Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(cute @ 2006 12 24, 08:51)
Reikia recepto silkei su džiovintais grybais. Gal yra įdomesnių variantų?

Grybus pamirkai, sumeti į verdantį vandenį, paverdi 10 min., užpili šaltu (keliskart), atvėsini ir supjaustai. Tada į puodo dugną dedi grybus, kloji supjaustytą gabalėliais silkę, paskui sluoksnį svogūnų. Prisluoksniuoji taip pilną puodą (arba ne tongue.gif ), įpili aliejaus, užpili vandenuko, įmeti lauro lapą, sveikų pipirų ir troškini. Prieš pabaigą užpili pomidorų padažu. Psio. Galima ir šaltą, ir karštą, ir drungną valgyt mirksiukas.gif

Silkių puseles apibarstyti susmulkintomis petražolėmis, apšlakstyti citrinos sultimis, aptepti aliejumi ir 1-2 val. palaikyti šaldytuve. Paruošti įdarą: svogūnus nulupti, siupjaustyti šiaudeliais ir pakepinti su aliejumi, sudėti šiaudeliais supjaustytus grybus (parauošti kaip pirmam recepte), įberti pipirų, pasūdyti, dar kelias minutes pakepinti. Ant silkės puselės dėti ataušusio įdaro ir susukti, persmeigti gvazdikėliu arba pagaliuku. Suktinukus skersai perpjauti per pusę.
Atsakyti
4u.gif gaivinu...
Kas žinot kiek galima laikyti pagamintą aguonpienį?
Ir dar blush2.gif ... čia radau įvairių receptėliu su silke, kur į tešlą dedama ir kepama, kaip jūs manot kokia žuvimi geriausiai būtų ją pakeisti?
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2007 11 14, 17:48)
4u.gif gaivinu...
Kas žinot kiek galima laikyti pagamintą aguonpienį?
Ir dar blush2.gif ...  čia radau įvairių receptėliu su silke, kur į tešlą dedama ir kepama, kaip jūs manot kokia žuvimi geriausiai būtų ją pakeisti?

aguonpieni gal 2-3 dienas (shaldytuve), o zuvies file teshloje - bet kokia bus skanu! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 11 16, 17:35)
Norėčiau šiemet ko nrs įpatingo kūčioms, nes mano receptukai jau atsibodo, bent jau man...

thumbup.gif ash taip pat laukiu kokiu idomiu ideju..
Vaikystej man skaniausias Kuciu patiekalas - blyneliai ish virtu bulviu su dziovintu grybu idaru, tik nelengva padaryti, nenaudojant kiaushiniu..smile.gif O ash nemegstu naudoti pieno produktu per Kucias..
Atsakyti
jau man tysta seile cia beskaitant essen.gif o mano megstamiausias valgis yra krabu lazdeles keptos tesloj ir virtiniai su grybais thumbup.gif
Atsakyti
sveikutes, pernai kūčioms nusipirkau 'mantingos' sluoksniuotos bemieles tešlos ir prikepiau pyrageliu su obuoliais, su uogiene, ir su šalto rūkymo lašiša. ir greita, ir paprasta, ir apsivalgė visi tai oi oi oi... svarbiausia, kad vaikams patiko.

nežinau kaip kitu vaikai, bet mano mažiai silkės tai nei artyn..., todėl ruošiant kūčias manau galima šiek tiek nusižengti papročiams, kad tik vaikai pavalgytų.
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2007 11 14, 16:48)
Kas žinot kiek galima laikyti pagamintą aguonpienį?
Ir dar blush2.gif ...  čia radau įvairių receptėliu su silke, kur į tešlą dedama ir kepama, kaip jūs manot kokia žuvimi geriausiai būtų ją pakeisti?

