Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(upe_5 @ 2006 12 23, 15:53)
Jei per karštas pienas, galėjai užplikyti mieles.

Ačiū 4u.gif o kokio šiltumo jis turi būti?
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2006 12 22, 19:47)
KŪČIUKAI

0.5 kg miltų
ne pilna stiklinė pieno (vandens)[50 g aliejaus
žiupsnelis druskos
20-30 g mielių
ketvirtis stiklinės aguonų
100 g cukraus

dabar darau pagal šitą receptą. Man gavosi laaabai daug miltų blink.gif tešla net nesiminko, trupiniais subyrėjo ....nors šiaip mielinę tešlą (tik ne pagal šitą receptą) ne pirmąkart darau g.gif

Papildyta:
doh.gif dabar dar kartą persiskaičiavau į ml, pasirodo dvigubai daugiau įdėjau miltų, nei reikia doh.gif jei dabar dadėsiu dar tiek mielių, kažin ar besigaus g.gif
Atsakyti
mano a.a močiutė sakydavo ,ad ir duona -maistas ,o tie dvylika labai lengvai pasigamina,ir net daugiau.bet ivardinsiu ,kad kukli turi būti kūčių vakarienė ,visai net tik be mėsos ,bet ir be kaušinių.vadinasi net majonezas su mišrainėm ntinka,pienas netinka ir jo produktai
1 bulvės virtos su lupenomis.apibarstome sėmenimis trintomis ,arba krapais ar pan.-jie ,prieskoniai jau nr 2
3 šlyžikai-bet geriau neminei,be jokių riebalų
456įvairiausi žuvų patiekalai
7juoda duona
8910 kopųstų,morkų obuoliu mišrainė apšlakstyta citrinų sultimis
10vynuogės-gali būt bet kokie kiti vaisiai
11 12 burokėlių pupelių mišrainė ir pan- irgi su citrinų sultimis
Atsakyti
gal galit pasiulyti kokios misrainytes su zuvim ar silke, kad i krepselius (kur maximoj nusiperki) deti. na, gal ne labai toks Kuciu patiekalas gausis, bet jau taip gavosi, kad tuos krepselius darysim tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(supermamytukas @ 2006 12 22, 21:05)
Karpį reikia išdarinėti,bet nenupjauti galvos,iš vakaro ištrinti prieskoniais.Įdarui pakepinti morkas su svogūnais,prieskoniais,uždėti truputį majonezo.Viską sukimšti į karpį ir užsiūti,kepti apie 40-50min.Lengva ir labai skanu,mūsų dažnas sekmadienio valgis thumbup.gif

Labai ačiū 4u.gif

QUOTE(Semi Sweet @ 2006 12 23, 09:16)
Gal gali parasyti kaip gamini silke su saulegrazomis?  4u.gif  Aciukas

Klausimas ne man blush2.gif, bet pasiūlysiu savo variantą. Sudedi silkutę supjaustytą į silkinę. Pakepini svogūnus - ant silkės. Kepini saulėgrąžas aliejuje nuolant maišant, kol lengvai parus-ant svogūnų. Ir viskas.

Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2006 12 23, 23:08)

Klausimas ne man blush2.gif, bet pasiūlysiu savo variantą. Sudedi silkutę supjaustytą į silkinę. Pakepini svogūnus - ant silkės. Kepini saulėgrąžas aliejuje nuolant maišant, kol lengvai parus-ant svogūnų. Ir viskas.

Lygiai taip pat galima su graikiškais riešutais padaryt ax.gif

Ir dar: ANT SILKĖS GALIMA DĖTI TIK ATVĖSINTUS PAGARDUS!!!!
Atsakyti
QUOTE(indra* @ 2006 12 23, 21:37)
gal galit pasiulyti kokios misrainytes su zuvim ar silke, kad i krepselius (kur maximoj nusiperki) deti. na, gal ne labai toks Kuciu patiekalas gausis, bet jau taip gavosi, kad tuos krepselius darysim tongue.gif

Bet kokia žuvis karšto ar šalto rūkimo,krevetės,tunas ir t.t.paprika,šviežus agurkas,pakepinti grybai su svogūnu ir saulėgražom galima įdėti šiek tiek tomato.
Papildyta:
O aš visada per Kūčias prie visų patiekalų, kad būtų daugiau darau želės ir vaikams patinka ir galima. smile.gif
Atsakyti
Siūlau paprastutį receptuką, kuris papuošia Kūčių stalą 4u.gif
Silkių tortukai biggrin.gif
Visai nedidukas burokėlis
Silkė
Svogūnas
Majonezas

Virtą burokėlį, svogūną supjaunam riekutėm, silkę - gabaliukais. Dedam į silkinę burokėlio riekutę, ant viršaus silkės, dar ant viršaus svogūno riekutę ir kleckiuką majonezo. Sluoksnių gali būti ir daugiau arba jie keistis vietom, didesnį buroką jaunu per pusę, bet mažiukas atrodo dailiau smile.gif
Atsakyti
Mūsų Kūčios šiemet:
1.Kūčiukai
2.Kisielius
3.Žuvies kotletai maišyti su soja arba bulvių koše
4.Kepta lydekos file
5.Troškinti rauginti kopūstai su grybais ir kepintais svogūnais
6.Burokėlių mišrainė su pupelėmis (šiek tiek aliejaus)
7.Silkė su saulėgražom ir pakepintais sogūnais
8.Silkė su grybais,keptos morkos ir šiek tiek tomato
9.Silkė paprastai marinuota su svogūnu
10.Karšto rūkimo skumbrė
11.Šalto rūkimo skumbrė
12.Vaisiai
13.Vaisinė žėlė
essen.gif
Papildyta:
QUOTE(Agotukas @ 2006 12 23, 23:45)
Siūlau paprastutį receptuką, kuris papuošia Kūčių stalą  4u.gif
Silkių tortukai  biggrin.gif
Visai nedidukas burokėlis
Silkė
Svogūnas
Majonezas

Virtą burokėlį, svogūną supjaunam riekutėm, silkę - gabaliukais. Dedam į silkinę burokėlio riekutę, ant viršaus silkės, dar ant viršaus svogūno riekutę ir kleckiuką majonezo. Sluoksnių gali būti ir daugiau arba jie keistis vietom, didesnį buroką jaunu per pusę, bet mažiukas atrodo dailiau  smile.gif

Majonezo tai juk negalima. schmoll.gif
Atsakyti
Mamos, jei dar turit laiko šiandien, padėkit help.gif
Reikia recepto silkei su džiovintais grybais?
Žinau vienintelį: dž. grybai, svogūniukai kepinti, saulėgrąžos.
Gal yra įdomesnių variantų?
Atsakyti
QUOTE(cute @ 2006 12 24, 10:51)
Mamos, jei dar turit laiko šiandien, padėkit help.gif
Reikia recepto silkei su džiovintais grybais?
Žinau vienintelį: dž. grybai, svogūniukai kepinti, saulėgrąžos.
Gal yra įdomesnių variantų?

Pakepini grybūs, svogūnūs, morkas. Man asmeniškai patinka : grybai, svogūnai, kai praauš dėti majonezo porą šaukštų. Jai labai griežtai nesilaikai pasniko tiks. Prieskoniai juodi pipirai, kalendros grūdeliai.
Atsakyti
QUOTE(2 vaikų mamulė @ 2006 12 24, 00:06)

Majonezo tai juk negalima. schmoll.gif

Kiek šeimų , tiek tradicijų liezuvis.gif Mano močiutė, beje dievota labai, Kūčioms kepdavo kiaušinienę su džiovintais baravykais ax.gif
Atsakyti