Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(Katiniene @ 2006 12 16, 23:54)
Sveikos merginos,

Turiu problemą- ant Kūčių stalo negali būti jokios žuvies!!!

Kokius "surinkti" patiekalus Kūčių stalui? (kad būtų 12) smile.gif Grybai, pyragėliai ir burokėlių su kopūstais salotos? kas dar...

HELP...

Nesu kulinarė, tad kuo paprasčiau, tuo geriau!!

P.S. Parašykit net ir kaip pasigamint aguonų pieną...  blush2.gif Neradau...

Tai pirmosios Kalėdos patiems,  be tėvų..  ax.gif

Aguonpienio receptas
Aguonas reikai pamirkyti ir po to mociute grustuve grusdavo ilgai tokiam dubenyj, kol pieno atsirasdavo, bet as tokios grustuves neturiu unsure.gif tai kelis kartus permalu mesmale, kol pieno atsiranda, tada ipilu virinto vandens ir cukraus.
Atsakyti
QUOTE(veriru @ 2006 12 18, 17:48)
jei nori pasnikauti, tai netiks  schmoll.gif  nes margarinas ten i sudeti ieina  ax.gif
as irgi noreciau pyragelius su grybais pasigaminti, bet itariu, kad paciai teks mieline tesla minkyti is siam skyrelyje  rasto receptuko  thumbup.gif

bet tai Mantingos yra bemieles teslos mirksiukas.gif manau,kad ta gal ir tiktu,aisku reikia vis del to sudeti pasiziureti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(braziute @ 2006 12 18, 21:22)
bet tai Mantingos yra bemieles teslos   mirksiukas.gif  manau,kad ta gal ir tiktu,aisku reikia vis del to sudeti pasiziureti    mirksiukas.gif


Šiaip tai bemielė sluoksniuota tešla yra viena riebiausių tešlų, nes jos sudėtyje apie pusė visos masės yra riebalai margarinas arba sviestas. Tai kad Kučioms nelabai schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 18 gruodžio 2006 - 22:50
QUOTE(Asio @ 2006 12 18, 19:03)
Aguonpienio receptas
Aguonas reikai pamirkyti ir po to mociute grustuve grusdavo ilgai tokiam dubenyj, kol pieno atsirasdavo, bet as tokios grustuves neturiu unsure.gif tai kelis kartus permalu mesmale, kol pieno atsiranda, tada ipilu virinto vandens ir cukraus.

Su kombainu tas pats rezultatas kaip ir su mesmale, dar geresnis, ir dvi minutes darbo:)
Atsakyti
Katiniene, galiu pasiūlyti mūsų labai mėgstamą Kūčių vakarienės patiekalą. Virti kviečiai sumaišomi su džiovintais vaisiais ir medumi. O vaisiai gali būti visokie obuoliai, razinos, kriaušės, slyvos, abrikosai ir pan.
Dar galit išsikepti kviečių kotletų, bet jie tiks tik tuo atveju jeigu jūs per Kūčias valgot kiaušinius ax.gif
Tikslių proporcijų nepasakysiu, aš viską gaminu iš akies blush2.gif Virti kviečiai sumalami mėsmale, kartu sumalam ir keletą virtų bulvių, įmušame kiaušinį, įdedame pakepinto svogūno, pagal skonį prieskonių (aš dedu tik druską). Masę gerai išmaišome, suformuojame pailgus kotletukusir kepame įkaitintuose riebaluose. Skanūs tiek karšti, tiek šalti, ypač su marinuotaius burokėliais mirksiukas.gif
Atsakyti
Labukas visoms.Uzpuole ir mane kaledu karstine.Dabar va sedziu ir mastau ka pasigaminti kucioms.Parasykit kokiu nors misrainiu recepteliu, pvz. burokeliu, o gal kopustu kokia zinot, ar su pupelemis ka nors?????????Laukiu, laukiu, laukiu!!!!!Isanksto aciu!
Atsakyti
QUOTE(veriru @ 2006 12 18, 19:48)
jei nori pasnikauti, tai netiks  schmoll.gif  nes margarinas ten i sudeti ieina  ax.gif
as irgi noreciau pyragelius su grybais pasigaminti, bet itariu, kad paciai teks mieline tesla minkyti is siam skyrelyje  rasto receptuko  thumbup.gif


Kad as visai nemoku tu teslu mieliniu daryt blush2.gif Vat vyras ant sito dalyko tai genijus rolleyes.gif Bet jis dirbs ta diena, reiks turbut ji prudyt i virtuve ir prasyt, kad padarytu tesla ax.gif
Atsakyti
Spinatu ir apelsinu salotos

