Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(si179 @ 2005 12 20, 10:23)
Mes esame krikščionys, tad negalima valgyti tik šiltakraujų gyvūnų, t.y. žinduolių ir paukščių. Visa kito bažnyčia valgyti nedraudžia.


O kas tas visa kita?
Pienas, grietinė - iš žinduolių, kiaušiniai - iš paukščių.
Atsakyti
QUOTE(REGIGINUKAS @ 2005 12 19, 17:31)
SVEIKI. SKAITAU JŪSŲ RECEPTUS  APIE SILKUTES IR ŽUVYTES IR PAVYDAS IMA, KAD MAN TAIP, O TAI DABAR TURIU SUKT GALVĄ KAIP PARUOŠT KŪČIŲ STALĄ, KAI VYRAS NEVALGO NEI ŽUVIES, NEI SILKĖS, PAGRINDINIŲ PATIEKALŲ g.gif BELIEKA TIK MIŠRAINYTĖS, DAUG NEPRIDARYSI, O IR TRADICIJOS ČIA MAŽAI, GAL KAS IRGI SUSIDURIA SU PANAŠIA PROBLEMA verysad.gif

IR DAR SKAITINĖJAU ČIA RECEPTUS APIE AUSYTES, TAI AŠ SUPRATAU KAD JOS KEPAMOS, TAI YRA, VERDAMOS ALIEJUJE, AR GERAI AŠ SUPRATAU, IR AR TINKA TAM REIKALUI MARINUOTI GRYBAI, NES KITOKIŲ NETURIU, O PIRKTAIS NEPASITIKIU, PATARKIT


Mes ausytes darom su pievagrybiais ir verdam aliejuje, marinuotų nebandžiau o kodėl gi ne.
Atsakyti
Pas mus tai mama daro tradicinius valgius, tokuos kaip kūčiukai, "ausytės" su džiovintais grybais, kepta žuvis, menkiuų kepenėlių kiaušinio ir svogūnų užtepas, silkės, kisielius ir t.t., o mes su seserim visada bandome įnešti naujovių. Šiemet planuoju daryti mielinės tešlos čeburekus su džiovinų grybų įdaru, žuvies file kepti apvoliotą migdolų drožlėse ir patiekti su aštriu kari padažu, dar nusipirksiu lavašo ir su juo paruošiu lašišos ir krevečių suktinukų.
Labai skanios salotos: plėšomos sūrio lazdelės, krabų lazdelės, ridikėliai, pomidorai, pekino kopūstas, o užpilas gaminamas iš aliejaus, cukriuko ar medaus, sojos padažo, grūdėtų garstyčių ir citrinos sulčių.
Atsakyti
QUOTE(zigzag @ 2005 12 20, 11:31)
O kas tas visa kita?
Pienas, grietinė - iš žinduolių, kiaušiniai - iš paukščių.

Kiaušinių ir pieno produktų nedraužia. Čia daugiau bobučių pasakos.
Atsakyti
QUOTE(si179 @ 2005 12 20, 11:03)
Kiaušinių ir pieno produktų nedraužia. Čia daugiau bobučių pasakos.


Kiaušinius ir pieno produktus laikantis pasninko galima valgyti advento penktadieniais, tačiau per Kūčias šie produktai nevartojami. Tai tikrai ne bobučių pasakos, o bene kiekvienoje maldaknygėje parašyta. O uždrausti, ką valgyti ir ko ne, tai tikrai niekas negali.
Atsakyti
na tai kaip su tais kiausiniais? zinau labai skanius sausainiukus galbut tiktu stalui bet ten su kiausiniais g.gif
Atsakyti
QUOTE(agnee @ 2005 12 20, 12:19)
na tai kaip su tais kiausiniais?  zinau labai skanius sausainiukus  galbut tiktu stalui bet ten su kiausiniais  g.gif


taigi aiskiai parase, kad negalima... negalima gyvulines kilmes maisto. nors mes atvirai sakant nevalgom tik mesos per kucias. cia as manyciau daugiau simboline reiksme turintis paprotys.
Atsakyti
kiek zmoniu tiek nuomoniu, as pirma kart isgirdau kad negalima kiausiniu .
mociute ir zuvi kepdavo apvoliojus kiausinyje ir nebudavo jokios tragedijos.
Atsakyti
O aš kepu tokį paprastą pyragą
1 stiklinė miltų
1 stiklinė manų
1 stiklinė cukraus
0,5 a/š sodos
0,5 citrinos sulčių (sodai nugesinti)
Obuolių (kuo daugiau, tuo minkštesnis pyragas išeina. Aš dedu apie 1kg.)
Cinamono

Miltus. manus, cukrų ir nugesintą sodą sumaišome. Obuolius sutarkuojame ir sumaišome su cinamonu (jei esate smalyžės galite įdėti cukraus). skardą patepame aliejumi ir sluoksniuojame. Pirmas sluoksnis mišinio, tada obuoliai ir vėl iš naujo . paskutinis sluoksnis turi būti obuolių. Kepti apie 30-40 min. IR be kiaušinių ir be riebalų tikrai labai tinka kūčioms.
Atsakyti
QUOTE(agnee @ 2005 12 20, 12:34)
kiek zmoniu tiek nuomoniu, as pirma kart isgirdau kad negalima kiausiniu .
mociute ir zuvi kepdavo apvoliojus kiausinyje ir nebudavo jokios tragedijos.


cia ne nuomone, o religiniai dalykai. teisingai butu nevalgyt gyvulines kilmes maisto. kiausiniai, pieno produktai (sviestas, grietine, pienas, varske ir pan.), mesa. o siaip kaip rasiau, daugelis nevalgo tik mesos. kaip sakant simboliskai smile.gif
Atsakyti
Turiu pažįstamą vegetarą indą, pas juos ten labai griežtai žiūrima į maistą. Tai jis nevalgo kiaušinių nes anot jo tai potenciali givybė, o pienas visi jo produktai nieko bendro su givybe neturi. Jis labai daug kur vartoja jogurtą.
Manau, kad čia kaip kas supranta. Ir tikrai neverta pulti į kraštutinumus. Aš noriu, kad jaustųsi švenė, ir tikrai nesuksiu sau galvos ir nekeisiu "savo" šeimos tradicijų. "Kaip kas nori taip tas atostogauja..." smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rosa @ 2005 12 20, 14:12)
Maniau, kad rasiu kokių naujų idėjų Kūčių valgiams, o čia jau keletas puslapių apie kiaušinius ir majonezą.

thumbup.gif Sutinku, kad nėra ko kvaršinti sau dėl to galvos.
Labai skau yra orkaitėjė keptas karpis. Dieną prieš reikia jį pamarinuoti su česniuku ir taip kokiais prieskoniais. Įdarui išsivirti ryžių, juos sumaišyti su kepintom morkytėm, svogūnais ir grybias. Aš kepu su visa galva, nes tada gražiau lėkštėje atrodo. Žymiai skaniau, negu paprastai keptuvėje keptas karpis.
Atsakyti