QUOTE(toster @ 2007 12 15, 01:49)
sveikos mielosios...
manau lazankos kaip tu jas vadini, kitu vadinamos ausytem...tiksliai nzn bet manau esu girdejus ju toki pavadinima...
mano kuciu stalas neapsieina be zuvis vyniotinio ir mieliniu blynu su obuoliais...recepta idesiu kada veliau , jei kam idomu bus,nes dar neistraukiau receptu po kraustymusi,,,,
manau lazankos kaip tu jas vadini, kitu vadinamos ausytem...tiksliai nzn bet manau esu girdejus ju toki pavadinima...
mano kuciu stalas neapsieina be zuvis vyniotinio ir mieliniu blynu su obuoliais...recepta idesiu kada veliau , jei kam idomu bus,nes dar neistraukiau receptu po kraustymusi,,,,

aha ir as manau, kad tos lazankos, taip vadinamos ausytes. Niam niam kaip skanu



QUOTE(krikstole @ 2007 12 16, 15:25)
Kūčiom cibulynės nedarom. Tik šiaip pietums kasdienai. O vat kanapių šiemet gavau. Už stiklinę 6lt


QUOTE(crocus @ 2007 12 16, 21:22)
Kūčiom cibulynės nedarom. Tik šiaip pietums kasdienai. O vat kanapių šiemet gavau. Už stiklinę 6lt
O šiaip su linų sėmenim prasisukdavom. Tai kanapes spirginsiu šiais metais 


O kas ta cibuline ir kanapes, kaip jos daromos?

(O kanapes cia ne kazkoks narkotikas)

as cia parasiau kuciuku ir mieliniu bandeliu receptus, taciau tai netiks toms, kurios itin kruopsciai renkasi kuciu patiekalu receptus, nes cia yra sviesto ir kiausiniu.. na mes ne taip grieztai viska darom
http://www.supermama...?...56144&st=12

http://www.supermama...?...56144&st=12
QUOTE(crocus @ 2007 12 16, 21:22)
O vat kanapių šiemet gavau. Už stiklinę 6lt
O šiaip su linų sėmenim prasisukdavom. Tai kanapes spirginsiu šiais metais 


O kur gavai kanapių?
Kaip jas reikia paruošti (pas mamos gimines į Žemaitiją kai nuvažiuodavom, ragaudavom, skanu buvo, bet paruošti tai ir nežinau kaip).
QUOTE(barskuoleee @ 2007 12 15, 16:59)
aha ir as manau, kad tos lazankos, taip vadinamos ausytes.
Apie ausytes nežinau nieko...lazankos tai paprasta koldūninė tešla,plonai iškočiota,supjaustyta rombais,išvirta ir užpilta pačirškintu aliejuje džiovintų baravykų-svogūnų padažu...
QUOTE(crocus @ 2007 12 16, 22:22)
O vat kanapių šiemet gavau. Už stiklinę 6lt
Še tau...maniau,kad jos tik rūkomos...o kas ten valgoma?...vaisiai,sėklos,šaknis?...ir kas jas ten augina,nes net už aguonas parų gali gaut....
QUOTE(kutuke @ 2007 12 16, 23:13)
O kas ta cibuline ir kanapes, kaip jos daromos? 
(O kanapes cia ne kazkoks narkotikas)

(O kanapes cia ne kazkoks narkotikas)

Cibulynę tiksliau būtų galima vadint silkyne


O kanapes reikia sumalt kavamale arba kaip kitaip sugrūst. Tada sausai pakepint keptuvėje. Pasūdyti, dar galima pridėti česnako, pipirų. Valgyti su bulvėm virtom su lupena. Imi bulvytę, mirkai į kanapes ir gardžiuojiesi. Labai labai skanu. Taip galite paruošti ir linų sėmenis. Būna pirkti jau maltų. Tokioj nedidelėje dežutėje, kaip vaistažolės. Pirkau "Iki". Atrodo lenkų gamybos. Ruošti kaip ir kanapes. .
O kanapėlių radau turguje pas moterytę. Kiek žinau augint jas draudžiama. Bet kvaišalų turi lapai, sėklos ne. Bet ne žinovas aš



Dar kūčiom virsiu žiūrę. Kitaip avižinis kisielius, senas tradicinis patiekalas. Tik skonis jo specifinis, ne visiems tinka. Reikia prieš kelias dienas užraugt avižų dribsnius. Įmest juodos duonos plutelę. Parauginus išsunkti per drobelę ir skystimėlį virti vis maišant kol sutirštės. Tada supilstyt į nedidelius indelius. Sustingsta kaip netvirta želė. Valgyti pasibarsčius cukrumi.
anksciau buvo kalbeta apie rasala su raugintais kopustais..., dabar cibulyne, tad ir as pasidalinsiu savuoju rasalu
manau, kad tai labai "kaimyniniai" valgiai, valgomi su karstom (arba ne) bulvem.
mes taip pat kepinam silke, sausai kaip cibulynej, anksciau aprasytoj, tik vietoj acto pilam marinuotu burokeliu marinata, galima biski ir su burokeliais. toliau tradiciskai svogunai, vanduo, druska, pipirai, daug. turi buti macnu
ir su karstom bulvem.

mes taip pat kepinam silke, sausai kaip cibulynej, anksciau aprasytoj, tik vietoj acto pilam marinuotu burokeliu marinata, galima biski ir su burokeliais. toliau tradiciskai svogunai, vanduo, druska, pipirai, daug. turi buti macnu

QUOTE(kanda @ 2007 12 17, 19:55)
anksciau buvo kalbeta apie rasala su raugintais kopustais..., dabar cibulyne, tad ir as pasidalinsiu savuoju rasalu
manau, kad tai labai "kaimyniniai" valgiai, valgomi su karstom (arba ne) bulvem.
mes taip pat kepinam silke, sausai kaip cibulynej, anksciau aprasytoj, tik vietoj acto pilam marinuotu burokeliu marinata, galima biski ir su burokeliais. toliau tradiciskai svogunai, vanduo, druska, pipirai, daug. turi buti macnu
ir su karstom bulvem.

mes taip pat kepinam silke, sausai kaip cibulynej, anksciau aprasytoj, tik vietoj acto pilam marinuotu burokeliu marinata, galima biski ir su burokeliais. toliau tradiciskai svogunai, vanduo, druska, pipirai, daug. turi buti macnu

Čia toks geras variantas ir sveikas, jei burokėliai marinuoti su obuolių sultim

