Labai daug receptuku sitoj temelej galima rasti,o ka galima pasidaryti su suditais grybais? dziovintu kaip ir neturiu,o negalima tu paciu receptu kur su dziovintais keist ir sudytus deti?
QUOTE(Sandr_e @ 2007 11 30, 11:15)
Labai daug receptuku sitoj temelej galima rasti,o ka galima pasidaryti su suditais grybais? dziovintu kaip ir neturiu,o negalima tu paciu receptu kur su dziovintais keist ir sudytus deti?
galima...Gal sumalk ir pakepk juos su svogunuir cesnaku - bus super idaras..
Dar labai skanu: sudyti su svogunu laishkais, druska, saulegrazu aliejum...niam!
galiu pasiulyti skanu ir saldu kuciu stalo patiekala,kuris ir vaikams patiks
reikia stiklines kvieciu,medaus,aguonu,razinu,graikiniu riesutu.
kviecius isvirti,aguonas nuplikyti, ismaisyti su medumi,razinom ir riesutais.patiekiant supilti kviecius
reikia stiklines kvieciu,medaus,aguonu,razinu,graikiniu riesutu.
kviecius isvirti,aguonas nuplikyti, ismaisyti su medumi,razinom ir riesutais.patiekiant supilti kviecius
QUOTE(Vilkdage @ 2007 12 03, 17:07)
galiu pasiulyti skanu ir saldu kuciu stalo patiekala,kuris ir vaikams patiks
reikia stiklines kvieciu,medaus,aguonu,razinu,graikiniu riesutu.
kviecius isvirti,aguonas nuplikyti, ismaisyti su medumi,razinom ir riesutais.patiekiant supilti kviecius
reikia stiklines kvieciu,medaus,aguonu,razinu,graikiniu riesutu.
kviecius isvirti,aguonas nuplikyti, ismaisyti su medumi,razinom ir riesutais.patiekiant supilti kviecius
mes darom panašiai tik naudojam perlines kruopas, dedam maltas aguonas - tas pačias kaip aguonpieniui - ir aš naudoju cukrų, o ne medų, nes nors šiaip mėgstu medų, bet šitame patiekale man jis nepatinka - šiaip kiek pamenu ir mano senelė cukrų dėjo - gal ir jai medus nepatiko , nes mūsų namuose medaus visada apstu yra. Tiesa - mes riešutus skaldom.
Bandysiu ir as surasyti savo kuciu stalo patiekalus:
1.Plotkeles
2.Aguonpienis su kuciukais
3.Rasalas
4.Silke pomidoru padaze su morkomis ir svogunais
5.Silke su dziovintais grybais
6.Silke acte
7.Keptas karpis
8.Zuvis pomidoru padaze su morkomis ir svogunais
9.Zuvies file tesloje
10.Troskinti kopustai su pievagrybiais
11.Virtos bulves
12.Rasalas
13.Duona
14.Graikiski riesutai
15.16.Mandarinai, obuoliai
17.Kisielius
18.Zele
19.Karstas kaledinis vynas
Vat prasom jums kiek jau gavosi.Ir paruosti nera sudetinga tik laiko reikia .As visada zuvi susitvarkau ir uzsimarinuoju is vakaro.Pomidoru padaza su morkomis ir svogunais taip pat galima pasigaminti is vakaro, o kuciu vakara tik iskepu zuvi ir uzdedu.Ta pati dedu ir ant silkes.Grybu padaza taip pat:gryvus dziovintus issiverdu ir susimalu is vakaro, galima ir patroskinti su svoguniuku ir i saldytuva nakciai.Zele taip pat is vakaro padarau.Per kucias tik issikepu zuvyte, susipjaustau silke, kisieliu verdu, rasala ir kopustus.
Vienu zodziu ka galima stengiuosi is vakaro pasiruosti, nes kuciu diena to darbo ir taip pakanka.Dar kaledoms kokia misraine suruosiu kuciu diena ir i saldytuva, o atsikelus tik majonezo imaisau.Nesinori per kaledas terliotis prie virykles.Taip kad nusiplusam mes moterys.
