Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

labai skanu thumbup.gif

silke
rugstus obuolys
virtos morkos
virtos bulves
poras

viska misraine apslakstyti citrina ir alyvuogiu aliejumi. Neisivaziduoju kuciu be sios misraines ax.gif
Atsakyti
Kiek žinau aguonas reikia ne mirkyti, o užplikyti, tai yra užpilti verdančiu vandeniu ir kažkiek laiko palaikyti (nežinau kiek, gal ir neilgai visai, neprisimenu doh.gif ).
O ar aguonos genda? Turiu nuo praeitų metų nemažą maišiuką aguonų, galvoju, ar jos tiks, ar gal jau pasenusios? g.gif
Atsakyti
Viskas aisku, tikrai ten tie balti ir yra is ko pienas atsiranda. Nes viena aguonos grudeli paemiau ir pabandziau perskelti ir butent toks baltas viduje. Taigi, kai uzpyliau aguonas beveik verdanciu vandeniu, jos tiesiog sutruko ir tie balti islindo. Vat kaip buvo, visa laime, kad nereiks ismesti aguoneliu rolleyes.gif Nes jau tesla padeta kilti 4u.gif Tai turetu iseiti mielines bandeles su aguonu idaru 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
O kaip su tais daigintais kviečiais? unsure.gif Tiek receptų su jais pridėjot, taip išbandyt norisi, o nežinau... iš kur tokių daigintų gaut. Ar juos paprastus tuos kviečius pirkt ir daigint? Ar jau būna pirkt sudaigintų? unsure.gif Beje, kiek laiko ir kaip jie daiginami? blush2.gif
Atsakyti
O MES PER KIEKVIENAS KŪČIAS DAROM MIŠRAINĘ thumbup.gif IŠ VIRTŲ BROKĖLIŲ,VIRTŲ MORKŲ,VIRTŲ PUPELIŲ,VIRTŲ BULVIŲ,MAR. AGURKŲ,RAUG.KOPŪSTŲ.VISUS PRODUKTUS, IŠSKYRUS RAUG. KOPŪSTUS NEREIKIA PJAUSTYTI,O TAIP SUPJAUSTYTI KUBELIAIS.UŽPILTI ALIEJAUS DĖTI DRUSKYTĖS IR IŠMAIŠYTI.SKANAUS 4u.gif
WOVERE LAISVAI GALI NAUDOTI TAS AGUONAS, JOS TIKRAI NEGENDA.
Atsakyti
Siandien nupirkau karpi, sake, kad negyvas, parsinesus namo paaiskejo kad jis dar kruta:), nors pati zzvejoju, bet sudeti jo negalejau, tai vyras nugalabijo tongue.gif , ryt marinuosiu ir kepsiu.
Kai darai zuvi su idaru, ar reikia isimti jo kaulus? Jei taip, tai gal kas galite paaiskinti, kaip tas daroma? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Supergirl @ 2005 12 22, 21:26)
O kaip su tais daigintais kviečiais?  unsure.gif  Tiek receptų su jais pridėjot, taip išbandyt norisi, o nežinau... iš kur tokių daigintų gaut. Ar juos paprastus tuos kviečius pirkt ir daigint? Ar jau būna pirkt sudaigintų? unsure.gif  Beje, kiek laiko ir kaip jie daiginami?  blush2.gif

va aš šiandien nusipirkau daigintų kviečių (yra visuose didesniuose prekybos centruose). o šiaip per pora dienų sudygsta, užpilu vandeniu, kad apsemtų, ant viršaus merliuką ir padedu šlitai. mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal zino kuri mamyte,ka galima skanaus padaryt is lobster`io,t.y.,krabo g.gif 4u.gif mano vyro darbe ta kraba verda sv pomidoruose,bet man dar toli iki tokiu mandrybiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(PaMeL @ 2005 12 23, 00:21)
tai kaip pasidaryti ta aguonu piena kas papasakosit mirksiukas.gif

Jau buvo rašyta nono.gif
500gr. aguonų, 3ltr. šalto virinto vandens, 250gr. medaus ar cukraus
Aguonas išmirkyti per naktį, nukošti, kelis kartus permalti mėsmale. Į stalą galima tiekti atskirai aguonas, vandenį ir cukrų ar medų(kiekvienas dedasi kiek ko nori) arba iškart paruošti dideliame dubenyje mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(wovere @ 2005 12 22, 20:11)
Kiek žinau aguonas reikia ne mirkyti, o užplikyti, tai yra užpilti verdančiu vandeniu ir kažkiek laiko palaikyti (nežinau kiek, gal ir neilgai visai, neprisimenu  doh.gif ).
O ar aguonos genda? Turiu nuo praeitų metų nemažą maišiuką aguonų, galvoju, ar jos tiks, ar gal jau pasenusios?  g.gif

Kartais aguonos būna karčios . Tik nežinau nuo ko tas kartumas atsiranda-ar nuo senumo, ar nuo netinkamo laikymo, ar tokia "veislė". Tu savąsias paragauk prieš ruošdama.
Atsakyti
Aguonų pienas

Maždaug 1 puoduką aguonų užpilti 2 puodukais verdančio vandens. Pamirkyti bent 5 minutes (kol aguonų grūdeliai suminkštėja), vandenį nukošti per sietelį. Supylus aguonas į indą siauresniu dugnu, gerai sugrūsti. Galima ir sumalti malama mašinėle. Sugrūstas aguonas užpilti pasaldintu, virtu vandeniu ar pienu, kad būtų gana skysta sriuba. Valgyti taip: į dubenėlį įsidedama norimas prėskučių kiekis, užpilama aguonų pienu ir valgoma panašiai, kaip javainiai.

Atsakyti
QUOTE(Sandrelle @ 2005 12 23, 06:50)
Aguonas išmirkyti per naktį, nukošti, kelis kartus permalti mėsmale.

O jei blenderiu? unsure.gif Ar gerai būtų? Turiu labai netikusią mėsmalę, be to aprudijusi visa unsure.gif O to aguonų pieno taip norisi rolleyes.gif
Atsakyti