Aš tai ne per seniausiai buvau įsimylėjusi Šepardo pyragą su faršu, dabar atradau Šepardo pyragą su vištiena ir varškės apkepą nu jau varškės apkepo koks skanumėlis ačiū.
Greitas mielinis pyragas su varške ir avietėmis
Tešlai
1 ½ - 2 puodeliai miltų
2 v. š. cukraus
2 v. š. minkšto sviesto ar margarino
½ a. š. druskos
1 pakelis sausų mielių
2/3 puodelio šilto vandens
1 indelis aviečių džemo (~280 g)
Varškės įdaras
200 g kreminės varškės
¼ puodelio cukraus
½ a. š. migdolų ekstrakto
Viršui pabarstyti
1 v. š. sviesto ar margarino
3 v. š. miltų
3 v. š. cukraus
¼ puodelio migdolų plokštelių
20 x 30 cm kepimo formą ištepti riebalais. Sumaišyti ¾ puodelio miltų, cukrų, sviestą, druską ir mieles dideliame dubenyje. Įmaišyti šiltą vandenį. Plakti mikseriu vidutiniu greičiu 2 min. Maišant mažu greičiu palaipsniui berti miltus, kol tešla atšoks nuo dubens sienelių, bet vis dar bus lipni. Miltuotomis rankomis tešla iškloti kepimo formos dugną ir suformuoti ~2 cm aukščio sieneles. Uždengti ir palaukti 15 min.
Paruošti įdarą mikseriu išplakti visus ingredientus iki vientisos masės. Paruošti trupinius pyragui užbarstyti sumaišyti miltus su cukrumi, sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą ir pirštais trinti, kol gausis trupiniai. Įmaišyti migdolus.
Orkaitę įkaitinti iki 190º C. Paruoštą tešlą kepti 10 15 min., kol krašteliai pradės rusti. Sudėti varškės įdarą ir išlyginti. Aviečių džemą išmaišyti ir šaukštu išdėlioti ant varškės bei išlyginti. Užberti paruoštus trupinius ir kepti 20 25 min. arba kol migdolai gražiai apskrus. Patiekti šiltą ar ataušinti. Likusį pyragą laikyti šaldytuve.
P. S. tešla turi būti gana lipni nepadauginkite miltų, nes pyragas bus kietas. Aš sunaudojau ~ 1 ¾ puodelio miltų (puodelis 236 ml). Įdarą ruošiau šiek tiek kitaip (pasirodė, kad jo bus mažoka)... Tad ėmiau 2 pakelius paprastos varškės ir išplakiau su 100 ml riebios grietinėlės, 1 a. š. vanilinio cukraus ir cukrumi. Super greita ir tikrai labai skanu...
Sonatina
Pasakyk man kvaisai - kaip atmieruoti miltus mililitrais? Juk jie purus! Jei stukteli tai tu mililitru pasidaro maziau Va kai gramais buna, tada viskas aisku net ir tokioms kaip as
Pasakyk man kvaisai - kaip atmieruoti miltus mililitrais? Juk jie purus! Jei stukteli tai tu mililitru pasidaro maziau Va kai gramais buna, tada viskas aisku net ir tokioms kaip as
Makaronai su lašiša ir avokadu
350 g makaronų
1 svogūno galva
200 ml neriebios grietinėlės
200 g varškės sūrelio
200 g rūkytos ar sūdytos lašišos
1 avokadas
2 v. š. citrinos sulčių
juodųjų pipirų
sviesto
Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje ir nukošti. Svogūną susmulkinti ir apkepti svieste, kol suminkštės. Supilti grietinėlę, sudėti sūrelį, išmaišyti ir užvirti. Nukelti nuo viryklės ir įmaišyti supjaustytą lašišą ir avokadą. Supilti citrinų sultis, pagardinti pipirais ir, jei reikia, druska. Sumaišyti padažą su makaronais ir patiekti.
P. S. lašišą naudojau sūdytą, o sūrelį dėjau su žalumynais... Skanaus
Siandien gaminau kiausiniu- farso vyniotini Rytoj bandysiu kiausinius skotiskai
Sonatina, dar pora pasipraktikavimu su tavo nuostabaisiais receptais ir Tavo deka kulinare patapsiu
Sonatina, dar pora pasipraktikavimu su tavo nuostabaisiais receptais ir Tavo deka kulinare patapsiu
Makaronai su lašiša ir avokadu
350 g makaronų
1 svogūno galva
200 ml neriebios grietinėlės
200 g varškės sūrelio.......
nu kaip skaniai atrodo, reiks bandyti, ir siaip saunus receptai, keleta isbandziau, tai buvo laaabai slanu, tik su kaskokiu tortu susimoviau, ir manau tik todel kad patingejau kepti biskvita ir naudojau ta pirktini , tai jis sutirpo ir kaskur dingo , bet kremas buvo jami sekmes bandant naujus receptukus.
