Pasikuičiau savo lobynuose tai 2005m. "Darbštuolės" spec. numeryje radau dar ausyčių
Pasnikinė mielinė tešla:
500g miltų
20g mielių
stiklinė vandens
šaukštas cukraus
šaukštelis druskos
Vandenį pašildyti ir jame ištirpinti cukrų bei druską, tada pilti su šlakeliu vandens išleistas mieles ir išmaišyti. Berti tiek miltų, kad tešla pasidarytų grietinės tirštumo ir sustumti ją į dubenėlio vidurį. Tada apiberti dar sauja miltų. Uždengti ir pastatyti šiltai, kad pakiltų. Kai tešla išsiveržia pro sausus miltus, į maišyti likusius miltus ir minkyti tol, kol tešla nbelips prie rankų. Tešlą vėl apiberti sausais miltais ir dar kartą pakildinti.
Įdarai:
Grybų:
Stiklinė džiovintų grybų,svogūnas, aliejaus, maltų juodųjų pipirų, druskos.
Grybus užpilti trupučiu vandens ir mirkyti per naktį. Paskui tame vandenyje išvirti. Išvirus kruoščiai perplauti, ataušinti ir sumalti. Svogūną nulupti, nuplauti ir susmulkint. Į karštą keptuvę šliūkštelt aliejaus, kai šis įkais, dėti grybų malinį,berti svogūno gabalėliusir pačirškinti. Bagiant kepti pagardinti juodaisiais pipirais ir pasūdyti. Paskui atvėsinti. Norint sotesnio patiekalo - jau iškepusius grybus perpus sumaišyti su virtais ryžiais.
Aguonų
Stiklinė aguonų, 50g cukraus
Aguonas aplieti vandeniu ir laikyti per naktį. Tada nuplikyti verdančiu vandeniu, gerai išsukti, nuvarvinti ir sumaišyti su cukrum.
Kopūstų
Po 100g šviežių ir raugintų kopūstų, svogūnas, keli šaukštai aliejaus, maltų juodųjų pipirų, druskos
Svogūną nulupti. Šviežio kopūsto gabalaitį ir svogūną nuplauti ir supjaustyti rėžiukais. Raugintus kopūstus taip pat pasmulkinti. Šviežius kopūstus kelias minutes patroškinti sutrupučiu vandens. Tada nukošti, sumaišyti su svogūno gabalėliais ir raugintais kopūstais. Pilti aliejaus ir dar 10 min. pakepti. Iškepusį kamšalą atšaldyti.
Silkių
1 silkės file, 50g bandelės, svogūnas, aliejaus, maltų juodųjų pipirų
Silkę supjaustyti.Svogūną nuluti, nuplauti, suraikyti ir suberti į karštą aliejų. Čirškinti, kol gražiai pagels. Palaukti kol šiek tiek praauš ir sumalti kartu su silkės gabalėliais ir vandenyje mirkyta bandele. Įdarą gardinti juodaisiais pipirais ir galutinai atvėsinti.
Auselės
Paruošti tešlą (žr. aukščiau ) ir vieną iš pasirinktų įdarų.
Tuomet darom auseles: tešlą iškočiojame kuo ploniau. Nuo krašto paliekame 5 cm pločio juostą ir kas 10 cm dedame po šaukštą įdaro. Reikia neužmiršti, kad bet kurį įdarą prieš dedant į auseles būtina atšaldyti ir gerai nuvarvinti. Išdėliojus vieną įdaro juostą, uždengti ją laisvu tešlos lakšto kraštu. Jei neturite įrankio koldūnams, galite auseles išspausti stikline: spauskite ja pusrutulius, tenkitės, kad užlenktasis tešlos kraštasnenusipjautų. Kraštus sausomis rankomis labai gerai užspauskit ir užlankstykit virvele. Virkite karštam aliejuj, kol gražiai apskrus.
klausykit mergytes o gal kas man papasakosit kur yra pernykste kuciu tema ten tiek daug recepteklu visokiu buvo meduzikas pridejas
QUOTE(Glacee @ 2006 12 12, 20:50)
Lemone
aš asmeniškai už pievagrybius
Bajm, smike kaip mes čia vienbalsiai marinuoti tai tik iš bėdos
aš asmeniškai už pievagrybius
Bajm, smike kaip mes čia vienbalsiai marinuoti tai tik iš bėdos
Ne bedos jei jusu paciu Mamyte marinavo mes tai visada avo paciu darytus Kucioms laikom, nes galima ir grazuoleliu ir papuosimui islaikyti Pvz kokiu mazu baravykiuku
QUOTE(Burbulytis @ 2006 12 14, 08:15)
Lemone, as tave atsimenu is MRU skyrelio, o tu Belgijoj?
laba laba Belgijoj, Liuvene aš erazmusinuos (buvau nuvažiavus į Gentą, bet laaaabai nepatiko).
