Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

Pas mu seimoje bus:
1.plotkelis
2.cibulyne
3. kanape malta su virtomis bulvemis
4. kuciukai su aguonu pienu
5. kisielius
6. silke acte su svogunais
7. silke su morkomis, svogunais, razinomis pomidoru padaze
8. burokeliu misraine
9. marinuoti grybai
10. riesutai
11. pupeles
12.vaisiai
13 vynas

norejau irgi silkes pataluose padaryti...bet gi ten tiek majonezo verysad.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(nerigus @ 2006 12 21, 16:21)
Valgysim:
1. kūčiukai su aguonų pienu
2. "kleckai" su aguonų pienu

o kuo skiriasi kūčiukai nuo klesckų? g.gif aš visada galvojau kad čia tas pats tik pavadinimas kitas..... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mamytukas04 @ 2006 12 21, 18:36)
o kuo skiriasi kūčiukai nuo klesckų? g.gif aš visada galvojau kad čia tas pats tik pavadinimas kitas..... ax.gif

na kūčiukus tai parduotuvėj perkam, o "kleckus" daromes patys. tešla tokia kaip paprastiems virtiniams (miltai, vanduo, druska) iškočiojam viską ir supjaustom įvairiais gabaliukais, verdam vandeny. išvirus ir perleijus šaltu vandeniu dedam aguonų pieno su cukrum, išmaišom ir valgyt. mum patinka, kiekvienais metais daug pasidarom ir po vakarienės mažai lieka blush2.gif
Atsakyti
Šiais metais kūčias teks pirmą kartą sutikti vieniems namuose. Tai iškilo klausimėlis :)Kur gauti plotlelių Vilniuj.

Gal neišjuoksit už tokį klausimą, bet tikrai net neįsivaizduoju blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zujka @ 2006 12 21, 19:30)
Šiais metais kūčias teks pirmą kartą sutikti vieniems namuose. Tai iškilo klausimėlis :)Kur gauti plotlelių Vilniuj.

Gal neišjuoksit už tokį klausimą, bet tikrai net neįsivaizduoju blush2.gif

Kiekviena bažničia turi. Už simbolinę kainą, kiek negaila. Duoda zakristijoi, arba prie zakristijos. Kiekvienoje bažničioje savo taisyklės, ten paklausk. Sekmės.
Atsakyti
[quote=Lemone,2006 12 12, 20:05]
blink.gif ajėzusmarijajuozapaišventas blink.gif nu tikrai net sutąsė...

norvegijoj kiek valgiau- visos saldžios- fui
Atsakyti
QUOTE(Lemone @ 2006 12 20, 00:27)
a kodė tu iš mano vardo išsityčiojai?  blink.gif
va aš vadovavaus va šitu receptu  4u.gif

Vajetus.. 4u.gif baisiai persiprasau, tik dbar pastebejau.. prasau atleisti.. ax.gif

Dekui uz labai tikslu nupasakojima, radau LT pardoj slapiu mieliu.. o sausiu neradau unsure.gif
Cia buvo vienas giros receptukas, gal dar kas zinot koki? Nesuprantu tas mieles taip paprastai su saukstu nugriebus ir mest i ta duonos prisisunkusi vandeni??? ar tas mieles skiest su kuo ar kaip? vapsie nenusimanau.. gal kas padet galit???? prasau labai.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Supo @ 2006 12 21, 21:46)
Vajetus..  4u.gif  baisiai persiprasau, tik dbar pastebejau.. prasau atleisti..  ax.gif 

Dekui uz labai tikslu nupasakojima, radau LT pardoj slapiu mieliu.. o sausiu neradau  unsure.gif
Cia buvo vienas giros receptukas, gal dar kas zinot koki? Nesuprantu tas mieles taip paprastai su saukstu nugriebus ir mest i ta duonos prisisunkusi vandeni??? ar tas mieles skiest su kuo ar kaip? vapsie nenusimanau.. gal kas padet galit???? prasau labai..  rolleyes.gif

Man nėra gardesnės giros, kaip Rimi parduodama vadinasi "Gera gira" toks mėlynai baltas įpakavaimas, mažytis pakelis, dažniausiai stovi prie vaisvandenių. Ją reikia pasigaminti, bet labai lengva. Šiaip rašoma, kad be jokių koncervantų ir kitų brudų. Ten dar daug ko galima pridėti pagal skonį. Tikrai thumbup.gif. Kainuoja: 2,99 Lt o galima pagaminti 9 litrus.
Atsakyti
Mmm,net valgyti uzsinorejau rolleyes.gif O kas tie "kleckai" g.gif Mes visada darom aguonpieni su kuciukais,o apie tokius tai neteko girdeti...Silke pataluose megstamiausia musu,o vat su saulegrazom ir razinkom tai nemegstam schmoll.gif O skaniausia tai kepta zuvis alaus tesloje thumbup.gif
Na bet cia skonio reikalas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nerigus @ 2006 12 21, 19:20)
na kūčiukus tai parduotuvėj perkam, o "kleckus" daromes patys. tešla tokia kaip paprastiems virtiniams (miltai, vanduo, druska) iškočiojam viską ir supjaustom įvairiais gabaliukais, verdam vandeny. išvirus ir perleijus šaltu vandeniu dedam aguonų pieno su cukrum, išmaišom ir valgyt. mum patinka, kiekvienais metais daug pasidarom ir po vakarienės mažai lieka  blush2.gif

Ir mes tokius pas mamą valgom (Marijampolėj), tik vadinam juos šližikais tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Linavil @ 2006 12 21, 09:53)
Sveikutes, mano močiutė "Iš pa Utenąs" darydavo aguonų ir miežinių kruopų grucę, gal kas girdėjote, kaip pasigaminti blush2.gif ? Ačiū.

Aš "iš pa Utenas". mirksiukas.gif Pas mus irgi daroma grucė. Tik ne iš miežinių, o iš perlinių kruopų. Arba dar kartais vietoj perlinių kruopų naudojami sveiki kviečiai.

Vandenyje išverdamos perlinės kruopos (paprasčiausia košė), tik verdant įberiama aguonų. Per vakarienę jos užpilamos miešimu ir valgoma kaip kokia sriuba smile.gif Miešimas - tai saldintas vanduo. Originale - medumi, bet galima ir cukrum ax.gif paprastai miešimas būna vėsus. Juo dar užpilame kūčiukus, kuriuos mūsų krašte "kleckeliais" vadina biggrin.gif
Atsakyti
Gal galite pasakyti, verdant džiovintų vaisių kompotą kiek maždaug reik dėti vaisių 1 l vandens, kad gautusi nei per daug nei per mažai? g.gif
Atsakyti