o gal kas valgot kuciukus su kitokiu uzpiilu nes as jauciu nerasiu aguonu cia svedijoj pirkt tai liudna
gal sakau su kisielium nieko butu
as nusipirkau koki gera zurnaliuka,senoviniu receptu kūčių stalui,su nuotraukomis,seile tysta ,galiu parasyt turini,jei noresit ko smulkiau perrasysiu recepta
Kanapiu ir linu semenu spirgutis
spanguoliu kisielius
auseles su idarais
keptos bulves su grybu uzpilu
barsteliai
šaltanosiai su aguonomis
virtinukai su grybais (pas mus cia karstas kuciu patiekalas )
kiunke
dz. grybu kotletukai
grybu suris
silkes kepsnys su bulvemis
idaryta silke
silkes pirsteliai
silkes su darzovemis
silke su kopustais
silke su dz. vaisiais
silke su pupelem
bulviu ir silkes maltinukai
zuvies suris(skaniausia ka esu valgius per kucias )
zuvis drebuciuose
zuvies paploteliai su grybais
marinuotos stintos
zuvies kotleteliai
voveraiciu ir zuvies kepsniukai
kopustu ir burokeliu salotos
misraine su silke
uzkandis su skumbre
grybu prakandas
pupeliu salotos
raugintu kopustu misraine su silke
raugintu kopustu troskinys
sklindziai su silke
sklindziai su obuoliais
idaryti zuvies pjaustiniai
kepta lydeka
mielines anteles
medaus pirsteliai
kepti obuoliai
saldi kūčia
aguonu sausainukai
dz. vaisiu kompotas
bandeles su idarais
Kanapiu ir linu semenu spirgutis
spanguoliu kisielius
auseles su idarais
keptos bulves su grybu uzpilu
barsteliai
šaltanosiai su aguonomis
virtinukai su grybais (pas mus cia karstas kuciu patiekalas )
kiunke
dz. grybu kotletukai
grybu suris
silkes kepsnys su bulvemis
idaryta silke
silkes pirsteliai
silkes su darzovemis
silke su kopustais
silke su dz. vaisiais
silke su pupelem
bulviu ir silkes maltinukai
zuvies suris(skaniausia ka esu valgius per kucias )
zuvis drebuciuose
zuvies paploteliai su grybais
marinuotos stintos
zuvies kotleteliai
voveraiciu ir zuvies kepsniukai
kopustu ir burokeliu salotos
misraine su silke
uzkandis su skumbre
grybu prakandas
pupeliu salotos
raugintu kopustu misraine su silke
raugintu kopustu troskinys
sklindziai su silke
sklindziai su obuoliais
idaryti zuvies pjaustiniai
kepta lydeka
mielines anteles
medaus pirsteliai
kepti obuoliai
saldi kūčia
aguonu sausainukai
dz. vaisiu kompotas
bandeles su idarais
KIUNKE
puskilogrami zirniu ir nuskustu bulviu tiek pat,druskos
zirnius nuplaut,ismirkyt.pasudyti ir isvirkite tame paciame vandenyje.kaitinkite apie valanda,kol suminkstes,vandens neturetu likti.Bulves pasudykiteir apie 30 min. virkite atskirame puode.Tada nusunkite,apgruskite,sudekite zirnius ir ismaisykite.tiekti su raug. kopustais, tinka labai prie silkes.
puskilogrami zirniu ir nuskustu bulviu tiek pat,druskos
zirnius nuplaut,ismirkyt.pasudyti ir isvirkite tame paciame vandenyje.kaitinkite apie valanda,kol suminkstes,vandens neturetu likti.Bulves pasudykiteir apie 30 min. virkite atskirame puode.Tada nusunkite,apgruskite,sudekite zirnius ir ismaisykite.tiekti su raug. kopustais, tinka labai prie silkes.
Kūčių duonelė
500gr.ruginių miltų, stiklinė mineralinio vandens, sodos, kmynų, druskos.
