Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

Pasikuičiau savo lobynuose tai 2005m. "Darbštuolės" spec. numeryje radau dar ausyčių wink.gif

Pasnikinė mielinė tešla:

500g miltų
20g mielių
stiklinė vandens
šaukštas cukraus
šaukštelis druskos


Vandenį pašildyti ir jame ištirpinti cukrų bei druską, tada pilti su šlakeliu vandens išleistas mieles ir išmaišyti. Berti tiek miltų, kad tešla pasidarytų grietinės tirštumo ir sustumti ją į dubenėlio vidurį. Tada apiberti dar sauja miltų. Uždengti ir pastatyti šiltai, kad pakiltų. Kai tešla išsiveržia pro sausus miltus, į maišyti likusius miltus ir minkyti tol, kol tešla nbelips prie rankų. Tešlą vėl apiberti sausais miltais ir dar kartą pakildinti.

Įdarai:

Grybų:

Stiklinė džiovintų grybų,svogūnas, aliejaus, maltų juodųjų pipirų, druskos.

Grybus užpilti trupučiu vandens ir mirkyti per naktį. Paskui tame vandenyje išvirti. Išvirus kruoščiai perplauti, ataušinti ir sumalti. Svogūną nulupti, nuplauti ir susmulkint. Į karštą keptuvę šliūkštelt aliejaus, kai šis įkais, dėti grybų malinį,berti svogūno gabalėliusir pačirškinti. Bagiant kepti pagardinti juodaisiais pipirais ir pasūdyti. Paskui atvėsinti. Norint sotesnio patiekalo - jau iškepusius grybus perpus sumaišyti su virtais ryžiais.

Aguonų

Stiklinė aguonų, 50g cukraus

Aguonas aplieti vandeniu ir laikyti per naktį. Tada nuplikyti verdančiu vandeniu, gerai išsukti, nuvarvinti ir sumaišyti su cukrum.

Kopūstų

Po 100g šviežių ir raugintų kopūstų, svogūnas, keli šaukštai aliejaus, maltų juodųjų pipirų, druskos

Svogūną nulupti. Šviežio kopūsto gabalaitį ir svogūną nuplauti ir supjaustyti rėžiukais. Raugintus kopūstus taip pat pasmulkinti. Šviežius kopūstus kelias minutes patroškinti sutrupučiu vandens. Tada nukošti, sumaišyti su svogūno gabalėliais ir raugintais kopūstais. Pilti aliejaus ir dar 10 min. pakepti. Iškepusį kamšalą atšaldyti.


Silkių

1 silkės file, 50g bandelės, svogūnas, aliejaus, maltų juodųjų pipirų

Silkę supjaustyti.Svogūną nuluti, nuplauti, suraikyti ir suberti į karštą aliejų. Čirškinti, kol gražiai pagels. Palaukti kol šiek tiek praauš ir sumalti kartu su silkės gabalėliais ir vandenyje mirkyta bandele. Įdarą gardinti juodaisiais pipirais ir galutinai atvėsinti.

Auselės

Paruošti tešlą (žr. aukščiau wink.gif ) ir vieną iš pasirinktų įdarų.
Tuomet darom auseles: tešlą iškočiojame kuo ploniau. Nuo krašto paliekame 5 cm pločio juostą ir kas 10 cm dedame po šaukštą įdaro. Reikia neužmiršti, kad bet kurį įdarą prieš dedant į auseles būtina atšaldyti ir gerai nuvarvinti. Išdėliojus vieną įdaro juostą, uždengti ją laisvu tešlos lakšto kraštu. Jei neturite įrankio koldūnams, galite auseles išspausti stikline: spauskite ja pusrutulius, tenkitės, kad užlenktasis tešlos kraštasnenusipjautų. Kraštus sausomis rankomis labai gerai užspauskit ir užlankstykit virvele. Virkite karštam aliejuj, kol gražiai apskrus.

Atsakyti
klausykit mergytes o gal kas man papasakosit kur yra pernykste kuciu tema ten tiek daug recepteklu visokiu buvo meduzikas pridejas g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2006 12 12, 20:50)
Lemone
aš asmeniškai už pievagrybius smile.gif
Bajm, smike drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif kaip mes čia vienbalsiai smile.gif marinuoti tai tik iš bėdos  smile.gif


Ne bedos jei jusu paciu Mamyte marinavo blush2.gif mes tai visada avo paciu darytus Kucioms laikom, nes galima ir grazuoleliu ir papuosimui islaikyti essen.gif Pvz kokiu mazu baravykiuku wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Burbulytis @ 2006 12 14, 08:15)
Lemone, as tave atsimenu is MRU skyrelio, o tu Belgijoj?

laba laba mirksiukas.gif Belgijoj, Liuvene aš erazmusinuos (buvau nuvažiavus į Gentą, bet laaaabai nepatiko).
Radom čia ir silkės užslėptos biggrin.gif ir pievagrybių ir grybų miltelių, teip kad vaišės bus kaip reikalas bigsmile.gif

