As tai kuciom:
1/ farsiruoju lydeka,
2/kepu ceburekus kur tesla tik miltai+vanduo+aliejus ir idarui naudoju dziovintus grybus su pakepintais svogunais,
3/dar kazkada dariau misraine ,kuri susideda is pakepintos duonos kubeliais, virtu pupeliu, svoguno ir berods fermentinio surio. Jei kam idumu galesiu paieskoti ir imesti tikslu receptuka
Jei atsiminsiu daugiau - parasysiu
Na mamkos pavarot Krabu lazdeles, ananasai, dziovintos slyvos Nuo kada tai tradiciniai lietuviu kuciu valgiai ???
Apie ta saldzia silke, skandinavijoj visa silke saldi ir jos buna su kuo tik nori:
labai idomi silke su cinamonu! su krapais (bet daug krapu!) su konjaku ir visa saldi
o mano mama daro tokia misraine:
virtos pupeles pakepinta juoda duona kubeliais ir obuolys kubeliais, su majonezu ar be majonezo cia pagal tradicijas..man visaip skanu.
Visada padedam marinuotu grybuku.
labai idomi silke su cinamonu! su krapais (bet daug krapu!) su konjaku ir visa saldi
o mano mama daro tokia misraine:
virtos pupeles pakepinta juoda duona kubeliais ir obuolys kubeliais, su majonezu ar be majonezo cia pagal tradicijas..man visaip skanu.
Visada padedam marinuotu grybuku.
QUOTE (hobo @ 2004 11 19, 10:30) |
o kuo skiriasi šlyžykai nuo kleckiukų? |
O mes kleckiukais vadiname tuos kur kepam orkaiteje ir paskui merkiam i aguonu piena. O slizikus (juos mano vyras abazaet) darau is miltu, vandens, aguonu ir kiausa imusu (nors sako, kad negalima kucioms..ai nisvarbit),idedu nemazai cukraus (jie turi buti saldus)isminkau tokia tesla, plonai iskocioju ir supjaustau, kaip skryliukus. Tada dedu i verdanti vandeni paverdu 5-8 min ir valgom su tuo paciu aguonu pienu.
QUOTE (daili @ 2004 11 19, 14:34) |
Apie ta saldzia silke, skandinavijoj visa silke saldi ir jos buna su kuo tik nori: labai idomi silke su cinamonu! su krapais (bet daug krapu!) su konjaku ir visa saldi ... |
KAip man nusibodo ta saldi silke, cia ne tik silke, bet ir majonezas, ir marinuoti agurkai ir burokeliai, viskas cia saldu. Kai tik griztu i LT, tai butinai uzperku NORMALIOS silkes, NORMALAUS majonezo, veeee man tas ju saldumas...
QUOTE (rasukas @ 2004 11 19, 16:05) | ||
|
As tai darysiu taip :
250 ml vandens
apie 750 g miltu
2,5 saukstelio sausu mieliu
puse stiklines cukraus
saujele aguonu
ziupsnelis druskos
1 kiausinis
Darom , kaip paprasta mieline tesla.Miltus dedu is karto ne visus , o po truputi , kol gaunasi normali , nelimpanti tesla.
Jeigu pilsite piena vietoj vandens - tada kuciukai bus minksti(beje pieno negalima per kucias).
QUOTE (Makarska @ 2004 11 19, 13:54) |
Na mamkos pavarot Krabu lazdeles, ananasai, dziovintos slyvos Nuo kada tai tradiciniai lietuviu kuciu valgiai ??? |
Visiskai sutinku, kad tai nera tradiciniai lietuviu patiekalai, bei juk viskas pasikeite, ir tu prie balanos be televizoriaus nebevakaroji... gal tik kol sedi prie stalo, neziuri, o po to viskas grizta i senas vezias. Viskas tobuleja, manau, kad svarbiausia svenciu esme...
