QUOTE(cute @ 2006 12 24, 08:51)
Reikia recepto silkei su džiovintais grybais. Gal yra įdomesnių variantų?
Grybus pamirkai, sumeti į verdantį vandenį, paverdi 10 min., užpili šaltu (keliskart), atvėsini ir supjaustai. Tada į puodo dugną dedi grybus, kloji supjaustytą gabalėliais silkę, paskui sluoksnį svogūnų. Prisluoksniuoji taip pilną puodą (arba ne ), įpili aliejaus, užpili vandenuko, įmeti lauro lapą, sveikų pipirų ir troškini. Prieš pabaigą užpili pomidorų padažu. Psio. Galima ir šaltą, ir karštą, ir drungną valgyt
Silkių puseles apibarstyti susmulkintomis petražolėmis, apšlakstyti citrinos sultimis, aptepti aliejumi ir 1-2 val. palaikyti šaldytuve. Paruošti įdarą: svogūnus nulupti, siupjaustyti šiaudeliais ir pakepinti su aliejumi, sudėti šiaudeliais supjaustytus grybus (parauošti kaip pirmam recepte), įberti pipirų, pasūdyti, dar kelias minutes pakepinti. Ant silkės puselės dėti ataušusio įdaro ir susukti, persmeigti gvazdikėliu arba pagaliuku. Suktinukus skersai perpjauti per pusę.