Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

Mergaites, turu dziovintu grybu. Kaip reikia padaryti juos valgomais? Mirkyti, virti ar kaip ten?
Atsakyti
QUOTE(Inga N @ 2004 12 22, 11:40)
Mergaites, turu dziovintu grybu. Kaip reikia padaryti juos valgomais? Mirkyti, virti ar kaip ten?

Mirkyti šaltam vandenį keletą valandų (gali pernakt), tada virti.
Atsakyti
QUOTE(norge @ 2004 12 22, 10:20)
Caty, tai daug ko tada nebuvo. Nebuvo šaldytuvų, mikserių... Ir elektros nebuvo. Ir centrinio šildymo. Tai atkartokim , kaip tada viskas buvo?  blink.gif Kas svarbiau - nepersivalgyti, o tik užkąsti- ar- prisišlamšti, bet "biblijinio" maisto?

O dėl kiauliaėdžių  mad.gif , tai vat tame ir mūsų požiūrių skirtumas- aš už tai, kad žmogus sveikai gyventų ištisus metus, o ne vieną vakarą (nors dėl to vakaro sveikumo tai pasiginčyčiau). Tas vakaras- šeimos pabuvimas kartu. Visų pirma. O vėliau jau-  maistas, išlaikant pagrindinę idėją- LENGVA VAKARIENĖ.
  smile.gif

Norge, musu seima visa vegetarai, jau desimt metu smile.gif . Taigi, kam jei ne man sneketi apie lietuviu poziuri y sveika maista. Ypac nuvaziavus y provincija, dry.gif

Ir nepulkim y krastutinumus apie saldytuvus ir visa kita, tiesiog tradicija ir taip jau sumoderninta, taigi turi islikti nors minimalus jos gerbimas. Ir vel as nekalbu apie persivalgyma. TIESIOG SAKAU, KAD GYVULINIO MAISTO TOKY SVENTA VAKARA NETURI BUTI. O PER KALEDAS PRASOM....

IR DAR NEPASTEBEJAI, KAD MES ABI UZ TA PATY, BET KAZKODEL TU GINCIJEISI mad.gif

Atsakyti
QUOTE(Laiza @ 2004 12 22, 10:35)
norge,

dar vaikysteje man buvo paaiskinta, kad yra pasninkaujama penktadieniais per gavenia ir adventa. Tai paprastasis pasninkas, kai atsisakoma tik gyvuliu mesos, bet leidziami pieno produktai ir kiausiniai. O kuciu diena ir didiji penktadieni bei sestadieni (pries velykas) - sausas pasninkas, kai maisto racione nera ne tik mesos, bet ir pieno produktu bei kiausiniu. Tik zuvis ir augalines kilmes produktai.
Nemanau, kad Tu sito nezinai..
Tad aliejuje permirkusi silke - cia visai ne prie ko. Manau, tiesiog eilinis nesusikalbejimas (t.y. nesusirasymas).

Vieni pasninkauja is religiniu isitikinimu , kiti - is pagarbos tradicijoms. Taip ir su kuciu vakariene - vieni ruosia tradicine, kiti - adaptuota savo skoniui. Kiekvieno valia rinktis.
As, pvz, dali tradiciniu patiekalu pakeiciau savais. Nes ne tiek del taupumo, kiek is principo gaila ismesti maista (kai tiek vaiku Afrikoj badauja...  biggrin.gif ), kurio vienintelis privalumas tai - kad jis tradicinis kuciu patiekalas, bet kurio niekas nenori valgyt.. Bet uztat visi naujieji patiekalai atitinka sausojo pasninko reikalavimus. (taip sakant, turini issaugojau, tik forma pakeiciau).

Visiskai sutinku su tavimi. As per kucias labai stengiuosi laikytis tradiciju ir gaminu po tiek, kad uztektu tam vakarui, ta prasme, ked rytdienai maziau liktu. Bet daugumos tu tradiciniu patiekalu mano seimyna nevalgo sad.gif Tada tenka kazka pakeisti, kazko prideti ir sugalvoti is naujo nekeiciant leistinu produktu. Juk nepaliksi vaiku nevalgiusiu iki Kaledu pusryciu, kurie buna pietu metu huh.gif vat ir kombinuoji, gamini tokius patiekalus, kuriuos visi valgo smile.gif
Atsakyti
Mamkos, jei galima nesiaiskinkit ka galima ko negalima per Kucias valgyti paprasciausiai pasidalinkit savo receptukais o likusios atsirinks tinka ar ne ju pasauleziurai smile.gif
Atsakyti
jo norge, biski persistenge savo nuomone reiksdama mad.gif biski nemalonu man jos zinutes skaityti mad.gif
O mes per kucias visada darom tokius virtinukus: is miltu ir vandens padarom tesla kaip koldunams, po to idarui imam melynes su cukrumi, kitam idarui grybai pakepinti su cibulem, dar kitam aguonos su cukrumi permaltos. Padarom su sitais idarais virtinukus ir isverdam wink.gif valgom su cukrumi tuos kur su aguoniniu iu melyniniu idaru, o su grybu idaru virtinukus mirkom i likusi idaro kieki, ta prasme biski daugiau pasikepinam grybuku su cibulikem ant aliejuko ir pridedam prieskoniu ir dali sito idaro dedam i virtinukus, o kita dalis kaip padaziukas wink.gif
Dar labai skanu man krabu lazdeles tesloj keptos, otesla is miltu ir alaus wink.gif
na taip pat megstu snieginio krabo lazdeles uzspaust citrinos sultimis ir vsio i lekstute ir niam niam kaip skanu thumbup.gif manau, kad ir vaikai is mano paminetu patiekalu kai ka tikrai mielai valgytu, o plius dar anksciau amno minetos vaisines zele su mandarinais thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga N @ 2004 12 22, 11:40)

uzpilti karstu vandeniu, ismirkyti per nakti, po to gerai nuplauti...kiek zinau, virti tai jau tikrai nereikia, visa skoni nuvirsite ir aromata... doh.gif

as gaminu is ju dzukiskas ausytes su grybais, ypac su baravykais..

