Parinkti mažų burokėlių juos išvirti. Nulupti ir užmarinuotį. Po 3-4 dienų galima farširuoti virtais džiovintais grybai pakeptais su svogūnais.
Katiniene,
1.Kūčiukai
2.Aguonų pienas
3.Kisielius-spanguoliių ar kitoks
4.Mirkyti apvirti kviečiai su medaus užpiliuku
5.Grybukai-marinuoti su svogūniukais,aliejumi ar kitaip
6.Raudona mišrainė-burokėliai, rauginti kopūstai, pupelės, aliejus
7.Žiūrė-avižų kisielius(labai specifinis karstelėjęs skonis, bet man patinka)
8....čia pas mane jau prasideda žuvytės silkutės ir karšta žuvis
dar yra kokios tai ausytės kepamos su gybais - gali surinkti ir daugiau nei 12. O dar duonytė, obuoliukai, plotkeliai - taip pat skaičiuoju.
1.Kūčiukai
2.Aguonų pienas
3.Kisielius-spanguoliių ar kitoks
4.Mirkyti apvirti kviečiai su medaus užpiliuku
5.Grybukai-marinuoti su svogūniukais,aliejumi ar kitaip
6.Raudona mišrainė-burokėliai, rauginti kopūstai, pupelės, aliejus
7.Žiūrė-avižų kisielius(labai specifinis karstelėjęs skonis, bet man patinka)
8....čia pas mane jau prasideda žuvytės silkutės ir karšta žuvis
dar yra kokios tai ausytės kepamos su gybais - gali surinkti ir daugiau nei 12. O dar duonytė, obuoliukai, plotkeliai - taip pat skaičiuoju.
QUOTE(bea @ 2006 12 15, 08:37)
Čia ta pati tema, tačiau pravalyta. Meduzos postai buvo ištrinti, kadangi jos nuorodos į skanuotus receptus buvo nebegaliojančios.
mergytes tada papasakokit man kas nos skaniu kuciuku receptuka
QUOTE(PaMeL @ 2006 12 18, 07:55)
mergytes tada papasakokit man kas nos skaniu kuciuku receptuka
Kūčiukai
0.5 kg miltų
ne pilna stiklinė pieno (vandens)
50 g aliejaus
žiupsnelis druskos
20-30 g mielių
ketvirtis stiklinės aguonų
100 g cukraus
2/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenėlį. Jų viduje padaroma duobutė, į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės, truputį pašildytas skystis. Viskas išmaišoma, paviršius apsijojamas miltais ir uždengus drobele, pastatoma šiltai, kad pakiltų. Į pakilusią tešlą supilamas aliejus, įberiamas cukrus, druska, įsijojami miltai ir viskas gerai išminkoma. Tešla minkoma apie 20 min. Jei tešla atrodo per minkšta, dar įsijojama miltų. Minkoma, kol tešla nebelimpa prie rankų ir įgauna gražų blizgesį. Pridengus drobele, dar kartą kildinama. Iš pakilusios tešlos daromi 1 cm storio voleliai, kurie supjastomi aštriu peiliu skersai maždaug 1 cm gabalėliais. Kad nesuliptų, kūčiukai pabarstomi miltais. Sudedami į miltais išbarstytą skardą ir kepami vidutinio karštumo orkaitėje (180 laipsių), kol gražiai pagelsta. Kad gražiai apkeptų iš visų pusių, kepant pavartomi mediniu šaukštu. Iškepti kūčiukai, dar kurį laiką džiovinami orkaitėje, kad būtų skrudesni. Valandą prieš valgį jie pamerkiami į aguonų pieną.
QUOTE(Katiniene @ 2006 12 16, 21:54)
Sveikos merginos,
Turiu problemą- ant Kūčių stalo negali būti jokios žuvies!!!
Kokius "surinkti" patiekalus Kūčių stalui? (kad būtų 12) Grybai, pyragėliai ir burokėlių su kopūstais salotos? kas dar...
HELP...
Nesu kulinarė, tad kuo paprasčiau, tuo geriau!!
P.S. Parašykit net ir kaip pasigamint aguonų pieną... Neradau...
