Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(laurindre @ 2006 12 22, 17:47)
Pasidarai mielinę tešlą, pridedi aguonų ir gaunasi kūčiukai. Sonatina tikrai daug mielinės tešlos receptų yra prirašiusi. Nueik į temos pirmąjį puslapį ir rasi. O jei labai tingi, tai duosiu receptą, radau prie kūčių patiekalų 4u.gif

KŪČIUKAI

0.5 kg miltų
ne pilna stiklinė pieno (vandens)[50 g aliejaus
žiupsnelis druskos
20-30 g mielių
ketvirtis stiklinės aguonų
100 g cukraus
2/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenėlį. Jų viduje padaroma duobutė, į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės, truputį pašildytas skystis. Viskas išmaišoma, paviršius apsijojamas miltais ir uždengus drobele, pastatoma šiltai, kad pakiltų. Į pakilusią tešlą supilamas aliejus, įberiamas cukrus, druska, įsijojami miltai ir viskas gerai išminkoma. Tešla minkoma apie 20 min. Jei tešla atrodo per minkšta, dar įsijojama miltų. Minkoma, kol tešla nebelimpa prie rankų ir įgauna gražų blizgesį. Pridengus drobele, dar kartą kildinama. Iš pakilusios tešlos daromi 1 cm storio voleliai, kurie supjastomi aštriu peiliu skersai maždaug 1 cm gabalėliais. Kad nesuliptų, kūčiukai pabarstomi miltais. Sudedami į miltais išbarstytą skardą ir kepami vidutinio karštumo orkaitėje (180 laipsių), kol gražiai pagelsta. Kad gražiai apkeptų iš visų pusių, kepant pavartomi mediniu šaukštu. Iškepti kūčiukai, dar kurį laiką džiovinami orkaitėje, kad būtų skrudesni. Valandą prieš valgį jie pamerkiami į aguonų pieną.


labai didelis dekui 4u.gif matai as nzn kur tu kuciuku receptai buvo,na dabar zinosiu bigsmile.gif
ir dar man paaiskinkit zioplei kaip tai suprasti isleistos miele g.gif beto as turiu sausas ar jos tinka?
blush2.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inni: 22 gruodžio 2006 - 19:04
Gali buti mieles senos g.gif . Siaip tai ten nieko sud4tingo svarbu pradzioj jas truputi pamaisyt su cukrumi (nedaug) ir palaikyti kokiu 15 min siltai (uzdengus kokiu ranksluostuku). Po to kai pakyla, jas imaisai i tesla ir minkai (ilgokai ir svarbu su meile wub.gif , mus taip pamenu destrytoja mokino), tada vel uzdengus palaikai kol pakyla, tada pasidarai ka reikia (kuciukus ar bandeles) ir pries kepima vel truputuka palaikyti. Viskas.

Aaaa vos nepamirsau, siaip is pradziu kepimo temp t.b. mazesne, ja didinti reikia palaipsniui, nes mieles is karto aukstoj temp. zusta.

Nors siaip as sios rekomendacijos nesilaikau, manau, kad gaunasi.

Na va, pravedziau as cia jums isijautus konditerijos pamokele lotuliukas.gif ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Supo @ 2006 12 22, 15:41)
As vis dar laukiu merginos giros recepto.. nu gal kas darot greit? snd i LT parduotuve vaziuosiu tai pirkt reik juosos duonos.. o kam pirksiu jei nznau kaip padaryti gira.. o taip noriu..  verysad.gif

[


5 l vandens
1kg juodos duonos
0,5kg cukraus
šaukštas razinų
50g mielių

Suraikyta ir iki rudumo orkaitėjė paskrudinta duona užplikoma verdančiu vandeniu,ataušinama, pridedama su cukrumi ištrintų mielių ir palaikoma 24 val. Paskui iškošiama ir supilstoma į sandariai užkemšamus butelius.Į kiekvieną įmesti po kelias razinas. Tinka gerti po 1-2 parų.


Receptas iš knygos, bet panašiai esu dariusi gal prieš šimtą metų tongue.gif Tik ne į butelius pilstydavom, o kandoj uždarę laikydavom 40l ax.gif

Čia nėra parašyta, bet man atrodo tas 24 val. girą reikia laikyti šilčiau, o iškošus jau šalčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo crocus: 22 gruodžio 2006 - 19:32
ir dar klausimas, jei mieles buvo uzsaldytos tai nieko tokio????
Atsakyti
QUOTE(Ausriukas1 @ 2006 12 22, 19:29)
ir dar klausimas, jei mieles buvo uzsaldytos tai nieko tokio????


