Sveikos. Na as kopijuoju jusu receptukus, bet juos dedu tik i worda, kad poto galeciau namie pasigaminti juos. tikiuosi delto nieko blogo....
vakar gaminau varskini tingini. kazkaip per apsizioplinima vietoj 2 pakeliu sausainiu idejau tris.tai viskas gavos sausoka siek tiek. tai dar nusipirkau aptepimui kazkokiu sausu milteliu,kuriuos reikia isplakti su pienu. aptepsi juo virsu. tikiuosi gausis viskas gerai. kaip manot? tikiuosi nieko nesugadinsiu.
QUOTE(Sonatina @ 2007 02 08, 21:19)
Vištiena su parmezanu
6 vištų krūtinėlių puselės
5 v. š. tirpinto sviesto
½ puodelio tarkuoto parmezano sūrio
¼ puodelio džiūvėsėlių
1 a. š. džiovinto raudonėlio
1 a. š. džiovintų petražolių
¼ a. š. paprikos
¼ a. š. druskos
¼ a. š. pipirų
Orkaitę įkaitinti iki 200º C. Pamirkyti vištos filė tirpintame svieste ir apvolioti sumaišytuose likusiuose ingredientuose. Sudėti į kepimo indą. Kepti 20 25 min.
P. S. prieskonius galima naudoti pačius įvairiausius, pagal savo skonį... Sviesto paprastai prireikia daugiau, tiesiog jei pritruks dar ištirpinkite... Kai neturiu parmezano - naudoju bet kokį (na ne bet kokį, dažniausiai Olandų ) fermentinį sūrį... Mėsa gaunasi minkšta ir sultinga...
norejau paklausti.. o kepti tame svieste reikia? ar aliejuje? nelabai ka ismanau kulinarijoje, bet labai noriu pabandyt si patiekala pasidaryt.. ir dar.. o 6 krutineliu puses keliems zmonems? nes mes tik dviese..
QUOTE(alina_nr_1 @ 2007 03 30, 10:14)
norejau paklausti.. o kepti tame svieste reikia? ar aliejuje? nelabai ka ismanau kulinarijoje, bet labai noriu pabandyt si patiekala pasidaryt.. ir dar.. o 6 krutineliu puses keliems zmonems? nes mes tik dviese..
Vakar gaminau šitą patiekalą Į kepimo indą papildomai riebalų nepyliau- viskas iškepė puikiai ir nepridegė Kadangi valgėm su garnyru (ryžiai ir daržovės) dviems suaugusiems užteko dviejų krūtinėlių puselių. Tikrai labai labai patiko
as anksciau vistiena tik dziuveseliuose apvoliodavau, o su suriu nebuvau sugalvojusi. Tai skonis labai geras. Kad greiciau tai kepiau keptuveje, ir labai gerai gavosi ir nepridege
SONATIN O KOKI FERMENTINI SURI NAUDOJI SAVO PATIKALAMS.
aš ne Sonatina bet atsakysiu
Sonatina labai dažnai rašo kad Olandų net gi keliom žinutėm aukščiau šiame lape yra paminėta
Sonatina labai dažnai rašo kad Olandų net gi keliom žinutėm aukščiau šiame lape yra paminėta
QUOTE(Arinva @ 2007 03 30, 20:21)
aš ne Sonatina bet atsakysiu
Sonatina labai dažnai rašo kad Olandų net gi keliom žinutėm aukščiau šiame lape yra paminėta
Sonatina labai dažnai rašo kad Olandų net gi keliom žinutėm aukščiau šiame lape yra paminėta
ACIU
QUOTE(dange @ 2007 03 30, 12:45)
Vakar gaminau šitą patiekalą Į kepimo indą papildomai riebalų nepyliau- viskas iškepė puikiai ir nepridegė Kadangi valgėm su garnyru (ryžiai ir daržovės) dviems suaugusiems užteko dviejų krūtinėlių puselių. Tikrai labai labai patiko
aciu laba gaila, akd nepasinaudojau tavo pasiulymu ir nupirkau 4 puseles... tai dabar 2 sala lekstej, nes nebeiveikem.. bet siaip labai skaniai gavosi tik gal surio galejau daugiau uzdet
Šiandien pietums dariau "Keptus paplotėlius su sūriu". Tai iš pradžių viską dėjau tiksliai pagal receptą, bet kadangi, mano manymu, tešla gavosi gerokai per skysta, tai dar dėjau truputį daugiau miltų. Valandą tos tešlos irgi nelaikiau, gal tik apie pusvalandį Galiausiai iš tešlos padariau kelis didesnius rutulius ir įdėjus įdarą sulanksčiau kaip čeburėkus. Buvo labai skanu Visgi norėjau pasitikslinti, o kam tiek ilgai tą tešlą laikyti?
O kadangi sesuo labai mėgsta pirktines tas bandeles su dešrele viduj, tai dar prikepiau ir visą skardą "Sagų". Tikrai labai paprastai ir greitai padaroma, ir svarbiausia skanu . Kol nunešiau mamai į darbą tuos paplotėlius-čeburekus, grįžus sagų jau beveik nebebuvo . Kitąkart reikės daugiau daryti (nes šįkart pabandymui tik vieną lakštą tešlos tedėjau, o pakuotėj jų buvo du)
O kadangi sesuo labai mėgsta pirktines tas bandeles su dešrele viduj, tai dar prikepiau ir visą skardą "Sagų". Tikrai labai paprastai ir greitai padaroma, ir svarbiausia skanu . Kol nunešiau mamai į darbą tuos paplotėlius-čeburekus, grįžus sagų jau beveik nebebuvo . Kitąkart reikės daugiau daryti (nes šįkart pabandymui tik vieną lakštą tešlos tedėjau, o pakuotėj jų buvo du)
O as vakar gaminau KOPUSTU APKEPA Dariau taip pat puse su kalafioru, puse su baltaguziu... Skaniai gavosi Gal siek tiek sausoka buvo, kadangi pyliau grietine, ne grietinele...
Desertui dariau OBUOLIU PYRAGA SU JOGURTU Tikrai labai skanus pyragas Bet..... Kad ir kaip plonai supjausciau obuolius, jie buvo kietoki, ta prasme - neisileide Tai kita karta sakiau sutarkuosiu
Bet seip niam niam, tikrai labai labai skanus
Aciu Sonatina
Desertui dariau OBUOLIU PYRAGA SU JOGURTU Tikrai labai skanus pyragas Bet..... Kad ir kaip plonai supjausciau obuolius, jie buvo kietoki, ta prasme - neisileide Tai kita karta sakiau sutarkuosiu
Bet seip niam niam, tikrai labai labai skanus
Aciu Sonatina
Sonatina, papasakok plačiau kaip darei drebučius "Drebučiai kiaušinių lukštuose"- ten kur su žele tai aišku, bet aš šiaip drebučių nesu dariusi tai...
Ačiū
Ačiū
QUOTE(Liova @ 2007 03 31, 15:38)
Desertui dariau OBUOLIU PYRAGA SU JOGURTU Tikrai labai skanus pyragas Bet..... Kad ir kaip plonai supjausciau obuolius, jie buvo kietoki, ta prasme - neisileide Tai kita karta sakiau sutarkuosiu
Bet seip niam niam, tikrai labai labai skanus
Aciu Sonatina
Bet seip niam niam, tikrai labai labai skanus
Aciu Sonatina
O tu naudok cooking apples (tie tokie dideli žali kur būna) Jie labai fainai išsileidžia kepant Aš visada juos naudoju pyragams