kaip faina, kad atidarei tokia tema Mamos pastviai kasmet gamina tuos pacius jau pabodusius patiekalus, o naujo nelabai sugalvoja, tai to negalima, tai ano... O cia galesim rasti naujesniu patiekalu, kur gamina kitos seimininkeles
atsiprasau, bet as tai nieko idomesnio nezinau kucioms, tai tik bandysiu cia semtis nauju ideju...
Mano kuciu patiekalai buna toki:
Keliu rusiu silkute, keliu rusiu zuvyte, virti kvieciai su medumi, shlizikai (ne kleckiukai), spanguoliu kisielius, virtinukai su zuvimi arba grybais, pupeliu misraine, burokeliu+raugintu kopustu misraine, kleckiukai, krabu lazdeles tesloje ir dar gamindama vis kas met koki nauja susigalvoju
Keliu rusiu silkute, keliu rusiu zuvyte, virti kvieciai su medumi, shlizikai (ne kleckiukai), spanguoliu kisielius, virtinukai su zuvimi arba grybais, pupeliu misraine, burokeliu+raugintu kopustu misraine, kleckiukai, krabu lazdeles tesloje ir dar gamindama vis kas met koki nauja susigalvoju
QUOTE (rasukas @ 2004 11 19, 09:54) |
sveikutes seimininkes, labai noreciau suzinoti kokius jus patiekalus dedate ant stalo per kuciu vakariene? viena parasysiu patiekala pradziai. ZIEMOS GELE 7 koncervuotu ananasu griezineliai 4 silkiu file 0,5 poro 3-4 marinuoti agurkai 3 saukstai majonezo 7 mazi pomidoreliai zaliu petrazoliu lapeliu silkiu file supjaustome nedideliais gabaleliais ir sudedame i dubeni. suberiame poro griezinelius, agurku kubelius, idwdame majoneza ir ismaisome. i lekste dedame ananasu griezinelius, ant ju dedame silkiu salotas ir papuosiame pomidoreliais bei petrazoliu sakelemis. pasidalinkim recepteliais |
Majonezo pagal tradicijas nereiktų.
Papildyta @ [mergetime]1100854717[/mergetime]
Aš pernai ruošiau kūčias tai buvo:
žuvis su svogūno+kečupo padažu,
paprasta kepta žuvis, žuvis tešloje,
silkė su grybais, silkė su raudonu tokiu kaip žuvies padažu, silke su svogūnais ir kiaušu. Šližikai mirkyti, spanguolių kisielius, raudona mišrainė. Gal ir viskas nebeatsimenu. Iš esmės tokie patiekalai bus ir šiemet tik gal silkės gamyboje atsižvelgus į forumo patarimus ką nors keisiu.
O as noreciau forumui pasiulyti patiekala, kuris nuo Kuciu stalo "dingsta" pirmas.
Taigi, jusu teismui
SALDI SILKE
silke,
svogunas,
morka,
majonezas,
cukrus.
Silke pamirkyti kelias valandas, kad nebutu suri. Morkas isverdame nesudytame vandenyje.Svogunus kepame aliejuje taip pat be jokiu prieskoniu.I silkine dedame mazais gabaleliais pjaustyta silke, ant silkiu sluoksnio dedami kepti aliejuje svogunai, po to virtos, nuluptos ir sutarkuotos stambia trintuve morkos.Galiausiai i maza stiklaini majonezo (as naudoju "Vilniaus") reikia ideti 1-1,5 saukstelio cukraus, viska ismaisyti ir uzpilti ant sluoksniuotos silkes. Svarbu tai, kad niekur nenaudojame prieskoniu-tuomet silke gaunasi labai svelni.Papuosimui naudoju petrazoliu sakeles.
Gal skamba nelabai:silke+cukrus, bet visa seima "reikalauja" butent sios silkes
Taigi, jusu teismui
SALDI SILKE
silke,
svogunas,
morka,
majonezas,
cukrus.
