Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

Noriu ''ausyciu'' su dziovintais grybais. O skaniau virti,ar kepti aliejuj ? Kaip suprantu patiekalas valgomas karstas ?
Atsakyti
as esu ragavusi virtu aliejuje, tai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Pasariote @ 2004 12 22, 15:23)
Noriu  ''ausyciu'' su dziovintais grybais. O  skaniau virti,ar kepti aliejuj ? Kaip suprantu patiekalas valgomas karstas ?

Mes kepam aliejuje. labai skanu shiltos ir shaltos.
Atsakyti
Nu viena diena ir vaikuciam proga zuvytes pavalgyti biggrin.gif ,as kepsiu zuvies kotletukus tongue.gif ,bulvyciu ir darzoviu daug
Atsakyti
Vienas is variantu (zuvies kotletu) - 50(zuvis):50(tarkuotos morkos ir sakniniai salierai). Cia jei megstat salierus.. Mano seima nebrokija, bet uztat turim drauga, kuriam tokie kotletai - vos ne kulinarijos virsune.
Beje, esu ragavusi dz.grybais idarytu ausyciu ir koldunu tipo, ir virtu aliejuje. Skanu ir taip, ir taip. Tik virtoms aliejuje naudojama mieline tesla, o virtoms vandeny - koldunine. Mes verdam vandeny (iprotis is vaikystes).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laiza: 22 gruodžio 2004 - 16:32
Santa, o kaip tu kepi vaikams žuvies kotletus? Vat, gal tokius kaip įsiūlyčiau, nes jokių silkių, šaltos žuvies - nini. O jau apie krabų lazdeles ir žuvų pirštelius tai tyliu- pasityčiojimas ir kulinarijos. blink.gif

P.S. Ponioms, kurios čia mato tik rietenas: kas ko ieško- tas tą randa. tongue.gif Prieš švetes vaikščioti surauktom nosim- na baikit baikit, kaip nuotraukose atrodysit... tongue.gif laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(LauraB @ 2004 12 22, 13:14)
o pasninkas - tai jokiu gyvuliniu produktu - kiausiniu, mesos, majonezo, suriu ir pieno produktu aplamai....

as tai grieztai Kuciu vakara laikausi tradiciju ir kai man prabyla apie visokias misraines (turbut su majonezu)  tai mane tiesiog purto..
Pas mus ant stalo buna:
1) tikras spanguoliu kisielius ne is pakelio, nes skonis skiriasi kaip vanduo nuo pieno)
2)  duonos gira
3) kuciukai su aguonpieniu
4) silkute su grybais, morkomis
5)  blyneliai su silkute
6) marinuoti grybukai, baravykiukai
7) ausytes su grybais, spanguolem ir tt
8) duonytes
9) riesutu
10) lasisos
11) obuoliu
12) plotkeles (taip mociute jas vadina  wub.gif )

na dar keptos zuvies, bulvyciu virtu kartais...

O kaip tu iskepi blynelius be kiausiniu (be pieno tai dar suprantu), o duonos teslai juk irdi musa kiausiniu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Pasariote @ 2004 12 22, 15:23)
Noriu  ''ausyciu'' su dziovintais grybais. O  skaniau virti,ar kepti aliejuj ? Kaip suprantu patiekalas valgomas karstas ?

as jas ir siltas ir saltas...anksciau tai nieko per Sventes nevalgydavau, tik ausytes su kisieliumi clap.gif clap.gif clap.gif

visas 3 dienas, uztai atsivalgydavau metams clap_1.gif clap_1.gif
Atsakyti
QUOTE(gintarasa @ 2004 12 22, 16:32)
O kaip tu iskepi blynelius be kiausiniu (be pieno tai dar suprantu), o duonos teslai juk irdi musa kiausiniu  blink.gif

man atrodo, kad juoda duona kepant kiausiniu nededa..ypac pagal kaimiska repcepta g.gif g.gif

mociute kepdavo tuos blynelius, dabar net nezinau.... g.gif g.gif

maiso ne su pienu, o su vandeniu, pila aliejaus dar....

na nepamenu.... mad.gif
Atsakyti
Ar "ausytėms" šaldyta "Mantingos" bemielė tešla tinka?
Atsakyti
mes auseles su grybais darom iš koldūninės tešlos ir kepam, o spurgas su grybais daro iš mielinės tešlos, irgi kepam aliejuj biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laisvė @ 2004 12 22, 16:52)
Ar "ausytėms" šaldyta "Mantingos" bemielė tešla tinka?

jei kepsi orkaitėj, prasom, bet tai nebebus jau ausytės, o greičiau pyragiukai
šiaip geriausia koldūninė arba mielinė tešla.
Atsakyti