Salvi, grietinėlės standiklis būna nedideliuose pakeliuose, kaip vanilinis cukrus ir kt. Jo būna prie kepimo miltelių, želė ir pan. Jis atrodo štai taip:
aciu Sonatina, bandysiu jo ieskoti. Ar tu perki tiesiog parduotuvese, ar specializuotose kokiose
Sveikutes visos kulinares savaitgali dariau vistiena su parmezanu labai visiems patiko ir buvo nustebe kaip vistos krutinele gali but tokia sultinga tik as dariau ne is parmezano surio o dejau tarkuota rokiskio suri, ir tikrai buvo labai skanu, aciu Sonatina tau
Sonatina aciu jau radau pirkti. Anksciau nezinojau kad toks yra ir ko ieskoti.
Pagaminau zuvi troskinta grietineleje tai labai man patiko. Man gal labiau, vyrui labiau patiko zuvis prancuziskai kai buvau pagaminusi praeita savaite. Tu puiki kulinare. Daugiau negu puiki
Pagaminau zuvi troskinta grietineleje tai labai man patiko. Man gal labiau, vyrui labiau patiko zuvis prancuziskai kai buvau pagaminusi praeita savaite. Tu puiki kulinare. Daugiau negu puiki
Labas visoms kulinarėms - konditerėms
vis pasidairau po Sonatinos puslapį ir labai žaviuosi jos gebėjimu ne tik skaniai ir gražiai gaminti, bet dar ir dalintis namų šiluma su kitais... labai smagu, kad turim tokį žmogų Daug ką ir aš gaminau, negalėčiau sakyti, kad turėjau didelių nepasisekimų, tiesiog jei pirmąkart nelabai - iš antro karto būtinai
Vis neprisiruošdavau parašyti, bet susikaupiau ir:
1. Kokius konsevuotus vaisius patartina naudoti gaminant varškės tinginį, nes nelabai pataikau - dažniausia pabuvęs pasidaro šlapias (valgyti galima, bet norėtusi sausesnio, kaip su džiovintais vaisiais)?
2. Nebelabai kas prisimena duonos kepimo krosnelę ... O aš dėka Sonatinos įsigijau, bet dėja tačiau parvežė iš Vokietijos instrukcijų receptų yra, o suprasti... Po truputi kepu, bet vienas klausimas, kuris man vis neduoda ramybės ir nežinau ko paklausti - ar galima naudoti ir kaip jas ten suberti - įmaišyti?
Papildyta:
Oi oi oi, atsiprašau per anksti paspaudžiau mygtuką
ar galima naudoti paprastas mieles (ne sausas) ir kaip jas ten suberti - įmaišyti?
vis pasidairau po Sonatinos puslapį ir labai žaviuosi jos gebėjimu ne tik skaniai ir gražiai gaminti, bet dar ir dalintis namų šiluma su kitais... labai smagu, kad turim tokį žmogų Daug ką ir aš gaminau, negalėčiau sakyti, kad turėjau didelių nepasisekimų, tiesiog jei pirmąkart nelabai - iš antro karto būtinai
Vis neprisiruošdavau parašyti, bet susikaupiau ir:
1. Kokius konsevuotus vaisius patartina naudoti gaminant varškės tinginį, nes nelabai pataikau - dažniausia pabuvęs pasidaro šlapias (valgyti galima, bet norėtusi sausesnio, kaip su džiovintais vaisiais)?
2. Nebelabai kas prisimena duonos kepimo krosnelę ... O aš dėka Sonatinos įsigijau, bet dėja tačiau parvežė iš Vokietijos instrukcijų receptų yra, o suprasti... Po truputi kepu, bet vienas klausimas, kuris man vis neduoda ramybės ir nežinau ko paklausti - ar galima naudoti ir kaip jas ten suberti - įmaišyti?
Papildyta:
Oi oi oi, atsiprašau per anksti paspaudžiau mygtuką
ar galima naudoti paprastas mieles (ne sausas) ir kaip jas ten suberti - įmaišyti?
QUOTE(makka @ 2007 03 28, 07:22)
1. Kokius konsevuotus vaisius patartina naudoti gaminant varškės tinginį, nes nelabai pataikau - dažniausia pabuvęs pasidaro šlapias (valgyti galima, bet norėtusi sausesnio, kaip su džiovintais vaisiais)?
dėjau koncervuotus persikus, buvo viskas aišku juos palaikiau kiauraindyje, kad nuvarvetų sirupas ir tada pjausčiau arba galima supjaustyti ir tada palaikyti kiauraindyje
as dariau kotletus su sufle kepurelemis ir gerai man labai gavosi
Reiks ir man pabandyti ta varskes tingini. Saldymynu mes kazkaip tik specifinius megstame, pagal amerikietiskus receptus visokius, o kitu mes nelabai gaminame. Bet ta pabandysiu butinai
Reiks ir man pabandyti ta varskes tingini. Saldymynu mes kazkaip tik specifinius megstame, pagal amerikietiskus receptus visokius, o kitu mes nelabai gaminame. Bet ta pabandysiu butinai
QUOTE(Salvi @ 2007 03 28, 12:43)
as dariau kotletus su sufle kepurelemis ir gerai man labai gavosi
aš irgi vakar šituos kotletukus dariau,gavosi tiesiog fantastiški
Ačiū tau Sonatina Reiks daugiau tavo receptukų išbandyti
QUOTE(makka @ 2007 03 28, 08:22)
2. Nebelabai kas prisimena duonos kepimo krosnelę ... O aš dėka Sonatinos įsigijau, bet dėja tačiau parvežė iš Vokietijos instrukcijų receptų yra, o suprasti... Po truputi kepu, bet vienas klausimas, kuris man vis neduoda ramybės ir nežinau ko paklausti - ar galima naudoti ir kaip jas ten suberti - įmaišyti?