1.Plotkeles
2.Aguonpienis su kuciukais
3.Rasalas
4.Silke pomidoru padaze su morkomis ir svogunais
5.Silke su dziovintais grybais
6.Silke acte
7.Keptas karpis
8.Zuvis pomidoru padaze su morkomis ir svogunais
9.Zuvies file tesloje
10.Troskinti kopustai su pievagrybiais
11.Virtos bulves
12.Rasalas
13.Duona
14.Graikiski riesutai
15.16.Mandarinai, obuoliai
17.Kisielius
18.Zele
19.Karstas kaledinis vynas
Vat prasom jums kiek jau gavosi.Ir paruosti nera sudetinga tik laiko reikia .As visada zuvi susitvarkau ir uzsimarinuoju is vakaro.Pomidoru padaza su morkomis ir svogunais taip pat galima pasigaminti is vakaro, o kuciu vakara tik iskepu zuvi ir uzdedu.Ta pati dedu ir ant silkes.Grybu padaza taip pat:gryvus dziovintus issiverdu ir susimalu is vakaro, galima ir patroskinti su svoguniuku ir i saldytuva nakciai.Zele taip pat is vakaro padarau.Per kucias tik issikepu zuvyte, susipjaustau silke, kisieliu verdu, rasala ir kopustus.
Vienu zodziu ka galima stengiuosi is vakaro pasiruosti, nes kuciu diena to darbo ir taip pakanka.Dar kaledoms kokia misraine suruosiu kuciu diena ir i saldytuva, o atsikelus tik majonezo imaisau.Nesinori per kaledas terliotis prie virykles.Taip kad nusiplusam mes moterys.
Papildyta:
radau
Silkė su saulėgrąžų ir agurkų salotomis
Šiam patiekalui reikės dviejų silkės puselių, dviejų marinuotų agurkų, dviejų šaukštų lukštentų ir pakepintų saulėgrąžų aliejuje saulėgrąžų branduolių, šaukšto saulėgrąžų aliejaus, šaukšto lukštentų moliūgų sėklų, dviejų ropelių raudonųjų svogūnų, 100 g skaidraus padažo (vienos citrinos sulčių ir 5 šaukštų aliejaus mišinys).
Marinuotus agurkus supjaustyti šiaudeliais. Į lėkštę sudėti supjaustytą silkę ir sumaišytus su pakepintomis saulėgrąžomis bei moliūgų sėklomis agurkus. Užpilti skaidriu padažu. Svogūnus supjaustyti žiedeliais ir jais papuošti šį skanų patiekalą.
Tik aš dariau su kupre, o ne su silke- atsibudusi ji man, o be to, dažniausiai jos ir taip apstu ant Kūčių stalo.ir, beja, brolienė, dariusi su silke šį patiekalą, sakė, kad su kupre pikantiškiau ir skaniau;)
P.S. Receptas iš ,,Kauno dienos"
QUOTE(lipke @ 2007 12 05, 10:21)
Per užpraitas kūčias vakarienės top'as, giminės nuomone, buvo mano pagaminta kuprė su moliūgų sėklų ir tarkuotų marinuotų agurkų ,,uždaru".Nu ten žiauriai skanu buvo...Tik bėda ta, kad neatsimenu recepto - tik tiek, kad pirkau silpnai parūlytą kuprės filė (tokia ružava žuvis, truputi panaši į silkę), dar be agurkėlių, moliūgo sėklų, reikėjo saulėgražų, svogūnų ir aliejaus, sumaišyto su citrinos sultimis, padažo.Nieko nebus, einu ieškoti recepto (nes jo autorė tikrai ne aš..)Surasiu- įdėsiu:)
radau
Silkė su saulėgrąžų ir agurkų salotomis
Šiam patiekalui reikės dviejų silkės puselių, dviejų marinuotų agurkų, dviejų šaukštų lukštentų ir pakepintų saulėgrąžų aliejuje saulėgrąžų branduolių, šaukšto saulėgrąžų aliejaus, šaukšto lukštentų moliūgų sėklų, dviejų ropelių raudonųjų svogūnų, 100 g skaidraus padažo (vienos citrinos sulčių ir 5 šaukštų aliejaus mišinys).
Marinuotus agurkus supjaustyti šiaudeliais. Į lėkštę sudėti supjaustytą silkę ir sumaišytus su pakepintomis saulėgrąžomis bei moliūgų sėklomis agurkus. Užpilti skaidriu padažu. Svogūnus supjaustyti žiedeliais ir jais papuošti šį skanų patiekalą.