Nuplikyti kmynus. Iš kitų produktų suminkyti tešlą, lipdyti bandutes, dėti į miltais pabarstytą skardą. Kepti iš pradžių karštoje orkaitėje (kol apskrus), paskui sumažinti temperatūrą ir kepti dar 15-20 min.
500gr.ruginių miltų, stiklinė mineralinio vandens, sodos, kmynų, druskos.
Nuplikyti kmynus. Iš kitų produktų suminkyti tešlą, lipdyti bandutes, dėti į miltais pabarstytą skardą. Kepti iš pradžių karštoje orkaitėje (kol apskrus), paskui sumažinti temperatūrą ir kepti dar 15-20 min.
Avižų kisielius
500gr.avižinių dribsnių, kelios riekelės džiovintos duonos, druskos, cukraus.
Duonos trupinius ir dribsnius užpilti drungnu vandeniu, palaikyti parą, kol ims rūgti. Perkošti kelis kartus ir užpilti švariu vandeniu vėl (iš viso turėtų būti apie 2ltr.masės). Mirkalą pasūdyti, pasaldinti ir užvirti. Virti kelias min, kol sutirštės. Laikyti šaltai.Valgyti su aguonpieniu, spanguolių uogiene
500gr.avižinių dribsnių, kelios riekelės džiovintos duonos, druskos, cukraus.
Duonos trupinius ir dribsnius užpilti drungnu vandeniu, palaikyti parą, kol ims rūgti. Perkošti kelis kartus ir užpilti švariu vandeniu vėl (iš viso turėtų būti apie 2ltr.masės). Mirkalą pasūdyti, pasaldinti ir užvirti. Virti kelias min, kol sutirštės. Laikyti šaltai.Valgyti su aguonpieniu, spanguolių uogiene
Kažkas labai intensyviai ieškojo aguonpienio recepto. Gal jau parašėt, bet nebeieškosiu
Taigi, 500gr. aguonų, 3ltr. šalto virinto vandens, 250gr. medaus ar cukraus
Aguonas išmirkyti per naktį, nukošti, kelis kartus permalti mėsmale. Į stalą galima tiekti atskirai (kiekvienas dedasi kiek ko nori) arba iškart paruošti dideliame dubenyje
Taigi, 500gr. aguonų, 3ltr. šalto virinto vandens, 250gr. medaus ar cukraus
Aguonas išmirkyti per naktį, nukošti, kelis kartus permalti mėsmale. Į stalą galima tiekti atskirai (kiekvienas dedasi kiek ko nori) arba iškart paruošti dideliame dubenyje
Vienas senųjų tradicinių Kūčių valgių- keptos bulvės su grybų mirkalu
Nuplautas perpjautas bulves kepame kol apskrunda. Mirkalas: į verdantį vandenį berti miežines kruopas, pjaustytus baravykus, svogūnus, gardinti garstyčiomis, druska ir pavirti. Bulves imame rankomis, mirkom į bendrą dubenį. Bus gardu, net ausys links
Nuplautas perpjautas bulves kepame kol apskrunda. Mirkalas: į verdantį vandenį berti miežines kruopas, pjaustytus baravykus, svogūnus, gardinti garstyčiomis, druska ir pavirti. Bulves imame rankomis, mirkom į bendrą dubenį. Bus gardu, net ausys links
QUOTE(PaMeL @ 2005 12 21, 18:38)
o gal kas valgot kuciukus su kitokiu uzpiilu nes as jauciu nerasiu aguonu cia svedijoj pirkt tai liudna
gal sakau su kisielium nieko butu
gal sakau su kisielium nieko butu
Manu kad turetum rasti, nes j ujuk visam pasaulu yra, jeigu tokioj aiurijoje yra tai manau tikrsai turetum rasti .Nes atsimenu kai pries pora metu buvau norvegijoje tai tikrai mcaiu aguonu pirkti Geru svenciu