Naudoju tik Tavo receptus
Noriu velykom zuikį iškepti. Ar tiktų jei vietoje kalakutienos dėčiau liesą kiaulieną ir be sūrio?
QUOTE(Orchidėja @ 2007 04 03, 09:01)
Naudoju tik Tavo receptus
Noriu velykom zuikį iškepti. Ar tiktų jei vietoje kalakutienos dėčiau liesą kiaulieną ir be sūrio?
Noriu velykom zuikį iškepti. Ar tiktų jei vietoje kalakutienos dėčiau liesą kiaulieną ir be sūrio?
Aš įkišiu trigrašį . Kepiau iš kiaulienos ir su sūriu, tik truputį mažiau pieno pyliau - gavosi liuksiškai, labai skanu. Gal net skaniau nei iš kalakuto. Taip kad - drąsiai
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 12, 22:03)
Ačiū, merginos O vištos nelipdžiau , tik iškepiau specialioj formoj labai skanų keksą su kiaušinių likeriu
Va tokioj formoj:
KEKSAS SU KIAUŠINIŲ LIKERIU
250 g sviesto
250 cukraus
4 kiaušiniai
375 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
200 ml kiaušinių likerio
Išplakti sviestą su cukrumi. Po vieną įmaišyti kiaušinius, gerai išplakant po kiekvieno. Miltus persijoti su kepimo milteliais. Į sviesto masę palaipsniui atsargiai įmaišyti miltus ir kiaušinių likerį - berti miltų, pilti likerio, vėl miltų, likerio ir t. t. Per daug nemaišyti, tik kol neliks sausų miltų.
Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 50 - 60 min.
Va tokioj formoj:
KEKSAS SU KIAUŠINIŲ LIKERIU
250 g sviesto
250 cukraus
4 kiaušiniai
375 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
200 ml kiaušinių likerio
Išplakti sviestą su cukrumi. Po vieną įmaišyti kiaušinius, gerai išplakant po kiekvieno. Miltus persijoti su kepimo milteliais. Į sviesto masę palaipsniui atsargiai įmaišyti miltus ir kiaušinių likerį - berti miltų, pilti likerio, vėl miltų, likerio ir t. t. Per daug nemaišyti, tik kol neliks sausų miltų.
Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 50 - 60 min.
Sonatina, labai atsiprašau už tokį klausimą (bet gal kokiai mamytei irgi bus reikalinga )
pagaliau nupirkau ir aš formą ( tik beda, norėjau vištytės, o nupirkau gaidelį, o apžiūrėjau tik namie bet teks Velykoms tokį keksą kept ). Labai sudomino tavo receptas, tai klausimai:
1. kokio stiprumo likerį pirkt 14 % ar 20 %?
2. ant formos gaidelio duotas receptas, bet kaip suprantu produktų kiekis tavo recepte mažesnis (negali parašyti tavo formos talpos )... gal man reiktų kiaušinio likerio recepto produktus sumažinti? bet ant kiek? pagelbėk prašau...
įdedu receptą, kuris buvo ant pakelio,
RECEPTAS
Keksas "Gaidelis"
Talpa 0.6 l
50 g. sviesto ar margarino, 50 g. cukraus, 0,5 pakelio vanilinio cukraus, žiupsnelis druskos, 1 kiaušinis, 1 arbatinis šaukštelis romo, 50 g. maltų riešutų, 50 g. miltų, 50 g. krakmolo, 0,5 šaukštelio kepimo miltelių.
Visus produktus suberkite į dubenėlį ir sumaišykite į vientisą mase. Kepimo formą ištepkite margarinu, pabarstykite miltais ir supilkite paruoštą masę. Formą įstatykite į kepimo skardą ir įkaitintos orkaitės apatinėje padėtyje kepkite apie 35 min. 180 l. C temperatūroje.
Iškepusį keksą išimkite iš formos ir atvėsintą apibarstykite cukraus pudra, nuglazūruokite šokoladu ar papuoškite įvairiaspalviais cukriniais pabarstukais.