Tik aš dariau su kupre, o ne su silke- atsibudusi ji man, o be to, dažniausiai jos ir taip apstu ant Kūčių stalo.ir, beja, brolienė, dariusi su silke šį patiekalą, sakė, kad su kupre pikantiškiau ir skaniau;)
P.S. Receptas iš ,,Kauno dienos"
QUOTE(Laivite @ 2007 12 04, 23:53)
O gal kas zinot skaniu kaimisku kuciuku recepta tokiu kad butu traskus
Pati paklausiau pati ir radau aciu
Papildyta:
QUOTE(sigita @ 2007 12 06, 15:57)
Jau klausiau kažkur kitur, bet niekas neatsakė. GAl kas žinote kai gaminti raugintų kopūstų ir džiovintų grybų kotletus. Mano mama visada juo gamindavo kūčioms, bet dabar su ja sunku susikalbėti.
Rasalas yra is raugintu kopustu ir dziovintu baravyku isvirtas skystis a le sriubyte tik verdama skystesne maziau dedama kopustu daugiau pilama skyscio nuo kopustu ir valgomas su virtomis bulvemis kuciu vakara kaip siltas patieklas
QUOTE(sigita @ 2007 12 06, 17:57)
Jau klausiau kažkur kitur, bet niekas neatsakė. GAl kas žinote kai gaminti raugintų kopūstų ir džiovintų grybų kotletus. Mano mama visada juo gamindavo kūčioms, bet dabar su ja sunku susikalbėti.
Ir man norisi to receptuko su raugintu kopustu kotletais
Vienakart esu ragavusi-labai skanu buvo
Papildyta:
QUOTE(Laivite @ 2007 12 07, 00:01)
Pati paklausiau pati ir radau aciu
Papildyta:
Rasalas yra is raugintu kopustu ir dziovintu baravyku isvirtas skystis a le sriubyte tik verdama skystesne maziau dedama kopustu daugiau pilama skyscio nuo kopustu ir valgomas su virtomis bulvemis kuciu vakara kaip siltas patieklas
Papildyta:
Rasalas yra is raugintu kopustu ir dziovintu baravyku isvirtas skystis a le sriubyte tik verdama skystesne maziau dedama kopustu daugiau pilama skyscio nuo kopustu ir valgomas su virtomis bulvemis kuciu vakara kaip siltas patieklas
Nors ne as klausiau ,bet aciu
Ruosiausiu klausti.
Labai megstu raugintus kopustus Butinai darysiu siemet
Papildyta:
QUOTE(lipke @ 2007 12 05, 11:26)
Papildyta:
radau
Silkė su saulėgrąžų ir agurkų salotomis
Šiam patiekalui reikės dviejų silkės puselių, dviejų marinuotų agurkų, dviejų šaukštų lukštentų ir pakepintų saulėgrąžų aliejuje saulėgrąžų branduolių, šaukšto saulėgrąžų aliejaus, šaukšto lukštentų moliūgų sėklų, dviejų ropelių raudonųjų svogūnų, 100 g skaidraus padažo (vienos citrinos sulčių ir 5 šaukštų aliejaus mišinys).
Marinuotus agurkus supjaustyti šiaudeliais. Į lėkštę sudėti supjaustytą silkę ir sumaišytus su pakepintomis saulėgrąžomis bei moliūgų sėklomis agurkus. Užpilti skaidriu padažu. Svogūnus supjaustyti žiedeliais ir jais papuošti šį skanų patiekalą.
Tik aš dariau su kupre, o ne su silke- atsibudusi ji man, o be to, dažniausiai jos ir taip apstu ant Kūčių stalo.ir, beja, brolienė, dariusi su silke šį patiekalą, sakė, kad su kupre pikantiškiau ir skaniau;)
P.S. Receptas iš ,,Kauno dienos"
ACIU
Isbandziu su kupre vakar .Kuciu nelaukus Skanu
radau
Silkė su saulėgrąžų ir agurkų salotomis
Šiam patiekalui reikės dviejų silkės puselių, dviejų marinuotų agurkų, dviejų šaukštų lukštentų ir pakepintų saulėgrąžų aliejuje saulėgrąžų branduolių, šaukšto saulėgrąžų aliejaus, šaukšto lukštentų moliūgų sėklų, dviejų ropelių raudonųjų svogūnų, 100 g skaidraus padažo (vienos citrinos sulčių ir 5 šaukštų aliejaus mišinys).