350 g makaronų
1 svogūno galva
200 ml neriebios grietinėlės
200 g varškės sūrelio.......
nu kaip skaniai atrodo, reiks bandyti, ir siaip saunus receptai, keleta isbandziau, tai buvo laaabai slanu, tik su kaskokiu tortu susimoviau, ir manau tik todel kad patingejau kepti biskvita ir naudojau ta pirktini , tai jis sutirpo ir kaskur dingo , bet kremas buvo jami sekmes bandant naujus receptukus.
Vakar kepiau apelsinų-varškės pyragą. Laaaabai skanu Vietoje likerio dėjau Campari,o ant pagrindo papjausčiau apelsinų. Tik pats pagrindas visai nesigavo. Man jau iš pradžių jo sudėtis atrodė įtartina Pirmiausia tai tos tešlos labai mažai gavosi. Vos išklojau dugna. Antrą - nors pyragą kepiau beveik valandą (turi 30 min.), tas pagrindas liko kaip neiškepus tešla. Gal ka ne taip supratau? Kitą kartą pagrindą darysiu trapios tešlos arba sausainių, nes varškinė pyrago dalis tai baisiai skani.
Papildyta:
Sonatina, dar kartą peržiūrėjau tavo apelsinų-varškės pyrago receptą. Tavo pagrindo tiek daug ir toks gražus jis atrodo. O pagal receptą tikrai labai mažai jo gaunasi. Gal tikrai aš ko nesupratau?
Papildyta:
Sonatina, dar kartą peržiūrėjau tavo apelsinų-varškės pyrago receptą. Tavo pagrindo tiek daug ir toks gražus jis atrodo. O pagal receptą tikrai labai mažai jo gaunasi. Gal tikrai aš ko nesupratau?
Noriu dar pasitikslinti dėl sūrelio, kurį dėjai į makaronus su avokadu ir lašiša. Tu dėjai tą vadinamą lydytą sūrelį ar kažkokį iš varškės?
Bulvinės bandelės labai skanios bandelės (turint omeny, kad nesaldžios, bet su saldžia arbata valgiau )
tik sonatina, man tokios purios jos neišėjo viska dariau pagal receptą tik krapus dėjau ne šviežius
tik sonatina, man tokios purios jos neišėjo viska dariau pagal receptą tik krapus dėjau ne šviežius
ingutei, atraižų greičiausiai nesigavo dėl to, kad tešlą per storai kočiojai... Kuo ploniau iškočioji, tuo didesnis lakštas gaunasi, o tuo pačiu ir atraižų lieka... Kremo ir man daug gavosi, bet aš jį tiesiog tolygiai paskirsčiau ant visų lakštų ir lengvai paspaudžiau... Na gal kitą kartą (jei dar pasiryši) pavyks geriau...
Salvi, džiaugiuosi, kad žuvis pavyko Ir aš tikrai ne profesionali virėja, o tik profesionali finansininkė
Liova, labai malonu, kad kiauliena korėjietiškai gavosi skani O kaip tinginys?
birdie, ačiū Tikiuosi ir kiti patiekalai puikiai pavyks
cosma, labai džiaugiuosi, kad lietiniai ir balandėlių apkepas jums patiko Sūrelį į makaronus dėjau Mūsų tepamą varškė su žalumynais...