gal nesiltai tesla palikai, kad kiltu? g.gif as tai prie virykles palieku, kai salia kas nors verda, tai puikiai kyla thumbup.gif
Atsakyti
Sausos mielės tinka 7 gr sausų - 21 gr šviežių.
Mergaitės, klausimais, nesusijusiais su Sonatinos receptais neapkraukime temos, nes paskui Sonatinai reikia daug perskaityti ir nebelieka laiko naujiems receptams. doh.gif

Apie bandeles su grybais skaitykite prie kūčių valgių. 4u.gif Netingėkite paieškoti, visi mes mažai laiko turime, bet jei ko nors reikia tenka ieškoti pačiam. blink.gif

PYRAGĖLIAI SU GRYBAIS

tesla:

500 g miltu
1 pak. mieliu miltuku
1 kiausinis
1/2 st.pieno (vasarosilcio )
1/2 pak. sviesto
druska,cukruspagal skoni.

idarui:
dziovinti grybai ismirkyti ir pavirti, smulkiai sukapoti
smulkiai sukapoti ir pakepti svogunai
-apkepu svogunus, po to sudedu grybus ir dar pakapinu

tesla palaikau 1val, kad pakiltu, tada iskocioju nestora blyna, stikline padarau rutuliuka, i rutuliuka dedu idara, lenkiu per puse, krasteli, kur bus sujungimas is vidaus patepu kiausinio plakiniu, kad neissiziotu, suspaudziu krasteli sakute. pyrageliu virsu aptepu kiausinio plakiniu, pabarstau siek tiek kmynu. ir kepu orkaitej, kol iskepa skanaus.


Štai tokį radau, prie kaledinių patiekalų 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurindre: 22 gruodžio 2006 - 20:18
QUOTE(supermamytukas @ 2006 12 22, 15:56)
    Bet norėčiau kokią įdomesnę mišrainę aš padaryti,bet nesugalvoju doh.gif ,gal patartumėt.


Na, nezinau, ar tai bus kas nors idomesnio, bet as Kucioms prie visko dar darau tuno salotas: tunas savose sultyse, smulkiai pjaustyti marinuoti agurkeliai, tarkuotas kiausinis (+-), smulkiai pjaustyti graikiniai riesutai, smulkiai pjaustytas raudonas svogunas. Na siaip dedama majonezo pagal skoni, bet Kucioms kaip ir nlb, tada galima uzpilti tuno skysciu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2006 12 22, 20:29)
GAl galima apie tą karpį smulkiau. Kad ir netiksliai, bet maždaug kaip daroma ir tas įdaras koks paruošiamas? blush2.gif

Karpį reikia išdarinėti,bet nenupjauti galvos,iš vakaro ištrinti prieskoniais.Įdarui pakepinti morkas su svogūnais,prieskoniais,uždėti truputį majonezo.Viską sukimšti į karpį ir užsiūti,kepti apie 40-50min.Lengva ir labai skanu,mūsų dažnas sekmadienio valgis thumbup.gif
Atsakyti
Niekas kažkaip nepaminėjote maltų sėmenų kūčiui stalui. gal nepastebėjau, bet patikekit, fantastiškas dalykas. Pakepinat sėmenis , ir sumalat su druskyte, pipiriukais, kas česnako įdeda, kas svogūniuko labai smulkiai. Virtos bulvytes su lupyne padažytos į tuos sėmenis, tiesiog apsivalgymas. Kas nesat bandę , pabandykit. 4u.gif
Atsakyti
Gal kas parašys kaip žuvies kotletukus pagamint? Nes aš moku tik su lašinukais daryt ax.gif Ir kokią žuvytę imt?
Atsakyti
O as dar darau kleckus,kuriuos darau is cepelinu teslos,durniukais dar vadinam,ir cepelinus su grybu idaru,grybus isvirtus sumalu su daug svoguno kepinto ir dedu i cepelinus,o padazas,tai daug kepinto svoguno,dar is karstu ant durniuku karsta grybu padaza taip pat su kepintais svognais valgom.Cepelinu darau visiems po viena ax.gif
Atsakyti
QUOTE(martyna_mx @ 2006 12 22, 19:10)
Niekas kažkaip nepaminėjote maltų sėmenų kūčiui stalui. gal nepastebėjau, bet patikekit, fantastiškas dalykas. Pakepinat sėmenis , ir sumalat su druskyte, pipiriukais, kas česnako įdeda, kas svogūniuko labai smulkiai. Virtos bulvytes su lupyne padažytos į tuos sėmenis, tiesiog apsivalgymas. Kas nesat bandę , pabandykit.  4u.gif


Cia zemaitijoj sitas patiekalas dazniau daromas.. kaip ir cibulyne.. Ech.. kaip noreciau, senai bevalgiau.. Sutinku kad laaabai skanu..
Atsakyti