sumalate grybukus, pakepinate su svogunais, pipiriukais ir Vegetos ziupsniu, (kam patinka), po to is mielines teslos (yra pries Kaledas pirkti sviezios) padarote skridinelius, ant ju dedate idara, sulenkiate pusiau, apspaudziate ir kepate aliejuje.. kuo mazesni, tuo skanesni

niam niam nestuke.gif

jei lieka teslos, galima i vidu ideti spanguoliu, tarkuotu arba pjaustytu obuoliu, maltu aguonu, ypac patinka vaikuciams tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LauraB: 22 gruodžio 2004 - 13:05
QUOTE(norge @ 2004 12 21, 08:45)
laugh.gif  laugh.gif  laugh.gif  laugh.gif  laugh.gif  laugh.gif  laugh.gif

A tai silkės ant medžių auga?

Sveikute Norge,

silkes juk ne gyvuliai tongue.gif stai ir visa esme,

o pasninkas - tai jokiu gyvuliniu produktu - kiausiniu, mesos, majonezo, suriu ir pieno produktu aplamai....

as tai grieztai Kuciu vakara laikausi tradiciju ir kai man prabyla apie visokias misraines (turbut su majonezu) tai mane tiesiog purto..

Pas mus ant stalo buna:

1) tikras spanguoliu kisielius ne is pakelio, nes skonis skiriasi kaip vanduo nuo pieno)
2) duonos gira
3) kuciukai su aguonpieniu
4) silkute su grybais, morkomis
5) blyneliai su silkute
6) marinuoti grybukai, baravykiukai
7) ausytes su grybais, spanguolem ir tt
8) duonytes
9) riesutu
10) lasisos
11) obuoliu
12) plotkeles (taip mociute jas vadina wub.gif )

na dar keptos zuvies, bulvyciu virtu kartais...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LauraB: 22 gruodžio 2004 - 13:14
QUOTE(Aušrinė @ 2004 12 20, 10:58)
Kurią čia dieną per M-1 nugirdau tradicinio Kūčių patiekalo - Smetanskos silkės - receptą. Sakiau išbandysiu per šias šventes. Ba labai jau jį gyrė  smile.gif

Reikia:
silkės file
majonezo

"faršui"
tarkuoto rūgštesnio obuolio
1 smulkinto virto kiaušinio
1 žalio kiaušinio
pjaustyto svogūno
pipirų

Ant folijos dedame file gabalą, ant jo "faršo", užvožiame kita file pusele ir suvynioję į foliją šauname į orkaitę kokiai 20-30 min. Po to atvėsusią aptepam majonezu, galim papuošti smulkintu virtu kiaušiniu. Valgyt mažiausiai po 2 val., kai įsigeria majonezas.

betgi sitas su majonezu ir kiausiniu blink.gif blink.gif blink.gif

netinka... g.gif
Atsakyti
O man skaniausia Kuciu vakara yra butent mociutes kepti, o ne maximiniai sliuziukai saldziame aguonpienyje thumbup.gif ir tie sliuziukai man butinai turi buti istize clap_1.gif nieko sknesnio nera, visus metus laukiu Kuciu vien del situ sliuziuku thumbup.gif ir ta vakara as suvalgau maziausiai tris bliudelius mirkytu sliuziuku su aguonpieniu, o Kaledu diena jei yra like tai dar 3 bliudelius blush-anim-cl.gif tai va , mociute zinodama mano apetita visada padaro kibira uzpiltu sliuziuku laugh.gif
Atsakyti
Mergaites, gal jus atsidarykit atskira tema ir ten viena kitai irodinekis-kas kam tinka ir su kuo, o cia mes norime paskaityti tik apie receptus, kurios jau pacios kaip nors sugebesime atsirinkti, kas kam tinka. O siaip nemanau, kad tas, kuris vegetaras yra auksciau uz mesedi. Atsiprasau, bet jau taip tas issaukianciai nuskambejo. O man kiauliena yra skanu tongue.gif , bet del to vegetaru as nevadinu apgailetinais triusiais megalol.gif . Tolerancijos ir nepamirskit kokiam skyreliui rasot!Beje-acium visoms uz receptukus! clap_1.gif
Atsakyti
QUOTE(egle50 @ 2004 12 22, 09:14)
o mes pries kelis metus su mama atrodom viena misrainyte, kuri l.paprasta, bet visiems labai patinka
RYŽIŲ MIŠRAINĖ SU PIEVAGRYBIAIS

isveru ryzius
pakepinu gerokai morku, sutarkuotu barstine tarka
pakepinu gerokai cibuliu
pakepinu supjaustytus pievagrybius

viska nuvarvinu, kad aliejaus per daug neliktu ir supilu i virtus ryzius. jokiu majonezu  biggrin.gif
trupuciuka tenka druskytes ir pipiriuku prideti ir viskas thumbup.gif

clap_1.gif o cia netiks merinuoti grybukai?ar butinai zali pievagrybiai? rolleyes.gif
Atsakyti