Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

o gal kias pasakytu kaip gi gaminat tesla zuvytei apvolioti, na buna tokia skani, traski. aciu
Atsakyti
QUOTE(dute_a @ 2006 12 21, 10:04)
o gal kias pasakytu kaip gi gaminat tesla zuvytei apvolioti, na buna tokia skani, traski. aciu

kai gaminau traškią kiaulieną - ją pašlakščiau actu (vyno) apibarsčiau kukurūzų krakmolu ir palaikiau pusvalanduką ir tada kepiau aliejuje. Gal čia kažkas panašaus turėtų būti g.gif
Atsakyti
QUOTE(dute_a @ 2006 12 21, 13:04)

Kiaušinio baltymas truputi paplaktas ir sumaišytas su krakmolu.
Atsakyti
Prisipazinsiu, geda, bet nezinau kaip slizikus iskept blush2.gif niekad nemegau sukiotis virtuvej, bet dabar reikia ax.gif Anksciaupirkdavau is parduotuves, o siais metais noriu visus nustebint-savuosius iskept smile.gif parasykit receptuka 4u.gif aciukas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merėja: 21 gruodžio 2006 - 12:14
QUOTE(editam @ 2006 12 21, 00:20)
kokere - o tai ką kiaušinio nereikia?, nes aš visada į mielinę tešla dedu kaiušinį - toks receptas ar klaida?

as vakar gaminau kuciukus pagal si recepta be kiausinio, tai puikiai gavosi thumbup.gif
Atsakyti
Mano kūčių stalas bus toks:
1) Plotkelės.
2) Duona, batonas biggrin.gif
3) Silkė su keptais svogūnais ir keptomis morkomis.
4) Silkė su keptais burokėliais (jei tik vyras neišbrokys)
5) Kepta jūrų lydeka (greičiausiai gabalėliais).
6) Gal nusipirksime maža gabalėlį lašišos.
7) Raudona mišrainė (na žinote ta paprastutė: virti burokėliai, morka, pupelės, marinuoti agurkėliai viskas supjaustyta kubeliais ir užpilta aliejumi).
8) Norėjau daryti salotas su krevetėmis, bet ten reikia majonezo, o jo gi negalima (buvau ir pamiršusi verysad.gif )
9)Kūčiukai su aguonų pienu (neįsivaizduoju be jų kūčių ax.gif )
10) Visokie vaisiai.
Čia mano fantazija pasibaigė verysad.gif
O dabar prašau padėkite. [COLOR=red]Turiu šaldytų grybų (jie virti šaldyti) ar kas nors gali pasakyti, tom auselėm tinka tokie grybai ar tik džiovinti ir marinuoti tetinka?
Atsakyti
QUOTE(dute_a @ 2006 12 21, 11:04)

alus+prieskoniai+miltai thumbup.gif
skaniausia det zuvies citrininiu prieskoniu(santa marija) 4u.gif
Papildyta:
beje, mano sioks toks pastebejimas - jei i mieline tesla idesit sviesto(galima vietoj aliejaus), tai tesla nebus kaip gumine ir kita diena jusu pyrageliai nesukietes 4u.gif ,
Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2006 12 21, 11:52)
7) Raudona mišrainė (na žinote ta paprastutė: virti burokėliai, morka, pupelės, marinuoti agurkėliai viskas supjaustyta kubeliais ir užpilta aliejumi).
O dabar prašau padėkite. [COLOR=red]Turiu šaldytų grybų (jie virti šaldyti) ar kas nors gali pasakyti, tom auselėm tinka tokie grybai ar tik džiovinti ir marinuoti tetinka?

3. Aš gaminu silkę su keptais svogūnais, morkomis ir pievagrybiais (pjaustytais smulkiai). Be kečiupo. Labai geras skonis. thumbup.gif
7. Labai tinka dar virtą bulvę į burokėlių mišrainę įdėti. Gaunasi tikra lietuviška mišrainė.

šaldyti grybai turėtų tikti. tik tiek kad skonis visai kitas. Bet jei pakeptumei susmulkintus grybus su svoguniukais prieskoniukais ir morkomis - turėtų būti thumbup.gif

Ir dar kisielių spanguolių gali išvirti drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gertruda: 21 gruodžio 2006 - 13:15
QUOTE(Klepesova @ 2006 12 21, 12:52)
Mano kūčių stalas bus toks:
1) Plotkelės.
2) Duona, batonas biggrin.gif
4) Silkė su keptais burokėliais (jei tik vyras neišbrokys)
5) Kepta jūrų lydeka (greičiausiai gabalėliais).
6) Gal nusipirksime maža gabalėlį lašišos.
8) Norėjau daryti salotas su krevetėmis, bet ten reikia majonezo, o jo gi negalima (buvau ir pamiršusi verysad.gif )
9)Kūčiukai su aguonų pienu (neįsivaizduoju be jų kūčių ax.gif )
10) Visokie vaisiai.
Čia mano fantazija pasibaigė verysad.gif

Batona irgi reiktu isbraukti, nes i jo sudeti irgi deda pieno, margarino... ax.gif
O grybai tai puikiai tinka thumbup.gif bandysiu pyragelius su grybais pasigaminti, is cia rasto pasnikines mielines teslos receptelio bigsmile.gif
Mes dar karpi kepsim rolleyes.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo veriru: 21 gruodžio 2006 - 13:19
na, mes dar visuomet darome du šiltus patiekalus - t.y.
grybų sriuba
koldūnai su grybukais ir svogūnų padažu
smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Teressa @ 2006 12 19, 07:24)
galiu pasiūlyti mūsų labai mėgstamą Kūčių vakarienės patiekalą. Virti kviečiai sumaišomi su džiovintais vaisiais ir medumi.

Sakykit,o kviecius paprasciausiai pries tai ismirkyt ir virt ? Ar kazkiek sudaigint ?
Atsakyti
Valgysim:
1. kūčiukai su aguonų pienu
2. "kleckai" su aguonų pienu
3. kepta žuvis
4. plotkeles
5. silkes su saulėgrąžom
6. silkė su svogūnais
7. silkė su vasara padarytom daržovienėm
8. virtiniai su grybais
9. spanguolų kisielius
10.silkė su burokėliais
+ dar kažkiek silkių rūšių, kurias darau ne as... o ir siaip pas mus dažniausiai gaunas daugiau nei 12 patiekalų, turime apie 14- 16.. doh.gif neveltui didelė šeima susirenka blush2.gif
Atsakyti