Tai pirmosios Kalėdos patiems, be tėvų..
Turiu problemą- ant Kūčių stalo negali būti jokios žuvies!!!
Kokius "surinkti" patiekalus Kūčių stalui? (kad būtų 12) Grybai, pyragėliai ir burokėlių su kopūstais salotos? kas dar...
HELP...
Nesu kulinarė, tad kuo paprasčiau, tuo geriau!!
P.S. Parašykit net ir kaip pasigamint aguonų pieną... Neradau...
Tai pirmosios Kalėdos patiems, be tėvų..
Kodel
QUOTE(Musmiryte @ 2004 11 19, 12:47)
As tai kuciom:
1/ farsiruoju lydeka,
2/kepu ceburekus kur tesla tik miltai+vanduo+aliejus ir idarui naudoju dziovintus grybus su pakepintais svogunais,
3/dar kazkada dariau misraine ,kuri susideda is pakepintos duonos kubeliais, virtu pupeliu, svoguno ir berods fermentinio surio. Jei kam idumu galesiu paieskoti ir imesti tikslu receptuka
Jei atsiminsiu daugiau - parasysiu
1/ farsiruoju lydeka,
2/kepu ceburekus kur tesla tik miltai+vanduo+aliejus ir idarui naudoju dziovintus grybus su pakepintais svogunais,
3/dar kazkada dariau misraine ,kuri susideda is pakepintos duonos kubeliais, virtu pupeliu, svoguno ir berods fermentinio surio. Jei kam idumu galesiu paieskoti ir imesti tikslu receptuka
Jei atsiminsiu daugiau - parasysiu
o tai tau ta tesla issipucia,nesigauna kieti ceburekai?kazkaip keista?
Papildyta:
o mano mama per kucias daro virtinukus su dziovintais grybais (gali buti ir sudyti)bet tik ne marinuoti,nes actas duoda tikrai nekoki skoni Siaip sudziovintais grybukais ir kepintais svoguniukais laaaaabai skanu
QUOTE(Kokere @ 2006 12 18, 07:49)
Kūčiukai[/b]
02/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenėlį. Jų viduje padaroma duobutė, į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės, truputį pašildytas skystis. Viskas išmaišoma, paviršius apsijojamas miltais ir uždengus drobele, pastatoma šiltai, kad pakiltų.
tai mieles istirpinti cukruje 02/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenėlį. Jų viduje padaroma duobutė, į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės, truputį pašildytas skystis. Viskas išmaišoma, paviršius apsijojamas miltais ir uždengus drobele, pastatoma šiltai, kad pakiltų.
Sveikos,
mes per Kūčių vakarienę taip pat valgome tradicinius Kūčių patiekalus. Dauguma jau buvo paminėti. kažkada dovanų gavau knygelę apie Kūčių valgius. Sudėti visų regionų valgiai. Vieni buvo net nežinomi (aš pai iš Aukštaitijos), kiti jau ragauti. Kelis įdomesnius, tikiuosi, kad dar čia neaprašytus, pateiksiu (jei kartosiuosi - atsiprašau):
KŪČIA
lygiomis dalimis reikia imti žirnius, pupas ir kviečius.
Žirnius, pupas ir kviečius iš vakaro pamerkti vandenyje (atskiruose induose, santykiu 1:3). Kitą dieną jau išmirkusius pasūdyti ir išvirti tame pačiame vandenyje. Išgriebtus produktus sumaišyti. Kūčia valgoma viena arba su aguonų pienu.
SALDI KŪČIA
1 stiklinė daigintų kviečių
100 gr per naktį mirkytų aguonų
100 gr paskrudintų ir sukapotų lazdino riešutų
keli šaukštai medaus
Nuplautus kviečius ir aguonas sumaišyti su kapotais riešutais, pridėti medaus ir šiek tiek druskos.
Saldi kūčia valgoma viena arba užsigeriama džiovintų vaisių kompotu.
