Blynai su silke
3 st.miltų, 2,5 st.vandens, 100gr. silkės file, aliejaus
Užmaišyti blynų tešlą, į ją suberti silkių kubelius ir dar kartą permaišyti. Kepti karštame aliejuje
Kviečių drebučiai
1kg.kviečių grūdų, 1,5ltr.vandens, cukraus, druskos
Iš vakaro gerai nuplautus grūdus užpilti šaltu vandeniu ir palikti per naktį. Ryte juos virti tame pačiame vandenyje, kur mirko, kol suvirs ir taps drebučiais. Baigiant virti pasūdyti ir pasaldinti. Valgyti su aguonpieniu, miešimu
1kg.kviečių grūdų, 1,5ltr.vandens, cukraus, druskos
Iš vakaro gerai nuplautus grūdus užpilti šaltu vandeniu ir palikti per naktį. Ryte juos virti tame pačiame vandenyje, kur mirko, kol suvirs ir taps drebučiais. Baigiant virti pasūdyti ir pasaldinti. Valgyti su aguonpieniu, miešimu
as turiu gera patiekla,jis labai tinka kuciu stalui Kvieciai virti su dziovintais vaisiais,( nes nedziovintu nededam per kucias, nu taip jau iprate) ir ismaisyti meduje. Super
QUOTE(Pasariote @ 2005 12 21, 20:16)
Kaip su tuo aguonu pienu ? Aguonas mirkytas sumali su cukrum ir uzpili kuom ? Virintu vandeniu ?
mes tai uzpilam karstu vandeniu, kad isbrinktu ir tada malam moliniam dubeny su mediniu kocelu. bet kiti, kiek zinau, per mesmale perleidzia, greit ir paprasta
Kūčios man - skaniausia šventė ir man, kaip ir Elinai, labiau patinka toks lengvesnis, sveikesnis Kūčių stalas. tikrai ne visi mano patiekalai būna tradiciniai, nes mėgstu paimprovizuot, tačiau juk svarbiausia šventinė dvasia, ar ne?
štai kas būna, jei aš ruošiu Kūčias:
Salotos
paprastai gaminu kelių rūšių salotas, vienos iš jų - būtinai burokėlių, pupelių (arba saulėgrąžų) ir raugintų agurkiukų su aliejum. bet šiemet vietoj jų gaminsiu karštas burokėlių salotas su džiovintais grybais ir silke (beje, galima apsieiti ir be grybų, bet su jais skaniau. galima apsieiti net ir be silkės, ir taip esu bandžius ) ir šalia - virtos bulvės, nors man tai ir be bulvių skanu. kitas darysiu lęšių (tai vienas iš skaniausių mano šių metų atradimų) arba pupelių (vėlgi be jokių majonezų) ir būtinai gaminu vienas būna salotas. šiemet darysiu morkų salotas su apelsinais ir medum
Žuvis, silkė
paprasčiausia kepta žuvis
silkė su troškintom daržovėm (svogūnais, morkytėm, paprika, pomidorais, kartais ir pupelėmis)
Gėrimai
spanguolių kisielius
aguonpienis
Skanumynukai
kūčiukai (nekepu pati, bet pasistengiu nusipirkti skanių kūčiukų, nes parduotuviniai man kažkokie netikri). Vilniuj Pylimo gatvėj, nepertoliausiai nuo Cvirkos stotelės yra kepyklėlė, kur kepa labai skanius kūčiukus, bent jau pernai ten pirkau
daiginti grūdai su medučiu, riešutais ir razinom (labai panašus patiekalas į meduzos įmestą "saldžią kūčią", gal reiks šiemet pabandyt šį variantą. beje, meduza, ačiū už įmestus receptėlius!
ir dar bus morkų meduolis, nes pernai labai visiems patiko. jį kepu be riebalų (tik skardelę patepu) ir be kiaušinių, su jogurtu, rupiais miltais, riešutais, džiovintais vaisiais ir prieskoniais. receptėlio negaliu įdėt, nes darau iš akies, šiemet kai darysiu, pasistengsiu užsirašyt, kiek ko dėjau.
gražių ir skanių Kūčių visoms!
štai kas būna, jei aš ruošiu Kūčias:
Salotos
paprastai gaminu kelių rūšių salotas, vienos iš jų - būtinai burokėlių, pupelių (arba saulėgrąžų) ir raugintų agurkiukų su aliejum. bet šiemet vietoj jų gaminsiu karštas burokėlių salotas su džiovintais grybais ir silke (beje, galima apsieiti ir be grybų, bet su jais skaniau. galima apsieiti net ir be silkės, ir taip esu bandžius ) ir šalia - virtos bulvės, nors man tai ir be bulvių skanu. kitas darysiu lęšių (tai vienas iš skaniausių mano šių metų atradimų) arba pupelių (vėlgi be jokių majonezų) ir būtinai gaminu vienas būna salotas. šiemet darysiu morkų salotas su apelsinais ir medum
Žuvis, silkė
paprasčiausia kepta žuvis
silkė su troškintom daržovėm (svogūnais, morkytėm, paprika, pomidorais, kartais ir pupelėmis)
Gėrimai
spanguolių kisielius
aguonpienis
Skanumynukai
kūčiukai (nekepu pati, bet pasistengiu nusipirkti skanių kūčiukų, nes parduotuviniai man kažkokie netikri). Vilniuj Pylimo gatvėj, nepertoliausiai nuo Cvirkos stotelės yra kepyklėlė, kur kepa labai skanius kūčiukus, bent jau pernai ten pirkau
daiginti grūdai su medučiu, riešutais ir razinom (labai panašus patiekalas į meduzos įmestą "saldžią kūčią", gal reiks šiemet pabandyt šį variantą. beje, meduza, ačiū už įmestus receptėlius!