Papildyta:
Oi oi oi, atsiprašau per anksti paspaudžiau mygtuką
ar galima naudoti paprastas mieles (ne sausas) ir kaip jas ten suberti - įmaišyti?
Papildyta:
Oi oi oi, atsiprašau per anksti paspaudžiau mygtuką
ar galima naudoti paprastas mieles (ne sausas) ir kaip jas ten suberti - įmaišyti?
Sonatina neatsake, tai as pameginsiu padet. Siaip cia rasi neblogu patarimu. Temoje daugiausiai ir diskutuojama apie duonkepeje kepta duona.
Dedant bent i mano duonkepe (Clatronik), reikia pirmiausia sudeti skyscius (piena, vandeni, sultis ir pan.), kiausinius, cukru, druska, galiausiai miltus (dribsnius) i toki kalniuka supilt ir ju virsuje sudeti mieles. As kepu sus sausom, taciau tikrai galima naudot ir paprastas. Toje temoje gal net rasi receptu su paprastom mielem.
Vakar gaminau vištieną su parmezanu - nu tikrai nesitikėjau, kad bus taaaip skanu - vyras valgė ir dar prašė . Gaminau su vištienos kumpeliais, vietoj parmezano naudojau per pusę džiugą su olandų fermentiniu. Dėkui už skanų ir paprastą receptėlį
Dorinda, džiaugiuosi, kad vištiena patiko Ir aš jei neturiu parmezano, naudoju paprasčiausią fermentinį sūrį
Salvi, tik nemanyk, kad aš ir kuriu šiuos receptus - aš tik mėgstu gaminti O šiaip malonu, kad išbandai vis naujus receptus Tikiuosi, tinginys gavosi skanus...
makka, šiaip ne vasarą nedariau varškinio tinginio ir būtent dėl to, kad nėra šviežių uogų ir vaisių... Bet jei daryčiau, turbūt naudočiau konservuotas vyšnias ir konservuotus persikus ar abrikosus (tik, žinoma, juos gerai nuvarvinčiau...)
O su paprastom mielėm duonkepėje nieko nekepiau (ir apskritai pamėgau sausas mieles, nes šviežios dažnai tiesiog sugesdavo šaldytuve nesulaukusios savo eilės... )... Bet Katu jau atsakė (ačiū ), kad galima ir su šviežiom mėginti, tik tada jas pirmiausiai ištirpinčiau vandenyje su cukrumi ir supilčiau kaip skysčius, o tada berčiau sausus produktus (aišku, jei tavo duonkepės produktų eiga tokia...)
akbr
chriss, labai malonu, kad kotletai patiko
dolile, nėra už ką, džiaugiuosi, kad patiko
Mama_Tania, raudonėlis yra prieskonis, kitaip vadinamas oreganu
Ir dar dėl šio nemalonaus dalyko Aš nepretenduoju į mano pateiktų receptų autorystę, bet man labai nemalonu, kad mano nuotraukos ir receptų komentarai pateikiami kaip savi... Todėl aš prisijungiu prie Glacee prašymo:
Salvi, tik nemanyk, kad aš ir kuriu šiuos receptus - aš tik mėgstu gaminti O šiaip malonu, kad išbandai vis naujus receptus Tikiuosi, tinginys gavosi skanus...
makka, šiaip ne vasarą nedariau varškinio tinginio ir būtent dėl to, kad nėra šviežių uogų ir vaisių... Bet jei daryčiau, turbūt naudočiau konservuotas vyšnias ir konservuotus persikus ar abrikosus (tik, žinoma, juos gerai nuvarvinčiau...)
O su paprastom mielėm duonkepėje nieko nekepiau (ir apskritai pamėgau sausas mieles, nes šviežios dažnai tiesiog sugesdavo šaldytuve nesulaukusios savo eilės... )... Bet Katu jau atsakė (ačiū ), kad galima ir su šviežiom mėginti, tik tada jas pirmiausiai ištirpinčiau vandenyje su cukrumi ir supilčiau kaip skysčius, o tada berčiau sausus produktus (aišku, jei tavo duonkepės produktų eiga tokia...)
akbr
chriss, labai malonu, kad kotletai patiko
dolile, nėra už ką, džiaugiuosi, kad patiko
Mama_Tania, raudonėlis yra prieskonis, kitaip vadinamas oreganu
Ir dar dėl šio nemalonaus dalyko Aš nepretenduoju į mano pateiktų receptų autorystę, bet man labai nemalonu, kad mano nuotraukos ir receptų komentarai pateikiami kaip savi... Todėl aš prisijungiu prie Glacee prašymo:
QUOTE(Glacee @ 2007 03 29, 12:06)
Todėl aš labai prašyčiau tokio dalyko tiesiog iš mūsų pagarbos kiekvienos sau ir kitiems viešai (kituose interneto puslapiuose, bloguose, spausdintinėje medžiagoje etc.) kopijuodami temoje paskelbtą medžiagą, visų pirma atsiklausti SuperMamos ir manęs, gavę leidimą publikuodami dėti nuorodas į šaltinį.