Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(primavera @ 2006 12 19, 19:48)
cia visos mieles sausos ir ka tik bandau su jom lietuvisko padaryti, niekada nesigauna.

aha, sausos bigsmile.gif jau buvau rankas nuleidus, bet suvedžiau į google "sausos mielės" ir išmetė supermamos puslapį bigsmile.gif taigi, 7 gr sausų mielių lygu 21 gramui "šlapių" mielių. tas sausas reikia supilti į miltus. o visa kita daryti taip, kaip man čia mamos porino bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lemone @ 2006 12 19, 18:13)
aha, sausos  bigsmile.gif jau buvau rankas nuleidus, bet suvedžiau į google "sausos mielės" ir išmetė supermamos puslapį  bigsmile.gif  taigi, 7 gr sausų mielių lygu 21 gramui "šlapių" mielių. tas sausas reikia supilti į miltus. o visa kita daryti taip, kaip man čia mamos porino  bigsmile.gif

Lenome labai tyngisi knistis po tema blush2.gif , buk gera parasyk proporcija mielines teslos, ir eiga visa kaip darai.. As dar bandysiu LT pardej ieskoti slapiu mieliu jei spesiu..
Aciukas is anksto 4u.gif
Atsakyti
Šiandien Kauno dienoje keletas kūčių patiekalų, žiūriu ir Delfyje tas pats straipsnis. Gal kam įdomu Kūčių patiekalai ir tradicijos
Bandysiu padaryti pupelių paštetą, bus kažkas naujo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(primavera @ 2006 12 19, 18:48)
matau, kad uzsienietka esi, tai noriu paklaust, ar gauni tu kur nors mieliu. cia visos mieles sausos ir ka tik bandau su jom lietuvisko padaryti, niekada nesigauna. kokias mieles naudojat gyvenancios ne Lietuvoj g.gif
ar iseitu man tos ausytes be mieliu ir kuciukai be mieliu  ax.gif

ne visur uzsieny nera mieliu lietuvisku as gyvenu airijoj ir cia yra,nes yra lietuviu parduotuviu,tai gaunu is ten,bet galima naudoti ir tas sausas mieles,tik reikia santyki zinoti,manau turetu pavikti kazkas ir su jomis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(braziute @ 2006 12 19, 21:06)
ne visur uzsieny nera mieliu lietuvisku as gyvenu airijoj ir cia yra,nes yra lietuviu parduotuviu,tai gaunu is ten,bet galima naudoti ir tas sausas mieles,tik reikia santyki zinoti,manau turetu pavikti kazkas ir su jomis  doh.gif

Sakyk kokioj vietoj pirkai? Dubline? kur? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Supo @ 2006 12 19, 21:58)
Lenome labai tyngisi knistis po tema

a kodė tu iš mano vardo išsityčiojai? blink.gif
va aš vadovavaus va šitu receptu 4u.gif
QUOTE(happy @ 2004 03 30, 11:21)
Mielinė tešla:
500 g miltų
250 ml pieno
1 kiaušinis
40 g mielių
3 valgomi šaukštai aliejaus
4 valgomi šaukštai cukraus (nesaldžiai tešlai 2 arbat. šaukšteliai)
truputis druskos

Pieną pašildau iki 40 laipsnių (šiltas, bet ne karštas). Cukrų išsuku su
mielėm, kiaušiniu ir pienu. Tada atskirai imam miltus, į juos supilam
aliejų, druską, išsuktą pieno masę ir lengvai suminkom, kol bus vientisa
masė. Tada visą indą su tešla dedu į didesnį indą su karštu vandeniu
uždengiu rankšluoščiu ir laukiu kol pakils. Kai pakyla tešla išminkau ir
dedu dar kartą kad pakiltų. Antrą kartą pakilus darau bandeles.
Atrodo sudėtinga, bet šiaip tai greit pasisdaro..
Skanaus

