Viskas - tapau ir aš Sonatinos receptų verge .
Jau gaminau "sagas", vištieną jogurto padaže, kotletus su suflė kepurėlėm, varškines spurgas viriau, varškės tinginį, žuvies filė prancūziškai, daržoviniu blynus kepiau...
Niam, niam, niam, tik viskas pernelyg greit susivalgo, nespėji nė apsidairyt, ypač spurgos su tinginiu, reiks daryt iš dvigubos ar trigubos porcijos . Gal mažiausiai tie kotletai patiko, nors ir gavosi, manau, normaliai.
Dabar dairausi toliau, ką čia skanaus padaryt .
QUOTE(LIAN @ 2007 04 01, 17:19)
Sultinį perkošiau 1 kartą
Sonatina, Tavo nuotraukose sultinys ne iš kubelio, ar ne?
Svarstau mintį aplamai tuos drebučius daryti iš vandens su prieskoniais-tarkim druska...
Na tobulėti yra kur- o pats procesas nėra labai sudėtingas
Sonatina, Tavo nuotraukose sultinys ne iš kubelio, ar ne?
Svarstau mintį aplamai tuos drebučius daryti iš vandens su prieskoniais-tarkim druska...
Na tobulėti yra kur- o pats procesas nėra labai sudėtingas
Kiek supratau, Sonatina irgi darė iš kubelio.
Aš, jei daryčiau tuos drebučius, tai gal bandyčiau pekošt kelis kartus per popierinį kavos filtrą, turėtų praskaidrėt
QUOTE(Sonatina @ 2007 04 01, 11:57)
Portuke, papasakok, kaip blyną kepei Zepteryje (aš juos naudoju kaip paprastus puodus, o keptuvę išvis tik tuomet, kai kitos keptuvės užimtos... )... Ar tešlą reikia pilti į šaltą, ar į karštą keptuvę? Uždengti reikia? Kada reikia prisukti viryklę?
Oi kaip barbariškai su kilmingais puodais elgiesi Aš tai įsigijusi Zepter keptuvę kokį trečdalį orkaitės patiekalų joje ėmiau kepti - neprikaista namai, greičiau iškepa, orkaitės valyt nereikia Vis iš tingumo
Blyną su obuoliais kepiau taip - ant vidutinio kaitrumo (iš 9 padalų kaitinau ant 5-tos) pakaitinau keptuvę iki termometro rodyklė pakilo puse geltonosios padalos, sudėjau sviestą(pusę normos) ir jam išsilydžius obuolius. Uždengtoje keptuvėje pakepiau 3-4 min. apverčiau, tada dar 2-3 min. ir supyliau tešlą, pabarsčiau cukrumi. Uždengus dangčiu kepiau apie 5 min. kol ėmė kilti rodyklė (sudėjus tešlą buvo nukritusi žemyn) ir sumažinau kaitrą iki minimalios (2 iš 9 padalų) ir dar kepiau apie 8 min. ir išjungusi palaikiau 2 min - kol lėkštes pasiruošiau iškepė puikiai, kaip ir kiti blynai.
Svarbu kepant blynus keptuvę kaitinti ant lėtos ugnies ar mažos kaitros (jei elektrinė), nes jei iki reikiamos temperatūros užkaitini greitai - blynai svyla. Tešlą blynams visada dedu į vidutiniškai karštą keptuvę - rodyklė ant geltonos padalos vidurio ar vos aukščiau. Ir jei blynai vartomi, tai iki apvertimo kepu uždengtus - iškyla kaip spurgos kokios
Kepiau ir Orkaitėje keptus varškėčius , ir Kepenėles karališkai, ir Kaizerio omletą , ir Mėsos apkepas, ir Kotetai su suflė kepurėlėmis, ir įdarytus keksu obuolius, ir kugelis puikiai iškepa
QUOTE(LIAN @ 2007 04 01, 16:19)
Taigi bandymas įvyko
foto1
foto2
Dariau su sultiniu iš kubelio ir šaldytomis daržovėmis
Sultinį perkošiau 1 kartą
Sonatina, Tavo nuotraukose sultinys ne iš kubelio, ar ne?
Svarstau mintį aplamai tuos drebučius daryti iš vandens su prieskoniais-tarkim druska...
Na tobulėti yra kur- o pats procesas nėra labai sudėtingas
foto1
foto2
Dariau su sultiniu iš kubelio ir šaldytomis daržovėmis
Sultinį perkošiau 1 kartą
Sonatina, Tavo nuotraukose sultinys ne iš kubelio, ar ne?
Svarstau mintį aplamai tuos drebučius daryti iš vandens su prieskoniais-tarkim druska...
