Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(wovere @ 2005 12 22, 13:29)
Susiradau aš auselių receptą, kaip suprantu, tai labai tradiciškas kūčių valgis, o aš jo nei mačius, nei ragavus  ax.gif , tad noriu šiemet pagaminti. Tačiau vienas klausimas iškilo, iš kur gauti džiovintų grybų? Ar jų būną prekybos centruose? Visokių konservuotų beigi žalių esu mačius, bet džiovintų tai ne sad.gif

Aš irgi niekada nemačiusi ir nevalgiusi auselių. blush2.gif Bandsiu daryti su sūdytais baravykais, jei nerasiu pirtki mielinės tešlos, pirksiu Malsenos miltus picai. Kad neprisigertų ausytės riebalų įpilsiu kelis šaukštus degtinės į tešlą (aš ją pilu į visus rieblauose verdamus gaminius). Dar norėjau paklausti, gal su džiovintais grybais skaniau nei su marinuotais? ax.gif (aš ir džiovintų grybų niekada nevalgiusi blush2.gif ).
Atsakyti
QUOTE(kutosiukas @ 2005 12 22, 12:47)
Sveikos mamytės, turiu vieną klausimą, nesupykit jei nelabai į temą. Aš pripratus kūčias švesti tradiciškai, t.y.laikantis pasninko ir pan. O dabar turiu tokį galvos skausmą. Mes su vyru nesusituokę bažnyčioj, tokios aplinkybės ir kitaip neišeina.Pagal viską, tokiu atveju komunijos eiti aš negaliu. O kaip su Kūčių plotkelėm? Čia ne tas pats? Jei ir šito negaliu, tai man kažkaip šventė praranda visą šilumą  verysad.gif Patarkit kas galit.



sveika, mes irgi nesusituoke, nes mano vyrelis "bedievis" Netiki nors tu ka. Kaip pirmasias Kucias sventem pas jo tevus, tai mane, svelniau tariant, istiko lengvas sokas, ju visa seima netikintys, ir jokiu plotku (ka jau kalbeti apie baznycias, maldas prie stalo) Ir vietoj ju Tevas dauoda duona lauzti.smile.gif
Manau, nesuk ta sau galvos, laikykis visu tradiciju ir gerai atsvesk. bet jei vistik tau tas reikaliukas neduoda ramybes, parasyk i A/Z Karbynei, ji tau viska paaiskins.
Sorry merginos, kad ne i tema. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(wovere @ 2005 12 22, 14:32)
g.gif aha, o tai kaip tada jie valgomi? apskritai, ar kaip šaltas užkandis, ar kaip karštas patiekalas?

Na va jau radau, kad skanu ir šiltos, ir šaltos. kad galima virti vandenyje arba aliejuje.

manau kad kaip saltas maniskis berneliuose pamenu valge ausytes su pupelemis cia tipo uzkandis prie alaus nu sake labai skanu thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(PaMeL @ 2005 12 22, 14:38)
manau kad kaip saltas maniskis berneliuose pamenu valge ausytes su pupelemis cia tipo uzkandis prie alaus nu sake labai skanu thumbup.gif  thumbup.gif

Na mėginsiu ir aš . Tik baisiai pasimečiau, nes šitoj temoj visos rašo skirtingai ir nei viena neparašė nuoseklaus recepto sad.gif Bea, o kaip ta koldūninė tešla daroma (miltai, aliejaus šlakelis, druska ir vanduo?) O kokio maždaug dydžio tas auseles daryti? Gal galit ir įdarą tiksliau aprašyti, nes vienos rašo, kad džiovintų grybų virti nereikia tik mirkyti, kitos rašo, kad reikia dar ir virti. Nebesusigaudau. Ir dar, o kaip virti aliejuje? Į puodą tarkim pripilti daug aliejaus, ar tik kokius kelis centimetrus? kiek maždaug laiko jos kepa?
Atsakyti
QUOTE(wovere @ 2005 12 22, 14:42)
Na mėginsiu ir aš . Tik baisiai pasimečiau, nes šitoj temoj visos rašo skirtingai ir nei viena neparašė nuoseklaus recepto sad.gif Bea, o kaip ta koldūninė tešla daroma (miltai, aliejaus šlakelis, druska ir vanduo?) O kokio maždaug dydžio tas auseles daryti? Gal galit ir įdarą tiksliau aprašyti, nes vienos rašo, kad džiovintų grybų virti nereikia tik mirkyti, kitos rašo, kad reikia dar ir virti. Nebesusigaudau. Ir dar, o kaip virti aliejuje? Į puodą tarkim pripilti daug aliejaus, ar tik kokius kelis centimetrus? kiek maždaug laiko jos kepa?