o čia mano korekcija: ax.gif
jami 500 gr miltų ir į juos įdedi 14 gr sausų mielių (tiesiog įpili) ir aliejaus. pakaitini 250 ml pieno (kad būtų čiu čiut drugnas toks, bo mes termometro neradom šiuos namuos biggrin.gif ), įmuši į jį kiaušą, druskos, šaukštelį cukraus. šitą visą pieno masę pilam į miltus ir maigom maigom maigom. uždengiam rankšluosčiu ir paliekam kol pakils. tada vėl maigom baigom maigom, tada jamam butelį ir kočiojam biggrin.gif aišku jei turi kočėlą, bus geriau sakyčiau biggrin.gif mes neturėjom ax.gif

aišku kulinarės daba turi visišką teisę mane sudirbt, bet nepamiškim, kad vituvėj karaliavau bene pirmą kartą biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(primavera @ 2006 12 19, 19:48)
matau, kad uzsienietka esi, tai noriu paklaust, ar gauni tu kur nors mieliu. cia visos mieles sausos ir ka tik bandau su jom lietuvisko padaryti, niekada nesigauna. kokias mieles naudojat gyvenancios ne Lietuvoj g.gif
ar iseitu man tos ausytes be mieliu ir kuciukai be mieliu  ax.gif

na ne nžn kaip kitos, bet aš visada naudoju sausas mieles, nors ir gyvenu LT biggrin.gif visada viskas gaunas... ax.gif netgi geriau, nei su šlapiom...
Atsakyti
[quote=Supo,2006 12 19, 22:40]
Sakyk kokioj vietoj pirkai? Dubline? kur? rolleyes.gif
perestroikoj,bet man atrodo as maciau ir lituanikoj thumbup.gif
Atsakyti
gal galite patarti,ar iš mielinės tešlos galima daryti bandeles su aguonom kūčiom g.gif nesu bandelių kepus tai bus mano debiutas ax.gif
Atsakyti
siulyciau pabandyti pasigamint silkes su kiausiniais.reikia:Tadicines silkes 400gr. pakuotes,4-5virtu kiausiniu,1svoguno,majonezo.silke supjaustyti kubeliais,svoguna irgi susmulkinti.kiausinius sutarkuoti burokine tarka.viska maisyti su majonezu.galima iberti maltu juoduju pipiru.labai skanu. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kokere @ 2006 12 18, 08:49)
Kūčiukai[/b]

0.5 kg miltų
ne pilna stiklinė pieno (vandens)
50 g aliejaus
žiupsnelis druskos
20-30 g mielių
ketvirtis stiklinės aguonų
100 g cukraus
2/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenėlį. Jų viduje padaroma duobutė, į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės, truputį pašildytas skystis. Viskas išmaišoma, paviršius apsijojamas miltais ir uždengus drobele, pastatoma šiltai, kad pakiltų. Į pakilusią tešlą supilamas aliejus, įberiamas cukrus, druska, įsijojami miltai ir viskas gerai išminkoma. Tešla minkoma apie 20 min. Jei tešla atrodo per minkšta, dar įsijojama miltų. Minkoma, kol tešla nebelimpa prie rankų ir įgauna gražų blizgesį. Pridengus drobele, dar kartą kildinama. Iš pakilusios tešlos daromi 1 cm storio voleliai, kurie supjastomi aštriu peiliu skersai maždaug 1 cm gabalėliais. Kad nesuliptų, kūčiukai pabarstomi miltais. Sudedami į miltais išbarstytą skardą ir kepami vidutinio karštumo orkaitėje (180 laipsių), kol gražiai pagelsta. Kad gražiai apkeptų iš visų pusių, kepant pavartomi mediniu šaukštu. Iškepti kūčiukai, dar kurį laiką džiovinami orkaitėje, kad būtų skrudesni. Valandą prieš valgį jie pamerkiami į aguonų pieną.

kokere - o tai ką kiaušinio nereikia?, nes aš visada į mielinę tešla dedu kaiušinį - toks receptas ar klaida?
Atsakyti
Sveikutes, mano močiutė "Iš pa Utenąs" darydavo aguonų ir miežinių kruopų grucę, gal kas girdėjote, kaip pasigaminti blush2.gif ? Ačiū.
Atsakyti