Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(LauraB @ 2004 12 23, 14:48)
Silkute su morkytemis [COLOR=blue]

paprastas paprasciausias reikalas:

nusiperku burokine tarka tarkuotu morku (tingiu tarkuoti  wink.gif )
pakepinu svogunu nemazai....
tada kepu atskirai morkas, kol jos suminksteja ir gerai susmenga...sumaisau su svogunais...

dedu silkute supjaustyta, ant virsaus kloju morkytes...gerai butu, kad sis patiekaliukas pastovetu ilgaiu, tada silkute persigeria morkyciu sultimis..

skonis salsvokas...

siaip labai skanu, visi giria  clap.gif  clap.gif


Aš irgi taip darau, tik dar priedo: į pakepintus svogūnus ir morkas įdedu šaukštą ar du ketčupo, viską išmaišau dar kokią minutę patroškinu ir dedu ant silkės. Pikantiškesnis skonis gaunasi. Labai skanu! Niam, niam, niam! biggrin.gif
Atsakyti
......As darau taip:
.....Pasildau vandeni,istirpinu cukru,ipilu aliejaus,sudedu miltus ir kartu sausas mieles ir isminkau,miltu dedu ,kad ta tesla biski dar limpa prie ranku,paskui palaikau kol pakyla,o tada jau minkau......Cia toks pasnikinis mielines teslos receptukas,as mazdaug viska dedu nuo akies tongue.gif
Atsakyti
o gal zinot ar auselem tinka paprasti marinuoti grybai?
apsiziurejau, kad neturiu dziovintu grybu, o speju parduotuvese nerasiu jau:(
Atsakyti
QUOTE(*mamyte* @ 2004 11 19, 12:06)
Majonezo per kucias nereiketu naudoti wink.gif .
  Mes kelinti metai darom per kucias vaisiu misraine:
  Konservuotu persiku dezute;
  1 kriause;
  1 obuolys;
  2 kivi;
  1 bananas;
  smulkintu graikisku riesutu 50 g.(galima ir daugiau)
    Viska supjaustom ir legvai ismaisom.Visa skoni duoda graikiski riesutai smile.gif

dariau sita vaisiu misraine tik dar imaisiau ananaso, parsimona ir meleono, tai gavosi super thumbup.gif .
jauciu visa vakara tik ja ir valgysiu. essen.gif
Atsakyti
man Kūčios - pati skaniausia šventė essen.gif
vakar pabandžiau atgaminti pernai per Kūčias pirmąkart ragautą skanumyną

KARŠTOS BUROKĖLIŲ IR SILKĖS SALOTOS
reikės:
svogūno
virtų burokėlių
silkės
džiovintų grybų
prieskonių

džiovintus grybus reikia apvirti ir susmulkinti. svogūną pakepinti šlakelyje aliejaus, į keptuvę dėti grybus, truputį patroškinti, tada burokėlius (pjaustytus smulkiais kubeliais), dar truputį patroškinti ir galiausiai dėti smulkiai supjaustytą silkę. pakaitinti, kol silkė suminkštės. prieskonius aš dedu tik tada, nes iš anksto įdėjus, galima ir persūdyt. dar kokią minutę pakaitinu ir viskas.

šį patiekalą labai pagardina šiek tiek sausai skrudintų saulėgrąžų
Atsakyti
AS siaip tikriausiai priklausysiu tam tipui kai laikausi tradiciju, bet ne visu ir nesida blush2.gif Nevisada pasnikauju ir kuciu salui naudoju mojoneza ir kiausinius blush2.gif Tik visu kitu tradiciju laikausi, plotkeles, malda pries sedant prie stalo, dvylika patiekalu (bet gaunasi kazodel daugiau), obuolio dalinimasis (seimos simbolis), sienas po staltiese (tik galia, kad nei siemet, nei pernai jo neturejom, nes gyvenam ne lietuvoje ir sieno cia is vis nelabai ,maciau kada). Patiekalai daugiau maziau tradiciniai, silke, karsta zuvis, kuciukai, vaisiai, nuo pernai pradejau daryti toki labai paprasta patiekala smile.gif kepinu pievagrybius ir darau su grietineles padazu (ir vel nepasnikinis maistas blush2.gif ), bet labai skanus :)KAi parasiau viska gavosi, kad beveik pas mane to pasniko nera, bet uztat Kucio vakaro dvasia mes su vyru jauciame smile.gif noes siemet busim tik mudu dviese, bet viska darysiu kaip priklauso smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lengvute @ 2003 12 16, 12:18)
o dar, ko nors karšto  rolleyes.gif

