QUOTE(Supo @ 2006 12 19, 21:58)
Lenome labai tyngisi knistis po tema
a kodė tu iš mano vardo išsityčiojai?
va aš vadovavaus va šitu receptu
QUOTE(happy @ 2004 03 30, 11:21)
Mielinė tešla:
500 g miltų
250 ml pieno
1 kiaušinis
40 g mielių
3 valgomi šaukštai aliejaus
4 valgomi šaukštai cukraus (nesaldžiai tešlai 2 arbat. šaukšteliai)
truputis druskos
Pieną pašildau iki 40 laipsnių (šiltas, bet ne karštas). Cukrų išsuku su
mielėm, kiaušiniu ir pienu. Tada atskirai imam miltus, į juos supilam
aliejų, druską, išsuktą pieno masę ir lengvai suminkom, kol bus vientisa
masė. Tada visą indą su tešla dedu į didesnį indą su karštu vandeniu
uždengiu rankšluoščiu ir laukiu kol pakils. Kai pakyla tešla išminkau ir
dedu dar kartą kad pakiltų. Antrą kartą pakilus darau bandeles.
Atrodo sudėtinga, bet šiaip tai greit pasisdaro..
Skanaus
o čia mano korekcija:
jami 500 gr miltų ir į juos įdedi 14 gr sausų mielių (tiesiog įpili) ir aliejaus. pakaitini 250 ml pieno (kad būtų čiu čiut drugnas toks, bo mes termometro neradom šiuos namuos
), įmuši į jį kiaušą, druskos, šaukštelį cukraus. šitą visą pieno masę pilam į miltus ir maigom maigom maigom. uždengiam rankšluosčiu ir paliekam kol pakils. tada vėl maigom baigom maigom, tada jamam butelį ir kočiojam
aišku jei turi kočėlą, bus geriau sakyčiau
mes neturėjom
aišku kulinarės daba turi visišką teisę mane sudirbt, bet nepamiškim, kad vituvėj karaliavau bene pirmą kartą