Pabandžiau Vištieną su daržovėmis jogurto padaže, ir ką jūs manot- kepiau tris dienas iš eilės
Patiekalas pasakiškas, tik valgyk ir valgyk, džiaugiuos, kad tokį receptą atradau
Sonatina vien dėl tavo siūlomų receptų verta mokytis gaminti- visi receptai paprasti ir suprantami. Ir svarbiausia kaip skaniai gaunasi
Ačiū labai
Užvakar dariau Kiauliena su grybais vyno ir grietinėlės padaže tai tikrai buvo labai skanu Ačiū už šaunų receptą
O va šiandien ieškau, ir gal kas galėtų patarti kas tiktų iš Sonatinos receptų su pengasijaus žuvimi??
O va šiandien ieškau, ir gal kas galėtų patarti kas tiktų iš Sonatinos receptų su pengasijaus žuvimi??
O aš tai vis varškines kriauklytes kepu MB vos ne per vakarą visą "blėką" suvalgo
Dar labai dižiavausi savimi iškepusi Varškės pyragą su serbetais. Laabai skanu buvo.. ir kaip suprantu visas skanumas buvo tame, kad nuo pudingo varškė buvo "šlapia". Tik vienas dalykas tame torčiuke nepatiko-pagrindas. Jis man gavosi riebus ir pusiau neiškepęs, nors kepiau 20min
Dar labai dižiavausi savimi iškepusi Varškės pyragą su serbetais. Laabai skanu buvo.. ir kaip suprantu visas skanumas buvo tame, kad nuo pudingo varškė buvo "šlapia". Tik vienas dalykas tame torčiuke nepatiko-pagrindas. Jis man gavosi riebus ir pusiau neiškepęs, nors kepiau 20min
Šiuo metu bandau gaminti lašišą su medaus ir garstyčių glazūra
Manau, kad bus labai labai skanu, nes marinato skonis tikrai nepakartojamas
Manau, kad bus labai labai skanu, nes marinato skonis tikrai nepakartojamas
Merginos,troskinu dabar kiauliena korejietiskai .Tik stai koks klausimas - o jus ja uzdarame ar atvirame inde troskinate? Kadangi nezinojau,kaip geriau,tai kolkas uzdarame 1 valanda troskinu,o likusi pusvalandi troskinsiu atidarytame
Idomu,kaip turi but istikruju...?
, aš ajukquote=laurindre,2007 03 13, 12:28]Tai kad rašo kepti, o ne troškinti. Jei kepi , nereikia uždengti.
[/quote]
Nesupratau ...juk orkaitėj troškinom abi..... ar aš kažką jau maišau?
Idomu,kaip turi but istikruju...?
, aš ajukquote=laurindre,2007 03 13, 12:28]Tai kad rašo kepti, o ne troškinti. Jei kepi , nereikia uždengti.
[/quote]
Nesupratau ...juk orkaitėj troškinom abi..... ar aš kažką jau maišau?
[quote=Kristinakristina,2007 03 14, 15:18]
[/quote]
Nesupratau ...juk orkaitėj troškinom abi..... ar aš kažką jau maišau?
[/quote]
Orkaitėj mėsos apkepą troškinome
[/quote]
Nesupratau ...juk orkaitėj troškinom abi..... ar aš kažką jau maišau?
[/quote]
Orkaitėj mėsos apkepą troškinome
Vakar gaminau Šepardo pyragą, gavosi skaniai, bet turiu klausimą : man jį dalinant į lėkštes viskas tekėjo, t.y. nebuvo jokios formos, vaizdelis neatrodė labai skaniai, kaip kokia košė. Ar taip ir turėjo būti, ar kažko pridėjau per daug? O gal reikėjo palaukti kol kažkiek atvės?
Papildyta:
Aš irgi ieškau ką pagaminti iš pengasijaus žuvies vakar jos visą kilogramą nusipirkau
neapsisprendžiu ar daryti "žuvies file prancūziškai" ar " žuvies file omlete "
Papildyta:
QUOTE(Limcamca @ 2007 03 14, 13:15)
Užvakar dariau Kiauliena su grybais vyno ir grietinėlės padaže tai tikrai buvo labai skanu Ačiū už šaunų receptą
O va šiandien ieškau, ir gal kas galėtų patarti kas tiktų iš Sonatinos receptų su pengasijaus žuvimi??
O va šiandien ieškau, ir gal kas galėtų patarti kas tiktų iš Sonatinos receptų su pengasijaus žuvimi??
Aš irgi ieškau ką pagaminti iš pengasijaus žuvies vakar jos visą kilogramą nusipirkau
neapsisprendžiu ar daryti "žuvies file prancūziškai" ar " žuvies file omlete "
QUOTE(cosma @ 2007 03 15, 09:26)
Vakar gaminau Šepardo pyragą, gavosi skaniai, bet turiu klausimą : man jį dalinant į lėkštes viskas tekėjo, t.y. nebuvo jokios formos, vaizdelis neatrodė labai skaniai, kaip kokia košė. Ar taip ir turėjo būti, ar kažko pridėjau per daug? O gal reikėjo palaukti kol kažkiek atvės?
aš jau 2 kartus gaminau ir visąlaik iškepdavo puikiai ir niekas netekėjo gal per skystą bulvių košę padarei?