200gr. svieziu spinatu lapu
50gr. pievagrybiu
2 apelsinai

Padazui:
2 saukstai aliejaus
1 saukstas citrinu sulciu
1 saukstas medaus
1/2 saukstelio aguonu
1 sutrinta cesnako skiltele
50gr. susmulkintu ir apkepintu migdolu

Gamyba:
Spinatu lapus suplesome bet nesusmulkinam, dedam i bsalotine. Apelsinu skilteles perpjaunam per puse, pievagrybius taip pat pjaustom stambiai, viska dedam i salotine.
I atskira inda supilam alieju, citrinu sultis, medu, sutrinta cesnaka, aguonas ir viska gerai isplakam, pilam ant salotu ir ismaisom. Ant virsaus uzbarstom kepintus migdolus.
Skanaus. 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Doma @ 2003 12 17, 13:08)
Lisa, nieko gudraus toje tesloje nera:

Ausytes
200 g. miltu
kiausinis
druskos

Idarui:
80 g dziovintu grybu
svogunas (120 g)
kiausinis
2 saukstai sviesto
saukstas dziuvesiu
druskos ir pipiru


Grybus isvirti, viska patroskinti, imusti kiausini - ismaisyti, idara deti ant teslos kvadrateliu, sulenkti, uzspausti ir isvirti.
Man skanu buvo, tikiuosi jums irgi patiks



o tai cia jie vandeny verdami ar kaip pyrageliai kepami. nesu valgius virtu ir nelabai isivaizduoju kaip jie atrodo. kepam tik tokius pyragelius. idomu, o tesla tiktu sita kepimui orkaitej g.gif prasta vireja, dzovanokit uz durnus klausimus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(primavera @ 2006 12 19, 19:20)
o tai cia jie vandeny verdami ar kaip pyrageliai kepami.

kepam kepam, keptuvėj, ant aliejaus ax.gif galima orkaitėj, ale bus sausi
Atsakyti
QUOTE(Lemone @ 2006 12 19, 19:39)
kepam kepam, keptuvėj, ant aliejaus  ax.gif  galima orkaitėj, ale bus sausi

matau, kad uzsienietka esi, tai noriu paklaust, ar gauni tu kur nors mieliu. cia visos mieles sausos ir ka tik bandau su jom lietuvisko padaryti, niekada nesigauna. kokias mieles naudojat gyvenancios ne Lietuvoj g.gif
ar iseitu man tos ausytes be mieliu ir kuciukai be mieliu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovilėvit @ 2006 11 27, 22:36)
[SIZE=7]Tikroji silke pataluose(1 lekste)

[SIZE=1]rekes:
silpnai suditos silkes aliejuje 1 pakelis 250-300g
1 svogunas
4 vidutines morkos
5-6 vid. bulves
3 burokai virti
1-2 kiausiniai virti
helmanso majonezo didesni indeli.

sitas patiekalas daromas sluoksniais ir gaunasi kaip tortas. vyrui su gimtadieniu buvau padariusi vietoj torto su daug zvakuciu.beprotiskai skanu.parduotuvej ji gamina neskaniai ir viska pjausto stambiai.

taigi. pirmiausia smulkiai supjaustome kubeliais silke (kuo smulkiau), imame lekste didesne (negilia, ne sriubine)ir visa pavirsiu plonai padengiame silke. uzbarstome smulkiai pjaustyto svoguno, tepame helmans majonezo atsargiai, uztepame visa pavirsiu plonu sluoksniu. su burokine tarka tarkuojame morkas ir klojame ant majonezo apie 1 cm storio, vel tepame majonezo, tarkuojame bulves ir klojam 2 cm storio sluoksni (bulves galima kloti storiau, skonio negadina), vel tepam majonezu, dedam burokelius tarkuotus burokine tarka(gal geriau pavadint trintuve, nezinau.tarka negraziai skamba) 1 cm sluoksniu, majonezas vel tepamas ir tada ant virsaus tarkuojamas kiausinis kaip papuosimas.
si patiekaliuka reikia palaikyti saldytuve bent kelias valandas, tada buna skaniausias, visi komponentai tarpusavy susirisa.
silke pataluose ismokau daryti austrijoje kai dirbau aule zydu seimoje.
visi kurie ragavo mano darytos silkes alpo is skanumo. mums vienos lekstes niekad neuztenka. tai labai lengvas maistas, po keliu minuciu vel apsisukes gali pjauti "torto" gabala. thumbup.gif

neiprasta silke pataluose bigsmile.gif o tai jis ir stovi toks kaip tortas ir pjaunant nebyra g.gif unsure.gif
Atsakyti