Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(kitik @ 2005 12 16, 13:15)
merginos, kaip daryti burokėlių mišraine su obuoliais ar pupelėmis???labai aciu.

as tai darau taip iverdu burokeliu, bulves su ;upynom, morkas. Paskaiuaviska nulupus supjaustau kubeliais, idedu virtyas pupeles, ir kartais dedu majoneza kartais alieju, cia priklauso, ar jus vartojat lmajoneza per kucias ar ne smile.gif
Atsakyti
Gal kas zido keptos duonos salotytes, mano mama kazkada gami, tik nei ji nei as nebeprisimenam ingredientu, bet cia ne tos kur su suriu dar kazkokios buna su pupelem ar pan. parasykit jei kas zino labai prasau smile.gif
Atsakyti
Gal kas zido keptos duonos salotytes, mano mama kazkada gami, tik nei ji nei as nebeprisimenam ingredientu, bet cia ne tos kur su suriu dar kazkokios buna su pupelem ar pan. parasykit jei kas zino labai prasau smile.gif

Kepta duona, kons.pupelės, obuoliai, česnakas, majonezas mirksiukas.gif
Atsakyti
help.gif help.gif Vilnietes, tai kur gauti mums to kvepiancio saulegrazu aliejaus? Kokia nostalgija mane apeme, jo kvapa prisiminus wub.gif Gal zinot koki "taska", kur jo yra pirkti bigsmile.gif

Man visada atrode, kad jo Maximoj buna, bet jei Elina sako, kad nekvepia tai tada schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikad @ 2005 12 18, 05:22)
Gal kas zido keptos duonos salotytes, mano mama kazkada gami, tik nei ji nei as nebeprisimenam ingredientu, bet cia ne tos kur su suriu dar kazkokios buna su pupelem ar pan. parasykit jei kas zino labai prasau  smile.gif

Mano sese daro labai labai skanias, o deda: kepta duona(palangos ax.gif ), suris, virtos pupeles, kiausiniai, cesnakas, majonezas ir grietine mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, jei kasnorit valgyti silkute su majonezu, tai galiu pasiulyti nebloga recepteli Obuolys supjaustomas siaudeliais, poras ir silkute susmulkinama.Majonezas.Labai skanu. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Makarska @ 2004 12 23, 09:40)
Elementarno, Vatson,

Silke tesloj: miltus sumaisome su saltu vandeniu, kad gautusi tirsta mase. I ja gali ideti  truputi druskos ir siek tiek daugiau cukraus. Mirkai i ta tesla silkes gabalelius ir dedi i ikaitinta alieju keptuveje. Kitos seimininkes tiesiog pripjausto silkes i tesla ir kepa kaip blynus.  smile.gif

O man tundrai paaiškinkit, kokius tuos blynus su silke valgyti skaniausia? šaltus ar karštus? ar nereikia jokio padažiuko (na pvz. pomidorų)? nieko prisikasti?
Atsakyti
Kas nesibado per kūčias kiaušinių, labai skani menkių kepenėlių užkanda:

menkių kepenėlių koncervų, pora kietai virtų kiaušinių, svogūno:
kepenėles sutrinti šakute, kiaušinius ir svogūnus kuo smulkiau sukapoti, dėti prie kepenėlių. Apšlakstyti aliejumi, kuriame buvo kepenėlės, išmaišyti ir valgyti su juoda duona, arba tiesiog užtepti ant duonos. Puošti susmulkintais žaliais svogūnų laiškais. Labai skanus senoviškas patiekalas.
Atsakyti
QUOTE(Danguole55 @ 2005 12 18, 21:36)
Aha jei nerasiu tai taip ir darysim  bigsmile.gif  bigsmile.gif  O tai maximiniai tikrai nekvepia?  g.gif

Pabandyk nusipirkti nerafinuoto, tai tikrai turi tą kvapą, kurio tau taip reikia mirksiukas.gif Neseniai nusipirkau, tai feeee, visas salotas sugadinau verysad.gif , bet kepimui tinkamas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Danguole55 @ 2005 12 18, 20:36)
Aha jei nerasiu tai taip ir darysim  bigsmile.gif  bigsmile.gif  O tai maximiniai tikrai nekvepia?  g.gif

nu pabandyk nusipirkti, nebrangūs jie. Bet aš užsimušdama ieškodavau, neradau. Anksčiau mama parveždavo iš Sovietsko, tą stikliniuose buteliuose smile.gif Dabar pilstomą perku
Panos, o kaip daryti tą mielinę tešlą kur į viduriuką silkės gabalėlį dedat? Be kiaušinių, be pieno? g.gif Noriu pabandyt, nes šiaip kepu paprastoj tešloj, be mielių blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 18 gruodžio 2005 - 21:14
QUOTE(Vainora @ 2005 12 18, 20:49)
O man tundrai paaiškinkit, kokius tuos blynus su silke valgyti skaniausia? šaltus ar karštus? ar nereikia jokio padažiuko (na pvz. pomidorų)? nieko prisikasti?

ir šalti ir šilti tie gabalėliai skanūs. Man jie neišeina tokios formos kaip blynai, man gaunasi kažkie beformiai gabalėliai. Nu padažiuko tai jokio man nereikia schmoll.gif . Bet gal kaip kam...mūsų šeimos racionas, apskritai, gana asketiškas. Niekur nenaudojam padažų ir visokių mandrų pagardų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2005 12 18, 19:12)
Tai ir sūrio negalima, o kažkas minėjo, kad per Kūčias jį valgo  rolleyes.gif

Dar mano močiutė sakydavo, kad mažesnė nuodėmė kas į burną essen.gif , didesnė - kas iš burnos gossip.gif .
Atsakyti