I paruostas aguonas supilame kviecius :stikline kvieciu,dvi stiklines aguonu.Atsaldau.
QUOTE (meduliukas @ 2004 11 19, 13:49) |
kisielius (tik ne avizu) |
Avizu kisielius (bent jau musu kraste) yra vienas pagrindiniu tradiciniu Kuciu valgiu betgi . As jo nebemoku gaminti, deja... Musu seimoj tas receptas, manau, su Mociute kartu numire . O visa kita Tu labai graziai cia parasei, mes irgi panasiai svesdavom, kai Lietuvoj buvau... Ir kai seimos nariu daugiau buvo dar...
Dar pamirsau paminet svarbiausia dalyka, be kurio niekada naprasideda Kuciu vakariene - tai malda, ja visada sukalba vyriausias seimos narys, siais metais tai bus mociute, ir prie stalo bus tuscia lekstele padeta....Bet,vienas zmogus iseina, kitas ateina.....yra musu mazuliuke
Mes tuscia lekste dedam nesvarbu ar tais metais kazkas mire ar ne. Ir dar nakciai maista ant stalo paliekam, kad veles pavalgytu. O malda kai gyvenom su tevais mociute kalbedavo, dabar tenka man, juk as visais 5 men. uz vyra vyresne .
QUOTE (Ieva-Pieva @ 2004 11 20, 22:43) |
man atrodo, kad atvirksciai- kuciukai (slizikai) kepami orkaitej, valgomi su aguonu pienu |
Ui sorry, na nezinau kaip teisingai juos vadina, bet mano vyro kraste tai taip: kepti buna kleckeliai, o virti slizikai, nes jie buna toki slidus bet skanus niam niam
AVIZU KISIELIUS
400 g. aviziniu dribsniu uzpilti 1,5 l drungno vandens. Ideti juodos duonos plutele, ir galima, jeigu turit ideti kelias medzio anglis. Taip viska palaikyti 2-3 paras(paragavus turi jaustis rugstumas). Kai pastoves isimti angli ir pluteles ir parkosti. Ipilti 1 l vandens , ideti siek tiek druskos ir virti pamaisant apie 2-3 min.
400 g. aviziniu dribsniu uzpilti 1,5 l drungno vandens. Ideti juodos duonos plutele, ir galima, jeigu turit ideti kelias medzio anglis. Taip viska palaikyti 2-3 paras(paragavus turi jaustis rugstumas). Kai pastoves isimti angli ir pluteles ir parkosti. Ipilti 1 l vandens , ideti siek tiek druskos ir virti pamaisant apie 2-3 min.
QUOTE (Danguole55 @ 2004 11 22, 17:46) |
AVIZU KISIELIUS 400 g. aviziniu dribsniu uzpilti 1,5 l drungno vandens. Ideti juodos duonos plutele, ir galima, jeigu turit ideti kelias medzio anglis. Taip viska palaikyti 2-3 paras(paragavus turi jaustis rugstumas). Kai pastoves isimti angli ir pluteles ir parkosti. Ipilti 1 l vandens , ideti siek tiek druskos ir virti pamaisant apie 2-3 min. |
O anglis dedama del ko?
Vat idomu, kuoms skiriasi su anglim darytas kisielius ir be
QUOTE (Asta @ 2004 11 22, 18:37) | ||
O anglis dedama del ko? Vat idomu, kuoms skiriasi su anglim darytas kisielius ir be |
Vakar kaip tik mamos klausiau tai sake, kad kazkaip skoni pakeicia
Mes tai irgi kasmet tradiciškai švenčiam kūčias. Ant stalo BŪTINAI būna:
1.Plotkos
2.Šližikai (visada kepu pati, nes pirktiniai man jau netikri )
3.Aguonpienis
4.Spanguolių kisielius.
5.Cibulynė
6.Troškinti rauginti kopūstai.
7.Su lupenom virtos bulvės.
8.Duona
9.Kokia nors žuvis.
10.Riešutai.
11.Vaisiai.
12.Vynas.
Aišku dar prisigalvojam visokių patiekalų, bet be šitų neįsivaizduoju Kūčių.
Taip pat turim tradiciją padengti stalą balta staltiese, po ja patiesti šiaudų, padėti vieną tuščią lėkštę, prieš valgį sukalbam maldelę, visi šeimos nariai (nuo vyriausio )duoda visiems laužti plotkelę linkėdami ko nors gražaus, Būtina paragauti visų patiekalų, o pasibaigus šventei, nenurenkam stalo...
1.Plotkos
2.Šližikai (visada kepu pati, nes pirktiniai man jau netikri )
3.Aguonpienis
4.Spanguolių kisielius.
5.Cibulynė
6.Troškinti rauginti kopūstai.
7.Su lupenom virtos bulvės.
8.Duona
9.Kokia nors žuvis.
10.Riešutai.
11.Vaisiai.
12.Vynas.
Aišku dar prisigalvojam visokių patiekalų, bet be šitų neįsivaizduoju Kūčių.
Taip pat turim tradiciją padengti stalą balta staltiese, po ja patiesti šiaudų, padėti vieną tuščią lėkštę, prieš valgį sukalbam maldelę, visi šeimos nariai (nuo vyriausio )duoda visiems laužti plotkelę linkėdami ko nors gražaus, Būtina paragauti visų patiekalų, o pasibaigus šventei, nenurenkam stalo...