LINŲ SĖMENŲ SPIRGUTIS
250 gr sausų linų sėmenų
1 smulkiai pjaustytas svogūnas
ant peilio galo druskos ir pipirų
Sėmenis maišant pakepinti sausoje keptuvėje. Tada į piestelę (grūstuvę) suberti pakepintus sėmenis, smulkintą svogūną, pipirus ir druską. Grūsti tol, kol sėmenys susitrins į miltus. Tada masč supilti į keptuvę ir nuolatos maišant sausai pakepinti.
Spirgutyje dažomos virtos bulvės, jis tepamas ant duonos riekės, galima gardinti Kūčių košę, sriubą, avižų kisielių.
*Sėmenų galima įsigyti prekybos centruose arba vaistinėse.
ŠALTANOSIAI SU AGUONOMIS
tarkuotų bulvių
grikių miltų
kopūstas
druskos
Įdarui:
aguonų,
medaus/cukraus
Iš pradžių pasiruoškite įdarą. Aguonas padžiovinkite orkaitėje, tada pamirkykite (geriau pernakt). Išmirkusias aguonas sugrūskite arba kelis kartus permalkite mėsmale. Pasaldinkite ir išmaišykite.
Bulvių tarkius nusunkti, sudėti atgal krakmolą. Įberti saują grikinių miltų, pasūdyti. Masė turi būti kaip didžkukulių. Tada formuoti bandeles bei jas įdaryti aguonomis. Kopūsto lapus išskirstyti, nusausinti. Ant lapų dėti paruoštus šaltanosius ir pašauti į orkaitę (pečių).
Šaltanosiai valgomi šilti su avižų kisieliumi.
KIUKNĖ
0,5 kg žirnių
0,5 kg bulvių
Žirnius iš vakaro pamerkti. Ryte pasūdyti ir išvirti. Virti ~ 1 val., kol suminkštės ir neliks vandens.
Bulves pasūdyti ir išvirti. Nusunkti ir sugrūsti. Tada į bulvių košę suberti išvirtus žirnius ir išmaišyti.
Valgoma šilta su raugintais kopūstais, tinka su silke.
Šis tas prabangiau:
SILKĖS KEPSNYS SU BULVĖMIS
3 maltos silkės
3 pamirkytos batono riekės
smulkintas svogūnas
6 šaukštai maltų džiūvesėlių
manų kruopų
bulvių
druskos
Į sumaltą silkės, batono ir svogūno masę įmaišyti manus, pusę džiūvesėlių ir išminkyti. Iš gautos masės nulipdyti žuvies formos kepinį ir pašauti į orkaitę. Kepti 40 min. Kol keps kepsnys - nuskusti ir išvirti bulves. Virtas bulves sudėlioti ant skardos prie kepsnio ir pakepinti kol parus.
Valgoma su kopūstais, agurkais.
DŽIOVINTŲ GRYBŲ SŪRIS
200 gr džiovintų baravykų
2 v.š. krakmolo arba 3 v.š. manų
2 svogūnai
šiek tiek kmynų
maltų pipirų
druskos
aliejaus
grybus nakčiai užmerkti. Tada nuplauti ir išvirti, sumalti. Svogūnus smulkiai sukapoti ir paskrudinti karštame aliejuje. Kmynus užpilti verdančiu vandeniu ir pamirkyti 10 min., tada nukošti ir perplauti. Į dubenį suberti grybus, krakmolą arba manus, keptus svogūnus, kmynus, pipirus ir druską. Masę gerai išminkyti ir sukrėsti į marlę, susukti ir įleisti į verdantį pasūdytą vandenį. Truputi pavirti, išimti ir paslėgti.
ŽUVIES SŪRIS
stambi žuvis
virta morka
2-3 svogūnai
4 riekės batono
2 šaukštai manų
2 šaukštai aliejaus
petražolių
2 šaukštai kmynų
laurų lapelių
juodųjų pipirų
druskos
Išdarinėtą ir iškaulintą žuvį sumalti. Morką sutarkuoti, svogūną supjaustyti pusžiedžiais ir pakepinti aliejuje. Batono riekes pamirkyti ir sutrupinti.
