Papildyta:
QUOTE(lipke @ 2007 12 05, 10:21)
Per užpraitas kūčias vakarienės top'as, giminės nuomone, buvo mano pagaminta kuprė su moliūgų sėklų ir tarkuotų marinuotų agurkų ,,uždaru".Nu ten žiauriai skanu buvo...Tik bėda ta, kad neatsimenu recepto - tik tiek, kad pirkau silpnai parūlytą kuprės filė (tokia ružava žuvis, truputi panaši į silkę), dar be agurkėlių, moliūgo sėklų, reikėjo saulėgražų, svogūnų ir aliejaus, sumaišyto su citrinos sultimis, padažo.Nieko nebus, einu ieškoti recepto (nes jo autorė tikrai ne aš..)Surasiu- įdėsiu:)
radau
Silkė su saulėgrąžų ir agurkų salotomis
Šiam patiekalui reikės dviejų silkės puselių, dviejų marinuotų agurkų, dviejų šaukštų lukštentų ir pakepintų saulėgrąžų aliejuje saulėgrąžų branduolių, šaukšto saulėgrąžų aliejaus, šaukšto lukštentų moliūgų sėklų, dviejų ropelių raudonųjų svogūnų, 100 g skaidraus padažo (vienos citrinos sulčių ir 5 šaukštų aliejaus mišinys).
Marinuotus agurkus supjaustyti šiaudeliais. Į lėkštę sudėti supjaustytą silkę ir sumaišytus su pakepintomis saulėgrąžomis bei moliūgų sėklomis agurkus. Užpilti skaidriu padažu. Svogūnus supjaustyti žiedeliais ir jais papuošti šį skanų patiekalą.
Tik aš dariau su kupre, o ne su silke- atsibudusi ji man, o be to, dažniausiai jos ir taip apstu ant Kūčių stalo.ir, beja, brolienė, dariusi su silke šį patiekalą, sakė, kad su kupre pikantiškiau ir skaniau;)
P.S. Receptas iš ,,Kauno dienos"