Pas mu seimoje bus:
1.plotkelis
2.cibulyne
3. kanape malta su virtomis bulvemis
4. kuciukai su aguonu pienu
5. kisielius
6. silke acte su svogunais
7. silke su morkomis, svogunais, razinomis pomidoru padaze
8. burokeliu misraine
9. marinuoti grybai
10. riesutai
11. pupeles
12.vaisiai
13 vynas
norejau irgi silkes pataluose padaryti...bet gi ten tiek majonezo
QUOTE(nerigus @ 2006 12 21, 16:21)
o kuo skiriasi kūčiukai nuo klesckų? aš visada galvojau kad čia tas pats tik pavadinimas kitas.....
QUOTE(mamytukas04 @ 2006 12 21, 18:36)
o kuo skiriasi kūčiukai nuo klesckų? aš visada galvojau kad čia tas pats tik pavadinimas kitas.....
na kūčiukus tai parduotuvėj perkam, o "kleckus" daromes patys. tešla tokia kaip paprastiems virtiniams (miltai, vanduo, druska) iškočiojam viską ir supjaustom įvairiais gabaliukais, verdam vandeny. išvirus ir perleijus šaltu vandeniu dedam aguonų pieno su cukrum, išmaišom ir valgyt. mum patinka, kiekvienais metais daug pasidarom ir po vakarienės mažai lieka
Šiais metais kūčias teks pirmą kartą sutikti vieniems namuose. Tai iškilo klausimėlis :)Kur gauti plotlelių Vilniuj.
Gal neišjuoksit už tokį klausimą, bet tikrai net neįsivaizduoju
Gal neišjuoksit už tokį klausimą, bet tikrai net neįsivaizduoju
QUOTE(zujka @ 2006 12 21, 19:30)
Šiais metais kūčias teks pirmą kartą sutikti vieniems namuose. Tai iškilo klausimėlis :)Kur gauti plotlelių Vilniuj.
Gal neišjuoksit už tokį klausimą, bet tikrai net neįsivaizduoju
Gal neišjuoksit už tokį klausimą, bet tikrai net neįsivaizduoju
Kiekviena bažničia turi. Už simbolinę kainą, kiek negaila. Duoda zakristijoi, arba prie zakristijos. Kiekvienoje bažničioje savo taisyklės, ten paklausk. Sekmės.
[quote=Lemone,2006 12 12, 20:05]
ajėzusmarijajuozapaišventas nu tikrai net sutąsė...
norvegijoj kiek valgiau- visos saldžios- fui
ajėzusmarijajuozapaišventas nu tikrai net sutąsė...
norvegijoj kiek valgiau- visos saldžios- fui
QUOTE(Lemone @ 2006 12 20, 00:27)
Vajetus.. baisiai persiprasau, tik dbar pastebejau.. prasau atleisti..
Dekui uz labai tikslu nupasakojima, radau LT pardoj slapiu mieliu.. o sausiu neradau
Cia buvo vienas giros receptukas, gal dar kas zinot koki? Nesuprantu tas mieles taip paprastai su saukstu nugriebus ir mest i ta duonos prisisunkusi vandeni??? ar tas mieles skiest su kuo ar kaip? vapsie nenusimanau.. gal kas padet galit???? prasau labai..
QUOTE(Supo @ 2006 12 21, 21:46)
Vajetus.. baisiai persiprasau, tik dbar pastebejau.. prasau atleisti..
Dekui uz labai tikslu nupasakojima, radau LT pardoj slapiu mieliu.. o sausiu neradau
Cia buvo vienas giros receptukas, gal dar kas zinot koki? Nesuprantu tas mieles taip paprastai su saukstu nugriebus ir mest i ta duonos prisisunkusi vandeni??? ar tas mieles skiest su kuo ar kaip? vapsie nenusimanau.. gal kas padet galit???? prasau labai..
Dekui uz labai tikslu nupasakojima, radau LT pardoj slapiu mieliu.. o sausiu neradau
Cia buvo vienas giros receptukas, gal dar kas zinot koki? Nesuprantu tas mieles taip paprastai su saukstu nugriebus ir mest i ta duonos prisisunkusi vandeni??? ar tas mieles skiest su kuo ar kaip? vapsie nenusimanau.. gal kas padet galit???? prasau labai..
Man nėra gardesnės giros, kaip Rimi parduodama vadinasi "Gera gira" toks mėlynai baltas įpakavaimas, mažytis pakelis, dažniausiai stovi prie vaisvandenių. Ją reikia pasigaminti, bet labai lengva. Šiaip rašoma, kad be jokių koncervantų ir kitų brudų. Ten dar daug ko galima pridėti pagal skonį. Tikrai . Kainuoja: 2,99 Lt o galima pagaminti 9 litrus.
Mmm,net valgyti uzsinorejau O kas tie "kleckai" Mes visada darom aguonpieni su kuciukais,o apie tokius tai neteko girdeti...Silke pataluose megstamiausia musu,o vat su saulegrazom ir razinkom tai nemegstam O skaniausia tai kepta zuvis alaus tesloje
Na bet cia skonio reikalas
Na bet cia skonio reikalas
QUOTE(nerigus @ 2006 12 21, 19:20)
na kūčiukus tai parduotuvėj perkam, o "kleckus" daromes patys. tešla tokia kaip paprastiems virtiniams (miltai, vanduo, druska) iškočiojam viską ir supjaustom įvairiais gabaliukais, verdam vandeny. išvirus ir perleijus šaltu vandeniu dedam aguonų pieno su cukrum, išmaišom ir valgyt. mum patinka, kiekvienais metais daug pasidarom ir po vakarienės mažai lieka
Ir mes tokius pas mamą valgom (Marijampolėj), tik vadinam juos šližikais
QUOTE(Linavil @ 2006 12 21, 09:53)
Sveikutes, mano močiutė "Iš pa Utenąs" darydavo aguonų ir miežinių kruopų grucę, gal kas girdėjote, kaip pasigaminti ? Ačiū.
Aš "iš pa Utenas". Pas mus irgi daroma grucė. Tik ne iš miežinių, o iš perlinių kruopų. Arba dar kartais vietoj perlinių kruopų naudojami sveiki kviečiai.
Vandenyje išverdamos perlinės kruopos (paprasčiausia košė), tik verdant įberiama aguonų. Per vakarienę jos užpilamos miešimu ir valgoma kaip kokia sriuba Miešimas - tai saldintas vanduo. Originale - medumi, bet galima ir cukrum paprastai miešimas būna vėsus. Juo dar užpilame kūčiukus, kuriuos mūsų krašte "kleckeliais" vadina
Gal galite pasakyti, verdant džiovintų vaisių kompotą kiek maždaug reik dėti vaisių 1 l vandens, kad gautusi nei per daug nei per mažai?