Avokado salotos su tunu ir avinžirniais
2 sunokę avokadai, supjaustyti kubeliais
1 skardinė tuno savose sultyse, nuvarvinto
100 g virtų avinžirnių
50 g tarkuoto Parmezano sūrio
4 v. š. aliejaus
1 citrinos sultys
druskos, pipirų
Sumaišyti tuną, avokadus, avinžirnius. Apšlakstyti citrinų sultimis ir aliejumi. Užberti sūrį, pagardinti druska bei pipirais ir išmaišius patiekti.
P. S. papildomai įbėriau juodų alyvuogių... Avinžirnius naudojau konservuotus... Labai skanu...
Uliuliuska, džiaugiuosi, kad zuikis patiko
laurindre, gal per ilgai ir per intensyviai tešlą maišei? Bet, iš tiesų, jis yra tankesnis (nors ir ne mažiau skanesnis) už vaisinius keksus
Essexgirls, labai malonu, kad ir jums zuikis patiko
Lock, ačiū Malonu, kad blynų receptai praverčia O dėl pyrago - svarbiausia, kad sugalvojai kaip išsisukti iš padėties
ERVInga, smagu, kad Močiutės tešlos receptas patiko
Spygle, štrudelį esu kelis kartus kepusi iš pirktinės sluoksniuotos tešlos... Reikės kada vėl iškepti ir įdėti receptą Varškę tinginiui naudoju Mūsų švelniąją - ji pakankamai drėgna ir tinginys nesigauna sausas...
Shiduh, galėjo ir šokoladas būti kaltas... Aš darydama naudojau šokoladą su ne mažiau kaip 70% kakavos... O tešlą gerai atšaldei, prieš formuodama rutuliukus? Dar kartą peržiūrėjau recepto originalą, kur rašoma, kad tešlą būtina labai gerai atšaldyti bent 1 - 2 val., o galima ir ilgiau...
Lindra, keksas atrodo labai skaniai
edinka, smagu, kad radai patiekalų, kurie gavosi skanūs Natūralu, kad ne viskas patinka O kepdama vištieną jogurto padaže nededi kartu šaldytų daržovių? Pastebėjau, kad jų įbėrus bulvės normaliai ir nesuminkštėja...
ad23, labai smagu, kad varškės apkepas taip jums patinka O mėsos apkepe sulčių daug greičiausiai iš obuolių...
nighttingale, o keptuvę normaliai įkaitinai? Ta prasme, aš įkaitinu stipriai, o tada primažinu iki vidutinio galingumo ir kepu... O miltų papildomai berti reikia labai palaipsniui, kad tešla iškart nesigautų per tiršta...
Papildyta:
bea, keksiukai atrodo Žvaigždėti...
Nome, labai gaila, kad taip nesiseka su kepiniais... Na, nors mėsiški patiekalai gerai pavyksta...
Katu, džiaugiuosi, kad kiauliena patiko O kaip bandelės? Ar neprakvipo duonkepė česnakais?
svelni, ryžių miltų būna prie ekologiškų produktų Bet iš esmės, galima užberti paprastų miltų ar išvis nieko neberti... Labai smagu, kad bandelės pavyko
Portuke, smagu, kad Risotto ir Creme-brulee patiko
doma_, labai malonu, kad tinginys patiko
Prila, ačiū Džiaugiuosi, kad zuikis patiko
O dėl miltų kepiniuose - tiesiog reikia pajausti, kada jau užtenka... O tu visus tris šaukštus iškart subėrei, ar palaipsniui? Šiaip reikėtų berti po truputį... Ir formuojant bandeles rankas vos vos suvilgyti šaltu vandeniu ar aliejumi - tada jos taip nelips prie rankų, bet ir nesigaus kietos...
Semi Sweet, labai malonu, kad tinginys patiko
Baisa, manyčiau, kad šaldytuve laikant tikrai bent dvi dienas nieko neturi nutikti... Gaila, kad taip atsitiko...
Martyna
asara, džiaugiuosi, kad toks ilgas patinkančių patiekalų sąrašas O dėl manų apkepo keista... O tikrai produktus tiksliai atmatavai? Na jis nesigauna drėgnas, bet tikrai ne kietas ir su grietine bei uogiene visai neblogai...
Uliuliuska
Aguonėle, o kokį pudingą naudojai? Ta prasme kokio gamintojo, verdamą ar tirpų (instant)? Nes čia esminė sąlyga, kad kremas pavyktų... Kai dariau su kremais tortui, plakti teko ilgiau, bet kai naudojau tirpius pudingus, atsivežtus iš Vokietijos, kremas sutirštėjo per kelias sekundes...