Sveikos gyvos, merginos Ačiū, kad nepamirštate šios temos ir labai džiaugiuosi už visas, kurioms patiekalai pavyko ir patiko
Pumpurėli, su otu neteko susidurti, todėl ir padėti nelabai kuo galiu... Bet iš esmės elgčiausi kaip ir su bet kuria kita balta žuvimi...
Cikadele, iš triušienos irgi nieko negaminu...
laurindre, Šokoladinio trupinėlio pagrindas ir man toks pats gavosi, tad greičiausiai taip ir turi būti...
Vovere, o mano vyrui dzin - gaminu valgyti - gerai, negaminu - irgi nieko baisaus
zuikipuiki, sviesto riebumas iš tiesų galėjo turėti įtakos kietumui - aš paprastai naudoju berods 72% riebumo Ventos sviestą (ar riebalų mišinį ) - jis man skaniausias ir ne per kietas
Kuculi, iš esmės uždengti nereikia (beje, prirašiau ir prie recepto, nes kiekvieną kartą kas nors to paties klausia )
cosma, man atrodo, kad baltas padažas pasiskleidžia po visą lazaniją, ir jo net neverta pilti tarp sluoksnių... O čia atsakymas dėl "Šepardo"
Pavyzdžiui, tokiuose...
Limcamca, daryčiau bet kurį patiekalą iš žuvies - nemanau, kad yra specialių patiekalų būtent su šia konkrečia žuvimi...
Gintute, o pagrindą be įdaro kepei 20 min. ir vis tiek neiškepęs buvo? Teoriškai tikrai turėjo iškepti...
Pumpurėli, su otu neteko susidurti, todėl ir padėti nelabai kuo galiu... Bet iš esmės elgčiausi kaip ir su bet kuria kita balta žuvimi...
Cikadele, iš triušienos irgi nieko negaminu...
laurindre, Šokoladinio trupinėlio pagrindas ir man toks pats gavosi, tad greičiausiai taip ir turi būti...
Vovere, o mano vyrui dzin - gaminu valgyti - gerai, negaminu - irgi nieko baisaus
zuikipuiki, sviesto riebumas iš tiesų galėjo turėti įtakos kietumui - aš paprastai naudoju berods 72% riebumo Ventos sviestą (ar riebalų mišinį ) - jis man skaniausias ir ne per kietas
Kuculi, iš esmės uždengti nereikia (beje, prirašiau ir prie recepto, nes kiekvieną kartą kas nors to paties klausia )
cosma, man atrodo, kad baltas padažas pasiskleidžia po visą lazaniją, ir jo net neverta pilti tarp sluoksnių... O čia atsakymas dėl "Šepardo"
QUOTE(Sonatina @ 2007 02 08, 15:28)
...paprastai Šepardo pyragas ir nėra skirtas pjaustyti... Jį reikėtų daryti nedideliuose porcijiniuose indeliuose, iš kurių kiekvienas iškart ir valgytų
Pavyzdžiui, tokiuose...
Limcamca, daryčiau bet kurį patiekalą iš žuvies - nemanau, kad yra specialių patiekalų būtent su šia konkrečia žuvimi...
Gintute, o pagrindą be įdaro kepei 20 min. ir vis tiek neiškepęs buvo? Teoriškai tikrai turėjo iškepti...
kodėl šepardo pyragas, o ne piemens pyragas
beje, mūsų šeimoj dingo kotletai o atsirado mėsos kukuliai su sūreliu ir pastovus patiekalas - mėsos apkepas
beje, mūsų šeimoj dingo kotletai o atsirado mėsos kukuliai su sūreliu ir pastovus patiekalas - mėsos apkepas
QUOTE(cosma @ 2007 03 15, 11:26)
Aš irgi ieškau ką pagaminti iš pengasijaus žuvies vakar jos visą kilogramą nusipirkau
Kiek žinau, tai "pengasija" lietuviškai vadinama "skorpionžuvė". Pas Glacee temoje yra vienas receptukas O šiaip tai, ją galima naudoti įvairiuose patiekaluose, kur reikalinga bata žuvis
o aš toliau "šturmuoju" naujus receptus - vienas už kitą geresni Į ypatingai patikusių sąrašą įtarukėm "Pyragą su bruknėmis" "Abrikosų sorbetą", "Cukinijų pyragą su tunu", "Kiniški paplotėliai su mėsa ", "kalakutienos zuikis su sūriu" ...... na labai daug jau tų super receptukų
Ir kažkaip jau matyt "ranką atmušau" (tuk tuk tuk, tfu tfu tfu ), nes viskas gana gerai gaunasi O jei kas nelabai gaunasi, tai jau pačiai dažniausiai būna aišku, ką ne taip padariau
Ačiū , Sonatina
Ir labai gerai, kad jau pavasaris - mažiau laiko bus virtuvėje suktis, nes jau gresia pavojus keisti garderobą jei ir toliau tokiais tempais ir tiek gaminsiu ir valgysiu