As tai siulyciau tesla padalint i kelis rutuliukus ir taip susaldyt (kameroj) Nei valandos nereikes saldyt
Jautiena su svogūnais
350 g jautienos, plonai supjaustytos riekėmis ar šiaudeliais
1 svogūno galva, supjaustyta plonais žiedais
1 svogūnas su laiškais, supjaustytas ilgais šiaudeliais
1 skiltelė česnako, smulkiai sukapota
50 ml tamsaus sojos padažo (saldaus)
25 ml lengvo sojos padažo (sūraus)
25 ml citrinų sulčių
1/2 a. š. cukraus
1 a. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
2 v. š. aliejaus
Dubenėlyje sumaišyti plonai supjaustytą jautieną, sojos padažus, citrinos sultis, česnaką ir pipirus. Marinuoti 20 30 min. Po to mėsą gerai nuspausti, marinato neišpilti.
Stipriai įkaitinti keptuvę. Supilti aliejų ir, kai aliejus įkais, per du kartus apkepti mėsą, nuolat maišant. Kepti po 3 4 min. Išimti mėsą ir apkepti svogūnus nuolat maišant, 1 2 min. Išimti iš keptuvės. Į keptuvę supilti marinatą, įberti cukraus ir pavirti ant vidutinės ugnies apie 2 min. Sudėti atgal į keptuvę mėsą ir svogūnus, viską išmaišyti ir patiekti su svogūnų laiškais.
P. S. labai skanu, tik aš papildomai dedu daugiau daržovių šįkart dėjau kelis saliero stiebus, morką, pupelių daigų ir šviežio agurko...
Vakar kepiau varškines spurgas, pasaka
Sonatina, tavo receptai tiesiog pasaka. Oikaip laukiu kol virtuvėj remontai baigsis ir galėsiu aš gaminti naujoje orkaitėje
Kaži knygos kokios nesi išleidusi su receptais? Padovantot norėčiau vienai pradedančiai šeimininkei įkurtuvių proga...
Kaži knygos kokios nesi išleidusi su receptais? Padovantot norėčiau vienai pradedančiai šeimininkei įkurtuvių proga...
QUOTE(Delta-2 @ 2007 03 21, 20:49)
Aš tai tešlą laikiau kameroje, bet vistiek labai sunkiai tarkuoti buvo. Tai aš biški vieną gabalą patarkuoju, įmetu į kamerą ir pasiimu kitą. Taip ir vargau kol sutarkavau. Na vienu žodžiu prasikeikiau su ta tešla , bet pyragas skanus, v
ertas tos kančios su tešla
Parašyk kaip pasisekė susitvarkyti su tešla. Man kepant visi šonai putojo nuo uogienės (jau rašiau anksčiau).
ertas tos kančios su tešla
Parašyk kaip pasisekė susitvarkyti su tešla. Man kepant visi šonai putojo nuo uogienės (jau rašiau anksčiau).
na, sunkiai, bet sutarkavau, kai kur didesnius gabaliukus rankom padėliojau, bet gavosi labai neblogai ir skaniai. reziumė -greita ir skanu . Tik va kas negerai, kad vaikas ir vakarienei ir psuryčiams tik pyragą ir niamnina Kitąkart ir aš darysiu daugiau mažų rutuliukų ir į kamerą dėsiu, bus greičiau. O uogos man neišputojo, dėjau šaldytas (atšildytas).
Gaminau kopustu apkepa su farsu, tiesiog
Labai dekoju uz recepta. Net mano isrankiajam patiko
Sonatina
P.S. as dar dejau morku,man labai skanu, o i kampiuka idejau grybu, tai nelabai tiko.
Labai dekoju uz recepta. Net mano isrankiajam patiko
Sonatina
P.S. as dar dejau morku,man labai skanu, o i kampiuka idejau grybu, tai nelabai tiko.
DAriau kiausiniu-farso vyniotini, vistiena su parmezanu, fokaca su rikota, spinatais ir kumpiu bei varskes pyraga su serbentais. Viskas labai skanu , ypac pyragas su serbentais (dariau su saldytais juodaisiai, tai pirstus buvo galima nusigrauzti). Tik vistienos krutinele sausoka gavosi, nors viska pagal recepta dariau. Gal tu, Sonatina, ja kaip nors marinuoji pries kepdama, ar kokia ypatinga perki?
man mėsos apkepas gavosi sausas labai ,kažin dėl ko?
QUOTE(brytva @ 2007 03 22, 16:05)
nusipirkau kalafijorų, bet nežinau, ką su jais daryt pamenu močiutė ruošdavo tokį troškinį-padažą skanų, bet nepamenų nei kas nei kaip
sonatina, ar kitos kulinaqrės gal patarkit
sonatina, ar kitos kulinaqrės gal patarkit
Taigi yra receptas. Kopūstų apkepas su faršu, Ir tikrai geras
Sonatina, man klausimas iškilo bandžiau šiandien kepti Cigarettes Russes (Piroulines). Dar palaikiau šaldytuve, tai tešla labai jau tiršta gavosi. Kaip ją ištepti plonai Išėjo man trapūs blynai, nes susukimui per stori Nors skonis geras.
Merginos, primenu dar kartą, čia ne pageidavimų skyrelis! prašau savo žinutes apie kalafiorus ir astros kotletus dėti į tam skirtas temas. šitoje temoje diskutuojame apie sonatinos receptus. Ačiū.
Is pradziu sveikos visos kulinares Labai dekoju Sonatinai uz visus receptukus Man jie labbai patinka, jau nemazai esame isbande, viskas buvo super. Dabar noriu pasigaminti tortuka - receptukas butu Naopleonas keptas keptuveje tik as niekaip nesuprantu, jeigu nedesiu jokiu riebalu i keptuve,ar tikrai man nepridegs jie? na mano keptuve nera super gera,tai kazkaip bijau.... o kas bus jei patepsiu siek tiek sviestu? Na gal nieko baisaus, jei bus kiek riebesni..... Sorry uz kvaila klausima, bet labai jau man jis rupi.... beje, ka daryti,jei nerasiu tu prinokusiu bananu...kuo man juos pakeisti? Aciu visoms uz atsakymus.