QUOTE(Hun @ 2006 12 14, 15:54)
mes tai visada avo paciu darytus Kucioms laikom,

aha, ir mes laikom, maždaug už 2000 km verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Lemone @ 2006 12 14, 15:02)
laba laba  mirksiukas.gif Belgijoj, Liuvene aš erazmusinuos (buvau nuvažiavus į  Gentą, bet laaaabai nepatiko).
Radom čia ir silkės užslėptos  biggrin.gif ir pievagrybių ir grybų miltelių, teip kad vaišės bus kaip reikalas  bigsmile.gif
aha, ir  mes laikom, maždaug už 2000 km  verysad.gif


console.gif mes taip pat ne Lietuveleje, bet Mamyte pasirupino, kad vistiek jos grybukus valgytume mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(PaMeL @ 2006 12 14, 10:17)
klausykit mergytes o gal kas man papasakosit kur yra pernykste kuciu tema ten tiek daug recepteklu visokiu buvo meduzikas pridejas g.gif  4u.gif


Čia ta pati tema, tačiau pravalyta. Meduzos postai buvo ištrinti, kadangi jos nuorodos į skanuotus receptus buvo nebegaliojančios.
Atsakyti
Hun
be abejonės Mamos daryti grybukai - jėga smile.gif Tik šiuo atveju mes kalbame apie įdarą, o įdarui vis dėlto geriau, kad grybai būtų be acto ar kitokios rūgšties smile.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,

Turiu problemą- ant Kūčių stalo negali būti jokios žuvies!!!

Kokius "surinkti" patiekalus Kūčių stalui? (kad būtų 12) smile.gif Grybai, pyragėliai ir burokėlių su kopūstais salotos? kas dar...

HELP...

Nesu kulinarė, tad kuo paprasčiau, tuo geriau!!

P.S. Parašykit net ir kaip pasigamint aguonų pieną... blush2.gif Neradau...

Tai pirmosios Kalėdos patiems, be tėvų.. ax.gif
Atsakyti
sveikos merginos, prireike jusu pagalbos blush2.gif
sugalvojau per kucias daryti tokia sluoksniuota misraine: su silke, burokeliaais, morkom, pupelem ir t.t. (dar nesugalvoju) norsjau paklausti kiek laiko jus laikote pries dedamos i stla? ir kas tiktu i ta misraine o kas ne? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*gidryte* @ 2006 12 17, 00:08)
sveikos merginos, prireike jusu pagalbos  blush2.gif
sugalvojau per kucias daryti tokia sluoksniuota misraine: su silke, burokeliaais, morkom, pupelem ir t.t. (dar nesugalvoju) norsjau paklausti kiek laiko jus laikote pries dedamos i stla? ir kas tiktu i ta misraine o kas ne?  4u.gif


Pastebėjau, jei darai iš vakaro, o valgai tik kitą dieną, tai būna atsiradę skysčio nuo burokėlių, sakyčiau geriausia ilgai nelaikyt, o vos pagaminus valgyt. Kita vertus, nieko blogo neatsitiks jei porą valandų ir pastovės.
Atsakyti
Kopūstai troškinti su džiovintais grybais. Galima šviežius kopūstus, galima ir raugintus kopūstus ar net maišyti. Jai šviežus: supjaustyti, užpilti džiovintų grybų nuovir ir troškinti įdėjus pakeptų smulkiai pjaustytų svogūnų ir virtų džiovintų gryvų. Kepinti ant aliejaus Iš prieskonių tiks juodi pipirai, kalendros grūdeliai, kmynai.
Tarkuotą burokinę tarką morką pakepti alirjuje, po to kubeliais pjaustytūs svogūnūs, po to įdėti virtų džiiovintų grybų pjaustytu. Prieskoniai, druska, juodi pipirai, kalendra ar kas jums patinka. Tokį troškinį galima valgyti ir šaltą ir karšta pvz. su virtomis bulvėmis, maišyti su virtom pupelėm.
Jai patinka slierai. galima saliejų gabalėlius apkepti aliejuje. Skonis specifinis, bet man asmeniškai patinka.Gaminama taip : salierai nuplainami, nulupami, supjaustomi griežinėliais ir paverdami apie 10 min. Po to apvoliojami džiuvėsėliuose ir apkepami aliejuje.

Aguonų pienas stiklinė aguonų užplikoma verdančiu vandeniu ir palaikoma 2-3 val., kad išbrinktų. Po to vanduo nupilamas, aguonos gerai nuplaunamos ir porą kartų sumalamos, įpilama apie 1 litrą virinto vandens pasaldinama. Reikėtų dar nukošti,( tik aš niekad to nedarau.) skystį. Tai ir bus aguonų pienas.
Galima daryti koldūnūs su džiovintais grybais (auseles)
Virtos pupos (tos didelės)Turguje galima pirkti.
Jai dar ką prisiminsiu įdėsiu.
Kepti obuoliai. Jai saldžiai tai desertas. Gali maišyti su burokėliais. Pakepti kubeliais supjaustytus svogūnūs, po to virtus tarkuotus burokėlius, kai apkeps dėti rūgščių obuolių, pakepti dėti druskos, juod. pipirų , kmynų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tavi: 17 gruodžio 2006 - 10:30
Gali daryti žemaičių blynus tik ne su mėsa, o su džiovintais grybais.
Atsakyti