Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(Asta @ 2006 12 22, 08:56)
Gal galite pasakyti, verdant džiovintų vaisių kompotą kiek maždaug reik dėti vaisių 1 l vandens, kad gautusi nei per daug nei per mažai?  g.gif


Mazdaug visko po sauja - razinų, abrikosų, obuolių, slyvų (bet ne visi megsta) ir visko ką tiktai sugalvosi. Kuo daugiau tuo skaniau.
Aš dar dėl spalvos kartais įdedu uogienės, ar uogų sirupo savos gamybos.
Atsakyti
QUOTE(Barita @ 2006 12 21, 00:07)
siulyciau pabandyti pasigamint silkes su kiausiniais.reikia:Tadicines silkes 400gr. pakuotes,4-5virtu kiausiniu,1svoguno,majonezo.silke supjaustyti kubeliais,svoguna irgi susmulkinti.kiausinius sutarkuoti burokine tarka.viska maisyti su majonezu.galima iberti maltu juoduju pipiru.labai skanu. thumbup.gif



Jeigu ta silkė bus gaminama Kūčių stalui, tai majonezas prie ko gun_bandana.gif :Juk viskas turi būti labai pastininkiška bash.gif
Atsakyti
QUOTE(BusGerai @ 2006 12 21, 22:23)
Man nėra gardesnės giros, kaip Rimi parduodama vadinasi "Gera gira" toks mėlynai baltas įpakavaimas, mažytis pakelis, dažniausiai stovi prie vaisvandenių. Ją reikia pasigaminti, bet labai lengva. Šiaip rašoma, kad be jokių koncervantų ir kitų brudų. Ten dar daug ko galima pridėti pagal skonį. Tikrai  thumbup.gif. Kainuoja: 2,99 Lt o galima pagaminti 9 litrus.


Tikiu kad skani.. bet kad as ne gimtinej, taj i rimi neparbegsiu.. va mieliu LT pardoj gavau tai misliju pasigamint, bo labai jau norisi..

QUOTE(silsta @ 2006 12 22, 09:00)
Jeigu ta silkė bus gaminama Kūčių stalui, tai majonezas prie ko gun_bandana.gif :Juk viskas turi būti labai pastininkiška bash.gif


Man rodos jau pakankamai diskutuota apie tai kas galima ir negalima. Nuo zmobaus priklauso kiek jis tikintis, kiek jis tradiciju laikosi ir kiek jis pastninkauja.. Kas cia per galima negalima.. Kunigam daug ko irgi negalima.., bet.. rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos, dėl sauso pasninko šiais metais pyktis aplamai nereikia. Va kokį atsakymą gavau iš arkivyskupijos būtent dėl pasninko 7dienį. Kiekvienas daro taip kaip jam priimta, bet šiais metais gaunasi taip, kad net ir nelabai besilaikantys pasninko niekuom nenusižengia...



Kunigas pasakė tiesą, nes sekmadienį negali būti privalomo pasninko. Kunigas
tik turėjo pasakyti, kad nors pasninkas ir neprivalomas, bet tikrai
patariamas, nes Normaliai Kūčiose visuomet pasninkaujama.


----- Original Message -----
From: "
To: <dch@lcn.lt>; <arkivst@lcn.lt>; <dale@lcn.lt>
Sent: Friday, December 22, 2006 11:36 AM
Subject: FAQ: Visada buvau įsitikinus, kad per...


>
> Visada buvau įsitikinus, kad per Kūčias laikomasi sauso pasninko. Neseniai
> bažnyčioje kunigas pasakė, kad kadangi šiais metais Kūčios sutampa su
> sekmadieniu, o pagal Dievo įsakymus sekmadienį reikia švęsti, tai šiais
> metais per Kūčias pasninko laikytis nebereikia. Nebesuprantu jau nieko,
> kaip yra iš tikrųjų?
>
Atsakyti
O pasmus buna taip
1-plotkelis
2-spanguoliu kisielius
3-raudona misraine(burokeliai,pupeles,raug koputai aliejus)
4-grybai (marinuoti )
5- silke su pom padazu ir paprika
6-silke su morkom
7-kuciukai
8-vynas
9- duona
10-kepta zuvis ( buna kad ir zuvies pirstelius perku)
11-mandarinai(vaisiai)
12- dziovinti vaisiai 4u.gif 4u.gif

paprastai ta kuciu diena nieko nevalgau blush2.gif tik jau vakare 4u.gif tai toks musu kuciu stalas buna 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo =SVAJA=: 22 gruodžio 2006 - 15:28
QUOTE(toscana @ 2006 12 22, 13:05)
Sveikos, dėl sauso pasninko šiais metais pyktis aplamai nereikia.