Net, bruknių padažą ir aš teturėjau pirktinį, bet vis tiek buvo skanu
Asarele, visoms dariusioms "Marsą" taip gavosi - čia greičiausiai karamelė taip pasielgė... Na bet skoniui tai nepakenkė
Burbuk, Šepardo pyragai tikrai geras dalykas Džiaugiuosi, kad patiko
Comma, man, tiesą sakant, mililitrais patogiau matuoti, nei sverti (gal todėl, kad neturiu normalių svarstyklių...) - vieną kartą kresteli ir daugiau miltai gi nebesusispaudžia
LINUTUKE, aš tai nemėgstu tų pirktinių biskvitų būtent dėl jų nenatūralaus purumo - nuo didesnio drėgmės kiekio iš jų nieko nebelieka... Pamėgink kitą kartą pati išsikept biskvitą
Gilute, dar kartą peržiūrėjau recepto originalą - na tikrai tešlai reikia tiek produktų, bet dabar jau nebeatsimenu, kaip aš dariau... Gal tikrai pamėgink kokio kito pyrago tešlą Pavyzdžiui, šito
Mama_Tania, bandelių purumas, mano nuomone, priklauso nuo miltų kiekio - jei padauginai, tešla ir gavosi ne tokia puri... Aš mieliau palieku tešlą lipnią, bet tada kepiniai gaunasi minkšti
Salvi, džiaugiuosi, kad žuvis pavyko Ir aš tikrai ne profesionali virėja, o tik profesionali finansininkė
Liova, labai malonu, kad kiauliena korėjietiškai gavosi skani O kaip tinginys?
birdie, ačiū Tikiuosi ir kiti patiekalai puikiai pavyks
cosma, labai džiaugiuosi, kad lietiniai ir balandėlių apkepas jums patiko Sūrelį į makaronus dėjau Mūsų tepamą varškė su žalumynais...
Net, bruknių padažą ir aš teturėjau pirktinį, bet vis tiek buvo skanu
Asarele, visoms dariusioms "Marsą" taip gavosi - čia greičiausiai karamelė taip pasielgė... Na bet skoniui tai nepakenkė
Burbuk, Šepardo pyragai tikrai geras dalykas Džiaugiuosi, kad patiko
Comma, man, tiesą sakant, mililitrais patogiau matuoti, nei sverti (gal todėl, kad neturiu normalių svarstyklių...) - vieną kartą kresteli ir daugiau miltai gi nebesusispaudžia
LINUTUKE, aš tai nemėgstu tų pirktinių biskvitų būtent dėl jų nenatūralaus purumo - nuo didesnio drėgmės kiekio iš jų nieko nebelieka... Pamėgink kitą kartą pati išsikept biskvitą
Gilute, dar kartą peržiūrėjau recepto originalą - na tikrai tešlai reikia tiek produktų, bet dabar jau nebeatsimenu, kaip aš dariau... Gal tikrai pamėgink kokio kito pyrago tešlą Pavyzdžiui, šito
Mama_Tania, bandelių purumas, mano nuomone, priklauso nuo miltų kiekio - jei padauginai, tešla ir gavosi ne tokia puri... Aš mieliau palieku tešlą lipnią, bet tada kepiniai gaunasi minkšti
Sonatina nustebinai mane.Maniau kad kokio restorano sefe esi. Siandiena gaminsiu troskinta zuvi grietineleje pagal tavo recepta.paziuresime kas gausis. Siaip si tema tai labai gera, gaila kad anksciau jos nesuradau. Bet geriau veliau negu niekada
Papildyta:
Tiesa Sonatina norejau paklausti kas tas grietineles standiklis ir kur jo galima nusipirkti. nes maksimoje as to niekur nematau, ar bent jau nezinau ko ieskoti
Papildyta:
Tiesa Sonatina norejau paklausti kas tas grietineles standiklis ir kur jo galima nusipirkti. nes maksimoje as to niekur nematau, ar bent jau nezinau ko ieskoti
Įdaryti baklažanai
2 dideli baklažanai
3 v. š. aliejaus
500 g neriebios maltos jautienos
2 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle
1 skardinė konservuotų pomidorų, susmulkintų
1 skardinė pomidorų pastos (~ 150 g)
1 a. š. druskos
1/4 a. š. pipirų
1 1/2 puodelio šviežių batono trupinių (~ 3 riekės)
1/4 puodelio tarkuoto parmezano
1 puodelis riekėmis supjaustytos ar tarkuotos mocarelos
Baklažanus išskobti, paliekant plonas sieneles. Įkaitinti didelėje keptuvėje aliejų ir apkepti kubeliais supjaustytą baklažanų minkštimą. Išimti iš keptuvės ir sudėti ant popierinių servetėlių.
Dėti į keptuvę faršą ir kepti pamaišant, kol mėsa nebebus rausva. Suberti česnakus ir pakepti, kol jie suminkštės. Įmaišyti konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, druską ir pipirus. Kepti nuolat pamaišant apie 15 min. Įmaišyti trupinius, baklažanų minkštimą ir parmezaną. Šia mase įdaryti baklažanus. Ant įdaro paskleisti mocarelą. Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje apie 25 - 30 min.