Taigi dar vienas klausimas, negali parašyti (jei žinai) receptą "nuglazūruoto šokolado"
Sveikos gyvos, merginos
laurindre, džiaugiuosi, kad keksiukai patiko
cosma, pagal receptą nereikia nei padažo, nei kuo nors uždengti... Gal tiesiog reikėjo trumpiau kepti...
matre, labai malonu, kad kepenėlės patiko
Mymyte, smagu skaityt, kad gerai gyvenat, skaniai valgot
zuikaite, viską gaminau ir fotografavau pati
Manta, akbr
Comma, labai džiaugiuosi, kad šis pyragas jums taip patiko O dėl mililitrų nesutinku - man taip patogiau...
Orchidėja, vietoje kalakutienos kiaulieną tikrai gali naudoti Bet dėl sūrio tai net nežinau... Ar nebus paskui sausoka? Nors gal ir ne...
Ugnuže
Mama_Tania, dėl likerio galėsiu atsakyti tik vakare iš namų, nes tikrai neprisimenu, kokio stiprumo tas likeris... Nors net nesusimastyčiau dėl stiprumo - nemanau, kad tie 6 % kažką gali įtakoti... Vienai vištelei tešlą darau iš pusės šio kekso porcijos Kaip tik turiu vieną formą darbe (buvau nupirkusi vienai merginai iš rusiško forumo, bet ta nesugebėjo pinigų atsiųsti... ) - talpa 0,8 l. Ir pas mane ant dėžės tas pats receptas, tik visko vietoje 50 g reikia po 80 g... Gal tada mėgink daryti iš trečdalio tešlos...
Man labai patiko glazūra (užpilas) nuo šio torto...
laurindre, džiaugiuosi, kad keksiukai patiko
cosma, pagal receptą nereikia nei padažo, nei kuo nors uždengti... Gal tiesiog reikėjo trumpiau kepti...
matre, labai malonu, kad kepenėlės patiko
Mymyte, smagu skaityt, kad gerai gyvenat, skaniai valgot
zuikaite, viską gaminau ir fotografavau pati
Manta, akbr
Comma, labai džiaugiuosi, kad šis pyragas jums taip patiko O dėl mililitrų nesutinku - man taip patogiau...
Orchidėja, vietoje kalakutienos kiaulieną tikrai gali naudoti Bet dėl sūrio tai net nežinau... Ar nebus paskui sausoka? Nors gal ir ne...
Ugnuže
Mama_Tania, dėl likerio galėsiu atsakyti tik vakare iš namų, nes tikrai neprisimenu, kokio stiprumo tas likeris... Nors net nesusimastyčiau dėl stiprumo - nemanau, kad tie 6 % kažką gali įtakoti... Vienai vištelei tešlą darau iš pusės šio kekso porcijos Kaip tik turiu vieną formą darbe (buvau nupirkusi vienai merginai iš rusiško forumo, bet ta nesugebėjo pinigų atsiųsti... ) - talpa 0,8 l. Ir pas mane ant dėžės tas pats receptas, tik visko vietoje 50 g reikia po 80 g... Gal tada mėgink daryti iš trečdalio tešlos...
Man labai patiko glazūra (užpilas) nuo šio torto...
QUOTE(Sonatina @ 2007 04 03, 13:01)
Kaip tik turiu vieną formą darbe (buvau nupirkusi vienai merginai iš rusiško forumo, bet ta nesugebėjo pinigų atsiųsti... ) - talpa 0,8 l.
Sonatina, gal man nupirkti iš tavęs tą nereikalingą formą ?
QUOTE(Sonatina @ 2007 04 03, 13:01)
Mama_Tania, dėl likerio galėsiu atsakyti tik vakare iš namų, nes tikrai neprisimenu, kokio stiprumo tas likeris... Nors net nesusimastyčiau dėl stiprumo - nemanau, kad tie 6 % kažką gali įtakoti...
2. Vienai vištelei tešlą darau iš pusės šio kekso porcijos Kaip tik turiu vieną formą darbe (buvau nupirkusi vienai merginai iš rusiško forumo, bet ta nesugebėjo pinigų atsiųsti... ) - talpa 0,8 l. Ir pas mane ant dėžės tas pats receptas, tik visko vietoje 50 g reikia po 80 g... Gal tada mėgink daryti iš trečdalio tešlos...