Silke pamirkyti kelias valandas, kad nebutu suri. Morkas isverdame nesudytame vandenyje.Svogunus kepame aliejuje taip pat be jokiu prieskoniu.I silkine dedame mazais gabaleliais pjaustyta silke, ant silkiu sluoksnio dedami kepti aliejuje svogunai, po to virtos, nuluptos ir sutarkuotos stambia trintuve morkos.Galiausiai i maza stiklaini majonezo (as naudoju "Vilniaus") reikia ideti 1-1,5 saukstelio cukraus, viska ismaisyti ir uzpilti ant sluoksniuotos silkes. Svarbu tai, kad niekur nenaudojame prieskoniu-tuomet silke gaunasi labai svelni.Papuosimui naudoju petrazoliu sakeles.
Gal skamba nelabai:silke+cukrus, bet visa seima "reikalauja" butent sios silkes
QUOTE (hobo @ 2004 11 19, 10:30) |
o kuo skiriasi šlyžykai nuo kleckiukų? |
slyzikai, jei neklystu tai dar kitaip yra vadinami auselemis.
pataisykit jei as klystu
QUOTE (rasukas @ 2004 11 19, 12:30) |
slyzikai, jei neklystu tai dar kitaip yra vadinami auselemis. pataisykit jei as klystu |
Šlyžikai - tai kūčiūkai. Auselės - tai auselės (pyragėliai.)
MAMOS, LABAI PRAŠAU ATIDARANT NAUJĄ TEMĄ RAŠYTI PAVADINIMĄ LIETUVIŠKOM RAIDĖM
SILKE SU DZIOVINTAIS VAISIAIS IR VYNU
2 silkiu file
100g dziovintu abrikosu
100g dziovintu slyvu
50g razinu
1 stikline pusiau saldaus balto vyno
dziovintus vaisius uzpilame vynu ir palaikome 2 valandas
idedame silke ir marinuojame dar 3-4 valandas
patiekiame su dziovintais vaisiais ir su trupuciu poro ar svoguno.
2 silkiu file
100g dziovintu abrikosu
100g dziovintu slyvu
50g razinu
1 stikline pusiau saldaus balto vyno
dziovintus vaisius uzpilame vynu ir palaikome 2 valandas
idedame silke ir marinuojame dar 3-4 valandas
patiekiame su dziovintais vaisiais ir su trupuciu poro ar svoguno.
Majonezo per kucias nereiketu naudoti .
Mes kelinti metai darom per kucias vaisiu misraine:
Konservuotu persiku dezute;
1 kriause;
1 obuolys;
2 kivi;
1 bananas;
smulkintu graikisku riesutu 50 g.(galima ir daugiau)
Viska supjaustom ir legvai ismaisom.Visa skoni duoda graikiski riesutai
Mes kelinti metai darom per kucias vaisiu misraine:
Konservuotu persiku dezute;
1 kriause;
1 obuolys;
2 kivi;
1 bananas;
smulkintu graikisku riesutu 50 g.(galima ir daugiau)
Viska supjaustom ir legvai ismaisom.Visa skoni duoda graikiski riesutai
QUOTE (rasukas @ 2004 11 19, 11:53) |
SILKE SU DZIOVINTAIS VAISIAIS IR VYNU 2 silkiu file 100g dziovintu abrikosu 100g dziovintu slyvu 50g razinu 1 stikline pusiau saldaus balto vyno dziovintus vaisius uzpilame vynu ir palaikome 2 valandas idedame silke ir marinuojame dar 3-4 valandas patiekiame su dziovintais vaisiais ir su trupuciu poro ar svoguno. |
o tai cia kai tuos vaisius isimi is to vyno, tai tada ten pat sudeti ir ta silke i ta vyna dar 4 valandom? Ar teisingai supratau? labai sudomino, mes irgi visada vaziuojam pas mama, ten ji viska ir paruosia, bet nusivesiu ir as ko nors nauja
QUOTE (sirduze @ 2004 11 19, 12:57) | ||
o tai cia kai tuos vaisius isimi is to vyno, tai tada ten pat sudeti ir ta silke i ta vyna dar 4 valandom? Ar teisingai supratau? labai sudomino, mes irgi visada vaziuojam pas mama, ten ji viska ir paruosia, bet nusivesiu ir as ko nors nauja |
i tuos vaisius idek silke ir dar palaikyk 3-4 valandas