Aplamai nereiketu pyktis nei del siu metu nei del kokiu kitu metu kuciu stalo. Daug zmoniu su skirtingu tikejimu, skirtingais isitikinimais ir t.t. Neprimetinekime vieni kitiems savuju, pasilaikykime juos sau ar savo seimai. Cia skyrelis apie receptus, todel ju reikis visokiu viesokiems zmonems.. receptu valgantiems majonezus kiausus ir t.t. ir gireztai laikantiesiems pastninko. Netinka receptas?rinkis kita.. Jokiu cia galima negalima.. doh.gif

As vis dar laukiu merginos giros recepto.. nu gal kas darot greit? snd i LT parduotuve vaziuosiu tai pirkt reik juosos duonos.. o kam pirksiu jei nznau kaip padaryti gira.. o taip noriu.. verysad.gif

SVAJA, kas ten per silnke su pupom ir padazu, paprikom? gal smulkiau gali nupasakot? unsure.gif
Atsakyti
Nu man tai mandarinai tikrai neįeina į kučių patiekalus lotuliukas.gif g.gif Mes visada kūčias valgom pas tėvus,tai mamytė tiek prigamina,kad aš visada vežuosi pagrindinį "patiekalą"-anglies ar kokio mezimo...Pas mus visada būna daug karštų,na pabandysiu išvardinti:
1.Plotkelės
2.kūčiukai
3.aguonų pienas
4.kisielius(šviežių uogų)
5.kompotas džiovintų vaisių
6.silkė su džiovintais grybais
7.silkė su riešutais
8.karšti grybai
9.bulvės
10.troškinti kopūstai(karšti)
11.karpis įdarytas morkomis(karštas) thumbup.gif
12.virtinukai su džiovintais grybais ir svogūnų padažu(karšti)
13.duona
14.lydekos kotletukai(šiemet prmą kart darys)
Bet norėčiau kokią įdomesnę mišrainę aš padaryti,bet nesugalvoju doh.gif ,gal patartumėt.
Atsakyti
QUOTE(Supo @ 2006 12 22, 16:41)


SVAJA, kas ten per silnke su pupom ir padazu, paprikom? gal smulkiau gali nupasakot?  unsure.gif

aaa sutrumpintai parasiau blush2.gif su pomidoru padazu ir paprikom blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
Darau kuciukus ir visiskai man tesla nekyla g.gif Kodel? Ir ar gausis man kas nors is neiskilusios teslos?????
Atsakyti
QUOTE(Ausriukas1 @ 2006 12 22, 18:14)
Darau kuciukus ir visiskai man tesla nekyla g.gif  Kodel? Ir ar gausis man kas nors is neiskilusios teslos?????

Gal mieliu pamirsai ideti,arba per mazai idejai smile.gif
Atsakyti
ne nepamirsau, o dejau 40gr ir 600gr miltu cool.gif Ai nzn, nelabai as moku tas mielines teslas daryti blush2.gif
Atsakyti
Pasidarai mielinę tešlą, pridedi aguonų ir gaunasi kūčiukai. Sonatina tikrai daug mielinės tešlos receptų yra prirašiusi. Nueik į temos pirmąjį puslapį ir rasi. O jei labai tingi, tai duosiu receptą, radau prie kūčių patiekalų 4u.gif

KŪČIUKAI

0.5 kg miltų
ne pilna stiklinė pieno (vandens)[50 g aliejaus
žiupsnelis druskos
20-30 g mielių
ketvirtis stiklinės aguonų
100 g cukraus
2/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenėlį. Jų viduje padaroma duobutė, į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės, truputį pašildytas skystis. Viskas išmaišoma, paviršius apsijojamas miltais ir uždengus drobele, pastatoma šiltai, kad pakiltų. Į pakilusią tešlą supilamas aliejus, įberiamas cukrus, druska, įsijojami miltai ir viskas gerai išminkoma. Tešla minkoma apie 20 min. Jei tešla atrodo per minkšta, dar įsijojama miltų. Minkoma, kol tešla nebelimpa prie rankų ir įgauna gražų blizgesį. Pridengus drobele, dar kartą kildinama. Iš pakilusios tešlos daromi 1 cm storio voleliai, kurie supjastomi aštriu peiliu skersai maždaug 1 cm gabalėliais. Kad nesuliptų, kūčiukai pabarstomi miltais. Sudedami į miltais išbarstytą skardą ir kepami vidutinio karštumo orkaitėje (180 laipsių), kol gražiai pagelsta. Kad gražiai apkeptų iš visų pusių, kepant pavartomi mediniu šaukštu. Iškepti kūčiukai, dar kurį laiką džiovinami orkaitėje, kad būtų skrudesni. Valandą prieš valgį jie pamerkiami į aguonų pieną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurindre: 22 gruodžio 2006 - 18:48