Radom čia ir silkės užslėptos ir pievagrybių ir grybų miltelių, teip kad vaišės bus kaip reikalas
QUOTE(Hun @ 2006 12 14, 15:54)
mes tai visada avo paciu darytus Kucioms laikom,
aha, ir mes laikom, maždaug už 2000 km
QUOTE(Lemone @ 2006 12 14, 15:02)
laba laba Belgijoj, Liuvene aš erazmusinuos (buvau nuvažiavus į Gentą, bet laaaabai nepatiko).
Radom čia ir silkės užslėptos ir pievagrybių ir grybų miltelių, teip kad vaišės bus kaip reikalas
aha, ir mes laikom, maždaug už 2000 km
Radom čia ir silkės užslėptos ir pievagrybių ir grybų miltelių, teip kad vaišės bus kaip reikalas
aha, ir mes laikom, maždaug už 2000 km
mes taip pat ne Lietuveleje, bet Mamyte pasirupino, kad vistiek jos grybukus valgytume
QUOTE(PaMeL @ 2006 12 14, 10:17)
klausykit mergytes o gal kas man papasakosit kur yra pernykste kuciu tema ten tiek daug recepteklu visokiu buvo meduzikas pridejas
Čia ta pati tema, tačiau pravalyta. Meduzos postai buvo ištrinti, kadangi jos nuorodos į skanuotus receptus buvo nebegaliojančios.
Hun
be abejonės Mamos daryti grybukai - jėga Tik šiuo atveju mes kalbame apie įdarą, o įdarui vis dėlto geriau, kad grybai būtų be acto ar kitokios rūgšties
be abejonės Mamos daryti grybukai - jėga Tik šiuo atveju mes kalbame apie įdarą, o įdarui vis dėlto geriau, kad grybai būtų be acto ar kitokios rūgšties
Sveikos merginos,
Turiu problemą- ant Kūčių stalo negali būti jokios žuvies!!!
Kokius "surinkti" patiekalus Kūčių stalui? (kad būtų 12) Grybai, pyragėliai ir burokėlių su kopūstais salotos? kas dar...
HELP...
Nesu kulinarė, tad kuo paprasčiau, tuo geriau!!
P.S. Parašykit net ir kaip pasigamint aguonų pieną... Neradau...
Tai pirmosios Kalėdos patiems, be tėvų..
Turiu problemą- ant Kūčių stalo negali būti jokios žuvies!!!
Kokius "surinkti" patiekalus Kūčių stalui? (kad būtų 12) Grybai, pyragėliai ir burokėlių su kopūstais salotos? kas dar...
HELP...
Nesu kulinarė, tad kuo paprasčiau, tuo geriau!!
P.S. Parašykit net ir kaip pasigamint aguonų pieną... Neradau...
Tai pirmosios Kalėdos patiems, be tėvų..
sveikos merginos, prireike jusu pagalbos
sugalvojau per kucias daryti tokia sluoksniuota misraine: su silke, burokeliaais, morkom, pupelem ir t.t. (dar nesugalvoju) norsjau paklausti kiek laiko jus laikote pries dedamos i stla? ir kas tiktu i ta misraine o kas ne?
sugalvojau per kucias daryti tokia sluoksniuota misraine: su silke, burokeliaais, morkom, pupelem ir t.t. (dar nesugalvoju) norsjau paklausti kiek laiko jus laikote pries dedamos i stla? ir kas tiktu i ta misraine o kas ne?
QUOTE(*gidryte* @ 2006 12 17, 00:08)
sveikos merginos, prireike jusu pagalbos
sugalvojau per kucias daryti tokia sluoksniuota misraine: su silke, burokeliaais, morkom, pupelem ir t.t. (dar nesugalvoju) norsjau paklausti kiek laiko jus laikote pries dedamos i stla? ir kas tiktu i ta misraine o kas ne?
sugalvojau per kucias daryti tokia sluoksniuota misraine: su silke, burokeliaais, morkom, pupelem ir t.t. (dar nesugalvoju) norsjau paklausti kiek laiko jus laikote pries dedamos i stla? ir kas tiktu i ta misraine o kas ne?