Čalykušu, ačiū
laurindre, gal per ilgai ir per intensyviai tešlą maišei? Bet, iš tiesų, jis yra tankesnis (nors ir ne mažiau skanesnis) už vaisinius keksus
Essexgirls, labai malonu, kad ir jums zuikis patiko
Lock, ačiū Malonu, kad blynų receptai praverčia O dėl pyrago - svarbiausia, kad sugalvojai kaip išsisukti iš padėties
ERVInga, smagu, kad Močiutės tešlos receptas patiko
Spygle, štrudelį esu kelis kartus kepusi iš pirktinės sluoksniuotos tešlos... Reikės kada vėl iškepti ir įdėti receptą Varškę tinginiui naudoju Mūsų švelniąją - ji pakankamai drėgna ir tinginys nesigauna sausas...
Shiduh, galėjo ir šokoladas būti kaltas... Aš darydama naudojau šokoladą su ne mažiau kaip 70% kakavos... O tešlą gerai atšaldei, prieš formuodama rutuliukus? Dar kartą peržiūrėjau recepto originalą, kur rašoma, kad tešlą būtina labai gerai atšaldyti bent 1 - 2 val., o galima ir ilgiau...
Lindra, keksas atrodo labai skaniai
edinka, smagu, kad radai patiekalų, kurie gavosi skanūs Natūralu, kad ne viskas patinka O kepdama vištieną jogurto padaže nededi kartu šaldytų daržovių? Pastebėjau, kad jų įbėrus bulvės normaliai ir nesuminkštėja...
ad23, labai smagu, kad varškės apkepas taip jums patinka O mėsos apkepe sulčių daug greičiausiai iš obuolių...
nighttingale, o keptuvę normaliai įkaitinai? Ta prasme, aš įkaitinu stipriai, o tada primažinu iki vidutinio galingumo ir kepu... O miltų papildomai berti reikia labai palaipsniui, kad tešla iškart nesigautų per tiršta...
Papildyta:
bea, keksiukai atrodo Žvaigždėti...
Nome, labai gaila, kad taip nesiseka su kepiniais... Na, nors mėsiški patiekalai gerai pavyksta...
Katu, džiaugiuosi, kad kiauliena patiko O kaip bandelės? Ar neprakvipo duonkepė česnakais?
svelni, ryžių miltų būna prie ekologiškų produktų Bet iš esmės, galima užberti paprastų miltų ar išvis nieko neberti... Labai smagu, kad bandelės pavyko
Portuke, smagu, kad Risotto ir Creme-brulee patiko
doma_, labai malonu, kad tinginys patiko
Prila, ačiū Džiaugiuosi, kad zuikis patiko
O dėl miltų kepiniuose - tiesiog reikia pajausti, kada jau užtenka... O tu visus tris šaukštus iškart subėrei, ar palaipsniui? Šiaip reikėtų berti po truputį... Ir formuojant bandeles rankas vos vos suvilgyti šaltu vandeniu ar aliejumi - tada jos taip nelips prie rankų, bet ir nesigaus kietos...
Semi Sweet, labai malonu, kad tinginys patiko
Baisa, manyčiau, kad šaldytuve laikant tikrai bent dvi dienas nieko neturi nutikti... Gaila, kad taip atsitiko...
Martyna
asara, džiaugiuosi, kad toks ilgas patinkančių patiekalų sąrašas O dėl manų apkepo keista... O tikrai produktus tiksliai atmatavai? Na jis nesigauna drėgnas, bet tikrai ne kietas ir su grietine bei uogiene visai neblogai...
Uliuliuska
Aguonėle, o kokį pudingą naudojai? Ta prasme kokio gamintojo, verdamą ar tirpų (instant)? Nes čia esminė sąlyga, kad kremas pavyktų... Kai dariau su kremais tortui, plakti teko ilgiau, bet kai naudojau tirpius pudingus, atsivežtus iš Vokietijos, kremas sutirštėjo per kelias sekundes...
Čalykušu, ačiū
asara, džiaugiuosi, kad toks ilgas patinkančių patiekalų sąrašas O dėl manų apkepo keista... O tikrai produktus tiksliai atmatavai? Na jis nesigauna drėgnas, bet tikrai ne kietas ir su grietine bei uogiene visai neblogai...
Dariau is puses normos, tesla labai skani buvo (paragavau ), iskepes iskilo taip graziai, taciau gavosi sausas ir kietas. Kitakart gal skystesne tesla reikes daryti.
Labai idomu Tavo receptus bandyti. Kurybines sekmes TAu ir toliau
Dariau is puses normos, tesla labai skani buvo (paragavau ), iskepes iskilo taip graziai, taciau gavosi sausas ir kietas. Kitakart gal skystesne tesla reikes daryti.
