Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

kaip faina, kad atidarei tokia tema clap.gif clap.gif clap.gif Mamos pastviai kasmet gamina tuos pacius jau pabodusius patiekalus, o naujo nelabai sugalvoja, tai to negalima, tai ano... O cia galesim rasti naujesniu patiekalu, kur gamina kitos seimininkeles thumbup.gif clap.gif clap.gif clap.gif
atsiprasau, bet as tai nieko idomesnio nezinau kucioms, tai tik bandysiu cia semtis nauju ideju... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sirduze: 19 lapkričio 2004 - 10:08
Mano kuciu patiekalai buna toki:
Keliu rusiu silkute, keliu rusiu zuvyte, virti kvieciai su medumi, shlizikai (ne kleckiukai), spanguoliu kisielius, virtinukai su zuvimi arba grybais, pupeliu misraine, burokeliu+raugintu kopustu misraine, kleckiukai, krabu lazdeles tesloje ir dar gamindama vis kas met koki nauja susigalvoju smile.gif
Atsakyti
o kuo skiriasi šlyžykai nuo kleckiukų?
Atsakyti
QUOTE (rasukas @ 2004 11 19, 09:54)
sveikutes seimininkes, labai noreciau suzinoti kokius jus patiekalus dedate ant stalo per kuciu vakariene?
viena parasysiu patiekala pradziai.
ZIEMOS GELE
7 koncervuotu ananasu griezineliai
4 silkiu file
0,5 poro
3-4 marinuoti agurkai
3 saukstai majonezo
7 mazi pomidoreliai
zaliu petrazoliu lapeliu
silkiu file supjaustome nedideliais gabaleliais ir sudedame i dubeni.
suberiame poro griezinelius, agurku kubelius, idwdame majoneza ir ismaisome.
i lekste dedame ananasu griezinelius, ant ju dedame silkiu salotas ir papuosiame pomidoreliais bei petrazoliu sakelemis.


pasidalinkim recepteliais clap_1.gif

Majonezo pagal tradicijas nereiktų.
Papildyta @ [mergetime]1100854717[/mergetime]
Aš pernai ruošiau kūčias tai buvo:
žuvis su svogūno+kečupo padažu,
paprasta kepta žuvis, žuvis tešloje,
silkė su grybais, silkė su raudonu tokiu kaip žuvies padažu, silke su svogūnais ir kiaušu. Šližikai mirkyti, spanguolių kisielius, raudona mišrainė. Gal ir viskas nebeatsimenu. Iš esmės tokie patiekalai bus ir šiemet tik gal silkės gamyboje atsižvelgus į forumo patarimus ką nors keisiu.
Atsakyti
O as noreciau forumui pasiulyti patiekala, kuris nuo Kuciu stalo "dingsta" pirmas.
Taigi, jusu teismui

SALDI SILKE thumbup.gif
silke,
svogunas,
morka,
majonezas,
cukrus.
Silke pamirkyti kelias valandas, kad nebutu suri. Morkas isverdame nesudytame vandenyje.Svogunus kepame aliejuje taip pat be jokiu prieskoniu.I silkine dedame mazais gabaleliais pjaustyta silke, ant silkiu sluoksnio dedami kepti aliejuje svogunai, po to virtos, nuluptos ir sutarkuotos stambia trintuve morkos.Galiausiai i maza stiklaini majonezo (as naudoju "Vilniaus") reikia ideti 1-1,5 saukstelio cukraus, viska ismaisyti ir uzpilti ant sluoksniuotos silkes. Svarbu tai, kad niekur nenaudojame prieskoniu-tuomet silke gaunasi labai svelni.Papuosimui naudoju petrazoliu sakeles.
Gal skamba nelabai:silke+cukrus, bet visa seima "reikalauja" butent sios silkes clap.gif
Atsakyti
QUOTE (hobo @ 2004 11 19, 10:30)
o kuo skiriasi šlyžykai nuo kleckiukų?

slyzikai, jei neklystu tai dar kitaip yra vadinami auselemis.
pataisykit jei as klystu g.gif
Atsakyti
QUOTE (rasukas @ 2004 11 19, 12:30)
slyzikai, jei neklystu tai dar kitaip yra vadinami auselemis.
pataisykit jei as klystu g.gif

Šlyžikai - tai kūčiūkai. Auselės - tai auselės (pyragėliai.)

MAMOS, LABAI PRAŠAU ATIDARANT NAUJĄ TEMĄ RAŠYTI PAVADINIMĄ LIETUVIŠKOM RAIDĖM
Atsakyti
o mes tai kaip visad per kūčias važiuosim pas mano mama. ten jau viskas bus paruošta. o tradicinis mūsų giminės kūčių patiekalas - virtiniai su džiovintais grybais.
Atsakyti
SILKE SU DZIOVINTAIS VAISIAIS IR VYNU
2 silkiu file
100g dziovintu abrikosu
100g dziovintu slyvu
50g razinu
1 stikline pusiau saldaus balto vyno
dziovintus vaisius uzpilame vynu ir palaikome 2 valandas
idedame silke ir marinuojame dar 3-4 valandas
patiekiame su dziovintais vaisiais ir su trupuciu poro ar svoguno.
Atsakyti
Majonezo per kucias nereiketu naudoti wink.gif .
Mes kelinti metai darom per kucias vaisiu misraine:
Konservuotu persiku dezute;
1 kriause;
1 obuolys;
2 kivi;
1 bananas;
smulkintu graikisku riesutu 50 g.(galima ir daugiau)
Viska supjaustom ir legvai ismaisom.Visa skoni duoda graikiski riesutai smile.gif
Atsakyti
QUOTE (rasukas @ 2004 11 19, 11:53)
SILKE SU DZIOVINTAIS VAISIAIS IR VYNU
2 silkiu file
100g dziovintu abrikosu
100g dziovintu slyvu
50g razinu
1 stikline pusiau saldaus balto vyno
dziovintus vaisius uzpilame vynu ir palaikome 2 valandas
idedame silke ir marinuojame dar 3-4 valandas
patiekiame su dziovintais vaisiais ir su trupuciu poro ar svoguno.

o tai cia kai tuos vaisius isimi is to vyno, tai tada ten pat sudeti ir ta silke i ta vyna dar 4 valandom? Ar teisingai supratau? labai sudomino, mes irgi visada vaziuojam pas mama, ten ji viska ir paruosia, bet nusivesiu ir as ko nors nauja thumbup.gif clap.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sirduze: 19 lapkričio 2004 - 12:57
QUOTE (sirduze @ 2004 11 19, 12:57)
QUOTE (rasukas @ 2004 11 19, 11:53)
SILKE SU DZIOVINTAIS VAISIAIS IR VYNU
2 silkiu file
100g dziovintu abrikosu
100g dziovintu slyvu
50g razinu
1 stikline pusiau saldaus balto vyno
dziovintus vaisius uzpilame vynu ir palaikome 2 valandas
idedame silke ir marinuojame dar 3-4 valandas
patiekiame su dziovintais vaisiais ir su trupuciu poro ar svoguno.

o tai cia kai tuos vaisius isimi is to vyno, tai tada ten pat sudeti ir ta silke i ta vyna dar 4 valandom? Ar teisingai supratau? labai sudomino, mes irgi visada vaziuojam pas mama, ten ji viska ir paruosia, bet nusivesiu ir as ko nors nauja thumbup.gif clap.gif

i tuos vaisius idek silke ir dar palaikyk 3-4 valandas
Atsakyti