Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(rosa @ 2005 12 20, 13:12)
Maniau, kad rasiu kokių naujų idėjų Kūčių valgiams, o čia jau keletas puslapių apie kiaušinius ir majonezą.

Iš tikrųjų.

Taigi, jeigu jau nori naujų įdėjų, tai gal patiks tokia, tinkanti desertui: įvairius vaisius susmulkinu gabaliukais ir užpilu šokoladu. Galima pridėti džiovintų vaisių, riešutų.
Atsakyti
QUOTE(agnee @ 2005 12 20, 13:34)
kiek zmoniu tiek nuomoniu, as pirma kart isgirdau kad negalima kiausiniu .
mociute ir zuvi kepdavo apvoliojus kiausinyje ir nebudavo jokios tragedijos.

Visa tikros Kūčių vakarienės (pasninko) esmė yra ta, kad valgomas maistas, paruoštas pagal tam tikras taisykles, susilaikant nuo VISŲ gyvulinės kilmės produktų. Juos leidžiama valgyti tik mažiems vaikams ir ligoniams. Jeigu jau norime laikytis tradicijų, tai laikykimes iki galo.

Manau, žuvį galima kepti nebūtinai apvoliotą kiaušinyje, o majonezą jau Kalėdų rytą kad ir šaukštais kabinkite biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(si179 @ 2005 12 20, 13:20)
thumbup.gif Sutinku, kad nėra ko kvaršinti sau dėl to galvos.
Labai skau yra orkaitėjė keptas karpis. Dieną prieš reikia jį pamarinuoti su česniuku ir taip kokiais prieskoniais. Įdarui išsivirti ryžių, juos sumaišyti su kepintom morkytėm, svogūnais ir grybias. Aš kepu su visa galva, nes tada gražiau lėkštėje atrodo. Žymiai skaniau, negu paprastai keptuvėje keptas karpis.

Sudomino šis receptas, bet dar klausimų kilo-jis valgomas karštas ar šaltas? Kaip tie ryžiai neišbyra iš pilvo? Folijoj kept?
Atsakyti
QUOTE(zigzag @ 2005 12 20, 13:25)
Iš tikrųjų.

Taigi, jeigu jau nori naujų įdėjų, tai gal patiks tokia, tinkanti desertui: įvairius vaisius susmulkinu gabaliukais ir užpilu šokoladu. Galima pridėti džiovintų vaisių, riešutų.

Kokiu šokoladu reikia užpilti?
Manau,kad kiekviena šeima turi savas tradicijas pagal jas ir švenčia.Todėl nekritikuokime vieni kitų mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo estrella: 20 gruodžio 2005 - 13:57
QUOTE(Ašara @ 2005 12 20, 14:43)
Sudomino šis receptas, bet dar klausimų kilo-jis valgomas karštas ar šaltas? Kaip tie ryžiai neišbyra iš pilvo? Folijoj kept?

QUOTE(Danguole55 @ 2005 12 20, 14:45)
Ir mane tie patys dalykai domina  bigsmile.gif

Galima valgyti ir karštą ir šaltą. O pilviuką dantų krapštukais prismeikit, o kai perkelsit į lėkštę ištraukit. Įdaras ir turi būti truputėlį birus o ne vientisas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo si179: 20 gruodžio 2005 - 14:00
Pernai kepėm sluoksniuotos bemielės tešlos pyragėlius su lašiša. Nusiperki tešlos (jei tingi daryti/neturi laiko), iškočioji, supjaustai juostelėmis 4 cm x 8 cm, padrabstai lašišos smulkiai supjaustytos (g.b. ir šviežia, ir sūdyta, ir rūkyta), suvynioji dūdkes, apteplioji plaktu kiaušiniu ir - orkaitėn. kepti 15-20 min.
Atsakyti
QUOTE(Lilly* @ 2005 12 19, 22:10)
o kaip tu ta zuvi darai? Gal ka idomesnio ?

nieko įdomaus schmoll.gif , apvolioju starkio gabalėlius miltuose ir kepu ant saulėgrąžų aliejaus
QUOTE(si179 @ 2005 12 20, 10:23)
Visa kito bažnyčia valgyti nedraudžia. Mano dėdė kunigas, tai jam tik šypsena kelia žmonių bandymas sutapatint kūčias su senovine pagonių saulėgįžos švente.

