Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(estrella @ 2005 12 19, 10:42)
Labai skaniai atrodo  g.gif bet mūsų kūčios tik be grybų  verysad.gif nes mano vyras su vaiku jų nevalgo,o man tai labai skanu grybukai  rolleyes.gif Gal man reikės vienai tokių pasidaryti  g.gif

Estrela, tu gali daryti sita misraine ir be grybu, pvz, su krabu lazdelemis, arba netgi gali pati sugalvoti ka i ju vieta ideti. esu viena karta dariusi su salto rukymo skumbre, bet skonis visiskai kitoks, bet vistiek thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Akyra @ 2005 12 21, 11:42)
Bendradarbė sakė, kad labai skanu, kai kepi žuvį (keptuvėje) ją apvolioti į sutryntus čipsus arba sezamo sėklas arba į sutryntus sausus pusryčius (na tie kur būna iš kukurūzų). Sakiau reiks pabandyt  rolleyes.gif


I Sezamo sėklas apvoliota kepta žuvis tikrai labai skanus.Labai liuks ir tokie karbonadai (čia jau ne kūčioms smile.gif )
Atsakyti
sveikos sheimininkes wink.gif
ash pernai svechiuose valgiau labai skaniai padaryta silkute su razinomis, kas ten daugiau buvo ideta tikrai nebeatsimenu, g.gif bet gal kuri koki receptuka zhinote? labai pagelbetumete wink.gif 4u.gif
achiu
Atsakyti
QUOTE(X-iuke @ 2005 12 21, 16:23)
sveikos sheimininkes wink.gif
ash pernai svechiuose valgiau labai skaniai padaryta silkute su razinomis, kas ten daugiau buvo ideta tikrai nebeatsimenu,  g.gif  bet gal kuri koki receptuka zhinote? labai pagelbetumete wink.gif 4u.gif
achiu

Su svogunais?
Tada pakepini svogunus (as pjaustau pusziedziais), tada siek tiek pakepini razinas (i svogunus dedi) ir kai atsala sudedi silke gabaliukais.
Dar darau burokeliu salotas: burokelis (virtas, pjaustytas), raugintas agurkas ir aliejaus.
Mes kazkaip laikomes visu tradiciju: be mesos, kiausiniu, pieno ir pan. O zuvi galima, nes ji "neturi" sirdies (bent jau seniau tuo tikejo). Neatsibosta viena karta per metus smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(ausra_s @ 2004 11 30, 15:22)
Kūčioms labai tinka senovinis, lietuviškas patiekalas - tai sėmeninė druska. Paimi linų sėmenis pakepini, įberi druskos, o kai atvėsta - smulkiai sumali. Labai būna skanu ją valgyti su bulvėmis, kurios būna išvirtos su lupenomis. Hm tikrai skanu smile.gif Va jums dar du patiekalai smile.gif

shita patiekala vienais metais mano tetis pats dare, sake "parodysiu kaip mes vaikystej kuchias valgydavom" biggrin.gif labai skanu buvo essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Lilly* @ 2005 12 19, 22:40)
Labai čia skanių receptukų prisiskaičiau. Tačiau iškilo klausimėlis. O kokius karštus patiekalus gaminate kūčioms? Negi jums nesinorėtų ko nors karšto į skranduką... ?  ax.gif



O mes kūčiom kepam blynus iš virtų bulvių ir valgom juos su grybų padažu (dažniausiai iš džiovintų grybų darom)...Labai skanu būna wub.gif
Atsakyti
ax.gif Sveikos,labai norėčiau pasigaminti pyragėlių su aguonomis,bet nežinau kaip verysad.gif ,radau tik kepti aliejuje, bet gal kas kepate orkaitėje? smile.gif
Atsakyti
o as,mergaites,turiu grybu marinuotu ir nezinau ka su jais padaryt, bet kad butu paprasta

P.s.o silke su razinom tai ir as siemet darysiu.Mano mama daro :(rodos pati dar mamai skambinsiu pasitikslint)troskinti svogunai su morkom+razinos+graikiski riesutai ir viska ant silkutes.Labai skanus derinukas razinos su riesutais.Pabandykit.
Atsakyti
Mama sakė, kad senais laikais vienintelis Kūčių stalo karštas patiekalas buvo nedidelės bulvės su lupena smile.gif . Kūčių stalui buvo patiekimos paprasčiausios gamtos gėrybės, prabanga paliekama Kalėdoms smile.gif
Šiandien prisipirkau pupelių, burokėlių, petražolių, mąstysiu ką iš jų prikurti rolleyes.gif
Ale žiūriu Kalėdų stalo tema beveik tuščia, ką reikės prigalvoti....Orkaitės neturiu, nieko blatno neprikepsiu ax.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 21 gruodžio 2005 - 18:46
Mano mamos firminis receptas:
I puoda sudeda siaudeliais pjaustytus burokelius (butinai nevirtus!), tada deda raugintu kopustu sluoksni, ant ju pabarsto pakepintu mirkytu dziovintu grybu su svogunais, ir vel burokeliai, kopustai, grybai ir t.t. Gal pila siek tiek vandenuko ir troskina viska uzdengus. Skanu ir tikrai atitinka visus pasniko standartus smile.gif
O pas anita valgiau toki patiekala: isverda zirnius su bulvem ir sutrina viska (zodziu, bulviu kose su zirniais). Na, man mamos patiekalas skanesnis, bet ir ta kose valgyt galima smile.gif
Atsakyti
jau emiausi kuciu valgius gaminti thumbup.gif bandysiu papasakoti kaip sekasi, o gi sumasciau pyragiukus, virtinukus pasigamint, kad sestadieni nebreiketu. 2 kg miltu paaukojau, na ir prasidejo cirkai, virtuve tapo malunu o teslos gavosi tiek kad nezinau kur ja kisti, tai baigiu visas saldytuvo atsargas idaru paversti, liks tik vaikai, ir MB. biggrin.gif dariau melyniu idara tai nelaime tikra, saldytas uogas uzpyliau cukrum ir bandziau sutrinti, tai gavosi taip skysta, kad teko nukosti dursliku ir tas uogu luobas sukisau i pyragiukus, sunka supyliau bonkon. bus leliui sultys...paskui saldytus grybus apviriau permaliau, prikepinau svogunu petelne pilna ir dabar eisiu gaminti, nes liko sliosas teslos, tiesa vakarienei koldunu su mesa priviriau...tai manau marinuotus grybus nusausinus ir permalus gautusi tas pats. o kai pagaminsiu viska i saldikli ir baigta. tik reik atkapstyt ar tuos pyragiukus kepti ar virt, PRISIDIRBAU trumpai tariant ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pasariote @ 2005 12 21, 19:16)
Kaip su tuo aguonu pienu ? Aguonas mirkytas sumali su cukrum ir uzpili kuom ? Virintu vandeniu ?

as ismirkau kelias valandas vrintame karstame vandeny, permalu, uzpilu pirktiniu vandeniu is bambalio cukraus pgl skoni, nes jei malsi su cukrum, tai is kur zinot, kiek reik saldinti g.gif
Atsakyti