ir dar bus morkų meduolis, nes pernai labai visiems patiko. jį kepu be riebalų (tik skardelę patepu) ir be kiaušinių, su jogurtu, rupiais miltais, riešutais, džiovintais vaisiais ir prieskoniais. receptėlio negaliu įdėt, nes darau iš akies, šiemet kai darysiu, pasistengsiu užsirašyt, kiek ko dėjau.
gražių ir skanių Kūčių visoms!
Man visada skaniausias kūčių valgis buvo burokėlių sriuba su džiovintais grybais.
Džiovintus grybus pamirkyti keletą valandų ir virti.Pavirus įtarkuoti žalių burokėlių, druskytės,šaukštas aliejaus ir truputį rūgštelės.
Laaaaaaaaabai skanu su batonu..
Džiovintus grybus pamirkyti keletą valandų ir virti.Pavirus įtarkuoti žalių burokėlių, druskytės,šaukštas aliejaus ir truputį rūgštelės.
Laaaaaaaaabai skanu su batonu..
QUOTE(Dacor @ 2005 12 22, 09:31)
Man visada skaniausias kūčių valgis buvo burokėlių sriuba su džiovintais grybais.
Džiovintus grybus pamirkyti keletą valandų ir virti.Pavirus įtarkuoti žalių burokėlių, druskytės,šaukštas aliejaus ir truputį rūgštelės.
Laaaaaaaaabai skanu su batonu..
Džiovintus grybus pamirkyti keletą valandų ir virti.Pavirus įtarkuoti žalių burokėlių, druskytės,šaukštas aliejaus ir truputį rūgštelės.
Laaaaaaaaabai skanu su batonu..
su virtom bulvem skaniau nei su batonu
Kažkas klausė, kaip pasigaminti girą. Paiimti porą kepalų juodos duonos. Supjaustau riekėmis ir pakepinu orkaitėje, kad sudžiūtų. Tada ta duoną sudedu į puoda ir užplikau verdančiu vandeniu. Palaikau, kol ištrauks duonos skonį ir tada perkošiu. Skystį pasaldinu įdedu šaukštą mielių, truputėlį razinų ir padedu tą puodą prie radijatoriaus kad išrūgtų. Jei darysi ryte vakare jaus bus galima gerti, bet ji galvon dar netrenks, bet sekančią dieną jau visko gali būti Mano šeima tai tą girą labai mėgata, o dar ir labai sveikas gėrimas. Parūgusi kelias dienas ji jau darosi panaši į naminį alų , bet man skaniausia šviežia.
Si179, dėkui už receptėlį, būtinai pasigaminsiu , tik greičiausiai varysiu iš kepalo duonos, nes ką tik užsiminkiau kūčiukų , tai žinote, nežinau kada aš juos išsikepsiu, nes gavosi kaip ant pardavimo ...........reiks kaimynus kviestis, kad padėtų pakočioti ir pakapoti Ėsim visą žiemą , nes neturiu laiko ant turgaus stovėti.......girą reikia raugti
QUOTE(Voverė @ 2005 12 22, 11:07)
Si179, dėkui už receptėlį, būtinai pasigaminsiu , tik greičiausiai varysiu iš kepalo duonos, nes ką tik užsiminkiau kūčiukų , tai žinote, nežinau kada aš juos išsikepsiu, nes gavosi kaip ant pardavimo ...........reiks kaimynus kviestis, kad padėtų pakočioti ir pakapoti Ėsim visą žiemą , nes neturiu laiko ant turgaus stovėti.......girą reikia raugti
man ir tiek gavos tos teslos a as puse kitiem metam palikau
eisiu ir as ta gira pasidaryt labai jau ji skaniai gundo
QUOTE(olé @ 2005 12 21, 20:43)
]karštas burokėlių salotas su džiovintais grybais ir silke[/url][b
O burokelius deti jau virtus ?Nes nevirti labai ilgai turetu troskintis.
QUOTE(wovere @ 2005 12 22, 14:29)
Susiradau aš auselių receptą, kaip suprantu, tai labai tradiciškas kūčių valgis, o aš jo nei mačius, nei ragavus , tad noriu šiemet pagaminti. Tačiau vienas klausimas iškilo, iš kur gauti džiovintų grybų? Ar jų būną prekybos centruose? Visokių konservuotų beigi žalių esu mačius, bet džiovintų tai ne
Vakar mačiau eilinėj minimoj pirkti dziovintu baravykų. Kaina ~10Lt. Uošvenė sakė matė turguj raudonikių 7-8 lt už 100g. Bet jų daug nereikia. Jie labai lengvi būna kai sudžiūna. Aš ausytėms dar įmaišau truputėlį šaldytų grybų galima ir marinuotų numirkytų ar paprasčiausių šampinjonų pakepinti ir įmaišyti.