man tai labai skanu kai mama padaro balandeliu su grybais karstam patiekalui... niam.. biggrin.gif arba dar barsciai su keliai grybais... na ir paskutinis bet cia jau saltos.. bandeles su grybais... blush2.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
ah kaip faina jau kaledos arti ir mano gimtadienis blush2.gif
pisirinkau cia visokiu receptuku, zinot papasakosiu jums istorija savo:
kaip dabar atsimenu tai buvo labai nesenai, kai per kucias visada vaziuodavom pas senelius ten dar atvaziuodavo 3 dedes ir 1 teta tai viso suaugusiu(jie broliai mano tetes ir 1 sese ) 5 ir visi turi po 3 vaikus tai vaiku......ca mano pusbroliai su puseserem ir svesdavom kucias, kaip smagu budavo tada ateidavo "kaledu senis" o dabar as jau pati ruosiuos sukurt seima, mano sese jau 2 vaikucius turi, tai zinot siemet vaziuosim pas mano tevus, kurie dabar yra seneliai. tai taip su nostalgija prisimenu tuos laikus, o siemet pacios darysimes kuciu vakariene biggrin.gif
va ir mano istorija blush2.gif ax.gif
Atsakyti
Sveikos biggrin.gif Parašysiu ir aš vieną patiekalą tikrai tinkantį kūčių stalui:iškepu šaldytą jūros lydeką su kaulais(turiu omeny tą kur ne filė,)ir paskui labai daug morkų supjaustytų kubeliais ir svogunų taip pat pakepinu(galima sakyti išverdu aliejuje)Ir dar dadedu pomidorų padažo thumbup.gif Tiesa,lydeką supjaustau nemažais gabalais,mažgaug -5-7cm.Įlėkštę dedu lydeką,o ant viršaus morkas su svogūnais. thumbup.gif essen.gif
Atsakyti
As siemet sugalvojau daryti tokius ptiekalus kur niekad dar nesu dariusi, bet tikiuosi, kad pavyks tongue.gif : tai va darysiu zuvies suktinukus ir kepsiu orkaiteje, ir dar viena toki patiekala tai labai paprastas, bet manau, kad turetu buti skanu: tai aguonu virtinukai., be abejo kaip visada keliu rusiu silkutes ir ivairiu misrainiu, dar ka nors is vaisiu reiks padaryti. Kaip as lukiu kuciu, tai ne tas zodis, tik gaila, kad teks buti toli nuo namu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2005 12 15, 22:24)
barščiai ant kūčių stalo? blink.gif  g.gif



Pas mus iri šeimos tradicija - per Kūčias burokelių sriuba su džiovintais grybais ir silkės gabaliukais.. essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2005 12 15, 23:24)
barščiai ant kūčių stalo? blink.gif  g.gif


taip, tai vienas iš tradicinių Kūčių patiekalų, tik, aišku, verdami be mėsos, dažnai su džiovintais grybais. dar būna barščiai su ausytėm, bet aš nesu ragavus smile.gif

QUOTE(kitik @ 2005 12 16, 15:15)
merginos, kaip daryti burokėlių mišraine su obuoliais ar pupelėmis???labai aciu.


niugi išsiverdi burokėlius, supjaustai smulkiais kubeliais, dedi virtų pupelių ir smulkintų raugintų agurkėlių. viską išmaišai ir įpili šlakelį skanaus aliejuko, galima dar petražolių smulkintų. druskos aš nededu, nes nuo agurkėlių pakanka to skonio.
Atsakyti