Pastebėjau, jei darai iš vakaro, o valgai tik kitą dieną, tai būna atsiradę skysčio nuo burokėlių, sakyčiau geriausia ilgai nelaikyt, o vos pagaminus valgyt. Kita vertus, nieko blogo neatsitiks jei porą valandų ir pastovės.
Kopūstai troškinti su džiovintais grybais. Galima šviežius kopūstus, galima ir raugintus kopūstus ar net maišyti. Jai šviežus: supjaustyti, užpilti džiovintų grybų nuovir ir troškinti įdėjus pakeptų smulkiai pjaustytų svogūnų ir virtų džiovintų gryvų. Kepinti ant aliejaus Iš prieskonių tiks juodi pipirai, kalendros grūdeliai, kmynai.
Tarkuotą burokinę tarką morką pakepti alirjuje, po to kubeliais pjaustytūs svogūnūs, po to įdėti virtų džiiovintų grybų pjaustytu. Prieskoniai, druska, juodi pipirai, kalendra ar kas jums patinka. Tokį troškinį galima valgyti ir šaltą ir karšta pvz. su virtomis bulvėmis, maišyti su virtom pupelėm.
Jai patinka slierai. galima saliejų gabalėlius apkepti aliejuje. Skonis specifinis, bet man asmeniškai patinka.Gaminama taip : salierai nuplainami, nulupami, supjaustomi griežinėliais ir paverdami apie 10 min. Po to apvoliojami džiuvėsėliuose ir apkepami aliejuje.
Aguonų pienas stiklinė aguonų užplikoma verdančiu vandeniu ir palaikoma 2-3 val., kad išbrinktų. Po to vanduo nupilamas, aguonos gerai nuplaunamos ir porą kartų sumalamos, įpilama apie 1 litrą virinto vandens pasaldinama. Reikėtų dar nukošti,( tik aš niekad to nedarau.) skystį. Tai ir bus aguonų pienas.
Galima daryti koldūnūs su džiovintais grybais (auseles)
Virtos pupos (tos didelės)Turguje galima pirkti.
Jai dar ką prisiminsiu įdėsiu.
Kepti obuoliai. Jai saldžiai tai desertas. Gali maišyti su burokėliais. Pakepti kubeliais supjaustytus svogūnūs, po to virtus tarkuotus burokėlius, kai apkeps dėti rūgščių obuolių, pakepti dėti druskos, juod. pipirų , kmynų.
Tarkuotą burokinę tarką morką pakepti alirjuje, po to kubeliais pjaustytūs svogūnūs, po to įdėti virtų džiiovintų grybų pjaustytu. Prieskoniai, druska, juodi pipirai, kalendra ar kas jums patinka. Tokį troškinį galima valgyti ir šaltą ir karšta pvz. su virtomis bulvėmis, maišyti su virtom pupelėm.
Jai patinka slierai. galima saliejų gabalėlius apkepti aliejuje. Skonis specifinis, bet man asmeniškai patinka.Gaminama taip : salierai nuplainami, nulupami, supjaustomi griežinėliais ir paverdami apie 10 min. Po to apvoliojami džiuvėsėliuose ir apkepami aliejuje.
Aguonų pienas stiklinė aguonų užplikoma verdančiu vandeniu ir palaikoma 2-3 val., kad išbrinktų. Po to vanduo nupilamas, aguonos gerai nuplaunamos ir porą kartų sumalamos, įpilama apie 1 litrą virinto vandens pasaldinama. Reikėtų dar nukošti,( tik aš niekad to nedarau.) skystį. Tai ir bus aguonų pienas.
Galima daryti koldūnūs su džiovintais grybais (auseles)
Virtos pupos (tos didelės)Turguje galima pirkti.
Jai dar ką prisiminsiu įdėsiu.
Kepti obuoliai. Jai saldžiai tai desertas. Gali maišyti su burokėliais. Pakepti kubeliais supjaustytus svogūnūs, po to virtus tarkuotus burokėlius, kai apkeps dėti rūgščių obuolių, pakepti dėti druskos, juod. pipirų , kmynų.
Gali daryti žemaičių blynus tik ne su mėsa, o su džiovintais grybais.