Na uz varshkes spurgas tai kaimo davatku nemalonia uzsitrauktum ilgam. Ir kiaushinis, ir varshke is pieno...griekas baisinis Na nebent varshke padaryti is aguonu pieno
Norge, o Modenos actas čia kas? ar yra pas jus jo pirkti, kažkaip negirdėjau
QUOTE(Mįsliukė @ 2004 12 19, 21:43)
O tai prie žiedo ar tau nedavė recepto lapų.Jeigu nedavė, tai galėsiu ryt keletą parašyti.
As darau labai skania misraine:
Isvirtus burokelius sutarkuoju, ispaudziu cesnako.I kita inda pripjaustau virtu kiausiniu, svoguno ir silkes. Tada istirpinu 20gramu zelatino, ji supilu i grietines ir majonezo misini ir ismaisau.Mazesne dali ipilu i kiausinius, didesne i burokus. Kai pradeda stingi dedu i zieda.Pirma kiausiniu mase, tada buroku mase, o ant virsaus keptos duonos kubelius uzberiu. Tikrai l skanu jei nebijote per Kucias valgyti kiausiniu, grietines ir majonezo.
Proporcijos:500g buroku, 6 kiausiniai, 400g grietines arba majonezo arba per puse, 20g zelatinos, 2 skilteles cesnako, svogunas, kepta duonyte.
SKANAUS!
QUOTE(Mįsliukė @ 2004 12 19, 21:46)
Norge, o Modenos actas čia kas? ar yra pas jus jo pirkti, kažkaip negirdėjau
Taip, jo yra visuose dideliuose prekybos centruose- Balsamico di Modena, būna įvairių gamintojų. Užjūriuose galima nusipirkti net su keliolikos metų išlaikymu be proto brangių. Bet šiaip jau, liuks ir be jokio išlaikymo. Visai neseniai užsipirkom Mindaugo Maximoj per išpardavimą už juokingą kainą- 5 lt. už 500 ml- , nesupratom, kodėl toks pigus. Jis tamsios sodrios spalvos, labai malonaus skonio ir kvapo. Praktiškai, dar neteko nusipirkti netikusio Modenos acto.
Vilko puse, gal ir gerai sugalvota.
O dėl varškės spurgų tai gaila, gaila... Nejau ir vėl vaikams teks alkti per Kūčias . Jie nieko iš tų makaliūzių nevalgo.
QUOTE(Egidijos @ 2004 12 19, 17:10)
Mamos,o kodel negalima vartoti majonezo,jug jis susideda is aiejaus, garstyciu milteliu, acto, druskos ir kiausinio trynio.Na jei tik del kiausinio ,tai cia mazas griekas.Mano tokia nuomone.Mes tai majoneza kai kur naudojame
Keičiasi laikai keičiasi papročiai. Klaidinga manyti, kad jeigu produktas ne gyvulinės kilmės, tai jau tinka tradiciniam lietuvių kučių stalui .
Kūčių vakarienės metu valgoma 12 autentiškų patiekalų, kurie nuo senų laikų buvo valgomi vieną kartą metuose. Kiekviename regione yra tik jam būdingų patiekalų, pvz. dzūkų barščiai su ausytėmis, auštaičių džiovintų grybų maltiniai ir t.t.
Makarska, bet ką reiškia- autentiški patiekalai.... Jei aš atsisėsčiau prie autentiškų patiekalų stalo (barščiai su ausytėm, aguonpienis su išmirkusiais šližikais, riebios silkės su grybais ar burokais ir bulvėm...), tai reikėtų prisiversti ką praryti, na neskanu man- riebus, sunkus, užkemšantis maistas. Jau apie vaikus tai iš vis tyliu- neįkalbėsiu nei gražiuoju, nei piktuoju. Kodėl negalima tų autentiškų patiekalų pakeisti kitais sveikais ir lengvais, bet nemėsiškais patiekalais. Gerai jau, tebūnie be spurgų vaikams, bet gal kokių sūrių po gabaliuką, gal salotų su šviežiom gaiviom daržovėm. Kūčių vakarienė atseit turėtų būti pasninkiška. Tai gal geriau tikrai kokio vertingo produkto vaikams ir sau saikingai patiekti, nei nukrauti stalą autentiškais valgiais, tada taip autentiškai jais. prisikišti pilvą .