Labai idomu Tavo receptus bandyti. Kurybines sekmes TAu ir toliau
Dariau ir aš Tinginį šeštadienį,tai labai patiko Norėjau dar viršų apipilti sultimis likusiomis nuo persikų su želatinu sumaišiusi, bet kad jau nebespėjau.Tai tik kelis vaisius uždėjau ir šokolado aptarkavau.Na viskas labai skanu
Štai koks mano meno šedevras
Štai koks mano meno šedevras
penktadieni kepiau Ispaniškas Čiūras (Churros) su karštu šokoladu - buvo laabai skanu!
QUOTE(Sonatina @ 2007 02 12, 17:20)
Katu, džiaugiuosi, kad kiauliena patiko O kaip bandelės? Ar neprakvipo duonkepė česnakais?
Bandelės labai skanios. Šiandien (šaltos) ne tokios skanios, tai įdėjau keliom sekundėm į mikrobangų krosnelę, atšviežinau Valgėm su mūsų varškės sūreliu - super derinukas
O duonkepės neuosčiau
as siandien dariau kotletus su sufle kepurelemis,vai vai vai su bulviu kosyte,orkaiteje atrode kai pyragas
Man irgi Chiuros labai patiko, nes labai megstu viska kas is plikytos teslos. Tik dali teslos sunaudojau Chiuroms, o dali ikisau i orkaite. Laaabai skanus pyrageliai
Sveikutes,
Norejau pasiteirauti tokio dalyko savaitgali pirma karta kepiau kesiukus su nutela ir pirma karta naudojau mazutes formeles. Nusipirkau mazas netalines ir dar tu po piepriuku. Ir galvojau ar ci atesla deti vien tiktai i popieriukus, ar cia kartu su popieriukais i tas metalines formeles, ar ci atik i formeles... Zodziu dejau i vien tik formeles...idejau iki formeles krasto - tai kai iskilo.....pasistengisu ideti nuotrauka...
Norejau pasiteirauti tokio dalyko savaitgali pirma karta kepiau kesiukus su nutela ir pirma karta naudojau mazutes formeles. Nusipirkau mazas netalines ir dar tu po piepriuku. Ir galvojau ar ci atesla deti vien tiktai i popieriukus, ar cia kartu su popieriukais i tas metalines formeles, ar ci atik i formeles... Zodziu dejau i vien tik formeles...idejau iki formeles krasto - tai kai iskilo.....pasistengisu ideti nuotrauka...
Shiduh, tikiuosi kitą kartą pavyks geriau
asara, ačiū
Kaliteja, tavo šedevras atrodo Džiaugiuosi, kad patiko
seima, labai smagu, kad čiūros patiko
Katu, supratau Malonu, kad bandelės buvo skanios...
Essexgirls, džiaugiuosi, kad patiko
Gintute, džiaugiuosi, kad ir tau čiūros pavyko ir buvo skanios...
Agnužėle, popierinės formelės dažniausiai būna skirtos įdėti į metalines formeles, kad jų nereikėtų tepti riebalais O keksiukų formeles reikia pripildyti ne iki viršaus, o 2/3, tada viskas gaunasi normaliai
asara, ačiū
Kaliteja, tavo šedevras atrodo Džiaugiuosi, kad patiko
seima, labai smagu, kad čiūros patiko
Katu, supratau Malonu, kad bandelės buvo skanios...
Essexgirls, džiaugiuosi, kad patiko
Gintute, džiaugiuosi, kad ir tau čiūros pavyko ir buvo skanios...
Agnužėle, popierinės formelės dažniausiai būna skirtos įdėti į metalines formeles, kad jų nereikėtų tepti riebalais O keksiukų formeles reikia pripildyti ne iki viršaus, o 2/3, tada viskas gaunasi normaliai
Sveikutės,
Prisiruošiau aš padaryti seniai apmąstytą eksperimentą su greitu pyragu su uogom
Ant viršaus pridėjau tarkuoto obuolio su cinamonu ir užbėriau rudo cukraus.
Š........ gavosi
Tešla sau, obuoliai sau, jokios simbiozės
Paskiau pamaniau, kad gal per daug obuolių prikroviau, o ir cukrus labai stambus buvo. Gal dar kitaip pabandysiu, nes man kažkodėl labai norisi su šita tešla obuolius "suženyt"
Prisiruošiau aš padaryti seniai apmąstytą eksperimentą su greitu pyragu su uogom
Ant viršaus pridėjau tarkuoto obuolio su cinamonu ir užbėriau rudo cukraus.
Š........ gavosi
Tešla sau, obuoliai sau, jokios simbiozės
Paskiau pamaniau, kad gal per daug obuolių prikroviau, o ir cukrus labai stambus buvo. Gal dar kitaip pabandysiu, nes man kažkodėl labai norisi su šita tešla obuolius "suženyt"