Visko tiksliai tai nežinau, bet džiovintus grybus tai visada verdu. O aliejaus labai daug nereikia, tiek, kad nesiliestų kepiniai prie dugno, o lengvai vartytųsi.
Atsakyti
[quote=solnuska,2005 12 21, 18:06]
o as,mergaites,turiu grybu marinuotu ir nezinau ka su jais padaryt, bet kad butu paprasta

Siulau tokia misrainyte: lygiamis dalimis reikia grybu (kokiu tik turite), virtu morku supjaustytu kubeliais, virtu pupeliu ir pusziedziais pjaustytu poru (as poru dedu maziau, bet cia jau kaip kam patinka). Viska deti i ikaitinta keptuve su trupuciu aliejaus ir troskinti kokias 20 min. vis pamaisant. Baigiant kepti ideti kokiu nors prieskoniniu zoleliu, vegetos pagal skoni.

Skani ir silta, ir salta 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(kutosiukas @ 2005 12 22, 11:47)
Sveikos mamytės, turiu vieną klausimą, nesupykit jei nelabai į temą. Aš pripratus kūčias švesti tradiciškai, t.y.laikantis pasninko ir pan. O dabar turiu tokį galvos skausmą. Mes su vyru nesusituokę bažnyčioj, tokios aplinkybės ir kitaip neišeina.Pagal viską, tokiu atveju komunijos eiti aš negaliu. O kaip su Kūčių plotkelėm? Čia ne tas pats? Jei ir šito negaliu, tai man kažkaip šventė praranda visą šilumą  verysad.gif Patarkit kas galit.

As atsimenu kazkada (jau net neatsimenu su kokiu kunigu esu kalbejusi) kunigas sake, kad nesvarbu, kur susituoke, svarbu, kad tikrai myletumet vienas kita, o kazkaip apie tai kad jei nesi susituokes baznycioje ir negali eiti komunijos, manau kad yra didele nesamone.Juk kiek zmoniu gyvena tik susideje be jokios santuokos ir eina ta komunija ir tuo labiau per kucias dalinasi plotkeles. Taigi, kutoiuk, tik atsipaliduok ir megaukis Kaledu stebuklu, LInksu tau svenciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE
gal kas nors issididinot bulviu ir rukytos silkes maltinuku recepta nu man nieko nesimato verysad.gif verysad.gif

Bulvių ir rūkytos silkės maltiniai
800gr.bulvių, 300gr.rūkytos silkės, 150gr.svogūnų, 2 š.manų kruopų, 4 š.džiūvėsių, aliejus, miltai, druska, pipirai.
Išvirti bulves, sutrinti, sumaišyti su kubeliais pjaustyta silke, kepintais svogūnais. Formuoti blynelius ir kepti. Valgoma su padažu, daržovėmis
Atsakyti
QUOTE(wovere @ 2005 12 22, 12:12)
Pasak kunigų  ax.gif gyvenimas susimetus, tai gyvenimas nuodėmėj  ax.gif O kitas dalykas, jei jau taip smulkiai gilintumėmės, taigi ir visos kontraceptinės priemonės yra nuodėmė, nes vaikų reikia gimdyti tiek, kiek Dievas duos. Jei jau pagal tą žiūrėti, tai turbūt niekas komunijos eiti negalėtų  ax.gif

Cia tai liuks pasakei thumbup.gif thumbup.gif Pries santuoka kai kalbejomes su kunigu jis paklause kiek vaiku zadat turet: ka as galiu atsakyt kunigui tai ir sakom su vyru kiek dievas duos, tada kunigas nusikvatojo ir pasake, kad jis pasistengus gali duoti ir labai dsaug.
Atsakyti
[quote=Rimse,2005 12 22, 16:59]
[quote=solnuska,2005 12 21, 18:06]
o as,mergaites,turiu grybu marinuotu ir nezinau ka su jais padaryt, bet kad butu paprasta

Siulau tokia misrainyte: lygiamis dalimis reikia grybu (kokiu tik turite), virtu morku supjaustytu kubeliais, virtu pupeliu ir pusziedziais pjaustytu poru (as poru dedu maziau, bet cia jau kaip kam patinka). Viska deti i ikaitinta keptuve su trupuciu aliejaus ir troskinti kokias 20 min. vis pamaisant. Baigiant kepti ideti kokiu nors prieskoniniu zoleliu, vegetos pagal skoni.

Skani ir silta, ir salta 4u.gif .
[/quote]

Tikrai skani mišrainė. Tik aš vietoj porų dedu svogūnų.
Atsakyti
QUOTE(Pasariote @ 2005 12 22, 14:01)
O burokelius deti jau virtus ?Nes nevirti labai ilgai turetu troskintis.


taip, virtus. aš ten nuorodėlę į receptą buvau įdėjus, jei nori pažiūrėt, spausk ten arba čia:
http://www.supermama...9
Atsakyti
Tik ka pamerkiau aguonas, kazkaip nepagalvojau, kad reikia jas nakti laikyti, todel, kad greiciau butu uzpyliau karstu vandeniu...ir ka jus sau manot...atsirado be galo daug baltu mazyciu net nezinau ko...is kart galvojau, kad kirmelytes, bet negali buti, nes ju be galo daug ir siaip i neuzmerktas aguonas pasiziurejus nera jokiu ten kirmeliu....nieko nesuprantu...ka daryti....gal kas pasakykit, kaip atrodo uzmerktos aguonos blush2.gif
Atsakyti