3. Man labai patiko glazūra (užpilas) nuo šio torto...
2. Vienai vištelei tešlą darau iš pusės šio kekso porcijos Kaip tik turiu vieną formą darbe (buvau nupirkusi vienai merginai iš rusiško forumo, bet ta nesugebėjo pinigų atsiųsti... ) - talpa 0,8 l. Ir pas mane ant dėžės tas pats receptas, tik visko vietoje 50 g reikia po 80 g... Gal tada mėgink daryti iš trečdalio tešlos...
3. Man labai patiko glazūra (užpilas) nuo šio torto...
1. OK, nes tik rytoj važiuosiu į parduotuvę...
2. tikriausiai taip ir padarysiu, o nebandei pagal tą nurodytą receptą kepti (smalsu ir tiek...)?
3.
Persikų pyragas su migdolais
1 skardinė konservuotų persikų
75 g sviesto ar margarino
75 g cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
1 žiupsnelis druskos
1 a. š. kepimo miltelių
150 g miltų
2 v. š. pieno
60 g migdolų plokštelių
Minkštą kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios baltos masės (~5 min.). Po vieną įmaišyti kiaušinius ir po kiekvieno plakti 1 min. Miltus sumaišyti su druska ir kepimo milteliais ir beriant pakaitomis su pienu įmaišyti į tešlą. Pieno pilti tiek, kad tešla sunkiai kristų nuo šaukšto. Tešlą sudėti į riebalais pateptą formą. Ant viršaus išdėlioti gerai nuvarvintus ir riekėmis supjaustytus persikus. Pabarstyti migdolų plokštelėmis ir kepti iki 175º įkaitintoje orkaitėje 20 25 min.
P. S. pieno įpyliau šiek tiek daugiau... Kadangi kepiau keksinėje formoje, tad man kepė gerokai ilgiau - apie 45 min. Tiesiog tikrinkite mediniu pagaliuku... Paprastas, bet skanus pyragas prie puodelio arbatos...
Sonatina,
išbandžiau kalakutienos zuikį su sūriu - labai skanu!!! Dėkui už gerus receptus
išbandžiau kalakutienos zuikį su sūriu - labai skanu!!! Dėkui už gerus receptus
QUOTE(Sonatina @ 2007 04 03, 13:55)
negalėtų kas nors įkelt, kaip atrodo migdolų plokštelės? jau ne pirmas receptas su jais, bet nesu mačius
QUOTE(Mama_Tania @ 2007 04 03, 17:41)
negalėtų kas nors įkelt, kaip atrodo migdolų plokštelės? jau ne pirmas receptas su jais, bet nesu mačius
priespaskutinej nuotraukoj matosi ant virsaus migdolu ploksteles. Na migdolai supjaustyti plonom riekutem ir viskas. Daznai kavinese ant ledu beria.
Va cia ir matosi tie balti ant virsaus... CIA
Angliskai vadinasi "almond chips" jei ka
Sonatina, mergytės, patarkit...
Iš šių receptų jau esu išbandžius tikrai nemažai, ir vienareikšmiškai visi buvo nepakartojamai skanūs Bet niekada nebandžiau gaminti nieko iš deserų, nes nesu puiki kulinarė, bijau, kad gali nepavykt.. Esmė tame, kad artėja Velykos ir labai jau norėtųsi nudžiugint šeimynėlę mano paruoštu skanėstu - pyragu ar torčiuku..
Taigi klausimas toks - patarkit, kuris iš jų pagaminamas lengviausiai, t.y. mažiausia galimybė kažkur padaryt klaidą ir likt be velykinio deserto?
Ačiū iš anksto
Iš šių receptų jau esu išbandžius tikrai nemažai, ir vienareikšmiškai visi buvo nepakartojamai skanūs Bet niekada nebandžiau gaminti nieko iš deserų, nes nesu puiki kulinarė, bijau, kad gali nepavykt.. Esmė tame, kad artėja Velykos ir labai jau norėtųsi nudžiugint šeimynėlę mano paruoštu skanėstu - pyragu ar torčiuku..
Taigi klausimas toks - patarkit, kuris iš jų pagaminamas lengviausiai, t.y. mažiausia galimybė kažkur padaryt klaidą ir likt be velykinio deserto?
Ačiū iš anksto