Vakar kepiau varškės apkepą . Super, labai skanu, Lengvai ir greit paruošiamas patiekalas. Valgė net vyrai ir labai gyrė
Esam išbandę ir torčiukus su krekeriais( kaip tinginį ir su bananais ). Tačiau mes krekerių nemėgstam, tai ir tortainiai mums nelabai. Dukra prašė tą patį padaryti su paprastais sausainiais Tačiau ką vaišinau, tai labai gyrė ir receptukus dalinau
Ačiū, Sonatina
QUOTE(smike @ 2007 03 04, 20:58)
Ir dar dariau tortą su krekeriais "Žuvytės", tik banano nedėjau. Vietoje varškės naudojau varškės sūrelius su tropiniais vaisiais (akcija buvo...
O į "Žuvyčių" tortą varškės reik?
Gal kas galetumet parasyt netikro zuikio recepta Is anksto dekoju Bandziau ieskot,bet neradau.
QUOTE(Rraitux @ 2007 03 05, 16:18)
Gal kas galetumet parasyt netikro zuikio recepta Is anksto dekoju Bandziau ieskot,bet neradau.
Kalakutienos zuikis su suriu
QUOTE(Rraitux @ 2007 03 05, 15:18)
Gal kas galetumet parasyt netikro zuikio recepta Is anksto dekoju Bandziau ieskot,bet neradau.
Labai aciu,bet as turiu jautienos ir kiaulienos farso ta jauciu taip nepavyks.
Papildyta:
Oj netycia savo zinute pacitavau
Kukurūzų burbuolės su česnakais, norėčiau padaryti. bet tos burbuolės turi būti žalios? nes mes turime kažkokias kitokias. net nežinau,kad su jomis padarytojs,bet ne žalios tikrai. nes mes įmetame į verdantį vandenį ir valgom už kokiu dešimt minučių.ar tiktų kažin tokios?
Sonatina, niekaip negaliu atsivalgyti tavo moliuginiu blynu - siandien vel zadu kepti, jau kazin kelinta karta Aciu
Gal Bea nesupyks, bet labai noriu paklausti Smike: o kur galima isigyti triufeliu kvapo alyvu aliejaus? Jau kuris laikas dairausi tokio dalyko, bet Kaune niekur neaptikau Ir kokia apytikriai tokio aromatizuoto aliejaus kaina Lietuvoje? Aciu is anksto uz info
QUOTE(Rraitux @ 2007 03 05, 16:16)
Labai aciu,bet as turiu jautienos ir kiaulienos farso ta jauciu taip nepavyks.
Papildyta:
Oj netycia savo zinute pacitavau
Papildyta:
Oj netycia savo zinute pacitavau
kaip gali nepavykti? Tai o koks skirtumas,iš jautienos ir kiaulienos dar geriau,zuikis ir yra faršo gaminys.
QUOTE(Rraitux @ 2007 03 05, 17:16)
Labai aciu,bet as turiu jautienos ir kiaulienos farso ta jauciu taip nepavyks.
pavyks pavyks
QUOTE(logika @ 2007 03 05, 17:23)
Kukurūzų burbuolės su česnakais, norėčiau padaryti. bet tos burbuolės turi būti žalios? nes mes turime kažkokias kitokias. net nežinau,kad su jomis padarytojs,bet ne žalios tikrai. nes mes įmetame į verdantį vandenį ir valgom už kokiu dešimt minučių.ar tiktų kažin tokios?
o kokios ar kitokios? Nugi geltonos jos Jeigu reikia dar virti - negalima iskarto valgyti, tai tada turbut zalios Nes jos tam svieste praktiskai ir isverda
jau kepeneliu tortas ,jei kuri nebandet butinai pasidarykit
Kaneloni iš baklažanų su sūrio padažu
2 vidutinio dydžio baklažanai
Įdaras
200 g maltos mėsos
1 v. š. džiovintų grybų
1 v. š. svogūnų (grybų) sriubos
1 a. š. kapotų žalumynų
1 v. š. tarkuoto mocarelos sūrio
1 2 ledo kubeliai
druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių
Padažas
1 svogūno galva, supjaustyta kubeliais
100 ml neriebios grietinėlės
100 ml grybų sultinio (vandens)
150 g tarkuotos mocarelos
100 g fermentinio sūrio
Baklažanus išilgai supjaustyti 3 mm storio riekėmis, pabarstyti druska ar cukrumi ir palaikyti 30 min. Nuplauti vandeniu, gerai nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Baklažanus apšlakstyti aliejumi, išmaišyti ir apkepti iš abiejų pusių keptuvėje, kol pagels.
Grybus užmerkti, pamirkyti, išimti iš vandens (vandens galima neišpilti ir naudoti padažui) ir nusausinti.
Sumaišyti visus įdaro ingredientus ir susmulkinti blenderyje iki kreminės masės. Laikyti šaltai.
Svieste apkepti svogūnus, kol suminkštės. Supilti grietinėlę, sultinį, suberti sūrį ir nuolat maišant užvirti. Prisukti viryklę ir pavirti, kol padažas sutirštės.
Ant kiekvienos baklažano riekės dėti po šaukštą faršo ir suvynioti.
Į kepimo indą supilti padažą, išdėlioti paruoštus baklažanų suktinukus, pabarstyti tarkuotu sūriu. Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 30 35 min.
P. S. vietoje džiovintų grybų dėjau šviežių pievagrybių... Nors ir nefotogeniška, bet labai skanu...