Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(akai @ 2007 12 11, 11:43)
Radau dar toki receptuka, gal kam tiks:

Silkiu kotletai

o silke kokia mazai suduta ar ir sudyta tiks blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(HilaMMM @ 2007 12 05, 01:24)
Bandysiu ir as surasyti savo kuciu stalo patiekalus:
1.Plotkeles
2.Aguonpienis su kuciukais
3.Rasalas
4.Silke pomidoru padaze su morkomis ir svogunais
5.Silke su dziovintais grybais
6.Silke acte
7.Keptas karpis
8.Zuvis pomidoru padaze su morkomis ir svogunais
9.Zuvies file tesloje
10.Troskinti kopustai su pievagrybiais
11.Virtos bulves
12.Rasalas
13.Duona
14.Graikiski riesutai
15.16.Mandarinai, obuoliai
17.Kisielius
18.Zele
19.Karstas kaledinis vynas

Vat prasom jums kiek jau gavosi.Ir paruosti nera sudetinga tik laiko reikia .As visada zuvi susitvarkau ir uzsimarinuoju is vakaro.Pomidoru padaza su morkomis ir svogunais taip pat galima pasigaminti is vakaro, o kuciu vakara tik iskepu zuvi ir uzdedu.Ta pati dedu ir ant silkes.Grybu padaza taip pat:gryvus dziovintus issiverdu ir susimalu is vakaro, galima ir patroskinti su svoguniuku ir i saldytuva nakciai.Zele taip pat is vakaro padarau.Per kucias tik issikepu zuvyte, susipjaustau silke, kisieliu verdu, rasala ir kopustus.
Vienu zodziu ka galima stengiuosi is vakaro pasiruosti, nes kuciu diena to darbo ir taip pakanka.Dar kaledoms kokia misraine suruosiu kuciu diena ir i saldytuva, o atsikelus tik majonezo imaisau.Nesinori per kaledas terliotis prie virykles.Taip kad nusiplusam mes moterys.


O zele ly ir negalima, nes zalatinas is kiauliu daromas, gal kas geriau zino?
Atsakyti
Šauni ši tema, ypač kai šiemet pirmą kartą būsiu viena namie su savo šeima, be mamos, svetur, kuri kiekvienas kūčias stalą nukraudavo valgiais pati.
Šiemet viską darysiu iš šio puslapio receptų, pridėdama mamos patarimų ir tikiuos jog kūčiomis niekas nenusivils.
Dėkui labai visoms už patarimus ir receptus
Skanaus kūčių stalo
Atsakyti
O pas mus kuciu stalas be virtu kvieciu-neisivaizduojamas.Labai skanu saujale ju isiberti i pamerktus kuciukus su aguonpieniu.Apsivalgymas doh.gif doh.gif doh.gif ! Dar butinai verdam skaidrius barscius su dziovintais baravykais.
Atsakyti
SVEIKOS KULINARES smile.gif KUCIU STALUI NORECIAU JUMS PASIULYTI DAR VIENA SILKES RECEPTELI:
SILKE
SAULEGRAZOS(ISLUKSTENTOS)
SVOGUNAI
DRUSKA
SILKE SUPJAUSTOMA,SUDEDAMA I SILKINE.SVOGUNAI SMULKIAI SUPJAUSTOMI IR KARTU SU SAULERAZOMIS PAKEPINAMI KEPTUVEJE,IDEDAMA DRUSKOS PAGAL JUSU SKONI.SVOGUNAI TURI SUKEPTI,O SAULEGRAZOS APSKRUSTI,VISKAS SUDEDAMA ANT SILKES IR SKANAUS. thumbup.gif
Atsakyti
pasidalinsiu ir as savo kuciu receptuku. Paprasta, bet ji labai megsta mano vaikai. smile.gif Iskepu blyneliu su silke. I paprasta blynu tesla idedu smulkiai pjaustytos silkes ir kepu. Bet esme, kad kepu maziukus blynukus. Is arbatinio saukstuko. Laiko uzima, bet vaikai labiausiai ju laukia biggrin.gif
Atsakyti
ar skanu ta kepta silkė, kažkaip neteko paragauti, bent aš neįsivaizduoju jos skonio, nors šiaip silkę labai mėgstu.
Atsakyti
QUOTE(Dipsis @ 2007 12 13, 17:07)
ar skanu ta kepta silkė, kažkaip neteko paragauti, bent aš neįsivaizduoju jos skonio, nors šiaip silkę labai mėgstu.