mergaitės, man, pvz. tiesiog patinka asketiškas Kūčių stalas, ta prasme, prėskas. Nesuprantu kam reikia vargti su įvairias prabangiais riebiais patiekalais, juos valgyti per Kūčias, jei kitą dieną- Kalėdos ( pilnas stalas pertekliaus)? Nereika man ant kūčių stalo nei mišrainių su majonezu, nei salotų su grietine, nei pyragų su šokoladais. Tuos patiekalus valgome ir kasdieną ir per Kalėdas. Be to mano giminėje nuo senų senovės Kūčių stalas buvo kuklus ir man tai patinka thumbup.gif Tiesa- be alkoholio taip pat mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 20 gruodžio 2005 - 14:01
QUOTE(rosa @ 2005 12 20, 13:12)
Maniau, kad rasiu kokių naujų idėjų Kūčių valgiams, o čia jau keletas puslapių apie kiaušinius ir majonezą.

aha tikrai palikim kiekvienai pačiai spresti kokių papročių ji nori laikytis, valgyti majonezą ir kiaušinius ar ne 4u.gif
gi per prievartą niekas neliepia, o jei pasiūlo kokį receptą tai manau iš dūšios norėdamos pasidalinti padėti paįvairinti Kūčių stalą. o ar rinksies tą patiekalą ar ne jau čia kiekvienos asmeninis reikalas

QUOTE(si179 @ 2005 12 20, 13:20)

Labai skau yra orkaitėjė keptas karpis. Dieną prieš reikia jį pamarinuoti su česniuku ir taip kokiais prieskoniais. Įdarui išsivirti ryžių, juos sumaišyti su kepintom morkytėm, svogūnais ir grybias. Aš kepu su visa galva, nes tada gražiau lėkštėje atrodo. Žymiai skaniau, negu paprastai keptuvėje keptas karpis.

na aš irgi girdėjau vieną receptą su orkaitėje keptu karpiu sakiau reiks bandyti. jis įdarytas kepta juoda duona su česnaku. svarbiausia kad duonytę reikia supjaustyti kubeliais ir su trupučiu aliejaus apkepinti keptuvėje kad gautūsi kieti kieti gabaliukai, tada į ją įspausti česnako ir prikimšti karpiui pilvą. ir kepti 4u.gif
sakė labai skanu - pati dar nebandžiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kenga @ 2005 12 20, 14:02)
Nu klausyk, Elina, tikros narkomanų Kūčios: bulvės su kanapėm, aguonų pienas dar priklausytų...  ax.gif
laugh.gif

nu kad tik vienas patiekalas- narkošiškas biggrin.gif . Aguonų pieną gaminčiau, bet niekam iš šeiminykščių jis nepatinka verysad.gif . Kūčiukus su kisielium valgo 4u.gif
Atsakyti
Dar galima daryti įdarytas krabų lazdeles.Imti tų kurios gerai viniojasi išvinioti ir pertepti įdaru. Įdarui reikia virto kiaušinio, sūrio ir nemažai krapų ir petražolių viską sumaišyti su majonezu. Pertepti tas krabų lazdeles ir vėl suvynioti.

Nesikabinėkim prie tradicijų. Geriau rinkitės informacijos ir prisitaikykit kas kiekvienai įdomu ir tinka. Jei neaktualu tiesiog numokite ranka...
Atsakyti

Radau tokį "Kūčios" receptą:
1 stiklinė kviečių
0,5 l medaus
500 g cukraus
500 g aguonų
prieskoniniai vaisiai (razinos, graikiški riešutai, figos, migdolai)
Kviečius nuplauti ir pamerkti nakčiai.
Kitą dieną išvirti, kol suminkštės, kelis kartus keičiant vandenį. Minkštus grūdus perkošti per sietą.
Aguonas nuplauti, nuplikyti, 2 kartus permalti mėsmale.
Išmaišyti su medumi, cukrumi ir prieskoniniais vaisiais.
Patiekiant suberti kviečius (per anksti išmaišyti su aguonų mase kietėja).
Kūčią patiekti šiek tiek ataušinus.

Pati nebandžiau, bet gal visai nieko turėtu būt g.gif

Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2005 12 20, 15:09)
Bet Kūčių šventė turi savo tradicijas. Galėtų ateiti Karbynė, mana, ji turėtų ką mims papasakoti? bigsmile.gif

Mano prosenelai niekada nebuvo eikiniai kaimo žmogeliai, tai niekada ir neturėjo tokio asketiško Kūčių stalo. Šventės turi būti šventės- toks požiūris mūsų šeimoje jau susiformavo per 5 kartas ir nėra čia ko grįžti prie to pačio.
Atsakyti