Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(olé @ 2005 12 16, 19:55)
taip, tai vienas iš tradicinių Kūčių patiekalų, tik, aišku, verdami be mėsos, dažnai su džiovintais grybais. dar būna barščiai su ausytėm, bet aš nesu ragavus smile.gif
niugi išsiverdi burokėlius, supjaustai smulkiais kubeliais, dedi virtų pupelių ir smulkintų raugintų agurkėlių. viską išmaišai ir įpili šlakelį skanaus aliejuko, galima dar petražolių smulkintų. druskos aš nededu, nes nuo agurkėlių pakanka to skonio.


O aš į tokią mišrainę dar virtų bulvių įdedu. Beje man skaniau tokia mišrainė ne su pupelėm, o su kons. žirneliais thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 17 gruodžio 2005 - 19:59
burokėlių mišrainę dar galima daryti su raugintais kopūstais: burokėliai, kopūstai, pupelės, aliejus mirksiukas.gif
Atsakyti
Ant mano kūčių stalo būtinai būna:
1.burokėlių salotos su pupelėm ( privalomas komponentas- saulėgrąžų aliejus, tas senoviškas, kur kvepia)
2.silkė su troškintom morkom ir svogūnais
3.bulvės, kurias mirkom į trintas kanapes
4.kepto starkio gabaliukai
5.sumuštinukai su sūdyta lašiša
6.žaliosios alyvuogės
7.geras sūris
8.kūčiukai
9.spanguolių kisielius, kurį verdu pati ( su daug daug spanguolių)
Grybų nėra, nes pas mus niekas jų nevalgo. Mišrainių taip pat. Ir visokių bandelių ir ausyčių nebūna, nes neturiu orkaitės, o ir nemoku nieko kepti verysad.gif
O kad gautųsi 12 patiekalų padedam ant stalo duonos, sausainiukų kokių, arbatos blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 17 gruodžio 2005 - 14:01
QUOTE(Nerytė @ 2005 12 17, 15:43)
paprastas isvirtas bulves mirkot? ar kaip?  g.gif Papasakok placiau....

axa, karstas bulvytes mirkom i grustas kanapes. Labai skanu, o jau kvepia tos kanapes... wub.gif
QUOTE(rosa @ 2005 12 17, 16:00)
Gal gali parašyt, koks dabartinis aliejus atitinka tą, kur kvepia saulėgrąžom? Neradau dar tokio.

Pas mus Klaipedoje yra specializuota aliejaus parde. Tai as ten perku nerafinuota nedezodoruota saulegrazu alieju. Zinai toks koki musu mamos naudodavo? Jis specifini kvapa turi, o tie siuolaikiniai- bekvapiai. As ant to aliejaus zuvi kepu thumbup.gif , burokeliu salotas taisau. O mano vyras ji pilasi ant raugintu kopustu su svoguneliais. Na ir siaip be sito aliejaus viskas mums neskanu smile.gif schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 17 gruodžio 2005 - 17:34
As vis dar apie tas kanapes ... ax.gif , o jas paprastai nusiperki (niekad nepastebejau pirkti) ir sugrudi? tokia kosyte paskui valgot, be jokiu prieskoniu, alieju ir pan? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2005 12 17, 17:44)
o jas paprastai nusiperki (niekad nepastebejau pirkti) ir sugrudi? tokia kosyte paskui valgot, be jokiu prieskoniu, alieju ir pan?  g.gif

perku turguje. Pakepinu, sugrūdu ( su pipirų grūstuve), įdedu druskos ( nemažai reikia) ir viskas. Ne košelė gaunasi, toks-pabarstas. Suberiu jį į stiklinį bliūdelį ir padedu ant stalo. Dedam bulvę į lėkštę ir šaukštą tų kanapių ( į šoniuką). Mirkom bulvę ir valgom.
QUOTE(rosa @ 2005 12 17, 17:53)
Gal ten pilstomas aliejus?

taip, pilstomas. Gal ir yra Vilniuje g.gif Dar bulvės keptos ant to aliejaus- labai skanu. Ir mieliniai blynai 4u.gif ( na, ne Kūčioms smile.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 17 gruodžio 2005 - 18:04
QUOTE(rosa @ 2005 12 17, 16:00)
Gal gali parašyt, koks dabartinis aliejus atitinka tą, kur kvepia saulėgrąžom? Neradau dar tokio.


QUOTE(Elina @ 2005 12 17, 18:02)
taip, pilstomas. Gal ir yra Vilniuje g.gif  Dar bulvės keptos ant to aliejaus- labai skanu. Ir mieliniai blynai 4u.gif ( na, ne Kūčioms smile.gif )


Nerafinuoto saulėgražų aliejaus būna kai kuriose parduotuvėse (tikrai ne visose). Reikia tik pasidairyti. Pasirinkimas tai labai menkas. Va, neseniai pirkau DOLORES. Kitokio neradau, tai gerai ir šis. Man jo reikia su kopūstais raugintais, kitkam geriau rafinuotas.
Atsakyti
QUOTE(Kokere @ 2005 12 17, 19:42)
Kanapės kalėdom-geras thumbup.gif  Pirmą kart girdžiu...

nu kurgi Kalėdoms? blink.gif Tema vadinasi "Kūčių stalas". Tas kanapes valgom tik per Kūčias ( nors taip skanu, valgyčiau ir dažniau, tik gėda ieškoti kanapių paprastom dienom biggrin.gif )
QUOTE(zigzag @ 2005 12 17, 20:14)
Va, neseniai pirkau DOLORES. Kitokio neradau, tai gerai ir šis. Man jo reikia su kopūstais raugintais, kitkam geriau rafinuotas.

Aš niekam nevartoju rafinuoto g.gif . O kam kitkam geriau rafinuotas? Kuom geriau?
Ir jokie Dolores nekvepia man vaikyste schmoll.gif , tik tas...pilstomas
Atsakyti
Parduotuvėse mačiau yra pirkti nerafinuto Obelių saulėgrąžų aliejaus. Pasižiūrėkit prie progos- nė pilstomo nereikės. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(smike @ 2005 12 17, 20:27)
Parduotuvėse mačiau yra pirkti nerafinuto Obelių saulėgrąžų aliejaus. Pasižiūrėkit prie progos- nė pilstomo nereikės.  mirksiukas.gif

Ragavau. Nekvepia schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2005 12 17, 20:26)
Aš niekam nevartoju rafinuoto g.gif . O kam kitkam geriau rafinuotas? Kuom geriau?
Ir jokie Dolores nekvepia man vaikyste schmoll.gif , tik tas...pilstomas


Man kepimui geriau rafinuotas, nes ne visiems mūsų šeimoje patinka ano kvapas ir skonis. Tenka taikytis prie visų.

Vaikyste man joks aliejus nekvepia, nes aš jo nemėgau. O kad pilstomas geresnis, tai galbūt, bet ką daryt, kai tokio nėra?
Atsakyti
QUOTE(zigzag @ 2005 12 17, 20:36)
Man kepimui geriau rafinuotas, nes ne visiems mūsų šeimoje patinka ano kvapas ir skonis.

Žinok, kiti ir nerafinuoti neturi jokio kvapo. Yra pardėse pirkti. Šiaip kitiems patiekalams aš vartoju alyvų aliejų. Manau, kad nerafinuoti nedezodoruoti- sveikiau bigsmile.gif
Aliejaus ir aš nemėgau ir nemėgstu biggrin.gif , tik tas kvapas primena mamos patiekalus: keptas bulves, žuvį, blynus, na...vaikystę wub.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 17 gruodžio 2005 - 20:50