Į sumaltą žuvį dėti batono trupinius, manus, svogūną, morkas, kmynus, prieskonius. Masę gerai išmaišyti. Jei ji kietoka - įpilti šiek tiek vandens. Masę sukrėsti į drėgną surmaišį, užrišti ir 0,5 val. virti ant silpnos ugnies su prieskoniais (pipirais, laurų lapais). tada sūrį ištraukti, ataušinti ir paslėgti. paslėgtą laikyti keletą valandų.
Skanaus!
*iš: Kūčių vakarienė // Darbštuolė. 2005, spec. numeris.
mes per Kūčių vakarienę taip pat valgome tradicinius Kūčių patiekalus. Dauguma jau buvo paminėti. kažkada dovanų gavau knygelę apie Kūčių valgius. Sudėti visų regionų valgiai. Vieni buvo net nežinomi (aš pai iš Aukštaitijos), kiti jau ragauti. Kelis įdomesnius, tikiuosi, kad dar čia neaprašytus, pateiksiu (jei kartosiuosi - atsiprašau):
KŪČIA
lygiomis dalimis reikia imti žirnius, pupas ir kviečius.
Žirnius, pupas ir kviečius iš vakaro pamerkti vandenyje (atskiruose induose, santykiu 1:3). Kitą dieną jau išmirkusius pasūdyti ir išvirti tame pačiame vandenyje. Išgriebtus produktus sumaišyti. Kūčia valgoma viena arba su aguonų pienu.
SALDI KŪČIA
1 stiklinė daigintų kviečių
100 gr per naktį mirkytų aguonų
100 gr paskrudintų ir sukapotų lazdino riešutų
keli šaukštai medaus
Nuplautus kviečius ir aguonas sumaišyti su kapotais riešutais, pridėti medaus ir šiek tiek druskos.
Saldi kūčia valgoma viena arba užsigeriama džiovintų vaisių kompotu.
LINŲ SĖMENŲ SPIRGUTIS
250 gr sausų linų sėmenų
1 smulkiai pjaustytas svogūnas
ant peilio galo druskos ir pipirų
Sėmenis maišant pakepinti sausoje keptuvėje. Tada į piestelę (grūstuvę) suberti pakepintus sėmenis, smulkintą svogūną, pipirus ir druską. Grūsti tol, kol sėmenys susitrins į miltus. Tada masč supilti į keptuvę ir nuolatos maišant sausai pakepinti.
Spirgutyje dažomos virtos bulvės, jis tepamas ant duonos riekės, galima gardinti Kūčių košę, sriubą, avižų kisielių.
*Sėmenų galima įsigyti prekybos centruose arba vaistinėse.
ŠALTANOSIAI SU AGUONOMIS
tarkuotų bulvių
grikių miltų
kopūstas
druskos
Įdarui:
aguonų,
medaus/cukraus
Iš pradžių pasiruoškite įdarą. Aguonas padžiovinkite orkaitėje, tada pamirkykite (geriau pernakt). Išmirkusias aguonas sugrūskite arba kelis kartus permalkite mėsmale. Pasaldinkite ir išmaišykite.
Bulvių tarkius nusunkti, sudėti atgal krakmolą. Įberti saują grikinių miltų, pasūdyti. Masė turi būti kaip didžkukulių. Tada formuoti bandeles bei jas įdaryti aguonomis. Kopūsto lapus išskirstyti, nusausinti. Ant lapų dėti paruoštus šaltanosius ir pašauti į orkaitę (pečių).
Šaltanosiai valgomi šilti su avižų kisieliumi.
KIUKNĖ
0,5 kg žirnių
0,5 kg bulvių
Žirnius iš vakaro pamerkti. Ryte pasūdyti ir išvirti. Virti ~ 1 val., kol suminkštės ir neliks vandens.
Bulves pasūdyti ir išvirti. Nusunkti ir sugrūsti. Tada į bulvių košę suberti išvirtus žirnius ir išmaišyti.
Valgoma šilta su raugintais kopūstais, tinka su silke.
Šis tas prabangiau:
SILKĖS KEPSNYS SU BULVĖMIS
3 maltos silkės
3 pamirkytos batono riekės
smulkintas svogūnas
6 šaukštai maltų džiūvesėlių
manų kruopų
bulvių
druskos
Į sumaltą silkės, batono ir svogūno masę įmaišyti manus, pusę džiūvesėlių ir išminkyti. Iš gautos masės nulipdyti žuvies formos kepinį ir pašauti į orkaitę. Kepti 40 min. Kol keps kepsnys - nuskusti ir išvirti bulves. Virtas bulves sudėlioti ant skardos prie kepsnio ir pakepinti kol parus.