Norge, vietoj kūčių vakarienės galima pasidaryti iškrovos dieną
Na man atrodo, kad nuo skirtingo maisto uzsikemsa pilvai, ir visai jeigu majonezo ir gyvulines kilmes nieko nededi, labai gerai jautiesi kita diena. Dar yra grudu kotletai, kuriems nereikia jokiu kiausiniu. Mano anyta kepa. Sumala grudus, prideda prieskoniu, kaip kotletams, svogunu ir kepa aliejuje. Ir karstas patiekalas ir skanu. Ta pati galima daryti sumalus pora ssilkiu file.
Kurią čia dieną per M-1 nugirdau tradicinio Kūčių patiekalo - Smetanskos silkės - receptą. Sakiau išbandysiu per šias šventes. Ba labai jau jį gyrė
Reikia:
silkės file
majonezo
"faršui"
tarkuoto rūgštesnio obuolio
1 smulkinto virto kiaušinio
1 žalio kiaušinio
pjaustyto svogūno
pipirų
Ant folijos dedame file gabalą, ant jo "faršo", užvožiame kita file pusele ir suvynioję į foliją šauname į orkaitę kokiai 20-30 min. Po to atvėsusią aptepam majonezu, galim papuošti smulkintu virtu kiaušiniu. Valgyt mažiausiai po 2 val., kai įsigeria majonezas.
Reikia:
silkės file
majonezo
"faršui"
tarkuoto rūgštesnio obuolio
1 smulkinto virto kiaušinio
1 žalio kiaušinio
pjaustyto svogūno
pipirų
Ant folijos dedame file gabalą, ant jo "faršo", užvožiame kita file pusele ir suvynioję į foliją šauname į orkaitę kokiai 20-30 min. Po to atvėsusią aptepam majonezu, galim papuošti smulkintu virtu kiaušiniu. Valgyt mažiausiai po 2 val., kai įsigeria majonezas.
Makarska, aš tai aš, o ką vaikams pasiūlytum? Jiems tai iškrovos dietų gal nereikėtų? Tai dar kartelį paklausiu- ką jūs duodat savo vaikams? Tai jau dėsiu prisipažinimą- aš tai vaikams ir tą dieną leidžiu valgyti viską, ko jie nori (normalų sveiką maistą). Tik kad per pačią vakarienę jie pasijunta nekaip, kai atsisėda prie nukrauto stalo ir sėdi su tuščiom lėkštėm. Gal galit parašyti, ką Kūčioms gaminat vaikams? Būčiau labai dėkinga.
Norge, viskas suprantama. Ne kiekvienas vaikas kerta silke. Mano mazius iki kokiu 2 metu per kucias tik sio to paragaudavo, o pries miega gaudavo normalios koses. Pernai (3 m.) jau visai neblogai sveite kepta karpi su bulvemis, slizikus ir spanguoliu kisieliu. Aisku silkiu, grybu ir kt. net neragavo.
Siemet, manau, bus panasiai.
p.s. Siaip kepta zuvi per kucias mes valgydavome salta. Del vaiko padarem isimti. Valgom silta ir su bulvemis. Manau, kad vaikai galetu valgyti ir barstelius (jie verdami is darzoviu).
Siemet, manau, bus panasiai.
p.s. Siaip kepta zuvi per kucias mes valgydavome salta. Del vaiko padarem isimti. Valgom silta ir su bulvemis. Manau, kad vaikai galetu valgyti ir barstelius (jie verdami is darzoviu).