[quote=groovy_chick,2006 12 06, 13:19]
Vajei kaip skanu... Bet spirgučių negalima, grietinės negalima (mes stengiamės labai griežtai, be jokių gyvulinių produktų, išskyrus žuvį), tai su kuo tada?
aliejus +svogūniukai smulkiai pjaustyti
QUOTE(Letta @ 2006 11 28, 14:20)
Ai, dar prisiminiau, kad galvojau apie "auseles" Kaži, ar jos išliks skanios pastovėjusios nuo penktadienio iki sekmadienio? Ir dar... niekur nerandu, kaip jos tiksliai atrodo
foto neturiu, bet pas mus daroma taip: iškočioji tešlą, išpjauni iš jos apksritimą, į jo vidurį dedi įdarą, perlenki perpus ir apspaudi kraštą, tada imi to pusrutulio smailus kampus ir sulipdai vieną su kitu. gaunasi auselė. Tiesą sakant, kažkuriais metais ir kvadračiukus pjaustėm. tada dėjom įdarą, lenkėm juos kad gautųsi trikampiai ir jungėm trikampio galus. irgi auselė - tik viršuj ne apvalu, o kampuota. pabandykit su popieriaus lapu ir pasimatys kaip ten turi būti
QUOTE(bea @ 2006 12 07, 09:21)
foto neturiu, bet pas mus daroma taip: iškočioji tešlą, išpjauni iš jos apksritimą, į jo vidurį dedi įdarą, perlenki perpus ir apspaudi kraštą, tada imi to pusrutulio smailus kampus ir sulipdai vieną su kitu. gaunasi auselė. Tiesą sakant, kažkuriais metais ir kvadračiukus pjaustėm. tada dėjom įdarą, lenkėm juos kad gautųsi trikampiai ir jungėm trikampio galus. irgi auselė - tik viršuj ne apvalu, o kampuota. pabandykit su popieriaus lapu ir pasimatys kaip ten turi būti
O po to tas "auseles" verdi aliejuje? O pastovėjus porą dienų nesuprastėja jų skonis?
as panasius pyragelius i ausytes darau is mielines teslos. Labai plonai iskocioju dedu idara pvz.aguonu, dz.grybu ir t.t. tuomet uzlenkiu ir uzspaudziu su stikline kad gautusi kaip koldunai.Tuomet i keptuve pilu aliejaus tiek kad tie pyrageliai nesiektu dugno ir kepu kol graziai apskrunda.Valgom su spanguoliu kisieliumi ,dz.vaisiu kompotu. Labai skanu silti, ojei lieka rytdienai idedu i maiseli kad nesudziutu
QUOTE(audronele @ 2006 12 07, 15:03)
as panasius pyragelius i ausytes darau is mielines teslos. Labai plonai iskocioju dedu idara pvz.aguonu, dz.grybu ir t.t. tuomet uzlenkiu ir uzspaudziu su stikline kad gautusi kaip koldunai.Tuomet i keptuve pilu aliejaus tiek kad tie pyrageliai nesiektu dugno ir kepu kol graziai apskrunda.Valgom su spanguoliu kisieliumi ,dz.vaisiu kompotu. Labai skanu silti, ojei lieka rytdienai idedu i maiseli kad nesudziutu
Papasakokit plačiau apie aguonų įdarą Su kuo aguonas maišot? kaip paruošiat?
Kokio dydžio tos auselės gaunasi? Kažkaip įsivaizduoju, kad nedidelių bandelių dydžio
[quote=groovy_chick,2006 12 06, 22:40]
turi buti ne maziau 12 patiekalu (kaip ir 12 apastalu) o dagiau tai zinoma kad gali buti. Pas mus ju visuomet buna daugiau
[/quote]
Na, bet tada pagalvojus iš kitos pusės, apaštalų buvo 12 ir ne daugiau, tai kodėl galima daugiau? Ir, pvz., kam reikia daugiau, juk paskutinės vakarienės stalas turėjo būti toks iš kukliųjų... Na, bet aš pati mėgstu kuo daugiau
[/quote]
O ,nesupratau prie ko Kucios siejamos su paskutine vakariene?
turi buti ne maziau 12 patiekalu (kaip ir 12 apastalu) o dagiau tai zinoma kad gali buti. Pas mus ju visuomet buna daugiau
[/quote]
Na, bet tada pagalvojus iš kitos pusės, apaštalų buvo 12 ir ne daugiau, tai kodėl galima daugiau? Ir, pvz., kam reikia daugiau, juk paskutinės vakarienės stalas turėjo būti toks iš kukliųjų... Na, bet aš pati mėgstu kuo daugiau
[/quote]
O ,nesupratau prie ko Kucios siejamos su paskutine vakariene?
[quote=Aguonėlė,2006 12 06, 15:15]
O šiaip, toks klausimas, ar būtinai 12 ar gali būti ir daugiau patiekalų?
[/quote]
turi buti ne maziau 12 patiekalu (kaip ir 12 apastalu) o dagiau tai zinoma kad gali buti. Pas mus ju visuomet buna daugiau
[/quote]
Nesenai skaiciau, kad patiekalu gali buti 9 arba 12 (nepamineta apie daugiau)... va cia
O šiaip, toks klausimas, ar būtinai 12 ar gali būti ir daugiau patiekalų?
[/quote]
turi buti ne maziau 12 patiekalu (kaip ir 12 apastalu) o dagiau tai zinoma kad gali buti. Pas mus ju visuomet buna daugiau
[/quote]
Nesenai skaiciau, kad patiekalu gali buti 9 arba 12 (nepamineta apie daugiau)... va cia
QUOTE(Letta @ 2006 12 07, 17:50)
Papasakokit plačiau apie aguonų įdarą Su kuo aguonas maišot? kaip paruošiat?
Kokio dydžio tos auselės gaunasi? Kažkaip įsivaizduoju, kad nedidelių bandelių dydžio
Kokio dydžio tos auselės gaunasi? Kažkaip įsivaizduoju, kad nedidelių bandelių dydžio
aguonas reikia uzplykyti karstu vandeliu siek tiek palaityti (na as palaikau kol atvesta vanduo) tuomet nupilti vandeni.Aguonas permalti per smulku sieteli 2 kartus. Po to dedame arba medaus arba cukraus iki norimo saldumo. Galima deti ir medaus ir cukraus kartu.Zodziu ka turiu to ir dedu. Aguonos man geriau kai buna sviesesnes.
O tie pyrageliai gaunasi kaip nemazi koldunai. Mano seimynele valgo net ausys linksta.Labai skanu.
[quote=Dovilėvit,2006 11 27, 23:36]
[SIZE=7]Tikroji silke pataluose(1 lekste)
[SIZE=1]rekes:
silpnai suditos silkes aliejuje 1 pakelis 250-300g
1 svogunas
4 vidutines morkos
5-6 vid. bulves
3 burokai virti
1-2 kiausiniai virti
helmanso majonezo didesni indeli.
Kaip suprantu, bulvės virtos, o kaip su morkom? Aš visada darydavau su virtom.
[SIZE=7]Tikroji silke pataluose(1 lekste)
[SIZE=1]rekes:
silpnai suditos silkes aliejuje 1 pakelis 250-300g
1 svogunas
4 vidutines morkos
5-6 vid. bulves
3 burokai virti
1-2 kiausiniai virti
helmanso majonezo didesni indeli.
Kaip suprantu, bulvės virtos, o kaip su morkom? Aš visada darydavau su virtom.