Valgoma su kopūstais, agurkais.
DŽIOVINTŲ GRYBŲ SŪRIS
200 gr džiovintų baravykų
2 v.š. krakmolo arba 3 v.š. manų
2 svogūnai
šiek tiek kmynų
maltų pipirų
druskos
aliejaus
grybus nakčiai užmerkti. Tada nuplauti ir išvirti, sumalti. Svogūnus smulkiai sukapoti ir paskrudinti karštame aliejuje. Kmynus užpilti verdančiu vandeniu ir pamirkyti 10 min., tada nukošti ir perplauti. Į dubenį suberti grybus, krakmolą arba manus, keptus svogūnus, kmynus, pipirus ir druską. Masę gerai išminkyti ir sukrėsti į marlę, susukti ir įleisti į verdantį pasūdytą vandenį. Truputi pavirti, išimti ir paslėgti.
ŽUVIES SŪRIS
stambi žuvis
virta morka
2-3 svogūnai
4 riekės batono
2 šaukštai manų
2 šaukštai aliejaus
petražolių
2 šaukštai kmynų
laurų lapelių
juodųjų pipirų
druskos
Išdarinėtą ir iškaulintą žuvį sumalti. Morką sutarkuoti, svogūną supjaustyti pusžiedžiais ir pakepinti aliejuje. Batono riekes pamirkyti ir sutrupinti.
Į sumaltą žuvį dėti batono trupinius, manus, svogūną, morkas, kmynus, prieskonius. Masę gerai išmaišyti. Jei ji kietoka - įpilti šiek tiek vandens. Masę sukrėsti į drėgną surmaišį, užrišti ir 0,5 val. virti ant silpnos ugnies su prieskoniais (pipirais, laurų lapais). tada sūrį ištraukti, ataušinti ir paslėgti. paslėgtą laikyti keletą valandų.
Skanaus!
*iš: Kūčių vakarienė // Darbštuolė. 2005, spec. numeris.
Labas visoms
Norejau paklaust, kazin ar galima per kucias valgyti bandeles, pagamintas is "Mantingos sluoksniuotos teslos", na o idaras butu dziovinti grybai Labai jau nenoriu zaisti su kolduniukais
Norejau paklaust, kazin ar galima per kucias valgyti bandeles, pagamintas is "Mantingos sluoksniuotos teslos", na o idaras butu dziovinti grybai Labai jau nenoriu zaisti su kolduniukais
QUOTE(daivoska @ 2006 12 18, 18:07)
Labas visoms
Norejau paklaust, kazin ar galima per kucias valgyti bandeles, pagamintas is "Mantingos sluoksniuotos teslos", na o idaras butu dziovinti grybai Labai jau nenoriu zaisti su kolduniukais
Norejau paklaust, kazin ar galima per kucias valgyti bandeles, pagamintas is "Mantingos sluoksniuotos teslos", na o idaras butu dziovinti grybai Labai jau nenoriu zaisti su kolduniukais
jei nori pasnikauti, tai netiks nes margarinas ten i sudeti ieina
as irgi noreciau pyragelius su grybais pasigaminti, bet itariu, kad paciai teks mieline tesla minkyti is siam skyrelyje rasto receptuko
merginos, aėjau pasidžiaug ir pasipasakot apie mūsų internaliotal christmas kepėm tas pirožkas su šampinjonais. labai šauniai gavos, neskaitant, kad pirma porcija sudegė (nus pirmą kartą tiek laiko virtuvėj praleidau). ir silkės radom (beje šlykščiai rūgščios). kadangi grybų kažkaip stebuklingai paruošėm dvigubai daugiau, nei reikėjo pirožkom, tai panaudojom silkei silkė buvo sloksniuota va taip: pievagrybiai, kepti svogūnai, keptos morkos. laaaabai skanu ačiū dar kartą visoms už pagalbą