Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

Mergaitės, įmečiau kelis neblogus receptėlius "pas silkes" tongue.gif
Silkių patiekalai
Atsakyti
QUOTE(PaMeL @ 2005 12 23, 23:18)
niu mergytes varau daryt aguonpieni tirkiuosi gausis blush2.gif

O man aguonpienis šiais metasi gavosi per vargus didžiausius. Pažiūrėjau, kad namuose dar aguonų turiu nuo kažada ir naujų nepirkau. Užpyliau verdančiu vandeniu, palaikiau kokias 3-4 valandas...O paskui ir malėm ir blenderiu bandėm trynti..ir niekaip, visai net nepanašu kad baltu jos..Tada vyras bėgo į parduotuve, pirko aguonu ir viska "ant smūgio" darėm,netaip ilgai ir brinkinom, bet gavosi visai gerai. Tai vat ir nesupratau ten tos mano turėtos aguonos buvo ar perdžiuvę, ar šiaip kažkokios keistos.... g.gif
Atsakyti
Pas mano tevus per Kucias valgome cepelinus su grybu idaru blink.gif Nors kai visa diena issibadauji, tai kerti cepus net ausys linksta biggrin.gif
Atsakyti
turetu buti skanu, pas mus tai buna toks tradicinis kuciu stalas, tik va du metus valgem kucias vieni su vyru namuose, nes nevykom i lietuva, tai dariau visokiu p0atiekalu, tik tiek mano vyriski toks itin isrankus maistui jam ne viskas patinka, tai kol atitaikai ka jis megsta ir ko nori doh.gif pernai kepiau zuvies suktinukus orkaitej: i zuvies file isukau pievagrybio mazyte galvyte, ir sgoguno skiltele, pries baigiant kepti izdejau surio gabaliuka, olaabi skanu buvo. zinau kad suris ne visai pasinikinis maistas, bet mes visa laiak vartojam per kucias ir majoneza ir kiausinius blush-anim-cl.gif
Atsakyti
[SIZE=7]Tikroji silke pataluose(1 lekste)

[SIZE=1]rekes:
silpnai suditos silkes aliejuje 1 pakelis 250-300g
1 svogunas
4 vidutines morkos
5-6 vid. bulves
3 burokai virti
1-2 kiausiniai virti
helmanso majonezo didesni indeli.

sitas patiekalas daromas sluoksniais ir gaunasi kaip tortas. vyrui su gimtadieniu buvau padariusi vietoj torto su daug zvakuciu.beprotiskai skanu.parduotuvej ji gamina neskaniai ir viska pjausto stambiai.

taigi. pirmiausia smulkiai supjaustome kubeliais silke (kuo smulkiau), imame lekste didesne (negilia, ne sriubine)ir visa pavirsiu plonai padengiame silke. uzbarstome smulkiai pjaustyto svoguno, tepame helmans majonezo atsargiai, uztepame visa pavirsiu plonu sluoksniu. su burokine tarka tarkuojame morkas ir klojame ant majonezo apie 1 cm storio, vel tepame majonezo, tarkuojame bulves ir klojam 2 cm storio sluoksni (bulves galima kloti storiau, skonio negadina), vel tepam majonezu, dedam burokelius tarkuotus burokine tarka(gal geriau pavadint trintuve, nezinau.tarka negraziai skamba) 1 cm sluoksniu, majonezas vel tepamas ir tada ant virsaus tarkuojamas kiausinis kaip papuosimas.
si patiekaliuka reikia palaikyti saldytuve bent kelias valandas, tada buna skaniausias, visi komponentai tarpusavy susirisa.
silke pataluose ismokau daryti austrijoje kai dirbau aule zydu seimoje.
visi kurie ragavo mano darytos silkes alpo is skanumo. mums vienos lekstes niekad neuztenka. tai labai lengvas maistas, po keliu minuciu vel apsisukes gali pjauti "torto" gabala. thumbup.gif
Atsakyti
Šiemet važiuosim šventėms į LT. Išvažiuojam šeštadienį ir būsim LT sekmadienį- pačioms Kūčioms (Pilna to žodžio prasme" Iš laivo į balių" biggrin.gif) . Norisi kažkuo prisidėt prie bendro šventinio stalo, o ruošti maistą tuomet tektų penktadienį ax.gif Kol kas galvoju pagaminti Šlyžikus, gal kokios žuvytės iškepsiu tešloje... Ką dar galėtumėt patarti pasigaminti, kas galėtų per porą dienelių nesugesti ir būtų tinkama transportavimui ax.gif g.gif
Atsakyti
Ai, dar prisiminiau, kad galvojau apie "auseles" ax.gif Kaži, ar jos išliks skanios pastovėjusios nuo penktadienio iki sekmadienio? g.gif Ir dar... niekur nerandu, kaip jos tiksliai atrodo g.gif blush2.gif
Atsakyti
Neisivaizduoju kuciu stalo be aguonu pieno su slizikais (kuciukais), cia gal ir yra aprasyta, niu paminesiu savo (mamos) recepta biggrin.gif

Aguonas uzpilam virintu vesiu vandeniu ir palaikom kelias valandas, dazniausiai paliekam per nakti, o tuomet malam su mesmale, taciau 3-4 kartus. Virintame ir dar siltame vandenyje istirpinam medu ir cukru, pagal saldumo poreiki, ir tik vandeniui atvesus sumaisom su maltomis aguonomis. Niam niam niam bigsmile.gif
Jei uzpilsi su dar siltu, greitai surugs pienukas.
Atsakyti
QUOTE(Letta @ 2006 11 28, 15:20)
Ai, dar prisiminiau, kad galvojau apie "auseles" ax.gif Kaži, ar jos išliks skanios pastovėjusios nuo penktadienio iki sekmadienio? g.gif Ir dar... niekur nerandu, kaip jos tiksliai atrodo  g.gif blush2.gif

as irgi noreciau pamatyt kaip jos turi atrodyt ir as nerandu tikslaus ju recepto.noreciau ir as pabandyt padaryt ir nustebint gimine biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(KreKre @ 2006 11 14, 18:15)
Pas mano tevus per Kucias valgome cepelinus su grybu idaru  blink.gif Nors kai visa diena issibadauji, tai kerti cepus net ausys linksta  biggrin.gif

Vajei kaip skanu... Bet spirgučių negalima, grietinės negalima (mes stengiamės labai griežtai, be jokių gyvulinių produktų, išskyrus žuvį), tai su kuo tada?

O šiaip, toks klausimas, ar būtinai 12 ar gali būti ir daugiau patiekalų?
Atsakyti

[/quote]
turi buti ne maziau 12 patiekalu (kaip ir 12 apastalu) o dagiau tai zinoma kad gali buti. Pas mus ju visuomet buna daugiau smile.gif
Atsakyti
[quote=Aguonėlė,2006 12 06, 14:15]
[/quote]
turi buti ne maziau 12 patiekalu (kaip ir 12 apastalu) o dagiau tai zinoma kad gali buti. Pas mus ju visuomet buna daugiau smile.gif
[/quote]
Na, bet tada pagalvojus iš kitos pusės, apaštalų buvo 12 ir ne daugiau, tai kodėl galima daugiau? Ir, pvz., kam reikia daugiau, juk paskutinės vakarienės stalas turėjo būti toks iš kukliųjų... Na, bet aš pati mėgstu kuo daugiau thumbup.gif
Atsakyti