Marinuotus agurkus supjaustyti šiaudeliais. Į lėkštę sudėti supjaustytą silkę ir sumaišytus su pakepintomis saulėgrąžomis bei moliūgų sėklomis agurkus. Užpilti skaidriu padažu. Svogūnus supjaustyti žiedeliais ir jais papuošti šį skanų patiekalą.
Tik aš dariau su kupre, o ne su silke- atsibudusi ji man, o be to, dažniausiai jos ir taip apstu ant Kūčių stalo.ir, beja, brolienė, dariusi su silke šį patiekalą, sakė, kad su kupre pikantiškiau ir skaniau;)
P.S. Receptas iš ,,Kauno dienos"
ACIU
Isbandziu su kupre vakar .Kuciu nelaukus Skanu
Siūlau savo mėgstamą mišrainę:
Pupelių ir džiovintų baravykų:
4 skardinės koncervuotų, virtų pupelių, galima ir pačioms išsivirti
daug džiovintų grybų - juos nuvirti ir sumalti mėsmale, po to pakepinti ant aliejaus
porą galvų svogūnų, supjaustyti ir pakepinti
Išvirti keletą morkų, smulkiai supjaustyti ir pakepinti
Viską išmaišyti su majonezu, įdėti druskytės pagal skonį
Skaniausia žiemą, per kūčias, su šviežia duonyte
Tiesa maistas sunkokas, jei kamuoja skrandžio problemos valgykit nedaug
Pupelių ir džiovintų baravykų:
4 skardinės koncervuotų, virtų pupelių, galima ir pačioms išsivirti
daug džiovintų grybų - juos nuvirti ir sumalti mėsmale, po to pakepinti ant aliejaus
porą galvų svogūnų, supjaustyti ir pakepinti
Išvirti keletą morkų, smulkiai supjaustyti ir pakepinti
Viską išmaišyti su majonezu, įdėti druskytės pagal skonį
Skaniausia žiemą, per kūčias, su šviežia duonyte
Tiesa maistas sunkokas, jei kamuoja skrandžio problemos valgykit nedaug
Pas mus ant Kuciu stalo visada buna zuvies kotletukai su dziovintais grybais
Radau dar toki receptuka, gal kam tiks:
Silkiu kotletai
3 silkes
2 riekes batono
1 svogunas
saukstas krakmolo
pipirai
0.5 dziuveseliu
3-4 saukstai aliejaus
Silke sumalti su svogunu bei mirkytu batonu. Suberti krakmola. Mase isminkyti, is jos formuoti kotletus, apvolioti dziuvesiuose ir apie 15 min kepti aliejuje. Tiekti su buroku salotomis, virtomis bulvemis.
Silkiu kotletai
3 silkes
2 riekes batono
1 svogunas
saukstas krakmolo
pipirai
0.5 dziuveseliu
3-4 saukstai aliejaus
Silke sumalti su svogunu bei mirkytu batonu. Suberti krakmola. Mase isminkyti, is jos formuoti kotletus, apvolioti dziuvesiuose ir apie 15 min kepti aliejuje. Tiekti su buroku salotomis, virtomis bulvemis.
Parasysiu pora senoviniu dzukisku kuciu valgiu receptu, gal kas panores isbandyti.
Dziovintu grybu sriuba
Paimti dziovintu baravyku, ismirkyti. Isirkytus virti, kai liks 15 min iki virimo pabaigos, deti mieziniu kruopu. Pasudyti, deti maltu pipiru. Sriuba turi buti ASTRI nuo pipiru. Mieziniu kruopu nedaug, neturi vyrauti sriuboje, atseit kose su dziovintais grybais. Sriub skystoka, netirsta.
Perlines kruopos
isvirti ismirkytas perlines kruopas sumaisyti su nuplikytomis nuplautomis aguonomis, pasaldinti medumi.
Dziovintu grybu sriuba
Paimti dziovintu baravyku, ismirkyti. Isirkytus virti, kai liks 15 min iki virimo pabaigos, deti mieziniu kruopu. Pasudyti, deti maltu pipiru. Sriuba turi buti ASTRI nuo pipiru. Mieziniu kruopu nedaug, neturi vyrauti sriuboje, atseit kose su dziovintais grybais. Sriub skystoka, netirsta.
Perlines kruopos
isvirti ismirkytas perlines kruopas sumaisyti su nuplikytomis nuplautomis aguonomis, pasaldinti medumi.