Daug kas mane uzsipuls gal Nu bet zinot, o kas tradicijas vaikam perduos Tradicinius patiekalus
Gal as senamadiska, bet mes Kucias valgome taip kaip ir mano prosenel jaunystej valge.Ir visa diena ypatinga buna - namu ruosa, namai kvepia pyragais, kuriuos kepam Kaledu stalui.Patiekalai visada tie patys - senoviski. Kvieciai, aguonu pienas, kuciukai, zuvis, juoda duona, kisielius(tik ne avizu),grybai,silke ir svarbiausia - plotkeles.
Stala dengiam baltai,sieneli po staltiese dedam,peiliu nenaudojam,tok prietaras yra, kad kudiki gimusi suzeist gali,visada dedama lekste isejusiems anapilin...
Ir niekada tai neatsibodo,sios dienos laukiam visus metus,patiekalai ypatingi,nes kitom progom jie neruosiami.O svarbiausia - taip malonu, na nemoku paaiskint, visa sirdim svente jauti
Gal as senamadiska, bet mes Kucias valgome taip kaip ir mano prosenel jaunystej valge.Ir visa diena ypatinga buna - namu ruosa, namai kvepia pyragais, kuriuos kepam Kaledu stalui.Patiekalai visada tie patys - senoviski. Kvieciai, aguonu pienas, kuciukai, zuvis, juoda duona, kisielius(tik ne avizu),grybai,silke ir svarbiausia - plotkeles.
Stala dengiam baltai,sieneli po staltiese dedam,peiliu nenaudojam,tok prietaras yra, kad kudiki gimusi suzeist gali,visada dedama lekste isejusiems anapilin...
Ir niekada tai neatsibodo,sios dienos laukiam visus metus,patiekalai ypatingi,nes kitom progom jie neruosiami.O svarbiausia - taip malonu, na nemoku paaiskint, visa sirdim svente jauti
Mano Kūčių stalas būna toks kaip aprašė meduliukas.Patiekalai grynai lietuviški, na tik žuvį kartais pafarširuoju, niekada nededu majonezo.O va, ant Kalėdų stalo tai sudedam viską kas įmantriausia: kepsniai, egzotiški vaisiai, saldumynai ir t.t.
Musu irgi Kuciu stalas buna grynai tradicinis:
- salta grybu sriuba ( vadinam Kuciu barsciais, bet be burokeliu);
- virtinukai su grybais:
- silke su svogunais ir razinoms, su grybais, su tomatu, su zaliais svogunais ir pan.
- burokeliu misraine (vieninteli karta metuose burokelius pjaustau kubeliais, o netarkuoju);
ir panasiai.
- salta grybu sriuba ( vadinam Kuciu barsciais, bet be burokeliu);
- virtinukai su grybais:
- silke su svogunais ir razinoms, su grybais, su tomatu, su zaliais svogunais ir pan.
- burokeliu misraine (vieninteli karta metuose burokelius pjaustau kubeliais, o netarkuoju);
ir panasiai.
QUOTE (mingaude @ 2004 11 20, 16:37) |
Musu irgi Kuciu stalas buna grynai tradicinis: - salta grybu sriuba ( vadinam Kuciu barsciais, bet be burokeliu).... |
O kaip tuos barshcius verdi jei ne paslaptis?
Mano mama tai virdavo barshcius su burokeliais. Smulkiai supjaustydavo svoguna, silkes gabaliuka ir dziovintus ishmirkytus grybus. Visa tai pakepindavo aliejuje. Verdanti vandeni dedavo lauro lapu, drusko, pipiriuku. Sudedavo visa tai ka pakepino ir tarkuotus burokelius. Tik karta per metus budavo tokie barshciai. Labai ju laukdavau
Ir dar virtinuku su dziovintais grybais....
O kaip tuos virtinukus daryt? Ir kur tokiu dziovintu grybu rast jei nesi prisigrybaves?