man ir mano seimai patinka. Siaip cia ne visai "kepta silke". Tai labiau kepti "blyneliai su silke". O silkes daug deti nereikia, ir i blynu tesla druskos nededu. Uztenka surumo nuo silkes.
Atsakyti
Niekaip neįsivaizduoju kūčių stalo be lazankių su džiovintais grybais...pagrindinis patiekalas...nuo vaikystės...keista,kad niekas nepažįsta...
Atsakyti
dar vienas receptukas. Kiek paskaiciau sia tema, lygtai nemaciau tokio recepto.
Reikia isvirti dziovintus grybus. Atvesinti. Skystimo turi buti ne per daugiausia. I virtus grybus itarkuoti virtu (galima ir marinuotu) burokeliu. Ir ideti pjaustyto zalio svoguno. Mano mociute dar tuos svogunus patrindavo su peiliu, kad labaiu sultys issiskirtu. Viskas. Valgomas saltas.
As si patiekala dievinu. O mano seimai nepatinka. Bet gaminu vien del saves biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dipsis @ 2007 12 14, 02:07)
ar skanu ta kepta silkė, kažkaip neteko paragauti, bent aš neįsivaizduoju jos skonio, nors šiaip silkę labai mėgstu.


Man labai skanu..-skaniau net nei sūdyta ar marinuota- tiesa, ji būna sūroka, nes kepant ištirpsta riebalai silkėje, ir vanduo išgaruoja, tai ji labai sumažėja, todėl susitraukusi atrodo daug sūresnė, tai jei sūriai nemėgsti- tai nepatiks- nebent kaip nors prieš tai atmirkytum, bet aš nabandžiau, tai nežinau- bet man tokia aštroka ir sausa- skani- nes aš sūdytoje silkėje nelabai mėgstu to glitumo ir tų kauliukų plonyčių- tai kepant ji pasidaro tokia trapi kaip žuvis kepta, tik skonis lieka kaip silkės, tai man labai patinka, o tų kauliukų visai nelieka- nesimato... Aš irgi mėgstu tuos blynus su silke, kaip kažkuri čia rašė, kad jos vaikai mėgsta- man tai vienas iš skaniausių kūčių valgių.. Ir tuose blynuose ta silkė tokia ne gliti lieka, o trapi kaip rūkyta ar kepta žuvis, ar dar trapesnė pasidaro, visai be to glitimo- todėl blynuose labai skanu- toks originalus skonis- dar ant jų deda tirštą grybų padažą iš tikrų miško grybų- tokį iš grietinės ar grietinėlės ir trupučio krakmolo bei prieskonių- o kas visiško pasninko nori- tik krakmolo ir prieskonių- pipirų ar kokių norisi..
Atsakyti
QUOTE(GalBut @ 2007 12 13, 15:36)
Niekaip neįsivaizduoju kūčių stalo be lazankių su džiovintais grybais...pagrindinis patiekalas...nuo vaikystės...keista,kad niekas nepažįsta...

sveikos mielosios...

manau lazankos kaip tu jas vadini, kitu vadinamos ausytem...tiksliai nzn bet manau esu girdejus ju toki pavadinima...

mano kuciu stalas neapsieina be zuvis vyniotinio ir mieliniu blynu su obuoliais...recepta idesiu kada veliau , jei kam idomu bus,nes dar neistraukiau receptu po kraustymusi,,,, doh.gif
Atsakyti