As sumalu aguonas (kelis kartus per smulku sieteli -tam mesmale isigijau) su cukrum. pries pora valandu sumaisau su vandeniu arba dedames atskirai: kiek kas nori isideda, o tada uzsipila saldinto vandens. Ypac vaikams patinka: 2 kuciukai, 5 saukstai aguonu ir mazai vandens biggrin.gif .
Silkes nelabai pakeisi, nebent kokias kilkes naudoti biggrin.gif .
As dar kepu mielinius blynus su silke, obuoliais, aguonom. Labai skanu, bet kol iskepu prasikeikiu.
Atsakyti
Aš pamenu mums močiutė Kūčiom be kūčiukų kepdavo tokį pyragą-vyniotinį su aguonų mase arba obuoliais. Kaip suprantu tešla ta pati kaip ausytėms g.gif , ją gan plonai kočiodavo, pertepdavo su aguonų mase arba tarkuotais obuoliais apdėdavo, suvyniodavo tokį plona ritinėlį ir kepdavo. Pyragas gana sausas išeidavo, todėl didžiąją jo dalį suvalgydavome per Kalėdas užsitepę sviestu.
Manau iš mantingos sluoksniuotos tešlos turėtų gautis neblogai g.gif . Tiesa, jei dėl katalikiškų tradicijų, tai mantingos tešlą galim naudot (margarinas tai iš augalinio aliejaus). Na, o kas nori labai archajiškų kūčių, tai gali pamėgint tą mielinę tešlą be nieko.
O mano vaikai nevalgo nei silkės, nei aguonų, a nei grybų lotuliukas.gif , per Kūčias minta tik kūčiukais su kisielium.
Šiemet bandysiu kokią žuvį tešlon kišt, tik vis nesugalvoju kokią ir kaip.
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2007 11 27, 09:38)
O mano vaikai nevalgo nei silkės, nei aguonų, a nei grybų lotuliukas.gif , per Kūčias minta tik kūčiukais su kisielium.
Šiemet bandysiu kokią žuvį tešlon kišt, tik vis nesugalvoju kokią ir kaip.

Bandyk paprasciausia menke ar kazka panasaus, nes riebesne zuvis, man atrodo, nebus skanu su tesla. Nebent daug darzoviu, truputi riebios zuvies ir tada dideli kolduna smile.gif daryti.
Atsakyti
Bandau prisiminti Kuciu meniu LT smile.gif: silke, zuvis, sriuba (burokeliu su dziovintais grybais), kuciukai, aguonpienis, kisielius, grybai,marinuotu darzoviu salotos (megstamiausios budavo: pomidorai su svogunais ir zele) ir pats skaniasias man patiekalas: virtu bulviu blynai su dziovintu grybu idaru.. wub.gif ..
Bandysiu shiemet juos pagaminti...
Atsakyti
QUOTE(JaNNeTe @ 2007 11 28, 16:34)
Pasidalinkite siuo receptuku, labai jau skaniai skamba smile.gif

kad tokio receptuko kaip ir nera unsure.gif : Panashiai, kaip darome zemaiciu blynus, tik per Kucias su mama nenaudodavom kiaushiniu:), tai blynai gaunasi truputi nekokios formos smile.gif , kepam juos orkaitej..Idaras: dziovinti grybai su svogunais, truputi apkepti..Skanu.. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2007 11 14, 15:48)
4u.gif gaivinu...
Kas žinot kiek galima laikyti pagamintą aguonpienį?

mes tai tik dvi dienas laikydavom, ta prasme pries pat kucias susimalam ir dar pima kaledu diena naudojam paskiau tai metam lauk, jeigu lieka blush2.gif
man kucios pati skaniausia svente blush2.gif tongue.gif nes dievinu viska: grybus zuvi ir silkes, nu pasivalgyti galima per sia svente, o ne galima, nes nuodeme blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Letta @ 2007 11 27, 07:22)
Tai negi visus 12 patiekalų tik iš silkės gaminat g.gif Taigi yra ir daugiau ką valgyt... Vaikai tikrai nelieka nevalgę biggrin.gif  4u.gif

bet juk vaikams maziems nereikia pasninkaurti g.gif kiek atsimenu mociute sakydavo: ligoniams, vaikams ir nescioms pasninkauti negalima, tai manyciau vaikai gali kazka siaip uzkirsti, kokiu blynu paprastu ar kazka tokio blush2.gif
Atsakyti