Na tobulėti yra kur- o pats procesas nėra labai sudėtingas
Na, mielosios mergaites, o kiek reikia želatinos det litrui (iš litro turbūt per daug drebučių gausis)vandens, kad drebučiai nebūtų perdaug kieti, nei perdau skysti?
Ir dar pamiršau pasakyt, nuostabiai LIAN gavosi margučiai
Sveikos visos.Su antru pavasario menesiu Siaip tinginys gavosi tikrai super, ir aptepti isejo.tik gaila,kad silumoje tas apetpimas issileido.nzn kaip ji sukietint reiketu skonis gavosi kaip grietineles,tik kremo zymiai daugiau buvo. bet siaip Sonatina, tikrai labai skanu. aciu tau uz puikius receptukus
Aciu, Sonatina, kad daliniesi savo receptais ir patirtim Ne per seniausiai atradau si lobi, bet esu labai patenkinta Kiek gaminau, viskas isejo labai skaniai
QUOTE(nighttingale @ 2007 04 02, 12:16)
Sveikutes, as irgi noriu paklausti del tu drebuciu is zele
taip sumasciau su savo minimaliomis fizikos ziniomis, kad turbut kai zele stingsta, ji pleciasi, tai kiausini reiktu nepilnai pripildyti? ar taip?
taip sumasciau su savo minimaliomis fizikos ziniomis, kad turbut kai zele stingsta, ji pleciasi, tai kiausini reiktu nepilnai pripildyti? ar taip?
kai aš darydavau prieš kelis metus tuos kiaušinius iš želė (man atrodo, kad čia tas pats receptas įdėtas), tai pildavau iki viršaus. Tikrai ta želė nesiplečia
O šiandien gaminau keksiukus su Nutela. Senokai jau jų norėjau. Laksčiau po visą Vilnių ieškodama tų popierinių formelių, nu negalvojau, kad tai toks deificitas. Tai kai pagaliau radau ir grįžau namo, tai ir pabandžiau. Nutelos neturėjau, o tik kažkokį paprastą šokoladinį kremą, bet skonis gavosi tai Man jų išėjo 10, deja, nė vieno jau nebėr . Ačiū, Sonatina, už receptą
SOS SOS SOS
Rasau cia, nes labai lankoma tema.
Labai prasau pasakyti kur galima nusipirkti maistiniu dazu, kurie tiktu deti i baltymu glaju... Aciu
Rasau cia, nes labai lankoma tema.
Labai prasau pasakyti kur galima nusipirkti maistiniu dazu, kurie tiktu deti i baltymu glaju... Aciu
vistiena su parmazanu nu super 12 is 10 balu
sonatina
sonatina
LIAN, labai smagu, kad kiaušiniai puikiai pavyko Ten tikrai nieko sudėtinga, bjauriausia susirinkti pakankamai lukštų, nes aš tik sudaužiusi kiaušinį prisimenu, kad reikėjo pasilikti... Sultinį aš dariau iš kubelio, nes nebuvo laiko virti tikrą...
inuska, džiaugiuosi, kad beliašai patiko
Mymyte, labai malonu, kad jau tiek nemažai patiekalų išbandei, ačiū
Katu
Portuke, ačiū už išsamią konsultaciją Pasistengsiu daugiau taip barbariškai nesielgti
Daivve, geriausiai žiūrėti nurodymus ant turimos želatinos pakelio - ten paprastai būna nurodyta, kiek jos reikia litrui skysčio
ingutei, nėra už ką Džiaugiuosi, kad tinginys gavosi skanus
nighttingale, aš pyliau iki viršaus ir tikrai želė stingdama nesiplėtė
smale, ačiū
rudens-vaike, labai malonu, kad keksiukai gavosi skanūs
Almera, tikrai būna didžiosiose Rimi ir Maximose štai tokioje pakuotėje:
WANDA, ačiū už fantastišką nuotrauką Džiaugiuosi, kad patiko
inuska, džiaugiuosi, kad beliašai patiko
Mymyte, labai malonu, kad jau tiek nemažai patiekalų išbandei, ačiū
Katu
Portuke, ačiū už išsamią konsultaciją Pasistengsiu daugiau taip barbariškai nesielgti
Daivve, geriausiai žiūrėti nurodymus ant turimos želatinos pakelio - ten paprastai būna nurodyta, kiek jos reikia litrui skysčio
ingutei, nėra už ką Džiaugiuosi, kad tinginys gavosi skanus
nighttingale, aš pyliau iki viršaus ir tikrai želė stingdama nesiplėtė
smale, ačiū
rudens-vaike, labai malonu, kad keksiukai gavosi skanūs
Almera, tikrai būna didžiosiose Rimi ir Maximose štai tokioje pakuotėje:
WANDA, ačiū už fantastišką nuotrauką Džiaugiuosi, kad patiko